Войната в Украйна 1

• 1 799 224
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 950
Попеа, искаш да се превърнем в мишена ли?
Би ли обяснила защо смяташ, че в момента не сме мишена?

# 1 951

Последните пет чАса го обясняваме това. Защо не сме.

# 1 952
Много бързо забравяме, че всяко действие има противодейстие, Русия не е излизала първа със санкции, тя противодейства на случващото се.
В момента се случва същото - противодействие!

# 1 953
  • София

Дмитрий Муратов дали още е на свобода?

Първо ще ви спрат газа, после петрола и накрая може и тока с нещо по-силно. Ааа ама нали има и азерски газ? Да, но и то ще секне.

Против войната съм, но и против Америка да се бърка във вътрешната политика на цяла Европа.

Те на нас? А ти каква си и къде си?

# 1 954
  • Street of Dreams
Тук има по-адекватни изказвания от това на Паси.

Дано не разбираме колко ни е зад гърба НАТО. А Кирчо, ако претендира за някаква икономическа грамотност да пред да дрънка как Русия била немощна и нямала нищо, че да го видя след месец какво ще чини.

Не знам защо четете така изказването на Премиера ни. Според мен казва ,че е огнеопасно като бензиностанция с огън. Опасно е ,не че си нямат нищо.

Защото, Боряна, така нареченият ни Премиер точно това каза. Демонстрира ведно некомпетентност и арогантност.
Изключително опасна комбинация - политици, които не разбират от политика. Избират ги хора, които още по-малко разбират, ама си ги тълкуват както им харесва.

# 1 955
  • Beyond the Frontiers

Сме, сме..от всякъде. Не знам защо някой си мисли друго. Те и в Украйна не вярваха, че ще ги нападнат. Така че да не лежим на тая кълка. И не сме толкова далеч. Ама хич.

10 държави вече затвориха въздушно пространство.
Бившите руски републики и съседите с история с Русия, хич не се маят и не си траят, защото си знаят, какво следва. Ама ние пробваме "неутрална" тактика - смях.

# 1 956
Чета, че един ден война струвал на Русия 20 милиарда долара. Путин не очаквал съпротива и мислел, че за ден-два ще се справят. Руснаците загубили много техника... Скъпо ще им излезе тази глупост.

# 1 957
Лукашенко е говорил с Макрон.
По думите му е ставало въпрос за загриженост дали на територията на Беларус ще се разполага ядрено оръжие.

# 1 958
Каква мишена, вие добре ли сте?
Нещата не се случват от днес за утре. Ако сте със слънчеви очила с тъмни стъкла, вероятно е добре да ги махнете. Слънцето залезе.

# 1 959
И още нещо, натовските самолети са вдигнати, както и тези на кралскитя въздушен флот, има и американси съгледвачи, но никой от тях не лети над България! 

И това може да го проследи всики, ако знае къде да гледа.

# 1 960
Мисля, че всички трябва да оценим този лукс, който имаме в момента- да може днес да си легнем спокойно, утре да си направим кафе, някои да продължат да си скубят плитките в бг-мама, защото не мисля, че има човек в Украйна на когото му е спокойно независимо на чия страна е.

# 1 961

Сме, сме..от всякъде. Не знам защо някой си мисли друго. Те и в Украйна не вярваха, че ще ги нападнат. Така че да не лежим на тая кълка. И не сме толкова далеч. Ама хич.

10 държави вече затвориха въздушно пространство.
Бившите руски републики и съседите с история с Русия, хич не се маят и не си траят, защото си знаят, какво следва. Ама ние пробваме "неутрална" тактика - смях.

Военно могат да те нападнат по въздух, по море, по суша. Откъде да очакваме според теб атаката? 😂

# 1 962
А за които толкова са се притеснили, че Русия ще ги нападне: по суша няма откъде, по въздух някои държави си затвориха пространствата и става по-трудно, а руснаците влязат ли в румънското въздушно пространство без позволение се води агресивен акт (съответно също важи за България). По море да ви нападнат трябва да минат покрай Румъния или много да обикалят заради едната България. Айде стегнете се малко. Ако тръгнат да нападат държави членки на НАТО няма да е България, въпреки покъртителното изказване на Киро Харварда, който за поред път доказа, че не му е там мястото.
SS-N-30 - не им трябва въздушно пространство, нито море, нито суша. Нужна е просто цел.
Да не се стига до там.

# 1 963
  • София
Чакайте НАТО... и член, който и да е.. не забравяйте, че Европа нямаше да позволи война в Украйна. Да, обаче никой не е искал разрешение, нали? Държава, която не може да защити собствените си граници, няма право на мнение.
Всеки чака нещо. Някои - поредната рубла от Олгино Wink
Вече и  руските тролове почнаха да определят кой има и кой няма право на нещо си. Учат се от работодателя си, явно.
Казано честно, Вие звучите повече като трол. Когато започнат да се размятат обиди и груби определения означава, че доводите, с които може да се подкрепи дадено мнение са свършили. А Вие и още няколко потребителя точно това правите.  Мислите ли, че като обиждате, това прави думите Ви и мнението Ви по-достоверни? Напротив. Постигате точно обратното.

Ако не е вярно, защо се засягате?

# 1 964
  • София
Все си мислех, че съм видяла всичко в този форум, обаче тук е направо...тролове, орки, опорки, рублите от Олгино (това вече става досадно), чак до ваксините и дали някой има или няма деца....Трябва с голямата метла да се мине, за да останат съдържателни постове, пък било на противоположни позиции, с аргументи, с информация....
Достатъчна е пропагандата и от двете страни на конфликта, драматизмът от изказвания, тип: "Аз съм жертва 1, семейството ми номер 2", ама между теб и другите лежат стотици хора, които ще пожертваш първо...трагедията са невинните жертви и излагането на живота на хиляди други.
Признавам си, преди началото на инвазията/конфликта/военните действия или както искате, ги наречете, не бях запозната в подробности с всички събития в миналото (които са в основата на всичко) и не съм спирала да чета и се осведомявам от тогава - от чуждестранни източници основно, не FB, групички и подобни. Моят баща е учил и работил в Украйна, има представа за настроенията там. Имам възможност да чуя и мнението на хора от Луганск. И не, не всяко чуто е ЕЖК, че да го заклеймяваме...ако някой ви каже мнение с име на конкретен човек, който не ви говори нищо, пак ли ще е трол, фейк и прочие.
Нека темата бъде информативна...лично за мен някои потребители дават много ценни препратки към източници и да, против съм всякакви слагания на знаменца и солидарност зад клавиатурите и съм напълно съгласна с потребителя, който определи това с "ментална мастурбация".
Защото цъкането на знаменца и споделянето на постове, от които вероятно не сме прочели и две думи, са демонстрация на първична емоционална реакция срещу агресията, отколкото на задълбочени познания върху самия проблем. Дали на ранен или недай си боже убит руски или украински войник, му е/било важно вашето знаменце (на всички, които си стоят на топло и сигурно вкъщи)?!

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 23:18 от Velina25

Общи условия

Активация на акаунт