Войната в Украйна 1

• 1 799 334
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 605
Турция блокира Черно море за Русия

И чехите затварят въздушното си пространство.

Не се отваря файла, но ако това за Турция е вярно, то мисля, че скоро ще се приключи.

# 1 606
  • София
Тролската логика обаче пръска. Защо президентът въоръжава населението? Това население право да отстоява свободата си няма ли, или всеки път, когато рашките решат, че искат да нахлуват, те трябва да се надупват и да слушат Кремъл какво би било по-добре за тях и да избира политическата им ориентация?
Но какво сипвам морал на хора, които нямат против Турция/Русия да ги завладее, защото видиш ли сме били бедна страна, нищо че в изброените две обикновените хора живеят по-бедно от нас, а българите колонизираме Одрин всеки уикенд Grinning Дори самите руснаци при възможност си събират имитациите на адидас и да ги няма.
Да, доста демократично ни е правителството. Радвайте се, че не е от типа на Стамболов да видим тогава щяхте ли да пишете такива глупости. Laughing

# 1 607
  • София
Абе някои хора имам чувството, че направо ще кажат: "Путин, ти си прав, давай, превземи ни, тъй ни се пада, защото сме с НАТО". Това е меко казано странно. Той ни подпали собствената къща, ние го оправдаваме, че имал право.
Ами от Олгино така са им казали да казват. И го правят неуморно. Не се чуди.

А, ако не са олгинци, са Павлик Морозовци. Още по-лошо.

И понеже се заговори за братя, пускам ви един цитат, вие ще си проверите от кого е:

„КАВАЛЕРИСТИ, БОГ МИ Е СВИДЕТЕЛ, ЧЕ СЪМ ПРИЗНАТЕЛЕН НА РУСИЯ ЗАДЕТО НИ ОСВОБОДИ. НО КАКВО ТЪРСЯТ СЕГА КАЗАЦИТЕ В НАШАТА ДОБРУДЖА? ЩЕ ГИ БИЕМ И ПРОГОНИМ КАКТО ВСЕКИ ВРАГ, КОЙТО ПРЕЧИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!”

# 1 608
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Щом не искат смъртта на невинни жертви, какво правят руснаците в града, в Киев/
Не се ли водят войните на бойните полета, с две армии, а не сред цивилното население ?

# 1 609
Това за клаузата го знам, защото Русия има излаз на Черно море и нямат право да ги спират да влизат и излизат. Спазват неутралитет, защото избягват критика към Путин. Във военно положение биха могли да го забранят обаче, ако те/НАТО преценят, на теория. Само по себе си това обаче дава мотивация за военни действия и срещу тях според мен.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 16:41 от Анонимен

# 1 610
Скрит текст:
Уже 3-ти ден руските войски се опитват да подчинят Украйна, но тя си остава неподчинена ! Путин призова военните в Украйна да вземат властта. А уж щеше сам я взима ?!
Зачестиха и клипчетата на предаващи се Руснаци или такива стоящи до БТР/Танк без гориво. Путин май е предвиждал победа за 3 часа, ама пустите нацисти не се дават на миротворната операция.
Тя вече се нарича "действия в защита на ДНР и ЛНР. В Киев и Лвов например и в цяла Украйна. Вчера по руската ТВ даде интервю министърът на външните работи на Донецката република. Евала, веднага спретнаха правителство и то вече дава изявления!

Спретнаха правителство като минимум през 2018-та.

# 1 611
  • София
Абе някои хора имам чувството, че направо ще кажат: "Путин, ти си прав, давай, превземи ни, тъй ни се пада, защото сме с НАТО". Това е меко казано странно. Той ни подпали собствената къща, ние го оправдаваме, че имал право.

И понеже се заговори за братя, пускам ви един цитат, вие ще си проверите от кого е:

„КАВАЛЕРИСТИ, БОГ МИ Е СВИДЕТЕЛ, ЧЕ СЪМ ПРИЗНАТЕЛЕН НА РУСИЯ ЗАДЕТО НИ ОСВОБОДИ. НО КАКВО ТЪРСЯТ СЕГА КАЗАЦИТЕ В НАШАТА ДОБРУДЖА? ЩЕ ГИ БИЕМ И ПРОГОНИМ КАКТО ВСЕКИ ВРАГ, КОЙТО ПРЕЧИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!”

Браво за цитата. Борис Дрангов е авторът, а тук искам да добавя и името на Иван Колев.
Едно време сме си отстоявали правата да съществуваме, а вижте ги сега трольовците - войната не е почнала, а те вече клекнали Smile

# 1 612
Aпропо украински танк. От началото следя новини за #falseflag. Първо едни от снимките, които бяха представени из пространството за зла руска атака в жилищни сгради, се оказа че са от 2018, когато газова инсталация е гръмнала. Днес ми направи впечатление това, което взриви нета срещу руснаците:
https://twitter.com/GlobalNewsEU/status/1497464153094643713
Разбиращи казват, че това не може да е крилата ракета, защото първо нямало жертви, щетите са твърде малки за крилата ракета и трето има клипове от всички възможни ъгли, включително и от вътре.

Като прибавим цензурата - информационното затъмнение на руската страна - повдигат се въпроси...

В Украина има над двеста убити цивилни и много руска дезинформация. Ето ви линк от още една “стара” газова експлозия.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10554221/World-watches- … r-bloody-war.html
А по отношение на прегазената кола, има друго видео заснето от тераса на блок ,където се вижда как се развива всичко. Камион със зенитно оръдие е под обстрел с автоматично оръжие, шофьорът е убит и спира. Стрелбата продължава и друг воиник от каросерията бива ранен и се опитва да скочи от там, пада до гумата стрелбата ,продължава и го убиват. Всички воиници , тези от камиона и които стрелят по него са с еднаква униформа.
В този момент се появява бронираната машина , която или губи контрол или бяга от там и прегазва колата.Възможно е да украински екипаж , който не е трениран или руснаци с пленено воено обурудване. Коментара е, че убитите са руснаци,диверсанти облечени с руски униформи.
Видеото е брутално и тъжно, който иска да го гледа може да го намери в Гугъл.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 16:54 от Sapien

# 1 613
  • Paris, France
Ммм днес чух изявлението на Зеленски по телевизора, че ще се бие докрай и ще защити достойнството на Украйна. За сметка на кого? Колко убити невинни украински граждани трябва да бъдат убити? Той има сигурно укритие, а обикновеният гражданин къде да отиде, за да оцелее? Потресена останах от неговото изявление.

Зеленски имал укритие. А Путин къде е? Предвожда военното учение, упс, операция стана последно, подхапвайки хляб и сол от тепсиите на благодарни местни граждани?

# 1 614
Скрит текст:

Браво за цитата. Борис Дрангов е авторът, а тук искам да добавя и името на Иван Колев.
Едно време сме си отстоявали правата да съществуваме, а вижте ги сега трольовците - войната не е почнала, а те вече клекнали Smile

то па едно съществуване
ум да ти зайде

# 1 615
  • На земята, която е всъщност звезда.

Изглежда, че обикновеният гражданин е доста нахъсен да се бие докрай също. Може и да ме лъжат моите украински приятели, но по думите им броят на доброволците е огромен и не успяват да ги въоръжат. И доста жени имало. Може и да е пропаганда, може и да е фейк, не знам. Може би всички искат просто да посрещнат руските освободители с хляб и сол. Трудно е да се прецени.

Аз съм удивена с какъв висок дух са познатите ни украинци. Не мисля, че ние бихме проявили такъв, дано се лъжа. Това обяснява защо им е толкова трудно на руснаците и защо досега никой не отговори на призив на джуджи за военен преврат.

Писах на нашите познати с въпрос как са, имат ли пари, ще търсят ли спасение навън,изобщо някаква помощ. Ето какво са написали в отговор:

1.  Привет, Б. У нас всё ок! Мы в Киеве, в убежище. Спасибо большое! Мы победим! Героям слава!

2. У нас всё пока в порядке, родные все по домам. Мы из Харькова никуда и никогда не переедем. Спасибо за поддержку.

# 1 616
Това за клаузата го знам, защото Русия има излаз на Черно море и нямат право да ги спират да влизат и излизат. Спазват неутралитет, защото избягват критика към Путин. Във военно положение биха могли да го забранят обаче, ако те/НАТО преценят, на теория.
Точно така, затова и на пресконференцията вчера Йенс отговори на зададения му въпрос по темата, че няма никакви  притеснени за там ,поне засега.

# 1 617
Иначе айде да не знаем много кой какъв го бил ял по време на световните войни и колко сме били корави българите, защото ако сте слушали в часовете по история сте запомнили, че винаги сме били на страната на губещите. Дано този път не е така.
Абе, те и Германия, Япония и Италия са на страната на губещите, ама просто не са имали късмета СССР да ги освободи !

# 1 618
Трольовците подготвят почвата. Винаги е по-лесно да нападнеш  деморализиран противник, който се страхува и няма смелост да се бие.
Явво обаче подготовката с тролове в Украйна не е била добре проведена и сега изненадаха Кремълския. И е.решил следващите по-добре да ги подготви. Както се вижда от количеството им в темите за конфликта.

# 1 619

Общи условия

Активация на акаунт