Войната в Украйна 1

• 1 799 341
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 370
Единият бежанец каза, че не е видял украински военни, нито реална защита.
Помисли защо го казва. Мъж е и е избягал от родината си, която в момента воюва. Какво да каже? "Само мен ме е страх, другите мъже ще се бият."

# 2 371
Pure, + 100. Изключително разочароващо е, че по подобен конфликт всеки анализ извън опростенческото “Няма оправдание, къв е тоя Путин, бее!” се заклеймява като тролски и имбецилен. За съжаление, който не познава историята, е осъден да я повтори. И сега едно цяло поколение ще работи само за възстановяването на държавата си след война. За белязването на това поколение от спомена за войната дума да не отварям.
И аз така мисля.
Анализът на Петър Делчев, цитиран по-назад, е брилянтен. Радвам се, че има още такива мислещи хора.

# 2 372
  • софия
И макетата затварят въздушното си пространство за ръшките.
https://www.bta.bg/bg/news?tag=43

Цитат
Вселенският патриарх Вартоломей, духовен водач на около 300 милиона православни християни по света, базиран в Истанбул, призова днес за прекратяване на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Ние отправяме още един апел за прекратяване на войната сега. Незабавно да бъдат прекратени всички актове на насилие, всичко, което носи болка и смърт, заяви Вартоломей в декларация.

Патриархът нарече войната "гнусна" и изрази солидарност и подкрепа за украинската църква, която получи независимост от Москва, и за сериозно страдащия украински народ.

# 2 373
  • Варна
Единият бежанец каза, че не е видял украински военни, нито реална защита.
Помисли защо го казва. Мъж е и е избягал от родината си, която в момента воюва. Какво да каже? "Само мен ме е страх, другите мъже ще се бият."
На същото мнение са пристигналите бежанци във Варна- майки с деца и пенсионери.

# 2 374
На същото мнение са пристигналите бежанци във Варна- майки с деца и пенсионери.
Мисълта ми беше за твоите думи "Зеленски призовава хората да воюват, а те не желаят." Изтрила съм грешаната част явно. Тук форумки имат директен контакт с украинци, те няма да се махат. Стоят въоражени и чакат. Но тях няма как да ги покажат по телевизията, естествено.

# 2 375
⚡️ „Ние отстояваме мира – ако те откажат преговори, отговорността ще бъде изцяло на украинската страна“ – ръководител на руската делегация в Беларус

Делегацията на Москва очаква отговор от Украйна – крайният срок на Русия за потенциални преговори изтича след един час (15:00 MSK).

# 2 376
  • софия
Тези, които нападат офанзивно суверенна държава, отстояват мира?
Това е някаква паралелна Вселена.

# 2 377
  • СИ
Официалните български медии. По БНР съобщиха, че има мародери в изоставените жилища.
SeaHorse, как се мотивират необучени хора да воюват, с рестрикции ли?

Преди да ме питаш, може да ни обясниш, какво прави там руската армия, пратена срещу хора, които не са обучени да воюват?!
Колкото до рестрикциите, руснаците са майстори по тази част. Сигурно има избити над 1 милион руснака от собствените им политически официери, които са разстрелвали всеки, който е заподозрян, че мисли да избяга от фронта и не иска да се бие.

# 2 378
Не разбирам защо украинският президент не желае да преговаря? Мястото ли му е проблемът? И това докато избиват сънародниците му.
Ако започнат да преговарят това означава спиране на огъня и през това време Русия ще е в по-изгодна позиция. Ще си прегрупира силите, ще зареди с гориво закъсалата техника и т.н., а после ще каже, ами то преговорите се провалиха и продължаваме. А сега в момента войната не се развива така както обещаваше Шойгу и всеки ден е в ущърб на Русия.

# 2 379
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/amp/world/656962-ruskoto-m … a-e-gotova-za-mir "Руското МВнР: Русия е готова за мир"                                                
  "Русия обяснява, че няма да спекулира с причините, поради които украинската делегация все още не е пристигнала в Гомел"
Дори и да имат желание да преговарят, украинската делегация и по- точно Зеленски, никога няма да пристигнат в Гомел. По пътя, случайно ще катастрофират или нещо друго ще им се случи. С фатални последици за тях, разбира се.

# 2 380
  • Варна
Каlinka, защо не приложат стратегиите си към Кадафи и Садам? Капиталовите интереси са водещи. Странен беше хъса за защита към Косово.
Жалко е, че украинците са преки жертви в нечисти игри.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 14:43 от Viviana91

# 2 381
Pehoco, аз засега съм скептична кой какво е използвал, защото дезинформацията и от двете страни е голяма. Сигурно ли е, че руснаците са използвали това?
Сигурно е, това не може да се сбърка с нищо, заревото се вижда от десетки километри и може да изплаши всеки до смърт. Това са престъпленията на фашистката хунта и нарушават споразумения за водене на война писани още в края на 19-ти век.
Историята помни най-големия "миротворец" от средата на 20-век който свърши накрая в един бункер като куче.

# 2 382
Поредния кръг - Лукашенко е разговарял със Зеленски.
Беларус съобщава, че украинската делегация за Гомел.

Това са руската техника без гориво е.....
Хора, жертва сте на тотална дезинформация.

# 2 383
  • софия
Защо руснаците не коментират предложените независими места за "преговори"? Ако наистина искаш да преговаряш, обсъждаш възможности, а не действаш безалтернативно.

Pehoco, аз засега съм скептична кой какво е използвал, защото дезинформацията и от двете страни е голяма. Сигурно ли е, че руснаците са използвали това?
Сигурно е, това не може да се сбърка с нищо, заревото се вижда от десетки километри и може да изплаши всеки до смърт. Това са престъпленията на фашистката хунта и нарушават споразумения за водене на война писани още в края на 19-ти век.
Историята помни най-големия "миротворец" от средата на 20-век който свърши накрая в един бункер като куче.
Други двама умряха по недостоен, срамен начин.

Вчера едно от московските остриета обясни, че не са дръжни да се съобразяват с международни договори, организации, губели си били времето в тях. През бинокъла и мерника трябвало да се случват нещата.

# 2 384
Не знам.
Това, което знам е от белоруската и руска страна, че Гомел е бил предварително съгласуван.

Вече го написах, Зеленски умишлено разиграва сцени, за да печели време.
И който следи събитията знае, че предишния път руснаците наистина бяха спряли. Даже тук коментирахме, че тая война е много странна.

Общи условия

Активация на акаунт