Войната в Украйна 1

• 1 799 175
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 515
На мен ми е много тих звукът, колкото и да го усилвам, та не го чувам. Но ако е за тренировки, че са щели да правят, честно да ви кажа не ми се вярва. Кой войник ще се върже, че отиват в друга държава да тренират, където тлее конфликт от месеци.

Да това казва, като ги задължат да се бият няма къде да бягат.
Аз не всичко разбрах, а и много тихо говори.
Момчето е изплашено до смърт и като го питат какво прави там, той отговаря че са им казали, че ще са на военни учения.

# 1 516
В момента лирата се обезценява и турците не живеят по-добре от нас. Та в този ред на мисли ми е меко казани странно желанието на Тета да бъдем завладяни от Турция.
Интересно ми е как се движи рублата след започването на войната в Украйна.

Лева защото е на върха и с една заплата може да си купиш 5 кг краставици само.
С тези продажни наши полици, който и да ни завладее, все ще сме по-добре.

И не че искам да ни завладяват, то и желаещи няма де, но да плашиш куче със салам е смешно...така че не ме плашат приказки от рода че вякой щял да ни завладее. Ми нека....

# 1 517
  • София
Медведев казал много интересни неща: че Русия няма нужда от дипломатически връзки със Запада, и че щели да национализират имуществото на лица от САЩ и ЕС. Явно не се притеснява от "реципрочни мерки". А и колко ли време чуждите лица ще останат в Русия след такива изявления?
Включително можели да прекъснат "диалога за стратегическа стабилност"
https://www.chernomore.bg/a/15-sviat/236826-medvedev-mozhe-da-na … tsa-ot-sasht-i-es
Още ли има чудещи се относно това, на чия страна трябва да се определят?
Що се отнася до анализа на причините защо Путин нападна Украйна - защото е мегаломан и разполага с военната мощ да осъществи болните си амбиции за Велик СССР2?

Тоест Западът само замразява, а Русия направо национализира. Чух днес, че същият този искал и да се върне смъртното наказание.

Фанфанито, чак ми дожалява за теб. Тъкмо се успокои с 4 дози и сега това се струпва на главата ти. Сякаш Путин е нападнал, за да ти вгорчи живота.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:13 от АРТЕМИС

# 1 518
Humanbeing не мисля, че е очаквал да смаже Украйна за 24 часа, защото не се е опитвал. Дори в момента не се бомбардира масово столицата примерно, ако беше за бързо и брутално смазване щяха да започнат веднага. Иначе при тези силни връзки между държавите не е съвсем без риск да пратиш армията си там. Възможно е да откажат да изпълняват нареждания и да убиват народ, който считат за братски. Не знам дали има такива тенденции при руснаците.

# 1 519
Оххх, Фани, и в другата тема доста сме писали. Не е въпрос на желание ни вируса, ни войната в конктретната ситуация.

# 1 520
На мен ми е много тих звукът, колкото и да го усилвам, та не го чувам. Но ако е за тренировки, че са щели да правят, честно да ви кажа не ми се вярва. Кой войник ще се върже, че отиват в друга държава да тренират, където тлее конфликт от месеци.

Да това казва, като ги задължат да се бият няма къде да бягат.
Аз не всичко разбрах, а и много тихо говори.
Момчето е изплашено до смърт и като го питат какво прави там, той отговаря че са им казали, че ще са на военни учения.
Има и клипчета където споделят, че в последствие са и принудени от по-горните им да се бият.

# 1 521
  • София
Защо да е черногледо. Стане ли мащабен конфликтът, Китай , Индия и сие не са със САЩ. Затова колкото и да са делюзионни обикновено, сега си траят. А не че им пука за хората.

Китай не е със САЩ, но си имат проблем с Индия, която не отстъпва по войска и брой население. В конфликт двете страни ще се захапат и вероятно неутрализират.

# 1 522
Имаше митинг в подкрепа на Украйна пред Президентството. Казаха, че има група /предполагам във FB/, която организира помощ за майки с деца бягащи от войната. Дойде някакъв провокатор по едно време да крещи нещо, но полиците го прибраха набързо. 

# 1 523
Humanbeing не мисля, че е очаквал да смаже Украйна за 24 часа, защото не се е опитвал. Дори в момента не се бомбардира масово столицата примерно, ако беше за бързо и брутално смазване щяха да започнат веднага.
Ами не го е направил, защото се прави на миротворец, защитник на онеправданите. Как ще обясни, че унищожаването на бандеровците в Народните республики изисква да избие няколко милиона мирно население в Киев? Наистина съпротивата на украинците до момента учудва цял свят, вероятно и самия Путин.

# 1 524
Мирелка и подобни дано са си взели копейките в аванс и дано да са големи суми, че да си заслужават да си плюеш върху морала.
То заради такива копейкини руските шматки във ФБ ни наричат "двулични плъхове" защото сме затворили въздушното си пространство за тях. Като питах една като каква се мисли, че да обижда чужда нация и не се погледнат, че убиват братята си, тя ми отговори, че въобще сме държава благодарение на тях. Толкоз по темата за руската широка душа.....Ама и аз не и останах длъжна де. Друга пък заплашва, че нямало да идват на море тук, аз я пратих в Беларус през отпуската и отговорих, че хотелите ни са заети от украински бежанци. Хайде холан, двеста години да минат, пак ще ми размахва пръст, не си погледнат собствения хал!

# 1 525
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Защо, brumm?
За да се съобразяваме вечно с лабилните?

# 1 526
В момента лирата се обезценява и турците не живеят по-добре от нас. Та в този ред на мисли ми е меко казани странно желанието на Тета да бъдем завладяни от Турция.
Интересно ми е как се движи рублата след започването на войната в Украйна.

Лева защото е на върха и с една заплата може да си купиш 5 кг краставици само.
С тези продажни наши полици, който и да ни завладее, все ще сме по-добре.

И не че искам да ни завладяват, то и желаещи няма де, но да плашиш куче със салам е смешно...така че не ме плашат приказки от рода че вякой щял да ни завладее. Ми нека....
Разбира се, че е върха, поне в сравнение с рублата.
5 кг краставици са 35 лева. Такава заплата има, ама на ден. И то е от ниските в БГ. Ако на теб ти е такава заплатата, помисли за друга работа, вместо да си мечтаеш Кремъл да те владее. Щото ако той те завладее, тогава вече.наистина ще ти е такава на месец. Особено ако ти я плащат в рубли.

# 1 527
  • София
Скрит текст:
Сталин забрави, Путин на него мяза с маниакалните си разстройства и мания от преследване.
Нито Хитлер, нито Сталин имаха атомната бомба през ВСВ. Иначе....
Някои имаха, че даже ги ползваха. Големите миротворци, дето сега ползват други тактики и излизат чисти и неопетнени като момина сълзица.
+ 100
Eдинствените в човешката история, използвали ядрено оръжие и то срещу невинни хора и без провокация са САЩ.
Къса ни е паметта, голям ни е слугинажа. 🤦♂😢

Къде използваха ядрено оръжие без провокация? Срещу невинни хора - да. Но тогава Япония все още беше във война.

# 1 528

Фанфанито, чак ми дожалява за теб. Тъкмо се успокои с 4 дози и сега това се струва на главата ти. Сякаш Путин е нападнал, за да ти вгорчи живота.
Само 3 дози имам(( Не ме изчака да сложа 4-та. Ми наистина ми се вгорчи живота.
Сериозно, тук май повечето сте да изкажете либерализъм или там..няма сега думи да търся.
Но едно предвиждане би ми било интересно какво мислите. Такова виждам в 3-4 потребителки да правят опити. Дори мъжете за съжаление са подвластни да държат слово за независимост. Нямам против и разбирам. Но мен ме интересува друго. Как ще продължи, с кои, какво ще последва за хората, ние къде сме в схемата (пак го пиша)
То хубаво да ни е жал и сме съпричастни, ама за нас някой ще страда ли се питам, щото...да не почвам с историята.
Китай също къде е в схемата, корейците не ги знам...Вижда ви се далечно и невъзможно една световна война, но...знае ли се.

# 1 529
Защо, brumm?
За да се съобразяваме вечно с лабилните?
Защото за съжаление никой не ни пази. Принципно, не във военен план.
Защото когато пешеходец бъде блъснат от кола, макар да е спазвал правилата и той самия да не е виновен, какво значение има, че правото е на негова страна, след като сбъсъкът между човек и кола не е в полза на човека?

Общи условия

Активация на акаунт