Войната в Украйна 1

• 1 799 224
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 055
  • СИ

Как да нямат стойност. Влез В Контакте това е най-голямата руска социална мрежа.....изводи сама си прави там. Там 99% пишат руснаци ..... впечатление лесно се вади. Масово няма тролове по мои впечатления в тази платформа.
Те всички наричат нацисти.....под друг пост същото за поляците, после за германците. Наред за целия свят....гнусотии.

Писах някъде тук, че руснаците всичко обясняват и оправдават с нацизъм и фашизъм. И най-вече това, което не им харесва или изнася в момента.
Като ученик имах учителка по руски, рускиня. Ако някой обърка падеж или нещо друго, ставаше фашист. Представяш ли си за каква откачалки става въпрос?! И понеже са с манията, че само и единствено благодарение на тях, СССР печели войната, всички останали са им под нивото. Руснаците са сбъркани хора. От най-ранна възраст ги тровят и облъчват с най-гнусна и долна пропаганда. Жалки и промити мозъци са повечето.

# 2 056
Имат и  независими блогъри, страници, по всякакви теми. Според мен независими все още.
Например ,че Зеленски иска Украйна да диктува на преговорите.
 Не всичко е В контакте.
Има всякакви мнения като тук.

Хайде да не бързаме да пращаме военни, не е нужно да сме първи. А  демократите ни  следя , че със сина се разминаваме във вижданията, прекалено е запален , особено в тази ситуация. Кротко да е, и някъде след големите. Каквото може друго да се помага. За всички , но особено за   българи. Престъпление  е да ги изоставим пак. Нека е различно , а не като всеки път.
Те са повече българи от нас в някои отношения.

# 2 057
  • София
Българското общество и коментатори са силно некритични, повлияни и с безумни разнородни концепции.
Днес се случи да пия кафе с майка на моя приятелка, която забележете от 40 години живее в България, трите ѝ деца в Щатите и има 3 внучета американо- африканчета.

Тя седи срещу мен и ми говори, че Путин е целият в бяло и Украйна е агресор.
Били го дразнели, трябвало да слушат.
Жена, която последно е била в Русия преди 12 години.
Те са фабрично обременени, ама не!

# 2 058
  • Варна
Критична маса ли? Досега ни управляваха """демократи""", с комунистическо минало. Корупцията стана основна държавна политика. В министерския антураж- мутри за разкош. Не ви ли е обидно и от ниското ниво на култура, морал и елементарни обноски при политическия ни траш?

# 2 059
  • София
Критична маса ли? Досега ни управляваха """демократи""", с комунистическо минало. Корупцията стана основна държавна политика. В министерския антураж- мутри за разкош. Не ви ли е обидно и от ниското ниво на култура, морал и елементарни обноски при политическия ни траш?
Не, досега. Сега Simple Smile

# 2 060
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.

# 2 061
  • София
О, аз съм агресор! Но аз не съм ваш Киро.

# 2 062
Преди малко изтрих от ФБ приятели една непоносима ,БСП обременена семейно от сто години , не мога да търпя вече глупостите и възхвалата на  Путин. От къде взема картинки и глупости, не спира.  То бива пристрастия, ама ... Те поне са имали своя звезден миг през соца,  ама отдавна беше, не изтрезня. В кръвта и да беше ,малко критично мислене ще е полезно.
Набори сме, да кажеш че е  на 90 и друго не знае.

# 2 063
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.
Тогава от къв зор затваряме небето си?
Колко държави в ЕС го направиха?
Вече се видя как се отразява на туризма ни. Не сме агресори, значи сме глупаци.

# 2 064
  • Paris, France

Има, да. Много са. Иска се много смелост за да се заяви публично това, което заявява той. Дано да не завърши като Навални!

Българското общество и коментатори са силно некритични, повлияни и с безумни разнородни концепции.
Днес се случи да пия кафе с майка на моя приятелка, която забележете от 40 години живее в България, трите ѝ деца в Щатите и има 3 внучета американо- африканчета.

Тя седи срещу мен и ми говори, че Путин е целият в бяло и Украйна е агресор.
Били го дразнели, трябвало да слушат.
Жена, която последно е била в Русия преди 12 години.
Те са фабрично обременени, ама не!

Нищо фабрично обременено не виждам в жената. Има си тиква на раменете. Вероятно познава много украинци щом е рускоговоряща. Никой не е длъжен да подкрепя НАТО, само защото, видиш ли, децата му били в САЩ и имал внучета азиатци, афро-намквиси. Има си мнение по въпроса и го изказва.

Всички руснаци, които познавам тук ясно се изказаха против нахлуването в Украйна, макар че някои разбират причините и смятат, че военното присъствие на Русия ще подобри тежката участ на част от хората там.

# 2 065
  • София
Аз съм много изненадана, че ми е изтрита публикацията за батальонът Азов - украинските неонацисти. Не са измислица, а съвсем редовна част от украинската армия. Затова не разбирам това триене и ми прилича на цензура. Все едно хората трябва да продължат да тънат в неведение за някои дългогодишни процеси в Украйна. Има информация, че батальонът е ликвидиран, но не знам колко е вярно. Ако чеченците наистина се прибират, може точно тази работа да са свършили, нали предстоеше специална операция.

Интересно явление е наистина, че ЕС слага знаменца, а праща оръжия на Украйна. Подстрекават ги да се борят, може би карат украинците да използват това, че Русия не иска цивилни украински жертви или пък нещо друго Байдън им е обещал като подкрепа. Но Зеленски щом отказа преговори, явно на нещо се надява.
https://dnes.dir.bg/svyat/es-prashta-orazhie-na-kiev-i-shte-zatv … kite-aviokompanii
Засега картината е, че Турция и други държави извън САЩ и ЕС ги карат да преговарят, а ЕС ги насъсква като праща оръжие. Франция май нищо не е казала категорично засега, не съм чула за санкции или че еднолично изпраща оръжие.

# 2 066
  • София
Невена, НАТО е много далеч от днешният пример на насилие и война. Война.

Жената я познавам от 20 госини и внучетата с афро корен я смущават.
Мен не, нея. ( били са вкъщи повече пъти отколкото в тях, когато се прибират)

# 2 067
Е как защо....всъщност няма да напиша защо, тък като ще изтрият коментара ми.

# 2 068
Бе не бързайте да погребвате чеченеца, задръжте до утре.

Според този туит, чеченският министър на информацията Ахмед Дудаев отрече информация за смъртта на Магомед Тушаев и поражението на чеченските войски. Той публикува съобщение в Instagram.

https://twitter.com/200_zoka/status/1497669088100982787

Ахмед Дудаев казва, че това е украинска дезинформация
https://www.instagram.com/p/Cac9fjGDhUh/

И на мен все пак числата, които публикуват, са ми странни. Еди колко си хиляди руснаци загинали, пък 200 украинци. Да бе.

Но истината е, че нито едните, нито другите трябваше да умират.

Жервите досега никой не ги знае колко са. През последните дни оставам с впечатлението, че украинците по нищо не отстъпват, а дори превъзхождат Русия по дезинформация, дори информацията, която идва официално от Зеленски е под въпрос и трябва да се проверява за достоверност с втори източник.

Но няма как да не направи впечатление, че Русия засега действа "меко" и бавно, въпреки огромното си военно превъзходство над Украйна и въпреки огромния си и дългогодишен опит в Сирия, за да сведе до минимум цивилните жертви. Ако САЩ беше на мястото на Русия, досега Киев да беше изравнен със земята с все децата и пенсионерите, както действаше САЩ например в Ирак - all-in, с бомби от голяма надморска височина с обеднен уран.

Русия има военната способностт да бъде много по-твърда, но в Украйна засега не го прави и тупка топката, за да се стигне до преговори с минимални щети и от двете страни.

Русия не е казала, не е превзала Украйна за два дни, защото във военно отношение Украйна е джудже. И не мога да разбера, хем Запада го знае, хем продължава да подкокоросва Зеленски и да му праща оръжие. Как пък никой от Запада не го подстрека да се върви към преговори, а такова трезво мислене идва от Китай, Турция и Беларус.
Официалните данни са за 197 убити цивилни украинци, Русия твърди , че не е загубила нито един войник , а Украйна няколкостотин. Не мисля , че двете страни знаят точните загуби и още по-малко искат да ги оповестяват.

По отношение на бавното руско предвижване ,след като загубиха преимуществото на изненада не мисля , че има смисъл да бързат. Колкото повече цивилни избягат от Киев , толкова по-добре за руснаците. Ще ударят електропреносната мрежа, няма да има вода, ще обградят Киев и ще отворят хуманитарни коридори да не ги обвинят , че са варвари. Киев не е Грозни и няма да си позволят да го сринат със земята, от друга страна уличните боеве ще вземат старшно много жертви. Ще оставят студа и глада да работят за тях( което се квалифицира за военно престъпление).Между времено ще се опитат да затворят границата с Полша и Румъния да предодвратят вноса на оръжие, гориво и храна.
За сравнение,в Чеченският конфлит Русия има 7800 убити руски воени официално, а според Съюза на майките 14 000. Това е около 9% воиниците участвали.Войната в Украйна е доста по-голяма като размер , плюс чечнците не са имали бронирана техника. Всеки може да си направи сметка колко човешки живота ще бъдат погубени.
Напълно съм съгласен , че това е бртоубийствена и безмислена война. След няколко седмици Путин ще се нареди до Сталин в руската история, единствено се надявам да не го надмине.

# 2 069
  • София
Защото това е позиция и като в човешките връзки отношение.
И това е похвално, това не е раболепно и тихо там, тихо.

Общи условия

Активация на акаунт