Войната в Украйна 1

• 1 800 453
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 315
  • Paris, France
Ми не, не са живяли зле. Чу се за банани, но предците им не са яли банани и ма 90% им е през оная има ли ги или не. На мене също, честно казано. На тях водка и селëдка им стигат за да са доволни, понятно?
Ти в Русия ли си емигрирала ? Защо имам чувството, че живееш в страна от ЕС и НАТО ?
Ах, Чибурашке ? Ах, какой-такой ? Ета нечестна !

Не съм емигрирала в Русия и нямам намерение. Това, че живея в страна, която в момента Е член на ЕС и НАТО не означава, че нямам право на собствено мнение, което се основава на многобройни разговори с истински украинци, както и на прочетено в исторически документи, не само съветски, руски, украински или ...... натовски 🥳.

Да не забравяме, че Украйна все още няма международно признати, регистрирани граници, което е спънка международната общност да се намеси агресивно и с военна мощ.

И да, ако в Русия спрат водката ще има гражданска война. Банани, че няма да има, нищо няма да промени. Между бутилка водка и кило банани истинският руснак изобщо не се колебае. Също и скандинавските му събратя.

А банани в Русия ще си имат от Китай, Индия и две трети от южна Америка, които с кеф ще залеят пристанищата по тихия океан, китайски, руски, с тонове банани, от които лесно може да се направи поркане 🥵🤩. Еквадор, Чили, Перу, Колумбия, Куба, Венецуела, Филипините само чакат някъде да залипсват банани.

# 316
Май не схванахме метафората с бананите...

# 317
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако Русия спре газа, спира източника си на финанси
Може да се изнудваме взаимно тука

# 318
  • Paris, France
Ако Русия спре газа, спира източника си на финанси
Може да се изнудваме взаимно тука

Не може 🥳. Просто Алжир, Катар, Норвегия и Иран ще си напълнят повече джобовете тази година.

# 319
Доста украинци, украиноговорящи, а не рускоговорящи май са на страната на Русия. Та, не знам какво да мисля.
Явно не са тези, които се късат от демонстрации в момента по западните столици. Но логично, че не са, мигранти са. Вместо да изберат хубавия живот в Украйна са дошли в разваления Запад.

Пък кой бяга сега от Киев към.. Словакия към пак същия Запад? Да не би да си мисля, че бягат към Русия? Thinking

ПП Представям си всеки да започне всеки да връща на други по нещо:
Транснистия става пак част от Молдова
Русия връща на Финландия Карелия
Русия връща на Полша Калининград
Полша пък от своя страна връща.. и така до края на света Checkered Flag

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 18:45 от Анонимен

# 320
  • пустинята Гоби
Относно Тайван, както и в аналогични ситуации, ще се разчита не на открит военен конфликт, а на ,,петоколонници". Ще се действа подмолно, докато една значителна част от тайванците не се почувстват истински китайци. Ще се действа и в насока правителството да подкрепя китайското навсякъде. И така тихо и мирно ще си го вземат. Първо може като някакъв съюз, федерация, после автономия и т.н. по познатите сценарии.
Че те тайванците са си китайци.

И Хонгкончани са китайци нали? Кажи им го в очите и много вероятно да не оцелееш.
Не мисля, че паралела е правилен, но ти явно знаеш по-добре.

# 321
  • Paris, France
Доста украинци, украиноговорящи, а не рускоговорящи май са на страната на Русия. Та, не знам какво да мисля.
Явно не са тези, които се късат от демонстрации в момента по западните столици. Но логично, че не са, мигранти са. Вместо да изберат хубавия живот в Украйна са дошли в разваления Запад.

Пък кой бяга сега от Киев към.. Словакия към пак същия Запад? Да не би да си мисля, че бягат към Русия? Thinking

В момента, все още показват по телевизията французи, които живеят постоянно в Украйна със семействата си и се надяват да не се налага да я напускат. Единият е в Лвив (Лвов) и каза, че са решили да останат от солидарност с местните украинци.

Не познавам украинец, който да мисли, че западът е развален.

В момента е нормално да бягат на запад. Все пак от изток са обградени.

Много украинци работят и живеят в Русия. Русия е страната, в която ежегодно, в момента, влизат най-много мигранти от цял свят.

В Украйна също се заселваха доста хора и в последните 5 или 10г беше на положителна миграция!!!!!!!!!! Нещо, което България, която е от 15г в ЕС все още не постига, извън КОВИД.

Миналата година повече руснаци са поискали украинско гражданство, отколкото украинци руско.

Човек не имигрира някъде само за "хубав живот". Климат, култура, възможности за икономическа активност, заплати, инфраструктура също са важни.

Сложно е.

Опитвам се да съм обективна, да разбера и двете страни.

# 322
Неве, двете страни са Украйна и сам Путин. Останалите са изпълнители и - скоро - пушечно месо.

# 323
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Две украински области - Донецк и Луганск - искат да се отцепят от Украйна като самостоятелни държави.
Преди няколко дни Путин заяви, че Русия признава независимостта на двете области.
След това  военни сили на Русия влязоха в Украйна под претекст, че защитават населението на тези две "държави" (признати единствено и само от Русия) от "геноцида на украинското правителство".

Благодаря за обяснението. Не чета често новини и се чудех какво става и защо.
Нямам думи. Путин е пълен идиот.

# 324
Това с фашизма им е някаква фикс идея на руснаците. Фашизъм и фашисти виждат навсякъде.

Онова усещане, което получаваш, когато си четеш тихо и кротко някакво съвсем нелошо фентъзи и изведнъж се сблъскаш с фразата: „Получай, фашист, гранату!“.
WTF???

# 325
Нито Тайванци,нито Хонгконгчани,нито Уйгурци или Тибетци с времето някога бавно и славно ще се почувстват Китайци. Мразят ги от сърце.

# 326
Е, в случая с фашистите има някакво зрънце истина, както е с всяка добра демагогия. Когато Хитлер напада СССР много украинци помагат на немците, защото се надяват да бъдат освободени и да станат независими. Точно както и ние сме станали съюзници, понеже ни е обещал "България на три морета". И алчните патриоти лапват веднага.
А и днес, в опитите си да се еманципират от Русия, в Киев, (къде официално, къде не) честват разни "съмнителни" личности. Та имат някакво право, не е тотална измислица. И пак украинците им дават този коз.

# 327
Всъщност Русия не е признала никога Транснистрия за независима държава, нали? Помагат там с армия и власт над "президента", но никоя държава в света не я е признала, или?

# 328
Коз за? Все едно цяла Европа с руска помощ да изрине Германия заради Хитлер. Или цяла Европа с щатска помощ да изрине Русия заради Сталин. Не е невъзможна мисъл, но се ражда в едни определени глави с определени отклонения.

# 329
Последва светкавична реакция от Хелзинки. Санна Марин, премиер на Финландия, декларира, че нейното правителство е готово незабавно да подаде молба за членство в НАТО. Финладния повлече крак.
Русиката агресия действа обединяващо на всички. Най-вероятно сега ще се включат Грузия, Молдова и Швеция.

Общи условия

Активация на акаунт