Войната в Украйна 1

• 1 799 351
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Да, помня новините за руски неонацисти, причаквали бабички по гробищата, за да ги скалпират и да се гаврят с тях

Това е старо, обаче, от 90-те години

А да не говорим, че те ги финансират по някакви канали всички тия Атака, и т.н

През 2010г. имаше видеоматериали от скинхед армия как атакува и рок концерт.
По всяка вероятност може и да са изпратени в Украйна, за да позират с украински и нацистки флагове, за да ескалират нещата.
Сега разгледах по темата и какво да видя? Маршове сходни с тези на Луковмарш и в Русия.
Още една тема да си пратят миротворци там Smile
https://uacrisis.org/en/mapping-modern-ultranationalism-in-russia

# 991
Днес качествени вносни маркови обувки са 100 - 200 лева. Не говоря за супер лукс. Ми пак при същия коефициент тогава дали обувки със същото качество са били по 10-20 лева? Малко се съмнявам.
Толкова бяха. Ама откъде извднъж започна да се обсъжда цената на обувките?
Проблемът беше дефицитът, не цената. А аз ясно си спомням червени  обувки имитация на змийска кожа, на висок ток, които приятелка ми продаде за 30.лв нейни, купила си ги с връзки, изпод щанда, без да ги мери, и се оказало, че.не и стават. И ми ги продаде на мен. Помня и ботуши за 60 лева, и дънки за 75, всичките купени по подобен начин.
Парите не бяха такъв проблем, дефицитът беше.

# 992
Заповедта била всяка военна техника да се разпръсне из жилищните квартали.
По руската преса ли го казват това?

Днес това написах, че в Одеса се практикува точно това от украинска страна!

# 993
Бре, колко удобно чак сега се усетиха да се борят с фашизма, нищо че марша беше преди две седмици.

# 994
  • софия
Не ни е забравил гномът, не е. И у нас има фашизъм, да не кажат после някои нещо.
https://novini.bg/sviat/rusia/706081

# 995
Петков как реши да обявява, че 1/3 от украинската армия е унищожена, след като нито руснаци, нито украинци казват такова нещо?

# 996
  • София
Това за бащата и детенцето го гледах сега по руска телевизия. Там твърдят, че мъжът е руснак от Донбас, който изпраща семейството си в Русия. Не знам къде е истината.
То няма никакво значение руснак ли е или украинец. И в двата случая е покъртително.
Руснаците са също жертви и ми се струва, че ще бъдат основни жертви в тази война.

Няма, да. Писах, че и двете страни го използват.

# 997
  • Атина
Мислех да замълча..
Конфликтът не е от вчера и онзи ден. Порошенко и Яценюк насадиха едни яйца- е ето какво се излюпи. Не може 8 години да си развяваш бомбите, а да разчиташ за диалог накрая.
Янукович, какъвто и да е бил- балансираше добре. Да те свалят от власт с оръжие- грозно..
Никой няма да може да убеди Донбасс, че са украинци. Както и Западна Украйна, че са руснаци.

# 998
  • София
Не обобщавайте за руснаците, с мнението на комплексиран диктатор. Тиквата също не е представителна извадка за националния ни интелект.
Софиянци, защо не протестирате в подкрепа на украинския народ?

Към кого се обръщаш, Вивиана? Протест имаше пред руското посолство.

# 999
  • Paris, France
Ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, Русия ще бъде принудена да "предприеме реципрочни действия", казва руското външно министерство.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова също проведе пресконференция, на която акцентът беше  върху Финландия и Швеция, съобщава Sky News.

- Швеция и Финландия не трябва да адаптират своите политики за сигурност за сметка на Русия. Ако се доближат до НАТО, могат да имат сериозни последици както във военно, така и в политическо отношение, казва Мария Захарова.

Швеция и Финландия не си адаптират политиките за сигурност за сметка на Русия, а в отговор на лъжите на Кремъл и агресията на руската армия.

Не разбрах удебеленото. Какви реципрочни действия ще предприемат? Ще се присъединят и те към НАТО?

# 1 000
Заповедта била всяка военна техника да се разпръсне из жилищните квартали.
По руската преса ли го казват това? Знае ли как е започнала ВСВ между другото? Чувала ли си за номера с униформите? Това ми напомня на един куковец, който в час по история на "По време на Червената армия са умрели толкова и толкова хора в обсадените територии." и той се изцепва: "Може да са се самоубили от страх".

Толкова от мен.
Не го казват по руската преса. В момента тези зенитни комплекси са цел N=1  зa руските ВВС и украинците гледат да ги съхранят, защото разбрах, че са сами. Има такива разпоредби. Също така не по руската преса разказват за раздаване на хиляди автомати на цивилното населени, а на страницата на МО на Украйна има призив за хвърляне на коктейли Молотов. Не всичко е пропаганда.
ПС. Считам Русия за агресор. Каквото и да сторили бандеровците - те сами трябва да си понесат наказание, което в никакъв случай не е пълномащабна война.
Чета някакви слухове, че има заповед за ликвидиране не членовете на Азов и Десен сектор.

# 1 001
  • Варна
Петков как реши да обявява, че 1/3 от украинската армия е унищожена, след като нито руснаци, нито украинци казват такова нещо?
Е, и ние да дадем принос към всеобщата дезинформация.

# 1 002
Не разбрах удебеленото. Какви реципрочни действия ще предприемат? Ще се присъединят и те към НАТО?

+1

Добре казано Wink

# 1 003
За хората които имат близки в Украйна да знаят че български пощи преустановяват от утре 26 февруари всякакви пратки за там. Предполагам понеже вече не може да се гарантира безопасността на полетите на куриерските фирми. От утре 26 февруари А1 дава на всеки свой абонат 1 000 безплатни минути за разгорови с Украйна.    

18 000 смели цивилни се включват в защитата на Киев в редовете на армията. Раздали са им бойно снаряжение и картечници. Няма да се даде Украйна без бой. Украинската армия показва на Киевчани и как да правят коктейли Молотов. Моли ги също и да помагат на армията като просто в соц мрежите публикуват движенията на руски части които виждат.

# 1 004
  • пустинята Гоби
Много смело, няма що..

Общи условия

Активация на акаунт