Войната в Украйна 1

• 1 798 069
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 650
  • софия
Някои май не осъзнават колко сме близко до конфликта , а през Черно море сме дори и пряка граница на Русия и Украйна . Например Варна - Одеса са 350 км, както писа някой напред. Дори и НАТО да ни защити като съюзник , ние ще сме предна фронтова линия. Дано останем с чесането на езиците и клавиатурата , а не да решаваме на къде да бягаме. Не знам какво се е променило , но Путин дава вид на човек, който вече няма какво да губи и не се знае на къде ще му избие лудостта .
Латвия и Естония къде са? По-далеч?

Турция не е допуснала преминаване през проливите Босфор и Дарданели на кораби на Русия, които не са регистрирани в черноморския флот, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от частната телевизия НТВ.
Той подчерта, че страната му ще прилага "дословно, прозрачно и без двойни стандарти" Конвенцията от Монтрьо, която регламентира режима за преминаване през проливите.
По думите му в отговор на постъпило искане за преминаването на въпросните кораби Анкара е поискала то да бъде оттеглено, което е било прието от ръководството на Москва.
....
Същевременно Чавушоглу даде да се разбере, че страната му не планира да се присъедини към санкциите срещу Русия. Той посочи, че Турция е разгледала "една по една" санкциите, насочени срещу Русия, и е преценила какво въздействие биха оказали те върху икономиката и енергийната й сигурност.
"Ние принципно не сме участвали в подобни санкции в общ план. Не сме склонни да се присъединим и към тези санкции", каза министърът в предаване по телевизия Хабертюрк.
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/229248-ne-sme-sklonni-da-se-prisae … -zayavi-turskiyat

# 4 651
Ето ви е едно мнение на българин, който е бил служител на OSCE-Организацията за сигурност и сътрудничество и който е прекарал близо 5 години сред "нацистите" в Донбас.
https://www.facebook.com/georgi.dimitrov.902

# 4 652
Вчера Зеленски официално разпоредил да освободят престъпниците с боен опит от затвора и да им даде оръжие! Какво можете да очаквате от тях?!!
Това кой го казва?

# 4 653
  • Варна
Някои май не осъзнават колко сме близко до конфликта , а през Черно море сме дори и пряка граница на Русия и Украйна . Например Варна - Одеса са 350 км, както писа някой напред. Дори и НАТО да ни защити като съюзник , ние ще сме предна фронтова линия. Дано останем с чесането на езиците и клавиатурата , а не да решаваме на къде да бягаме. Не знам какво се е променило , но Путин дава вид на човек, който вече няма какво да губи и не се знае на къде ще му избие лудостта .
И да се надяваме като щрауси да ни подмине лудостта му, като се поснишим малко? Цяла Европа се надяваше така за Хитлер.

Нямах предвид това, а че в темата има хора ,които оправдават действията на руснаците.

Латвия и Естония къде са? По-далеч?

Това казвам, че всички по границата на конфликта сме в кюпа и България не е изключение.

# 4 654
Вчера Зеленски официално разпоредил да освободят престъпниците с боен опит от затвора и да им даде оръжие! Какво можете да очаквате от тях?!!
Не е вчера. Преди 5 дни го направи. Вчер забраниха в няколко града продажбата на алкохол, заради престрелки. Освен това вчера се издаде заповед мародерите да се убиват на място.

# 4 655
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето ви е едно мнение на българин, който е бил служител на OSCE-Организацията за сигурност и сътрудничество и който е прекарал близо 5 години сред "нацистите" в Донбас.

Ето го мнението, за да ви улесня
по ирония а съдбата името му е Георги Димитров

"Georgi Dimitrov
Работил за OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe

Работил за EULEX Kosovo (Official)

Достатъчно търпях.
Преди 6 години отидох да работя в Украйна. Там прекарах 4 години и 8 месеца. Живях в Донбасс – региона, по който много хора днес се изказват без да са го виждали. Аз го видях, чувах, помирисах го – като наблюдател на международна организация. На самата контактна линия, което си беше фронт – 400 км. Какво съм видял – ако някой се интересува да ме пита лично. Мога да ви кажа какво не съм видял. Не видях нацисти, не видях НАТО, не видях никакво друго освен съветско въоръжение. Видях цивилни да страдат – от двете страни. Фиксирах поражения на цивилна инфраструктура – също от двете страни. Видях война. Не ми хареса. Каквото съм могъл, съм помогнал – явно не е било достатъчно.  Работата ми беше такава, че имах контакти с военни и от двете страни. През цялото време съм използвал руски език- украински не знам. В региона се ползваше само руски. Посетих много градове – областни и по-малки, които в момента ги разрушават и обезлюдяват. Хората са добри, възпитани. През 2016 г. посетих за първи път красивия град Харков – този дето му взривиха центъра днес. Там спах в хотел „Чичиков“. За путинофилите може би не е ясно кой или какво е Чичиков. Там като клиент ми подариха книгата на Гогол „Мъртви души“ – на руски език.
Винаги се въздържах да взимам лично отношение по конфликта там- работата ми изискваше безпристрастност. Вече не мога да бъда безпристрастен и равнодушен. Как и да бъда, като гледам как един народ е подложен на геноцид, как една призната суверенна държава се унищожава. Вероломно и зверски.
Не ми казвайте какво знаме да си слагам. Не ми казвайте, че роня крокодилски сълзи. Явно не осъзнавате, че днес са те, а утре- не знаем кои. И ако си мислите, че някой ще ви пощади както сте снишени – лъжете се.
Днес в съшия този град Харков, една жена - обикновена, позитивна, говореща само руски, и която работеше като хигиенист в един от офисите на организацията, в която работех – та тази жена днес е излязла от бомбоубежището да купи лекарства за болния си брат. Така и не се е върнала. Убили са я шрапнелите от изстреляните снаряди от нейните „освободители“.
Не мога да помогна много. Помагам с каквото мога. Не мога да спра пропагандата, на която много от вас са жертви. Но със сигурност ще направя едно – всеки който подкрепя това което се случва ще го изтрия – не само от ФБ, от телефонния си указател, от миналото си. Всеки – роднина, бивш приятел, колега, познат… Съветвам тези да направят същото с мен. Нямаме нищо общо.
За мен вие сте онези мъртви души от книгата."

# 4 656
Нормално е да ги освободи затворниците ,  и тях ли да храни.
 А и не е прецедент, и Сталин го е правил и пратил на фронта.

# 4 657
Чета ви, търсейки какво пропускам.
- От едната страна имаме хора, борещи се за родината. И Зеленски, който  с право казва няма да се предадем
-От другата страна имаме човек, който не го слуша главата и последното, което ще приеме е поражение.
Какво следва от това. Всеки ден повече жертви и разрушения. НАТО не смее да се намеси , защото планетата ни набързо ще стане плоска.
Какво е разрешението и къде е изхода се чудя?

# 4 658
Може да хейтиш американците

някои си мислят, че така се решава проблемът

# 4 659
Аз в момента се опитвам да разсъждавам в посока, как се стигна до енергийната криза зимата. Защото от тогава се заговори за напрежението в Украйна. Някой да припомни събитията. Това, което аз хванах - русия искаше да вдига цени по дългосрочни вече сключени договори. Това започва около споразумението за зелена енергия. Германия започна да ги лае. Започнахме да внасяме втечнен газ от Сащ. Путин заявява върнете нато граници. Така излиза, путин е започнал световна война със сащ, натиска Европа и си мисли, че заради бизнеса ще застанем с него и ще ни изнудва с петрол и газ. Така излизат нещата в моите очи.

Путин нито е луд, нито е глупак.
Без стабилен гръб в лицето на Китай няма да тръгне сам срещу интересите на САЩ.
Китай всъщност държат САЩ в шах и затова Байдън си трае в този конфликт.
Украинците са заложници в този геополотически конфликт на интереси.
Ердоган също изрази своята "неутрална" позиция, но той може да си го позволи, тъй като ЕС няма лостове за натиск върху него, а и НАТО има по-голяма нужда от Турция, отколкото Турция от НАТО.
Дори използва ситуацията, за да изнудва ЕС.

"Покажете на Турция същата чувствителност, на която сме свидетели по отношение на Украйна", каза Ердоган на пресконференция в Анкара, след като Европейският парламент настоя да бъде осъществен напредък по предоставянето на Украйна на статут на страна кандидатка за членство в ЕС, както поиска президентът Володимир Зеленски.

https://bnr.bg/post/101609320/erdogan-poiska-ot-es-sashtata-chuv … to-spramo-ukraina

# 4 660
25. февруари !
Скрит текст:

едно клипче на Американец от 26.2.
в което се обяснява на английски 90% от форума го владее езика и няма да има проблем с разбирането ?!

# 4 661
  • софия

Ето го мнението, за да ви улесня
по ирония а съдбата името му е Георги Димитров
Скрит текст:
"Georgi Dimitrov
Работил за OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe

Работил за EULEX Kosovo (Official)

Достатъчно търпях.
Преди 6 години отидох да работя в Украйна. Там прекарах 4 години и 8 месеца. Живях в Донбасс – региона, по който много хора днес се изказват без да са го виждали. Аз го видях, чувах, помирисах го – като наблюдател на международна организация. На самата контактна линия, което си беше фронт – 400 км. Какво съм видял – ако някой се интересува да ме пита лично. Мога да ви кажа какво не съм видял. Не видях нацисти, не видях НАТО, не видях никакво друго освен съветско въоръжение. Видях цивилни да страдат – от двете страни. Фиксирах поражения на цивилна инфраструктура – също от двете страни. Видях война. Не ми хареса. Каквото съм могъл, съм помогнал – явно не е било достатъчно.  Работата ми беше такава, че имах контакти с военни и от двете страни. През цялото време съм използвал руски език- украински не знам. В региона се ползваше само руски. Посетих много градове – областни и по-малки, които в момента ги разрушават и обезлюдяват. Хората са добри, възпитани. През 2016 г. посетих за първи път красивия град Харков – този дето му взривиха центъра днес. Там спах в хотел „Чичиков“. За путинофилите може би не е ясно кой или какво е Чичиков. Там като клиент ми подариха книгата на Гогол „Мъртви души“ – на руски език.
Винаги се въздържах да взимам лично отношение по конфликта там- работата ми изискваше безпристрастност. Вече не мога да бъда безпристрастен и равнодушен. Как и да бъда, като гледам как един народ е подложен на геноцид, как една призната суверенна държава се унищожава. Вероломно и зверски.
Не ми казвайте какво знаме да си слагам. Не ми казвайте, че роня крокодилски сълзи. Явно не осъзнавате, че днес са те, а утре- не знаем кои. И ако си мислите, че някой ще ви пощади както сте снишени – лъжете се.
Днес в съшия този град Харков, една жена - обикновена, позитивна, говореща само руски, и която работеше като хигиенист в един от офисите на организацията, в която работех – та тази жена днес е излязла от бомбоубежището да купи лекарства за болния си брат. Така и не се е върнала. Убили са я шрапнелите от изстреляните снаряди от нейните „освободители“.
Не мога да помогна много. Помагам с каквото мога. Не мога да спра пропагандата, на която много от вас са жертви. Но със сигурност ще направя едно – всеки който подкрепя това което се случва ще го изтрия – не само от ФБ, от телефонния си указател, от миналото си. Всеки – роднина, бивш приятел, колега, познат… Съветвам тези да направят същото с мен. Нямаме нищо общо.
За мен вие сте онези мъртви души от книгата."
Във всички интервюта, които даваха с руснаци, живели там, те казваха същото. Снощи дадоха руснак, живеещ в Донбас, който каза, че до сега е говорил на руски, но повече няма да говори руски, а само на украински.

Пропоганда, да.

# 4 662
  • София
Роузи,  можеш да прегледаш цялата ми хронология (подозирам, че вече си го направила), да се запознаеш с моето житие и да си отговориш на въпроса - имам ли добро сърце, наивна ли съм или съм платена. 😁
Със здраве!

Освобождаването на затворниците се използва и по време на Арабската пролет. Те са жива сила, която може да се използва къде за добри, къде за не толкова добри цели.

Най-добрият вариант за прекратяването на войната е дипломацията и взаимните компромиси. За съжаление не виждам желание за това нито от Русия, нито от ЕС и НАТО.

# 4 663
Благодаря Sweet&Sour, т.е. този който е инсталиран в Румъния например, би следвало да ни защитава и нас. Правоилно ли разбирам?

ММ е завършил ядрена физика.
Питах го дали да си купим йод.
Каза, че ако …, на никой няма да му трябва йод.
Ако преди 70 г. светът е могъл да оцелее, то с настоящите технологии едва ли.

Аз се чудех дали да не си вземем гайгеров брояч Grin ММ почти ме обяви за луда...

Не съм чела последните страници, но при нас в Дружба се чуха за кратко някакви сирени. Не знам дали продължиха повече от 15-30 секунди, но беше стресиращо. Не са тия дето ги пускат при тестване на сирените, звучаха по друг начин Thinking

# 4 664
Нямам навика да се ровя в профилите на хората
иняма да си променям навиците заради теб Simple Smile

Мисли малко, не се поддавай на евтина руска пропаганда, която ни залива от 77 години

Общи условия

Активация на акаунт