Войната в Украйна 1

• 1 799 295
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 965
А за които толкова са се притеснили, че Русия ще ги нападне: по суша няма откъде, по въздух някои държави си затвориха пространствата и става по-трудно, а руснаците влязат ли в румънското въздушно пространство без позволение се води агресивен акт (съответно също важи за България). По море да ви нападнат трябва да минат покрай Румъния или много да обикалят заради едната България. Айде стегнете се малко. Ако тръгнат да нападат държави членки на НАТО няма да е България, въпреки покъртителното изказване на Киро Харварда, който за поред път доказа, че не му е там мястото.
SS-N-30 - не им трябва въздушно пространство, нито море, нито суша. Нужна е просто цел.
Да не се стига до там.

Това го знам, но е много нереалистичен и краен вариант.

# 1 966
Цитат на: 🌹 Mimi Rose 🌹 link=topic=1414318.msg44363873у#msg44363873 date=1645909054
Няма причина да сме мишена в момента, освен ако целия свят не е такава. Ако баш сега почнат да се мъкнат натовски войници, тогава вече ще я закъсаме здраво. За ядрено оръжие да не говорим?!? На някои хора трибуна не трябва да се дава просто. Същото като при ваксините, малоумен до плиткоумен се изказваха и пълниха прамтайма на телевизиите. Не си научихме урока и това е.
Не.мисля, че.няма причина, и го казах. Наивно е да се смята, че Кремйлският ни е забравил. Нито нас, нито Румъния или другите си бивши колонии. И затова  смятам, че правителството трябва да поиска повишаване на контингента на НАТО.

Какво общо има тук руското кино, което наистина е стойностно?

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 23:15 от Анонимен

# 1 967
  • София
Много бързо забравяме, че всяко действие има противодейстие, Русия не е излизала първа със санкции, тя противодейства на случващото се.
В момента се случва същото - противодействие!

Не, тя само анексира Крим.

# 1 968
  • Beyond the Frontiers
Попеа, искаш да се превърнем в мишена ли?
Би ли обяснила защо смяташ, че в момента не сме мишена?

Сме, сме..от всякъде. Не знам защо някой си мисли друго. Те и в Украйна не вярваха, че ще ги нападнат. Така че да не лежим на тая кълка. И не сме толкова далеч. Ама хич.

10 държави вече затвориха въздушно пространство.
Бившите руски републики и съседите с история с Русия, хич не се маят и не си траят, защото си знаят, какво следва. Ама ние пробваме "неутрална" тактика - смях.

Военно могат да те нападнат по въздух, по море, по суша. Откъде да очакваме според теб атаката? 😂
Има ли значение? Имат въздушни сили, ние не. Имат флота, ние не. Имат и сухопътна армия, ние...сме смях. То за нас даже няма нужда от много усилия.

Един куп големи държави се чувстват заплашени и искат подкрепа от НАТО. Ние не, явно се смята, че ако заровим глава в пясъка, бурята ще ни подмине.

# 1 969
Чакайте НАТО... и член, който и да е.. не забравяйте, че Европа нямаше да позволи война в Украйна. Да, обаче никой не е искал разрешение, нали? Държава, която не може да защити собствените си граници, няма право на мнение.
Всеки чака нещо. Някои - поредната рубла от Олгино Wink
Вече и  руските тролове почнаха да определят кой има и кой няма право на нещо си. Учат се от работодателя си, явно.
Казано честно, Вие звучите повече като трол. Когато започнат да се размятат обиди и груби определения означава, че доводите, с които може да се подкрепи дадено мнение са свършили. А Вие и още няколко потребителя точно това правите.  Мислите ли, че като обиждате, това прави думите Ви и мнението Ви по-достоверни? Напротив. Постигате точно обратното.

Ако не е вярно, защо се засягате?
Защо решихте, че се засягам? Досадно е да се четат обиди и грозни определения на всяко едно различно мнение. Сега ми кажете на кого трябва да пиша, че да си получа надницата? Криза иде, трябва да търся и допълнителни източници на доходи.

# 1 970
  • София
И още нещо, натовските самолети са вдигнати, както и тези на кралскитя въздушен флот, има и американси съгледвачи, но никой от тях не лети над България!  

И това може да го проследи всики, ако знае къде да гледа.

Кралският въздушен флот не е ли натовски? Или така формулирано ви е по-високопарно?

Аз съм шокирана от заядливостта и обидите, бълвани от някои потребители тук

# 1 971
  • London
НАТО няма повод да се намеси. Все пак в НАТО членуват демокрации и се слуша гласът на избирателите, а  населението на никоя държава не иска термоядрена война с Русия. Затова НАТО няма да се намеси и без повод (както са правили другаде),а  си плюят в пазвата, че не са длъжни.
Тоест този може да стигне до сърцето на Европа ако иска .....всички тревожни от заплахите му ще си дремят?

# 1 972
Украйна е нападната, но не е член на НАТО. Ние сме обаче.
Украйна е ползвана за доставки на оръжие, обучение, а също е апетитна територия -съседи, тръби и ..ясно е.
Нас никой няма за момента да напада. Само и единствено, ако се включат чужди войски в помощ на украинците.
Това обаче касае и колко и какво ще има на наша територия разположено и доколко ще е опасно за нас (освен другите негативи) Сега, едно ядрено оръжие или др. важна военна техника струпана ни прави мишена от първите. Но..пък Пасито точно това иска, че и за ядрени оръжия май говорел.
При всички случаи горят всички държави, по-близките са повече засегнати, но и далечните..светът е друг с технологии и оборудване.
Не вярвам някой да е толкова луд. В момента си играят на котка и мишка. За мен Украйна ще падне. Въпросът е да е с по-малко жертви. Няма да е асимилирана, но ще има друго правителство.
Путин ще понесе негативи, но и позитиви според мен. Не може да се играе до безкрай с търпението на Русия. Американците ще се разделят с бляна да разположат бази в Украйна, може би след време пак ще пробват с групировки, въоръжение..не знам.
Но намеси ли се трета страна ще стане мазало за всички.
Българите ще си понесем каквото трябва за съжаление. Ние пак се отличихме.
Лека нощ)) И не забравяйте, събирам фенки да се кандидатирам))

# 1 973
Всеки има право на мнение, запомнете го. Факт е, че войната има много лица, има причини, има и следствия!

Просто преди Европа да се величае, да санкционира и т.н., трябва да се мисли, че един февруарски ден това ще бъде причината за лошо следствие.

# 1 974
  • Варна
Националните ни интереси маловажни ли са?

# 1 975
Тя може да не е Путин ама доволно поддръжници си има той.....за жалост рядко срещам някой да каже нещо против него от тях.
Това е така. А всъщност в момента са им ценни точно гласовете на руснаците против Путин и войната. Защото те ги отсрамват по света.

# 1 976
  • пустинята Гоби
Аз руснаците ги съжалявам, нещастен народ са те, също като украинците между впрочем. Много се съмнявам, че в Русия се кефят на случващото се в момента.

# 1 977
  • София
Много бързо забравяме, че всяко действие има противодейстие, Русия не е излизала първа със санкции, тя противодейства на случващото се.
В момента се случва същото - противодействие!
Не излезе първа със санкции, факт, с ракетите и бомбите излезе, за по-човеколюбиво.

# 1 978
  • Варна
Повечето руснаци ненавиждат Путин. Но репресиите там са страшни, още от времето на Сталин.
Познавайки историческите хроники и събития, не вярвам на лицемерни съюзници. Лоялността е само между т.н.Велики сили.

# 1 979
  • София
Днес с мен се свърза моя приятелка ( българка, съпруг германец, дипломати в Киев - още са там с малко дете) дали мога да помогна с нещо. Чухме се в петък и си предложих семплата човешка помощ.
Дали мога да приема майка с дете, ако успеят да го изведат с тях.
Разбира се.

Повечето руснаци ненавиждат Путин. Но репресиите там са страшни, още от времето на Сталин.
Познавайки историческите хроники и събития, не вярвам на лицемерни съюзници. Лоялността е само между т.н.Велики сили.
Потвърдено днес от три места.

Общи условия

Активация на акаунт