Войната в Украйна 1

• 1 799 295
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 020
Не те, а Русия ще предприеме реципрочни действия ако тръгнат да се присъединяват към НАТО. А предупреждението от Русия идва днес, защото Финландия и Швеция са поканени на срещата на НАТО тази вечер, въпреки че не са членове на НАТО.

Да де, нали знаеш какво значи "реципрочни"? И въпросът беше какво реципрочно ще направи Русия, ако Финландия влезе в НАТО? Ще влезе в някоя друга организация?  Защото това значи "реципрочен отговор".

# 1 021
  • софия
Ако Украйна имаше ядрено оръжие, ботокс джуджето дали щеше да е толкова смело?
Защо някои се правят на наивни?

# 1 022

Тия обозначения светят

Отпечатват облигации за 400 млрд гривни /12 мрд евро/.
Върнали са си малкия остров, в близост до Румъния.

# 1 023
Военен съюз с Китай, което реално ще вкара САЩ и Китай във война.
Аха, даже Китай скоро ще спрат доларите и ще минат изцяло на рубли, в знак на съпричастност към Русия.

# 1 024
  • Paris, France
Ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, Русия ще бъде принудена да "предприеме реципрочни действия", казва руското външно министерство.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова също проведе пресконференция, на която акцентът беше  върху Финландия и Швеция, съобщава Sky News.

- Швеция и Финландия не трябва да адаптират своите политики за сигурност за сметка на Русия. Ако се доближат до НАТО, могат да имат сериозни последици както във военно, така и в политическо отношение, казва Мария Захарова.

Швеция и Финландия не си адаптират политиките за сигурност за сметка на Русия, а в отговор на лъжите на Кремъл и агресията на руската армия.

Не разбрах удебеленото. Какви реципрочни действия ще предприемат? Ще се присъединят и те към НАТО?

Не те, а Русия ще предприеме реципрочни действия ако тръгнат да се присъединяват към НАТО. А предупреждението от Русия идва днес, защото Финландия и Швеция са поканени на срещата на НАТО тази вечер, въпреки че не са членове на НАТО.

Питам какви реципрочни действия ще предприемат руснаците? За Финландия е ясно, че НАТО ще ги приеме спешно и ще ги защити с военна сила при нужда. За Швеция е ясно, че засега остава неутрална. Ако Финландия се присъедини към НАТО, Русия какво прави "реципрочно"?

# 1 025
Не го казват по руската преса.
След призива на Путин украинците да се борят срещу украинци ще видим много такива материали на откраднато съоръжение. Това ще е основната идея на сюжета. Руснаците ще им помагат след два-три дни за мира Wink

А на украинците в "автономните" територии са им взети паспортите, там не са само руснаци, моля ви се.

# 1 026
Зеленски, който също не е много висок между впрочем, тотално е бил наясно, че няма кой да дойде да се бие с него. Защо си жертва сънародниците?

Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. То така много лесно се казва ми да се предадат, да оставят оръжие и без това нямат шанс. Да, може би нямат шанс, въпреки че всичко което не противоречи на законите на физиката е възможно. А Киев да издържи повече от няколко дни преди да капитулира не противоречи на законите на физиката, а проточи ли се войната положението на Украйна ще се подобрява а на Путин влошава. Не съм убеден че ще се ползва със същата голяма подкрепа в Русия ако войната се проточи, освен заради чисто икономическата страна и моралната, като почнат да стават все повече почернените руски семейства със загинали синове във войната с Украйна, и почнат да питат защо ние нападнахме Украйна. Защо синът ми умря там.

# 1 027
Зеленски, който също не е много висок между впрочем, тотално е бил наясно, че няма кой да дойде да се бие с него. Защо си жертва сънародниците?

И аз това се питам от самото начало. Грузия втора част, не си ли извадиха заключения от историята? Грузия не влезе в НАТО и никой не помогна. Непонятно ми е.
А, кое те кара да мислиш, че Грузия няма да влезе в НАТО ? Заедно с Украйна ?

# 1 028

Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. То така много лесно се казва ми да се предадат, да оставят оръжие и без това нямат шанс. Да, може би нямат шанс, въпреки че всичко което не противоречи на законите на физиката е възможно. А Киев да издържи повече от няколко дни преди да капитулира не противоречи на законите на физиката, а проточи ли се войната положението на Украйна ще се подобрява а на Путин влошава. Не съм убеден че ще се ползва със същата голяма подкрепа в Русия ако войната се проточи, освен заради чисто икономическата страна и моралната, като почнат да стават все повече почернените руски семейства със загинали синове във войната с Украйна, и почнат да питат защо ние нападнахме Украйна. Защо синът ми умря там.

Има логика в това, не отричам. Но логика има и в спестяването на жертвите. Ако ставаше дума за игра на шах щях да действам както си написал/а, но понеже става дума за човешки животи изборът е въпрос на ценностна система.

# 1 029

И аз това се питам от самото начало. Грузия втора част, не си ли извадиха заключения от историята? Грузия не влезе в НАТО и никой не помогна. Непонятно ми е.
А, кое те кара да мислиш, че Грузия няма да влезе в НАТО ? Заедно с Украйна ?

Официалното становище по този въпрос на НАТО към Грузия ме кара да го мисля.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 20:10 от Анонимен

# 1 030
  • Paris, France
Военен съюз с Китай, което реално ще вкара САЩ и Китай във война.
Аха, даже Китай скоро ще спрат доларите и ще минат изцяло на рубли, в знак на съпричастност към Русия.

Да, веднага. Само 2-3% от износа на Китай е за Русия. Над 17% е за ЕС и още толкова за САЩ. Над 1/3 от китайското производство заминава за мръсните ЕС и USA, а в замяна им капят евра и долари. Още 10% изнасят в Япония и Южна Корея, които са про НАТО.

Русия изобщо не е износител за Китай и като такъв няма значение.

Китайците не вярвам да тръгнат военно срещу САЩ и Европа.

Далларс, далларс енд юро.

# 1 031
Не съм към Булсатком, но от вчера нямам руски програми. Днес се обадих на оператора и ми казаха, че сигналът е спрян от спътника за всички оператори. Вярно ли е това?

# 1 032

А на украинците в "автономните" територии са им взети паспортите, там не са само руснаци, моля ви се.
Имам позната в Горловка(от автономните територии е) . Синът й работи в Русия от 10-тина години. Та тя много мрази Путин. И Зеленски. Обича Порошенко. Има само украински паспорт. Взима пенсията си в рубли, защото от Украйна не й я плащат. Опита се да се евакуира преди 5-6 дни. На блок-поста от украинска страна не я пуснаха.
Не знам дали имате представа колко са разединена самите украинци.

# 1 033
Руските танкове ми се виждат в официалните материали от Украйна особено ..ъъъ.. как казахте? Обезверни, немотивирани... В австрийската преса казват, че човекът е оцелял Flowers Four Leaf Clover
Не е руски а украински и не е танк а самоходен ЗРК «Стрела-10» .Случката става в Киев. Дето се казва не компютри а компоти . Гледах още з клипа където украинска верижна техника гази цивилни коли . Та що хохлите трепят собствените си хора ?

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 20:10 от chubaka

# 1 034
  • софия
Не съм към Булсатком, но от вчера нямам руски програми. Днес се обадих на оператора и ми казаха, че сигналът е спрян от спътника за всички оператори. Вярно ли е това?
Вярно е. Облъчването се прави по други канали.
Добре регистрирал/а се току-що 😂

Общи условия

Активация на акаунт