Войната в Украйна 1

• 1 799 334
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 300
  • Пловдив
Айде стига сте всявали паника...ся и повиквателни взехте да раздавате...Head Band

# 3 301
Ще изпращат българи за пушечно месо,сега вече това правителство няма да просъществува дълго.
Така мисля аз.
Така мислиш ти и кремълските ти господари които не искат в никакъв случай широка коалция срещу фашисткият си режим. Доброволци от цял свят пристигат в Украйна да подкрепят справедливата кауза на народа на тази суверенна държава, надявам се да има и смели българи сред тях .
Най-смелите българи би трябвало да са тези които работят "войник", тези от запаса да ги оставят за накрая, ако се наложи.

# 3 302
  • софия
И литовското правителство ще иска от Международния наказателен съд  да разследва "военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна".

# 3 303
  • София
Ще изпращат българи за пушечно месо,сега вече това правителство няма да просъществува дълго.
Така мисля аз.
Така мислиш ти и кремълските ти господари които не искат в никакъв случай широка коалция срещу фашисткият си режим. Доброволци от цял свят пристигат в Украйна да подкрепят справедливата кауза на народа на тази суверенна държава, надявам се да има и смели българи сред тях .
Аз пък се надявам да няма.
+1
Ако или когато се наложи, Българин да излезе да защити България, нека да отиде, мъжът ми е в запаса, и за мой ужас каза, че няма да се скрие като мишка ами отива и ще се бие само и единствено ЗА България, за това да има място което синът му да нарече Родина. Наясно е, че има риск, аз изначално бях потресена, никога досега не бяхме обсъждали темата.

# 3 304
На тези, дето си скубят косите че ако тук има бази на НАТО ще сме мишена да споделя, че в Украина няма бази на НАТО. Не знам дали има нужда да разяснявам повече мисълта си.

# 3 305
  • Sofia
Айде стига сте всявали паника...ся и повиквателни взехте да раздавате...Head Band

При войната в бивша Югославия повикаха баща ми запас - вече беше с заболявания и над 50 години. Мисля, че беше за повече от седмица. Не се учудвам от тези неща и си е притеснително. Никак не им вярвам, че е за събиране на информация...

# 3 306
  • София
То оставаше при заплаха от световна война да не си осъвременим списъците с резервистите.

# 3 307
В този точно напрегнат момент, се сетили да си актуализират данните...и един мармот завиваше шоколад.
Явно се подготвят, ако се наложи, да знаят номерата на обувките и облеклото на запасните....

# 3 308
По руски новини коментират как България играе против своя национален интерес, като иска оставка на министъра на отбраната.
Това е точно копие на думите на нашия Президент.
Не знам защо много започнаха да стават съвпаденията между путиновата пропаганда и неговите изявления.

# 3 309
Какъв идиот трябва да си да караш жени и деца да правят коктейли Молотов?
Тия властимащи в Украйна знаят ли въобще как се хвърля коктейл Молотов? Или просто се правят на загрижени за народа си, а всъщност разиграват театър пред света с цел изнудване? Американците гласували 1 трилион данъкоплатски долара помощ за Украйна. Интересно в чии джобове ще влязат тези пари?

Ти как предлагаш да се защитават, когато ги нападат?

Не и с коктейл Молотов. Като не можеш да се защитаваш, вдигаш бяло знаме.
Не караш жени и деца да се самовзривяват, освен ако не си ш...на терорист, нали така?
Толкова пари се наляха в Украйна през годините и от ЕС и от САЩ, че и от Русия дори. Къде са? Защо хората им не живеят по-добре?

Уау, айде посмалете малко.Кой е карал жени и деца да се самовзривяват в Украйна?

Имаш ли представа как се хвърля коктейл Молотов? Ако нямаш, значи ще си от тези, самовзривените.
За това по-добре не си прави такъв коктейл. Само идиот или неслучил се комедиант може да дава съвети и материали на жени и деца да си правят коктейли Молотов за "самозащита".

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 15:39 от Odillia

# 3 310
  • Mediterraneo
То оставаше при заплаха от световна война да не си осъвременим списъците с резервистите.
То пък едни резервисти! Колко поколения вече не са ходили в казарма, младите не са в запаса, нали? 40-50 годишните остават. Половината са по чужбина, една четвърт с увреждания, остават шепа хора. Пази, боже да се стига до там!

# 3 311
  • софия
И на нас ли ръшките ще ни казват какво да правим във вътрешнополитически план? Не че някога са спирали. Кой ги пита? Какво ги засяга това? От къде знаят какъв е нашият национален интерес, за да го коментират? Нямат ли си достатъчно техни проблеми в момента?

# 3 312
ММ е отбивал военна служба и НИКОГА не е получавал повиквателна. Не ми ги разправяйте тия на мен. Аз съм достатъчно възрастна, за да мога да чета "между редовете". Вече наистина много се страхувам.
А младите мъже, като списващите в тази тема щом искат да стават доброволци, то си е тяхна работа.
Гледах един видеоклип - един младеж интервюираше възрастен украинец, на края на интервюто в което младока взе да обяснява за мобилизация, за въоръжаване на всички мъже, стареца го попита : "А ти защо не отидеш да се биеш?".
Ще се изненадате на отговора на младия евро либераст.
"Защото съм журналист."

Не ме интересува pehoko каъв е по професия, но и той само си чеше клавиатурата.
Много такива познавам, правят се на голяма работа, пък са .....

# 3 313
Ео го закона, четете кои влизат....https://www.mod.bg/bg/doc/zakoni/20211011_ZRVSRB.pdf

# 3 314

Орлина, странно е, че съвпада. Миналата година викаха ли ги за актуализиране на данните.
На нашите управници отдавна им нямам вяра аз...

Дори в бг-мама съм срещала в минали години въпроси, свързани със същото. Тогава на съфорумки мъжете бяха получили повиквателни и питах ММ дали са му пращали някога на него.

Ето през 2018 г. - https://petel.bg/Otbrana-com---Voennite-okrazhiya-vrachvat-povik … a-sluzhba__256500

Ето и през 2015-та - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/23/2478168_ot_nachaloto_ … _sa_izvikani_vuv/

Общи условия

Активация на акаунт