Войната в Украйна 1

• 1 799 392
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 615
  • София
Ако не ме лъже паметта, Путин не е женен. Ама като кажат, че сестра ти е курва, върви и доказвай, че нямаш сестра. 🥳

Първата му жена. Остави я да си живее на спокойствие, като й подхвърли няколко милиона, за да мълчи.

# 3 616
Днес настанихме четири жени с две малки дечица, едно от които буквално бебенце в апартамента, който почти не използваме. Много са уплашени за съпрузите си (поне две от тях имат съпрузи доколкото разбрах), но щастливи, че дечицата са в безопасност.

Иронията е, че апартаментът ни е в най-руската част от Варна и всъщност жените бяха щастливи, че има с кого да контактуват в близост и някои от съседите (руснаци) веднага се включиха с помощ, когато разбраха.

# 3 617
Ако Русия беше нормална държава, която зачита границите на съседите си, въобще нямаше някой да напира да влиза във военен съюз. Русия можеше кротко да се развива, имат ресурси, не са тъпи хора, можеше да си спретне държавата постепенно и другите държави сами щяха да се натискат да са с нея. Обаче не, играят го съсед-пияндурник, който пие, бие, тормози всички около себе си, самонастанява се където му падне, а сега се оплаква, че някой има наглостта да се противопостави на изпълненията му. Писнала им е на всички вече...

# 3 618
# 3 619
Знам, че Турция не може да ни заплашва - дадох го за пример.
Членка на Алианса няма право да напада друга такава.
Няма на документи. Турция превзе и окупира част от Кипър.
В Сирия, Ердоган не спазваше никакви разпоредби. И сега не е изтеглил войските си и си краде ресурси. И там умираха деца. Но останаха в статистиката.
Нито Кипър,нито Сирия са в НАТО.
Турция имаше напрежение с Гърция, но веднага им потушиха страстите.

# 3 620
Работя с украинци и руснаци, имам няколко такива колеги. Днес водихме дълъг разговор, всички българи сме срещу действията на Путин, а тримата ни украинци казаха, че войната си е направо гражданска-Украинци срещу украинци. Били им раздали оръжие и стреляли наред. Нацисти срещу народа. Едната ми колежка даже плака, защото майка и и брат и са в някакво село и дори там има бойни действия. Беше направо неадекватна и каза, че се боят от своите. Всички слушахме много внимателно наострени срещу Путин, а те твърдяха, че тук новините не ни се представят реално и война в Украйна има от осем години.Дори двама от тях затова са се преместили в България.
Ти сериозно ли го вярваш това?!
Преди седмици ходих из ГоцеДелчев-ско и там още не вярват, че имало Корона вирус. Толкоз за "една жена ми каза", пък била тя и украинка.

# 3 621
  • София
Писна им Путин на света, простотиите му също.
Истински човешки съжалявам, че вкарва един велик народ в една безумна бездна.

Непримиримост, това се усеща във въздуха за него.

# 3 622
Няма на документи. Турция превзе и окупира част от Кипър.

Това вече не е вярно, а е точно обратното - гърците нападат Кипър и решават да го присъединят към Гърция,а Турция не е съгласна и изпраща армия,
Кипърският конфликт е гръцка грешка ...

# 3 623
Цитат
Зеленски е подписал искане за приемане в Нато.
Предвид ситуацията можеше да изчака.Още преди.И какво като ги приемат в НАТО?Той ще си спаси задника,а европейските народи ще участват в 3та световна война.Той и един възрастен,сенилен американец са истинските виновници за войната,която предстои.Кой печели от нея?
Байдън -президент от 2г е виновен за това че Путин е психопат и е във война с Украйна от преди 2014г? Гениално заключение. Това къде го чете? Там където пише че Земята е плоска? Украйна кандидатства на членство в НАТО през 2008г.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 22:27 от Aminka

# 3 624
  • София
Момичета, помнете, че и след войната трябва да се гледаме в очите.
Спрете се.
Тук умни няма, има изплашени жени, майки, съпруги, дъщери.

# 3 625
  • София
Половин милион не си тръгват от миротворци, половин милион си тръгват от война.

Те, тези миротворци са същите като в "Игрите на глада".

# 3 626
  • София
Половин милион не си тръгват от миротворци, половин милион си тръгват от война.

Те, тези миротворци са същите като в "Игрите на глада".
Колко точна препратка!

# 3 627
  • София
И двете страни много кротко казаха, че ще продължат преговорите тези дни, а само продължават да се бият. На офиц. телеграм канал на Зеленски има видео как подписва искане за ЕС, но нищо за преговорите. Поне на мен цялата история ми е странна. Също и как първо никой не подкрепи украинците и изведнъж получиха подкрепа в невиждани мащаби.

Кабаева, която бивша художествена гимнастичка с много титли е спрягана за любовница на Путин и майка на три деца от него. Бившата му жена, от която има две деца и която по едно време твърдеше, че истинския отдавна е умрял и подменен, е женена за 20-тина години по-млад руснак. Това по темата за любовниците Simple Smile

Омъжена ли е за него или я пази той да не се разприказва.

# 3 628
Какво още ми разказа моят познат украинец днес: раздавали били оръжията на доброволци, калашници, и те били влизали в жилищни домове, казвали на живущите да се изнасят, и се установявали като снайпери по балконите. Стреляли били, и аз не разбрах по какви - съмнителни за руски саботьори. Това според неговите контакти там. В Украйна дезинформацията била, че контраатаката била стигнала до Москва. И да, 13те погребани били всъщност 82, които свалили оръжие, в плен живи. Аз не знам вече, кое е истина, но вече все по-ясно ми става, че изтокът и западът водят информационна война. Лично като човек все по-силно се надявам да се споразумеят - неутрална във военно отношение Украйна. Искали Крим. Еми не е в интерес на Украйна всичко това. Ама и ние се сбогувахме със северна Добруджа (които пък румънците си искали цялото ни северно черноморие заради Балчишкия замък). Ако искат да воюват със САЩ, да си изнесат войната в северния тих океан. Не тук.

Ах, как лъжеш. Този твой украинец да не е във Воронеж?
Не лъжа. Живее в България, мъж на моя приятелка от ученически години. Казвам каквото той ми предава, защото се опитва да контактува със свои приятели в Киев и да достъпи украински медии. Ако се върнеш по-назад ще видиш съм писала, че не знам какво да вярвам. Ако ме смятате за трол, изтрийте ме, да спра да следя и без това тази стресираща тема. Но моята позиция не е нито проруска, нито проамериканска. Пак по-назад казах - да не се бутаме между шамарите на големите. Украйна също - какво значи искали ядрена сила и нато, в съседство с единия гигант. Както Финландия, ще поддържат неутралитет. Това е положението. Ние сме друга история - между Турция и Сърбия. На нас вече не може да ни се бъркат по този въпрос. Айде малко реализъм. Да влязат в ЕС неутрални.

# 3 629
Московската фондова борса днес не отвори и ще е затворена до 5 март.
Авоарите на ЦБ навсякъде са блокирани, без Китай, където имало 13 % от тях.
От началото на войната заради санкциите експерти изчисляват, че.икономиката на Русия е изгубила между 500 и 700 милиарда долара.

До 5 март, най-скъпото нещо, което ще се търгува на някоя московска борса, ще са овце. За днес конкретно - на черния пазар в Москва един долар се търгува за 280 рубли. Във вторник беше 70 рубли (на белия). Акциите на руските компании на световните пазари, които следя, са между 40% и 75% надолу. Все едно днес да имаш апартамент, който струва 100К, а утре същият да струва 25К.

Няма да се изненадам, ако следващата бежанска вълна е от Русия. Положението ще е нетърпимо до няколко седмици (като секнат вносът и останалите резерви).

Общи условия

Активация на акаунт