Войната в Украйна 1

• 1 799 235
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Скрит текст:
Сталин забрави, Путин на него мяза с маниакалните си разстройства и мания от преследване.
Нито Хитлер, нито Сталин имаха атомната бомба през ВСВ. Иначе....
Някои имаха, че даже ги ползваха. Големите миротворци, дето сега ползват други тактики и излизат чисти и неопетнени като момина сълзица.
+ 100
Eдинствените в човешката история, използвали ядрено оръжие и то срещу невинни хора и без провокация са САЩ.
Къса ни е паметта, голям ни е слугинажа. 🤦♂😢

Без провокация?
Прощавайте, сигурно американският флот край Пърл Харбър сам се е нападнал. 
Къса памет, а? Sweat Smile
А японците какъв геноцид вдигнаха над китайските и корейски цивилни е друг въпрос.

# 1 501
Сутринта даваха, че вече има украинци пристигнали. Сл. бряг дава част от хотелската си база за подслон. Не вярвам да има много желаещи за у нас да дойдат, но..поне ще се измъкнат.
Вероятно това "по-леко" ударно нападение (на мен поне така ми се вижда, според техника и войска на руснаците) се дава възможност да се изтегли мирното население. Не виждам друго обяснение и че не им е във възможностите да ударят и срутят всичко набързо.
Това обаче и друга мисъл ми поражда. Дали не чакат НАТО да се намеси и бавят. Или ..чакат да се приеме тяхното с по-малко жертви. Докъде стигнаха натовските войски и техники и чува ли се какво ще правят след това. Мен това ме интересува. Сякаш пъзел редя, но става въпрос ...бе направо може и световна война да почне. Какво казват другите страни се чудя също, които не са в ЕС. Примерно една Япония, Индия..особено арабските страни. При един световен конфликт къде биха застанали. Май надалече стигнах, но не ми се вижда логично да нападаш някой, цял свят да те гледа, после да подвиеш опашка. Не е в стил Путин това. Какво е намислил обаче?

# 1 502
Аз съм изключително потресена от влизането на Русия в Украйна и дори не мога да си представя какви конкретни обстоятелства са довели нещата до там, че да бъде предприета тази крайна стъпка, която поне наглед е крайно неизгодна във всяко отношение и за Русия, и за управниците й.

Продължавам да се надявам, че може би е премерен ход, който да позволява чрез локален конфликт да се избегне сблъсък Русия/НАТО, т.е. Трета световна. Във всички случаи, както досега разчитах на здравите нерви на Путин /да се разбира целият им държавен апарат/ да не реагира на всички възможни ходове срещу интересите на Русия, сега разчитам на здравите нерви на Байдън /да се разбира целия им държавен апарат/ да тегли чертата на безопасна далечина.

Информацията, естествено, трябва да се пресява през три сита, откъдето и да идва. Та даже например за Казахстан. Факт е, че външният им министър каза веднага, че няма да признаят ЛНР и ДНР, но е факт и че каза, че никой не им е искал помощ и изобщо договорът им не предвижда военна подкрепа в такива случаи. Днес е заседавал Съвета им за безопасност. Дори на собствения им сайт още няма прессъобщение за това каква е позицията на Казахстан към ставащото.

# 1 503
  • София
Цитат
Русия закри въздушното си пространство за самолети на България, Полша и Чехия.
Simple Smile Ние защото сме фашисти, както ни определи не знам кой от руската власт, Полша защото бойкотира и отказва да излезе да играе с Русия при предстоящият мач между двата отбора за класиране на световно, и Чехия заради изказването на президента им че това което правят в Украйна е престъпление срещу човечеството.
Или защото мярката е реципрочна, ние затворихме, те правят същото

# 1 504
Част от потребителите в темата не могат да осъзнаят, че всяко действие си има причина и е мотивирано. Това, че някой се опитва да търси причините, не означава, че подкрепя действието или го оправдава. Щото иначе се връщаме на старата мантра - Кой не скача, е червен.
Това не мисля, че.има някой да не го разбира. В този ред на мисли, едва ли има по-мотивирано решение от амбициите  на Хитлер за реванш след ПСВ. Което по никакъв начин не оправдава това, което е вършил.
Причините на Пути.н  са ясни - мания по силата, жажда за реванш след загубата на Студената война, убеденост, че Украйна си е просто руска провинция и по стечение на обстоятелствата е независима държава. Което не променя факта, че е.агресор в чужда страна.
Това, че и други са го правили, не променя тази истина. И не я прави по-малко истина. Не одобрявам действията на САЩ в Близкия изток и Африка. Но това е в Европа, близка по всичко нация, а предвид факта, че са единствените с достатъчно мощни оръжия да спрат Кремълския, няма начин да не ги подкрепя.
Колкото до слугинажа, и аз  виждам такъв,  само че към Кремъл.
Няма място за паралел със Сърбия, където имаше само въздушни удари за сплашване.  Нямаше мащабна наземна инвазия от три страни с танкове и жива сила с цел завладяване. Да се надяваме, че няма да прибегне до големите бомби, ако много му се опъват. Макар да си мисля, че е толкова самоуверен, че ще го направи.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 14:56 от Анонимен

# 1 505
Част от потребителите в темата не могат да осъзнаят, че всяко действие си има причина и е мотивирано. Това, че някой се опитва да търси причините, не означава, че подкрепя действието или го оправдава. Щото иначе се връщаме на старата мантра - Кой не скача, е червен.
И като намерите мотивите, въпреки че не подкрепяте и не оправдавате действията, какво следва? Разбирате точно какво е довело до ситуация налгаща непременно Путин да предприеме военни действия на чужда територия? И като разберете го приемате за нормално? Че и даже се регистрирате в бг мама (не лично Вие) за да убеждавате тези, които осъждат действията му, че видиш ли са съвсем правомерни, произтичащи следствие на..... каквото там се опитвате да докажете.

# 1 506
  • Под сянката на разлистените кактуси
Скрит текст:
Сталин забрави, Путин на него мяза с маниакалните си разстройства и мания от преследване.
Нито Хитлер, нито Сталин имаха атомната бомба през ВСВ. Иначе....
Някои имаха, че даже ги ползваха. Големите миротворци, дето сега ползват други тактики и излизат чисти и неопетнени като момина сълзица.
+ 100
Eдинствените в човешката история, използвали ядрено оръжие и то срещу невинни хора и без провокация са САЩ.
Къса ни е паметта, голям ни е слугинажа. 🤦♂😢

На Япония е било предложено 3 пъти да се предаде, единият СЛЕД пускането на първата атомна бомба, и те са отказали. Докога трябаше да се влачи войната в Пасифика?

# 1 507
Украинците призовават Червения кръст да прибере убитите, около 3000 души руснаци до сега. Труповете да прибере е дословно.  Сигурно и от другата страна са толкова поне.
Далеч са от милионите , но напредват, ще се справят, извинявайте, но ми е злъчно.
 Нали имаше подвижен крематориум Путин... Ужас.  Колко нищожни са предишните конфликти между нас и  тревогите ни.
 Западна Украйна ще се бори и няма да спре.
 Коридори за мирното население поне да осигурят, да запазят децата.

# 1 508
Фани, не знам какъв пъзел редиш, но във всички теми, навсякъде, се опитваш да очертаеш най-черната, неприятна, песимистична прогноза. Не че са розови нещата, но сериозно, ти май си най-черногледия човек, който съм "срещала", при все че и аз не съм голям оптимист по принцип.. не че имам против да си споделяш мнението, ама като те чета направо се замислям да се мятам през прозореца Grinning

# 1 509
  • Шотландия
Стана ми още по-мъчно...
Много съжалявам. В Киев в районите около летището не може без оръжие да се излиза явно, дори за храна. Жени, които нямат придружител, носят сами. А пък е опасно, ако си въоражен цивилен, въобще.. Всичко се прави на бегом.

Тя мисли ли да излиза от там? Ние чакаме информация за зелен коридор. Досега ходят бусове само до Полша и Словакия, но не е организиран транспорт до украинската страна.
Благодаря. Не е писала, че иска да излиза, то ще излиза този, който има къде да отиде... Тя влиза в интернет на няколко часа веднъж, за по няколко минути. Не я притеснявам, предполагам какво й е, като ти се запали къщата и чергата, всичко друго остава на заден план. Просто гледам да я подкрепям, доколкото мога.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 16:22 от *Мила*

# 1 510

Вероятно това "по-леко" ударно нападение (на мен поне така ми се вижда, според техника и войска на руснаците) се дава възможност да се изтегли мирното население. Не виждам друго обяснение и че не им е във възможностите да ударят и срутят всичко набързо.

Мислеше си, че ще смаже Украйна за 24 часа с минимални жертви. Това, което става, все по-малко изглежда издържано от имиджова гледна точка. Как да се оправдае въвличането на мирното население в конфликта? Нали бяха само бандеровци и нацисти? Как да обясни на своите привърженици, че праща децата им да избиват хора, толкова подобни на тях, и сами да умират в такава братоубийствена война?

# 1 511
  • София
Определено, светът страда от липса на добри дипломати, стратези и умни, прозорливи политици, вместо такива, виждаме смешни, ниско интелигентни и с мания за величие!

Такива си ги избираме, поне в демократичните държави.

# 1 512
Потребител на бг мама съм от около 10 години.
Смисълът да се разбере мотивът на някого да действа по определен начин е за да послужи като превенция и предотвратяване на следващи подобни действия и ситуации.

# 1 513
  • София
Защо да е черногледо. Стане ли мащабен конфликтът, Китай , Индия и сие не са със САЩ. Затова колкото и да са делюзионни обикновено, сега си траят. А не че им пука за хората.

# 1 514
Фани, не знам какъв пъзел редиш, но във всички теми, навсякъде, се опитваш да очертаеш най-черната, неприятна, песимистична прогноза. Не че са розови нещата, но сериозно, ти май си най-черногледия човек, който съм "срещала", при все че и аз не съм голям оптимист по принцип.. не че имам против да си споделяш мнението, ама като те чета направо се замислям да се мятам през прозореца Grinning
Ми израза ми е такъв в двете крайности явно. Не бой се бре, Фани ще дойде (кажи къде ще се мяташ) ще обезопася и скачай))
Когато става въпрос за живот и смърт (двете крайности) съм такава. И за вирус, и за война. Не ги искам и двете.

Общи условия

Активация на акаунт