Войната в Украйна 1

• 1 799 119
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 875
Никой няма да навреди на руското население у нас. Едва ли на някой руснак тук му се живее във война, мизерия и ужасии и ние го знаем.

# 1 876
Poppea, аз пиша във форума от 100г, та трудно ще ме набедиш за трол.

За чл.4...както писах, само с искане не става. Решава си НАТО. Така че и да поискаш, не значи че ще ти кажат да. Но за този работа си имаме правителство, искането не става с писане в бгмама, слава богу

# 1 877
Позната бесарабска българка от районите, завладяни вчера от руснаците. Аз я жаля, а тя ми казва - "Сега се успокоих. Страшното ще стане ако дойдат пак украинците."
Шах с пешка..... Споделям го, за да се знае и за тази гледна точка над събитията.
На същото мнение са и българите в Одеса.

Затова ли пристигат у нас? Два автобуса вече дойдоха, утре чакаме още.
Да. Страх ги е да не се върнат украинците.
В Одеса са си украинци още. В момента хората там ги е страх от обстрел и бомби предполагам.

# 1 878
Не сме никаква мишена...не знам защо чертаете такива невероятни сценарии.
Нито на изток, нито на запад, ще ползват ядрено оръжие. Може би някой ден, не цнам, но ще е за по-голяма разправия.

Икономически погледнато,  през България минава южен поток, така че руснаците нямат интерес да ни нападат.
И през Украйна минава газов тръбопровод. И за тях казваха, че нямат намерение да ги нападат Кремълските. Ама съвсем не, никога, само до онзи ден го повтаряща.   Но явно и очевидно  са лъжци. Както и подопечните им тролове тук.
То че минава-минава. Ама имаха полза украинците от това, а не като нас. При това бяха нещо отклонили помня по времето на Тимошенко или греша. Имаше там някаква драма и нещо за тези тръби се говореше, че било отклонявано и крадено най-безогледно.

Не знам през Украйна какво минава, но не е Северен поток. Нито южен, захранващ Европа.
Интерес да тече газ от Русия към Европа имат и двете страни. За това казах че интерес Путин да ни напада, няма. Заради тръбата , чрез която получава пари от Европа.
Ами.информирай се. Ми.добре, аз искам да се застраховаме и да не зависим от интереса на Русия, който се мени. Единствената ни възможна застраховка е задействането на този член от договора за НАТО. И.го искам от сегашното проатлантическо и проЕС правителство. Напълно възможно е и вече се случва по цялата източна граница на НАТО, без нас. Явно целта на Янев е такава. А кой стои зад него....
fanfanito, ако има наивен в тази тема, това си ти. Познавам повечето от про-путинските никове тук, от години от темата за Русия.  Знам какво пиша. Хибридната война е реалност.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:50 от Анонимен

# 1 879
А в общи линии към 200 човека на кръст обикалят из София и се правят на масов протест. Ми то протестиращите във фейса да бяха излезли на 10% поне 1000 човека щяха да докарат. А така -обидно малко народ. Можеш да ги интервюираш всичките поред, да ги включиш в новинарската емисия и пак да ти остане време за спортни новини и за времето.

# 1 880
Ники Дойнов е в Одеса и предаваше разговори на живо с местни граждани и българи включително. Как пък никой нямаше радостен да посреща братушките! Свили се бяха в някакъв бункер и ядяха филийки с нещо намазани. Голяма радост ще да е било!

# 1 881
Президентът на Украйна Владимир Зеленски кани всеки, който иска да помогне за защитата на Украйна, да отиде в Украйна и да се бие, като добави, че ще им бъде осигурено оръжие.
https://www.theguardian.com/world/video/2022/feb/26/zelenskiy-ca … an-invasion-video

Според тези туитове, чеченците са стигнали до предградието на Киев, Госто́мел. Свалят украинското знаме и поставят чеченското и руското знамена.
https://twitter.com/200_zoka/status/1497580208093863941

Опасявам се, че тази нощ ще е много тежка в Украйна, а вчера така се надявах да започнат преговори.

Русия обяви в събота следобед, че ще разшири военната си офанзива в Украйна по всички фронтове.
Това е така, защото Украйна според Кремъл отказа да проведе мирни преговори.

Руските войски са на път към Украйна със своите тежки огнехвъргачки TOS-1, термобарична оръжейна система със свръхналягане, при която вакуумните бомби изгарят всичко живо в радиус до 300 метра.

Това е ужасно оръжие, което армията на Путин може да използва в битката за градовете в Украйна: Русия очевидно е изпратила огнехвъргачка TOS-1 Buratino към съседната страна.

Репортерът на CNN Фредерик Плейтген, който сподели видео в Twitter, съобщи за преместването на оръжейната система. Според него това показва превозно средство с TOS-1 от Белогорд, на около 10 километра от украинската граница.

TOS-1 Buratino е мобилна ракетна артилерийска единица, монтирана на танково шаси, способна да обстрелва големи целеви райони с ракети, заредени с гориво. Ракетите са оборудвани със запалителен заряд или термобарична бойна глава.

https://www.focus.de/politik/ausland/ukraine-krise/vakuumbombe-k … _id_59665208.html

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:52 от Анонимен

# 1 882
А, ето тук пише че сме били поискали..Poppea...
https://bnr.bg/post/101606097/polsha-poiska-da-bade-aktiviran-ch … -dogovora-za-nato

# 1 883
Скрит текст:
Коя клауза, Poppea? И защо си мислиш че то става с искане, а не с решение на членките на НАТО ?
Много наивни изказвания...

Доста ироничен завършек на коментара.

За точка 4 от Вашингтонския договор (НАТО) говори Poppea, която аз също искам да бъде активирана. И става точно така, както го е описала - първо, дадена държава се позовава на този член; след това НАТО се събира и решава какво да прави.

До момента Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония са активирали точка 4, което доведе до настоящето разполагане на още техника и военни на територията им.
О, да, тя се мисли за много остроумна. А всъщност е прозрачна като стъкло. Дезинформирай и успокоявай, че.няма ама никаква опасност,.и балъците да вярват, докато една сутрин не се събудят с танковете пред блока. Явно инструкциите са им такива в Олгино.
С теб.може да сме имали.различво.мнение, но аз смятам, че Янев е позор, а Петков е отговорен за него. Той е премиер, все пак, и носи отговорност за министрите си.

голямо спокойствие - ще ми бръмчи натовски танк на главата вместо руски
то ако се стигне до там ще хвърчат ядрените ракети към европейските столици отдавна...
много сте се филмирали

# 1 884
  • пустинята Гоби
Не се отварят.
Има много клипчета в нета на заловени руски войничета, които казват, че са били принудени да се бият, след като са ги излъгали, че ще извършват военни тренировки.
Демек или се бий за родину или .. 😠
А майките и бащите им да си мислят ,че са на учения по границите, да. Тъжно е . Един луд излъга и обрече собстените си деца, ама защо ли не се изненадвам.
Вярваш ли на тая глупост, щото на мен хич не ми се връзва.

# 1 885
  • софия
Абе, продължава да не се намира нормална държава, която е била "освободена" от бъдещето си от ръшките след ВСВ, да се е разграничила след падане на ЖЗ и сега да ги обича. Що така? Що нито една цивилизована държава не вижда това, което кремлинския ботокс вижда?
Човек от хубаво не бяга, а никой не иска да си играе с Москва.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 22:40 от zvаnchе

# 1 886
Никой няма да навреди на руското население у нас. Едва ли на някой руснак тук му се живее във война, мизерия и ужасии и ние го знаем.
Имам предвид щенията на Путин да защитава тормозеното руско население в други държави, като обстрелва столиците им.

# 1 887
Ники Дойнов го гредах днес...питаше ги как са, но никой не искаше да отговаря и да говори изобщо....странно ми се видя.

# 1 888
Ники Дойнов е в Одеса и предаваше разговори на живо с местни граждани и българи включително. Как пък никой нямаше радостен да посреща братушките! Свили се бяха в някакъв бункер и ядяха филийки с нещо намазани. Голяма радост ще да е било!

Изчакай. Одеса беше един от най-пострадалите градове при потушаването на размириците 2014.
И аз имам познати сред бесарабските българи, някои са и в Одеса.
Пропуски са, но последните години мълчат на тема политика.

# 1 889
  • София
А в общи линии към 200 човека на кръст обикалят из София и се правят на масов протест. Ми то протестиращите във фейса да бяха излезли на 10% поне 1000 човека щяха да докарат. А така -обидно малко народ. Можеш да ги интервюираш всичките поред, да ги включиш в новинарската емисия и пак да ти остане време за спортни новини и за времето.

Ти гледай Москва и Петербург. Там са хиляди.

Нешка наплюла Петков, защото нарекъл Русия "бензиностанция с ракети". Русия печелела с дух, който бил необясним за западния човек, даже и за нас. Санкциите нямало да уплашат Путин и руския народ, който само достойнството си можел да загуби.

Значи, аз го наплювам Кирчо, защото цитира грешно.

Общи условия

Активация на акаунт