Войната в Украйна 1

• 1 798 971
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 800
Не сме никаква мишена...не знам защо чертаете такива невероятни сценарии.
Нито на изток, нито на запад, ще ползват ядрено оръжие. Може би някой ден, не цнам, но ще е за по-голяма разправия.

Икономически погледнато,  през България минава южен поток, така че руснаците нямат интерес да ни нападат.

# 1 801
По отношение лични санкции за олигарси и тяхната ефективност: Това е много наивно изказване. Има структури, с които този финансов контрол се заобикаля, ползват се от много време. Изобщо няма да им блокират всичките активи,  не се лъжете. А иначе със срива на пазарите всички обедняхме.

# 1 802
  • Beyond the Frontiers
Колкото до цивилните и оръжието. Защо смятате, че цивилни нямат опит с оръжие или няма да се справят? Има ловци, има любители...
Имам син на 18. Имам поглед върху връстниците му и малко по-големите.
Никакъв интерес и досег с оръжия.
Аз на 15. Същото.

Но не го подценявам. Нито себе си, дето 2-пъти съм държала пистолет в ръцете си.
Ако ми опре ножа до кокал, предпочитам да имам оръжие да се защитя, а не да седя и чакам като мръвка. Особено ако наистина са пуснали чеченците.
За това раздават оръжие в Киев на 200 000 души. Не очакват тези хора да тръгнат по улиците да нападат някой. Очакват, че ще се защитят при нужда.

НАТО праща сили в Източна Европа. Навсякъде без България. Абсолютно играем предпазливо.

# 1 803
  • Варна
Крайно неуместно е да сравнявате мишената Украйна с България.
Финалът на всяка война завършва с преговори и дипломация. В момента искат да мобилизират части от армията ни. Военните изобщо не са мотивирани. Военният ни министър се съобразява и с това.
Част от подразделенията на НАТО са наемници. Кауза няма-основно хонорари.
Ентусиазираните мами винаги могат да станат доброволки. Ще ги въоръжат, обучат и ще поживеят реално.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:03 от Viviana91

# 1 804
Wink
В понеделник като приятелчетата олигарси на жужето се събудят загубили още 30-40% от стойността на активите си, може да го “прилошеят” внезапно и безвъзвратно. Сам си стяга примката и сам ще си се обеси.
Прекалено хубаво за да е истина. Приятелчетата олигарси са си изплели кошничката, защото са знаели за плановете му. Нали никой не смята, че в 5ч сутринта наживо е обявил началото на войната?!
И какво направиха олигарсите, като са знаели? Изтеглиха си парите от чуждите банки и си складираха под дюшеците?

# 1 805
  • софия
Фани, къде прочете, че "Полша едвам смогва да приема бежанци"? Пусни си емисията новини от 19 ч. Поляците са железни. Подготвени са, посрещат хората, настаняват ги, казаха, че нямат проблем.

# 1 806
Кой иска да мобилизират части от армията ни?

# 1 807
Wink
В понеделник като приятелчетата олигарси на жужето се събудят загубили още 30-40% от стойността на активите си, може да го “прилошеят” внезапно и безвъзвратно. Сам си стяга примката и сам ще си се обеси.
Прекалено хубаво за да е истина. Приятелчетата олигарси са си изплели кошничката, защото са знаели за плановете му. Нали никой не смята, че в 5ч сутринта наживо е обявил началото на войната?!
И какво направиха олигарсите, като са знаели? Изтеглиха си парите от чуждите банки и си складираха под дюшеците?

Няма нужда да ги теглят, защото те са в голямата си част поначало в структури, които заобикалят такъв финансов контрол.

# 1 808
Да,fanfanito. Ядреното гориво и поддръжката на Козлодуй са руски.
Поддръжката, контрола и автоматиката на Козлодуй отдавна не са руски. Но за огромно съжаление на всички нас горивото е само руско. Преди години Уестингхауз се опита да направи тяхно съвместимо гориво, но не успя.
Така че не ми се мисли ако идиотите от североизток ни резнат всичко, как ще се оправяме. Не искам дори да си спомням за голямата дискотека през 80-те.
Но ако резнат Swift-а на руснаците, не само ще сме дискотека, но и горива за коли и камиони няма да имаме... А без товарен транспорт няма и стоки, дори и хранителни. Не искам да съм черногледа, но изобщо не искам да се случва това.
Да, ужасно е това, което става в Украйна, но за съжаление и ние тотално да се прецакаме за години напред, изобщо няма да промени идиънщината там. Само откачалката от Кремъл ще се кефи, че е побъркал натовска държава.

# 1 809
Ми то нашите мъже няма да ги мобилизират. Няма да разболеем другите. Нашите са без ваксина се сещам. Направо..то сега и това проблем.
Нямат проблем Полша за сега, просто има много желаещи за там, а за у нас са само 140 казаха. Не съм се ясно изразила.

# 1 810
Не разбирам кое не е ясно дали сме с НАТО или не сме.
Ясно е, че сме там. Ползи и минуси сега...няма какво, вече сме там.
Въпросът е, че можем дипломатично, ама дипломатично да се изкаже несъгласие и да сме с останалите, но...премерено. То си има начин, израз, теза...Нито сме важни, нито сме силни, едно нищо сме, ама се ежим и никой не го е грижа за нас, дори и нас самите се видя, а си знаем положението.
За парите и олигарсите. Не мисля, че не са се подсигурили и знаели. Дори си мисля, че и големите страни са го знаели и очаквали, но са наблюдавали. То..в днешно време си има и шпионаж и начини за следене, а те се гледат и се правят очаквания.
В темата за вируса не се ли чудехме защо падат мерките при толкова болни още и разпространение. Защо и какво става... Дали не е възможно да са го очаквали се питам. То под карантина къде да ходиш и се биеш, ами..
Обикновените хора имаме толкова грижи и проблеми, че ..нали да не ни стресират разбираме нещата накрая. Не очаквам и не вярвам да получим достоверни новини. Оттук-оттам някой местен и с близки да предаде нещо вярно и свържем нещата.
И все пак след толкова години и толкова загуби ние не се научихме да лавираме. Може да сме бедни, слаби и всичко, но стратегически населяваме важна територия. Толкова можехме да използваме и ..ама паметници, ама празници, ама...то ще цъфнем и вържем после, но важното е да сме се показали. Я ги вижте другите - големите.
И да, никой не оправдава Путин и действията му, нито невинните жертви, дори това преселение на хора и стрес. Но за всичко има причина. Въпросът е сега накъде, ние сме ясни обаче. В Полша едвам приемат бежанците, у нас 140 души са заявили желание. Що ли така?
И все забравям да спомена колко е смешно да наричате някой джудже, пенсионер... Снощи кой беше го нарекъл Путин -пенсионер. Точно по това време по ТВ гледам Байдън върви да изнася реч и едвам стои. Ми.. не се подигравам, ама..
Фанфанито, при положение, че една по-слаба държава .бе.нападната с цялата мощ на една  по-силна държава, защото я смята за своя колония,, а тази по-силната и.нас ни брои за колония, временно и несправедливо отнета, мисля, че трябва ясно и силно да заявим своето несъгласие и да направим възможното да не ни стигне и нас. Както ВСИЧКИ бивши колонии на Кремъл го направиха. Сал у нас Копейкини се въдят. Ясно е, че.сме били 16та република.

# 1 811
  • London
Какъв е проблема да бъдеш мобилизиран? За мен и тия от чужбина следва да се върнем да се бием ако се наложи. Никой не следва да се скатава.....аз самата не бих. На кой да чакаме? На светлините върху статуята на свободата ли?

# 1 812
Русия не е нападала с цялата си мощ никого. Последно четох 200к войници. Това е 10% от армията на Русия, дали не по-малко.

Тук да се допълня и за СССР. ТЕ не са искали да ни вземат, не че ние сме им отказали височайшата покана.

# 1 813
  • Варна
Какъв е проблема да бъдеш мобилизиран? За мен и тия от чужбина следва да се върнем да се бием ако се наложи. Никой не следва да се скатава.....аз самата не бих. На кой да чакаме? На светлините върху статуята на свободата ли?
Нямаме подготовка.

# 1 814
Ох, каква натовска държава сме ние?... На НАТО му трябваше нашата територия със стратегическото местоположение, нищо повече. Не са ни приели заради неземната ни войска и неоткритите находища от нефт и газ в континенталния шелф по специален метод на сондиране.

Общи условия

Активация на акаунт