Войната в Украйна 1

• 1 799 134
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 645
Въобще не съм изплашена.
Възмутена съм от тези, които
 "асимилирват" така нещата.
 Сякаш падат от Марс

Някой беше написал, че има нещо сбъркано в русофилите. Тези, които обичат Франция, се кефят на колите, културата, филмите, архитектурата, езика...пък русофилите- на Путин

Аз пък като виден русофоб обожавам руската култура
И аз така. Харесва ми културата, езика, хората….Но политиката на Путин и руската култура нямат много общо. Някои българи слагат равенство между двете,  което е много опасно. Съжалявам за руския народ, който в въвлечен в този конфликт с братски народ.

# 3 646
"А да, какъв Шенген, това ясно ли е какво ще стане у нас, бе направо...дайте някаква тема на ударените мозъчно да си направим"....... И тук да попитам какво ще стане ако сме част от него???

# 3 647
  • София
Предупреждавам, че кадрите са отвратителни.

Каквото име искате - такова му дайте.

# 3 648
Аз не мога да разбера, защо суверенна държава няма право да има ядрено оръжие, при положение, че съсъдката и има и то не малко количество ? Кой е Путин да дава тон на съседа ?
Все едно Турция да ме заплашва с война за дето искам да се въоръжа ( за да мога да се отбранявам) при нужда.

Путин е лидер от 20 години на една от световните суперсили след ВСВ.
Накратко - доста влиятелен човек.

Съвет за Сигурност на ООН включва 5 постоянни членки, които общо взето си поделят света след ВСВ:
Русия, Китай, САЩ, Франция, Обединеното Кралство

ако лидерите на тези държави не могат да се разберат помежду си световният мир е застрашен

Зеленски по никакъв начин не е равнопоставен на Путин по сфера на влияние.

То болднатото е все едно аз да кажа: А кои са САЩ, че да ни дават тон на нас?

Ама ни дават.

# 3 649
То да ти се отще руска култура. Поне на мен през последните години ми се е отщяла. Путин ми повлия.

# 3 650
Какво още ми разказа моят познат украинец днес: раздавали били оръжията на доброволци, калашници, и те били влизали в жилищни домове, казвали на живущите да се изнасят, и се установявали като снайпери по балконите. Стреляли били, и аз не разбрах по какви - съмнителни за руски саботьори. Това според неговите контакти там. В Украйна дезинформацията била, че контраатаката била стигнала до Москва. И да, 13те погребани били всъщност 82, които свалили оръжие, в плен живи. Аз не знам вече, кое е истина, но вече все по-ясно ми става, че изтокът и западът водят информационна война. Лично като човек все по-силно се надявам да се споразумеят - неутрална във военно отношение Украйна. Искали Крим. Еми не е в интерес на Украйна всичко това. Ама и ние се сбогувахме със северна Добруджа (които пък румънците си искали цялото ни северно черноморие заради Балчишкия замък). Ако искат да воюват със САЩ, да си изнесат войната в северния тих океан. Не тук.

Ах, как лъжеш. Този твой украинец да не е във Воронеж?
Не лъжа. Живее в България, мъж на моя приятелка от ученически години. Казвам каквото той ми предава, защото се опитва да контактува със свои приятели в Киев и да достъпи украински медии. Ако се върнеш по-назад ще видиш съм писала, че не знам какво да вярвам. Ако ме смятате за трол, изтрийте ме, да спра да следя и без това тази стресираща тема. Но моята позиция не е нито проруска, нито проамериканска. Пак по-назад казах - да не се бутаме между шамарите на големите. Украйна също - какво значи искали ядрена сила и нато, в съседство с единия гигант. Както Финландия, ще поддържат неутралитет. Това е положението. Ние сме друга история - между Турция и Сърбия. На нас вече не може да ни се бъркат по този въпрос. Айде малко реализъм. Да влязат в ЕС неутрални.
Само дето сега Финландия прави.стъпки за членство в НАТО. Явно уплашена от съдбата на Украйна. И Финландия е бивша колония на Русия, макар и по-рано, и при този развой явно смята, че.става опасно за нея да не членува във военен съюз.
Четох, че и Швеция го обмисля, и тя е близо до Русия, макар и не колкото Финландия.

НАТО и ядрените оръжия са само предлог. Истинската причина е имперското мислене и мечтата за СССР. Показателно е изказването на Кирил, руският патриарх, че Украйна си е руска земя и той благославя войниците. Насила да си я вземат, щото искат и могат. И затова съседите им първи откликва за помощ - Швеция, Полша (за тях е ясно защо), и търсят закрилата на НАТО. Хубава, лоша, по-добре с нея, отколкото без нея. Защото и да се снишаваш, и да не се, Русия ако реши, просто си те завладява.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 23:05 от Анонимен

# 3 651
Тази вечер изслушах двама военни експерти и двамата казаха, че със санкциите и натиска не трябва да се прекалява. Освен, че са вредни и за налагащите ги, трябва да се държи сметка и за непредсказуемостта на Путин.
Ама разбира се. С лудите всички трябва да са много внимателни. Никакви санкции не трябва да има, Вова ще се разсърди.

# 3 652
  • София
Направо сме... Отделно чета, че КП се заканил, ако ни спрял Путин газа, ние ще му спрем тока и май не е съвсем шега, ами го е казал
https://edinnabulgaria.com/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%80%d1%83%d1%81 … FNzWF6V_kwRWDj2VY

Кажи ми, че се майтапиш. Защото, ако го пишеш сериозно....Scream

Кога България е изнасяла ток за Русия. Да не съм се объркала и вече да сме построили Белене-4257?

# 3 653
Излизат новини, че руснаците организират спешна евакуация на жените и децата от ДНР и ЛНР, защото очакват нападение от украинците. На мъжете от 18 до 55 им е забранено да напускат. Казват, че смятат да евакуират около 700 хил човека. Ако не е фейк, логично е след бежанците да се прибере и армията.

# 3 654
  • София
Направо сме... Отделно чета, че КП се заканил, ако ни спрял Путин газа, ние ще му спрем тока и май не е съвсем шега, ами го е казал
https://edinnabulgaria.com/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%80%d1%83%d1%81 … FNzWF6V_kwRWDj2VY

Кога България е изнасяла ток за Русия. Да не съм се объркала и вече да сме построили Белене-4257?

Фалшива новина е.
Ето какво е казал.

https://trud.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%8 … 1%82%D0%BE%D0%BA/

Ще ограничи износа на ток към европейския пазар, най-вече Сърбия, която е руско протеже.
Не е споменавал нищо за ток към Русия.

# 3 655
# 3 656
Както Финландия, ще поддържат неутралитет. Това е положението.

Марин каза, че що се отнася до нац. сигурност страната (Финландия) би обсъдила членство в НАТО,
Захарова я репликира, че това няма да остане без последствия, някакъв намек може би ,
 и после санкциите заваляха ...
Финландия поръча 60-тина самолета Ф-35 преди това ...

# 3 657
  • софия

Само като видя източника и не правя трафик, та камо ли да си губя времето да чета неграмотни приказки под шипковия храст.

# 3 658
Мисля си за тези мерки, с които очакваме нещо положително да стане и се сетих при подобна икономическа преса какво стана с Япония.

# 3 659
То пък щото в Украйна корупция йок. И всичко е прозрачно, с платени данъци. Кристал, та дрънка. Сещам се, на прима виста, за сурогатното майчинство и донорството на яйцеклетки, който бизнес е точно в десятката със стриктно платени данъци.  Пременил се Илия, пак в тия. Актьори, боксьори и джудисти, се правят на по-католици от папата. Та кой точно мисли за народа си. И как мисли? За народа никой не мисли.
И това (с 18 лайка) оправдава касапницата от последните дни...

Общи условия

Активация на акаунт