Войната в Украйна 1

• 1 799 416
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 315
Руснаците в България и в чужбина изпадат в бедствено положение. Всичките ми познати руснаци казват, че нямат достъп до парите в картите си. Това е катастрофа за тях. Те нямат право и да работят тук. Или ще трябва да се изнасят към Русия, или ще се превърнат в още една категория бежанци.

# 3 316
Момичета открих темата, защото се интересувам от даренията на БЧК.
Слушах малко от обедните новини , но с малкия не дочух съвсем и сега потърсих БЧК.
НО  когато им отворих страницата видях, че се искат само НОВИ дрехи, обувки и т.н.
То при нас в супермаркетите и навсякъде става от ден на ден все по- скъпо, и стоки от първа необходимост стават едва ли не лукс за много хора, те търсят НОВИ 🤔
Все пак няма да закараш нещо скъсано, дето за нищо не става.
Аз ентусиазирана бях приготвила последните 3 чанти с умалели дрешки на малкия ми син и хоп..УВИ...жалко,  но нямам и физическата възможност ( с малкия) да пазарувам дрехи, а и финансовата..
Но мога да дам доста дрехи, носени по 1 ,2 пъти и са си напълно като НОВИ 🤐
А и съм сигурна , че в репортажа дадоха един господин,  дето каза, че носи дрехи от него 🤔

# 3 317
Малко странен въпрос ,но като се говори за запас ,искам да попитам.Как функционират нещата при двойно гражданство на един младеж ?

# 3 318
  • на село
То оставаше при заплаха от световна война да не си осъвременим списъците с резервистите.
То пък едни резервисти! Колко поколения вече не са ходили в казарма, младите не са в запаса, нали? 40-50 годишните остават. Половината са по чужбина, една четвърт с увреждания, остават шепа хора. Пази, боже да се стига до там!

Точно това си мислих, че то и резерва ни е минимален.
От 2007- 08 няма донаборна служба, това са 15г. Най- младите ни хора си нямат на представа.
Мъжът ми подлежи на мобилизация, казала съм му, отиваш ли ти- идвам и аз, белким ме вземат, поне знам как се стреля, разглобя и държи автомат .

# 3 319
По руски новини коментират как България играе против своя национален интерес, като иска оставка на министъра на отбраната.
Това е точно копие на думите на нашия Президент.
Не знам защо много започнаха да стават съвпаденията между путиновата пропаганда и неговите изявления.
Простете невежеството ми, но защо ще му искаме оставката
Човекът е военен и за тях мисля терминологията е различна. И другият военен  който снощи беше при Лора Крумова каза, че това още не е война.

# 3 320
Мда, представих си Кирчо там, как му напомнят за бензиностанцията и ракетите...

Все още съм на мнение, че няма да се стигне до такъв развой. И на мнение, че някои трябва да говорят по-умерено, особено ония по върховете...особено Кирето, който едва ли има военно образование и отбира от тия неща.

# 3 321
По руски новини коментират как България играе против своя национален интерес, като иска оставка на министъра на отбраната.
Не знам защо много започнаха да стават съвпаденията между путиновата пропаганда и неговите изявления.
Какви съвпадения? Те са едно и също. Писах още миналата година за президента ни, който е пРезидент.  А.ме убеждявяха, че бил НАТОвски генерал. Ама обучен и закърмен със СССР. Е, те тия, които го твърдяха, са си отявлени Путiнофили, де. Но има и заблудени.
Сега ще се види чий точно генерал е. И Мустафата дали ще я привикат началниците й.

Да, не е война, това е пикник с танкове в при съседите. И стрелба за кеф по врабчетата.  То само Кремълският остана да твърди това в целия свят, а, и нашите "НАТОвски генерали",  завършили СССР военни школи.

# 3 322
Мда, представих си Кирчо там, как му напомнят за бензиностанцията и ракетите...

Все още съм на мнение, че няма да се стигне до такъв развой. И на мнение, че някои трябва да говорят по-умерено, особено ония по върховете..
И аз съм на същото мнение!

# 3 323
Човекът е военен и за тях мисля терминологията е различна. И другият военен  който снощи беше при Лора Крумова каза, че това още не е война.
А как се нарича инвазията на армия в чужда държава, ако не война? Именно защото е военен следва да нарича нещата с истинските имена, а не да повтаря на руския президент опорките.

# 3 324
  • На земята, която е всъщност звезда.
От профила на Панделиева сутринта. Отдолу е написала, че се е свързала с човека и има номера му, т.е. не е някаква измислица:

Току що в Поморие:
в нотариална кантора влиза руснак, вади папка с бумаги и отгоре паспорт и казва:
- Здравейте, притежавам единайсет апартамента в Поморие. Къде и как да заявя, че ги предоставям безвъзмездно на украински бежанци? Ето тук са нотариалните актове.
Молят го да се върне след два часа, за да бъде обсъдена декларацията като съдържание и да бъде подготвена и за всички бъдещи подобни случаи.
Толкова за реалността.
И в допълнение: оказа се, че това е бивш руски военен инженер, който щастливо живее в България от години.

# 3 325
Споко, няма да се бием за чужди къщи. Предполагам, че правят ъпдейт, за да са готови ако евентуално бъде нападната България и тогава ще си се бием за нас. Няма да ни пращат мъжете към Украйна..

# 3 326
Аз това се опитвам да вмъкна - информационното затъмнение е двустранно. Не съм нито за американците, нито за руснаците, това наистина излиза вярно според украинските ми контакти, че е спец операция и не се таргетират цивилни хора и структури, в същото време не знаем дали искат цяла украйна, или само най-стратегическите й ресурси и точки.

# 3 327
След като толкова години се наливаха пари в Украйна от кого ли не, включително и от нас, като членове на ЕС, който е най-големият донор, къде са? Защо народът на Украйна не живее добре и се стигна до конфликти и гражданска война, която доведе до отделянето на Луганск и Донецк и руснаците да влизат да защитават правата на етническите руснаци в Украйна? Ситуацията е точно както в Косово преди години, едно към едно. Само че тогава КФОР влязоха с автоматите да омиротворяват. На сърбите никак не им беше добре да ги бомбардират американците, в това число им взривиха рафинерия, пускаха им бомби в Белград и им взривяваха мостове, та сърбите правиха живи вериги на моста, който им беше много важен, за да не им го взривят.

# 3 328
Малко странен въпрос ,но като се говори за запас ,искам да попитам.Как функционират нещата при двойно гражданство на един младеж ?

Показва си другия паспорт на границата и излиза с него.

Преговорите са завършили, чакат подробности.

# 3 329
  • София
Всеки е свободен да отиде, разбира се. Доколкото помня украинците сформират/ха чуждестранен легион.
А за блиц-истериите... Моля ви се, сериозно ли се връзвате?

Общи условия

Активация на акаунт