Войната в Украйна 1

• 1 799 161
  • 44 850
  •   3
Отговори
# 3 660
Тази вечер изслушах двама военни експерти и двамата казаха, че със санкциите и натиска не трябва да се прекалява. Освен, че са вредни и за налагащите ги, трябва да се държи сметка и за непредсказуемостта на Путин.
Ама разбира се. С лудите всички трябва да са много внимателни. Никакви санкции не трябва да има, Вова ще се разсърди.
Ами ако се разсърди наистина вече ще е все тая.
Аз лично се вслушвам в мненията на експертите, не знам за вас. Нямам самочувствието да махна пренебрежително с ръка. 🤐😢

# 3 661
  • София
Кой от вас е прочел биографията на Степан Бандера?
А Ванче Михайлов национален герой ли е за нас?
За някакъв приз ли се борите? По-страстни украинци от реалните украинци.
 Изявени нацисти-идеолози не е имало в нашата история.

Ти раздаваш някакви квалификации. Аз питам чел ли е някой биографията на Бандера. Направих си труда да я прочета след твоите страстни обвинения. И знаеш ли кой е Ванче Михайлов?
А слушаш ли какво говори Копейкин? И какво Волен? Въобще целокупните патрЕоти?
Не оправдавам тероризма. Но и не се бъркам в историята на други нации. Историята на Украйна е достатъчно драматична и без нашите излияния.

Срам нямат. Секнаха парите на жената на наш Гришо. 🤪
Онзи е друг, не е този засегнатият ...

Този е съпругът на Ирина Винер, треньорката на художествената гимнастика на Русия. И тя плю много по нас след олимпиадата. Гнусно беше.

# 3 662
Излизат новини, че руснаците организират спешна евакуация на жените и децата от ДНР и ЛНР, защото очакват нападение от украинците. На мъжете от 18 до 55 им е забранено да напускат. Казват, че смятат да евакуират около 700 хил човека. Ако не е фейк, логично е след бежанците да се прибере и армията.

А мъжете защо не ги евакуират?

# 3 663
Скрит текст:
Бре, какви пацифисти се оказаха изведнъж руските олигарси, близки до Кремъл! Ти да видиш! Остро осъждат войната в Украйна и, забележете, повечето от вчера и от днес. Laughing

Новина от днес:

"Няколко руски олигарси критикуват действията на правителството след нахлуването на Русия в Украйна. Милиардерът Олег Дерипаска например призова за прекратяване на "държавния капитализъм" в Русия с оглед на икономическите санкции, наложени на Москва. "Това е истинска криза и се нуждаем от истински кризисни мениджъри", каза основателят на алуминиевата компания Русал по Телеграма, според информационната агенция на АФП.

Руският милиардер Олег Тинков, основател на Тинкофф Банк, критикува нападението над Украйна в пост в Инстаграм в понеделник. "Днес в Украйна умират невинни хора всеки ден, това е немислимо и неприемливо", пише той.

В неделя руският олигарх Михаил Фридман също заявява, че войната "никога не може да бъде отговорът". В писмо до служителите на инвестиционната си компания ЛеттерОне, родният украинин поиска да се сложи край на "кръвопролитието", според компанията."

https://www.zeit.de/politik/ausland/2022-01/krieg-ukraine-russland-news-liveblog

Франция щяла директно да конфискува имуществото на богати руснаци с лятни резиденции, яхти и луксозни коли по Кот Азур. А от днес и Швейцария въвежда санкциите на ЕС. Изобщо сериозно ужилиха Путин&co. И 800 милиарда резерв да има, като са в централизирани банки, пользы мало, да? Освен ако не извади отнякъде мащабни крипто инвестиции, не го знам как смята да си финансира войната.

Те не очакваха да изпаднат, в такава чудовищна изолация, точно както светът не очакваше Путин да започне война. Според мен тази война е началото на края на Путин. Той ще бъде свален от своите
Своите, да. И на мен ми се прокрадват такива мисли. Които ще се окажат предатели. (Освен, ако няма някакъв друг дълбоко замислен, таен план/ стратегия.)
Не че казвам нещо ново, ясно е, че момента сме свидетели на мощно прегрупиране на силите. И колелото отново ще се завърти.

Понеже нямат независими медии, а по официалните бълваха тонове пропаганда сами са си повярвали, че украинците чакат освобождение и се нахендриха жестоко. Украинците от своя страна ги пердашат и по-важното печелят информационната война. Това се искаше, да ги задържат известно време за да им се разбие целият план. Ако украинците вместо да се защитават бяха решили да се държат като безгръбначни както предлагат някои безродници тук, то Путин щеше да е влязъл в Киев и да се пъчи като големия победител, вместо цял свят да гледа на него като на чумав.

# 3 664
Да, точно, Финландия и Швеция.продумаха за НАТО и Кремъл.побърза да ги заплаши с "реципрочни мерки" (каквото и да значи това), те се стреснаха и санкциите завяляха. Това беше още когато Вова си мислеше, че.до часове ще е превзел Украйна.

The Third, точно. Украинците случиха на Президент, държат се достойно и и си извоюваха членството в ЕС с кръвта си. Не се предадоха дори когато бяха убедени, че са оставени сами срещу могъщия враг. И Президента им не се отказа. Което провали.замисъля на Кремъл, който се нахендри на втори Афганистан.
Между другото, анализатор политолог днес спомена, че.дори за Афганистан е имало членове.на Политбюро.да са против, каза половината от тях. А за Украйна СовБез целият е бил съгласен с Пут.ин. Оприличава ги със зайци, хипнотизирани от боа.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 23:23 от Анонимен

# 3 665
Канада ще изпрати противотанкови оръжейни системи и модернизирани боеприпаси в Украйна, обяви премиерът Трюдо.

Канада изпраща 100 противотанкови оръжия Carl Gustaf и 2000 ракети в Украйна, каза министърът на отбраната

Трюдо също казва, че Канада ще забрани вноса на суров петрол от Русия...

# 3 666
На мен като цяло тази война започва да ми става странна. Твърде много медийни изяви и сценаристи.

# 3 667
КП бил отпуснал някакви милиони за ремонт на системата за ранно предупреждение. В смисъл, тя не работи ли в момента? Scream

# 3 668
Излизат новини, че руснаците организират спешна евакуация на жените и децата от ДНР и ЛНР, защото очакват нападение от украинците. На мъжете от 18 до 55 им е забранено да напускат. Казват, че смятат да евакуират около 700 хил човека. Ако не е фейк, логично е след бежанците да се прибере и армията.

А мъжете защо не ги евакуират?

Гражданска война, предполагам. Която между другото Бойко предрече още преди 2 дена.

На мен като цяло тази война започва да ми става странна. Твърде много медийни изяви и сценаристи.

И както изглежда ще става още по-странна май.

# 3 669
Да, точно, Финландия и Швеция.продумаха за НАТО и Кремъл.побърза да ги заплаши с "реципрочни мерки" (каквото и да значи това), те се стреснаха и санкциите завяляха.

Да, дори Finland takes 'historic' decision to supply arms to Ukraine. Това преди 4 часа ...

# 3 670
  • София
КП бил отпуснал някакви милиони за ремонт на системата за ранно предупреждение. В смисъл, тя не работи ли в момента? Scream
Уж работи. Всяка година правят профилактика със задгробния глас, от който тръпки ме побиват: “Внимание, внимание…”
Отпуснал е пари и за подновяване на запасите с калиев йодид. Въобще новините са с лек привкус на паника.
https://nova.bg/amp/news/view/2022/02/28/359058/подновяват-запасите-на-българия-от-таблетки-калиев-йодид

# 3 671
  • London
Зеленски наистина ли е дублирал Падинктън? Вече съвсем не мога да го свържа с образа на нацист, който му преписва Путин.
"С какво се е занимавал Зеленски преди политиката - Любопитно — Стандарт Нюз" https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/s-kakvo-se-e-z … ikata-486028.html

# 3 672
Запасите с калиев йодид били с изтекъл срок. Абе, ако стигнем до тях ...

# 3 673
Интересно ми е едно....

Европа затваря въздушното си пространство - САЩ не

Европа изпраща всякакви оръжия от членките, кой каквото може - САЩ пасува

Еърбъс спря доставки, обслужване, поддръжка - боинг не

Фейсбук, гугъл и ейпъл сервизите работят на територията на русия - странно

Канада спря да купува петрол - САЩ не

И още куп странности от страна на САЩ

# 3 674

Да. Пускането на клипчета за подписване на молба за влизане в ЕС веднага след завършилите днес  преговори с Русия също. Това е съзнателна провокация.
Тази вечер изслушах двама военни експерти и двамата казаха, че със санкциите и натиска не трябва да се прекалява. Освен, че са вредни и за налагащите ги, трябва да се държи сметка и за непредсказуемостта на Путин.

М-да...! Всеки който иска да се измъкне от руската кочина е провокатор, а?
Колкото до санкциите. Нали те правеха Русия по-силна и независима? Какво стана сега? Какво ви е грижа за налагащите ги? На тях сметка на парите ли ще им правите? Смятайте си рублите. Що гледате в чужди паници?

Разбира се, че не става въпрос за измъкването от руската кочина, става дума само и единствено за деескалация на ситуацията, това се имаше предвид. А за налагащите санкциите и теб трябва да те е грижа, защото само много глупав човек не знае, че ще го отнесем всички в Европа от тея санкции.

Тук да кажа, че не съм против санкциите, такива трябва да има. Но да се мисли, че само Русия ще го отнесе просто не е вярно. Очаква се огромна инфлация в Европа тази година, прогнозите се вдигнаха последните дни.

Общи условия

Активация на акаунт