Войната в Украйна 1

• 1 799 416
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 620
Мхм, в реалността, когато се коментира случващото се, много често чувам  "Русия иска да завладее Украйна, а после и всички бивши"
Подмятат си и се шегуват " Викат те в запас"
Но някъде там се случва..за всички мъже между 18 и 60.
За какво..за крива политика Sad

# 1 621
Иначе айде да не знаем много кой какъв го бил ял по време на световните войни и колко сме били корави българите, защото ако сте слушали в часовете по история сте запомнили, че винаги сме били на страната на губещите. Дано този път не е така.
Абе, те и Германия, Япония и Италия са на страната на губещите, ама просто не са имали късмета СССР да ги освободи !
.....и след осемдесет години като изразиш възмущение, че ни наричат двулични плъхове,  ти отговарят че нямало да ни има ако не били те! Аз пък им казах, че тези дни ще влязат в историята и един ден децата им ще се срамуват от тях пред целия свят, защото убиват братята си.

# 1 622
Мхм, в реалността, когато се коментира случващото се, много често чувам  "Русия иска да завладее Украйна, а после и всички бивши"
Подмятат си и се шегуват " Викат те в запас"
Но някъде там се случва..за всички мъже между 18 и 60.
За какво..за крива политика Sad
Да, случва се именно защото Русия това иска. Иначе чий го дири пред Киев с танкове?!
Не е за крива политика, а е против агресор. Не са го поискали украинците, но щом им го натресоха, правят това, което смятат, че трябва. Виновникът е този, който ги е нападнал.

# 1 623
  • Шотландия
Мирелка и подобни дано са си взели копейките в аванс и дано да са големи суми, че да си заслужават да си плюеш върху морала.
То заради такива копейкини руските шматки във ФБ ни наричат "двулични плъхове" защото сме затворили въздушното си пространство за тях. Като питах една като каква се мисли, че да обижда чужда нация и не се погледнат, че убиват братята си, тя ми отговори, че въобще сме държава благодарение на тях. Толкоз по темата за руската широка душа.....Ама и аз не и останах длъжна де. Друга пък заплашва, че нямало да идват на море тук, аз я пратих в Беларус през отпуската и отговорих, че хотелите ни са заети от украински бежанци. Хайде холан, двеста години да минат, пак ще ми размахва пръст, не си погледнат собствения хал!
Аз нямам време да водя битки във ФБ (а и желание), но такива ги оправя само рапортуване на Фейсбук,  за нула време трият подобни коментари срещу цели страни като "реч на омразата " и ако съберат повече рапорти, ги деактивират.

# 1 624
Трольовците подготвят почвата. Винаги е по-лесно да нападнеш  деморализиран противник, който се страхува и няма смелост да се бие.
Явво обаче подготовката с тролове в Украйна не е била добре проведена и сега изненадаха Кремълския. И е.решил следващите по-добре да ги подготви. Както се вижда от количеството им в темите за конфликта.

Курса на рублата май спадна, мятат се само за слава.

# 1 625
  • Paris, France

Изглежда, че обикновеният гражданин е доста нахъсен да се бие докрай също. Може и да ме лъжат моите украински приятели, но по думите им броят на доброволците е огромен и не успяват да ги въоръжат. И доста жени имало. Може и да е пропаганда, може и да е фейк, не знам. Може би всички искат просто да посрещнат руските освободители с хляб и сол. Трудно е да се прецени.

Аз съм удивена с какъв висок дух са познатите ни украинци. Не мисля, че ние бихме проявили такъв, дано се лъжа. Това обяснява защо им е толкова трудно на руснаците и защо досега никой не отговори на призив на джуджи за военен преврат.

Писах на нашите познати с въпрос как са, имат ли пари, ще търсят ли спасение навън,изобщо някаква помощ. Ето какво са написали в отговор:

1.  Привет, Б. У нас всё ок! Мы в Киеве, в убежище. Спасибо большое! Мы победим! Героям слава!

2. У нас всё пока в порядке, родные все по домам. Мы из Харькова никуда и никогда не переедем. Спасибо за поддержку.

И аз получих много подобни Смеси, но за съжаление и други, от хора, които вече са на път.

Загубих контакт с приятелка, която не успява да изведе майка си от една нова "Донецка" или "Лоханска" "народна" република. Майката е с украински паспорт, но на границата украинските граничари не я пускат да си влезе в Украйна. Жената е стара и болна. От 2 дена нямам новини........ И си умирам от притеснение.

Някои познати са вече пред България.🤩.

Много тукашни украинци оставят бизнес, работа, жени и деца и се връщат там без никой да ги е задължавал и викал.

Вселена, желая здраве, кураж и мир на близките ти в Украйна. Поздрави от нас.

# 1 626
Майко гледай какво става! Украинците са най- големите фашисти!
Искренно се радвам, че за някои неща не ни питат, че….

# 1 627
  • София
Хайде сега и за украинците през Втората световна. Да де, но не немците, а руснаците умориха 7 милиона украинци от глад. До там руснаците докараха украинците, че да гледат на нацистите като освободители. А после се чудите защо самите украинци искат да се защитат от същите тези. Grinning

# 1 628
Братя ли ? Ам, не мерси ! Вие и украинците наричахте братя.....(аре да не сме братушки, че сте малко нахални и идвате неканени на гости)

# 1 629
Mirela, и сега колко трябва да страда цяла Европа, за да заплати това, че някакви групировки избивали руско население в Донбас? Просто ми е любопитно, дали ще е задоволително да опустошат и покорят само Украйна, или според теб трябва и още някой да го отнесе?

# 1 630
Турция отрича да е затворила Черно море за руски военни кораби

Украинският президент Владимир Зеленски по-рано туитира, като благодари на турския си колега за решението.

Турският президент Тайип Ердоган не е казал на украинския президент Владимир Зеленски, че Турция ще затвори проливите Босфора и Дарданелите за руски военни кораби, каза високопоставен турски служител пред Middle East Eye в събота.

„Президентът Ердоган не обеща да затвори проливите“, каза служителят, който е пряко запознат с призива. „Турция все още не е взела решение да затвори проливите за руски кораби.

Изявлението противоречи на по-ранен туит на Зеленски, който беше публикуван след телефонния му разговор с Ердоган.

https://www.middleeasteye.net/news/russia-ukraine-war-turkey-den … -russian-warships

Руският чеченски лидер Кадиров каза, че неговите военни сили са разположени в Украйна

МОСКВА, 26 февруари (Ройтерс) - Рамзан Кадиров, лидерът на руския регион Чечения и съюзник на руския президент Владимир Путин, каза в събота, че чеченските бойци вече са разположени в Украйна, и призова украинците да свалят правителството си.

Във видео, публикувано онлайн, Кадиров се похвали, че чеченските части досега не са претърпели загуби и каза, че руските и чеченските сили могат лесно да превземат големи украински градове, включително столицата Киев, но тяхната задача е да избегнат загубата на невинни животи.

https://www.reuters.com/world/europe/russias-chechen-leader-says … raine-2022-02-26/

# 1 631
Иначе айде да не знаем много кой какъв го бил ял по време на световните войни и колко сме били корави българите, защото ако сте слушали в часовете по история сте запомнили, че винаги сме били на страната на губещите. Дано този път не е така.
Абе, те и Германия, Япония и Италия са на страната на губещите, ама просто не са имали късмета СССР да ги освободи !
Защо? Въпрос дори на часове е било Турските войски да навлезнат или не знаете.
България губи територии отново след войната, но можеше и повече да загуби.
Къса българска памет.
Попеа или каква си там. Стига с това тролене , платени рубладжии и глупостите дето пишете и обиждате.
Това, което пишат тук хората какво е било е вярно в Украйна и се знаеше от политици и дори об. хора. Или само вие имате правото да знаете и имате мнение.
Ако не можете да водите диалог тук или където и било, има площади, посолства, вървете вейте знамена и подскачайте.
Хората търсим тук причините, пишем за тях, които имат близки и от двете страни споделят.
То бива ...да не пиша думата, ама толкова пък злост и жлъч ще оправите света с обиди.
Кой паметник да има, кой бил песнионер... вие не си помните историята , седнали да обиждат хора споделящи тук и имащи дори да е различна гледна точка е за уважение и коментар.
Жени и майки, дано не ви се наложи да гледате мъже и синове на бойното поле. Че нещо позабравихме и нашето поколение само е виждало по филмите ужаса на войната.
Съпричастност, с кои сте съпричастни и кои жалите. Дали сирийците, дали сърбите преди, кои?
Някой беше писал...Не народ, а...
Прав е бил.
Сори.

# 1 632
  • София
Mirela898, по- ниско не можеш да паднеш

от последния цитиран пост

Abreviatura, към Русия ли отправяш критики , че не разбрах, защото те винаги са там

Тя Мирела няма откъде да пада. Съвестно си върши работата и това е. Ама Гунчевата докъде падна, а?
След шизофреничните крясъци на Атака, сега слушаме тези на Възраждане. Все партии, подплатени с пари, които миришат на газ.

# 1 633
Братя, да, най-готината пропаганда Joy Българинът не е брат на никого. Той е единак и затова никоя компания не му отърва.

# 1 634
  • Варна
Цяла Европа спи и воюва онлайн. Срамно е, че бюрократите от ЕС, още не са организирали хуманитарна помощ.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 17:31 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт