Войната в Украйна 1

• 1 799 047
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 580
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За преговорите сега пише, че още не са започнали и Зеленски не вярва в позитивния изход от тях

Въздушна тревога в Киев

Карта с укритията в Гугъл мапс са пуснали

# 2 581
ЧС, много добре казано! Hands Plus1
Pehoko, чудесно обобщение. Ако не ни изпепели всички  Кремълската откачалка, обаче.

# 2 582
  • Варна
Гледайте Нова тв. Брак между рускиня и украинец.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 19:11 от Viviana91

# 2 583
Да, да се върнем на предисторията, най-добре до библейски времена... Много е продуктивно и отклонява темата от руската агресия. Не одобряваме войната, ама Путин е прав, провокиран от САЩ, Югославия и водата в Крим.

Украйна е независима държава,призната от цял свят страна от близо тридесет години,ако населението и желае може ,и извънземни да приеме. Хората там искат да живеят в нормална държава затова натискат за ЕС.

Путин не е прав да напада чужда държава! Сам го каза в речта си , че иска да възстанови старите граници и зони на влияние. Няма случай на нападната страна с ядрено оръжие в историята до сега.
Запада си затваряше очите от много години за всичките локални конфликти , в които Русия участва защото бяха с руско езични/бивши републики. Този факт даде кураж на Путин да се опита да завземе страна с 40 милиона население.
Запомнете , че всеки убиец също има оправдание, този факт не го оневинява.

Я пак гугълни за ядрените оръжия.

Nine countries possess nuclear weapons: the United States, Russia, France, China, the United Kingdom, Pakistan, India, Israel, and North Korea.

Въпроса ми е колко от тях са нападнати като Украйна? Ще ви го обясня с прости думи, извинението на Путин да нападне суверена държава е нелепо.
Само да Ви напомня , че Русия са гарант на териториалната цялост на Украйна.

Разбрала съм те грешно значи, разбрах по-скоро, че ядрено оръжие не е използвано от коя да е държава срещу коя да е държава никога, което не е вярно. Разбирам сега какво имаш предвид. Иначе този списък не съм убедена, че е пълен.

# 2 584
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз на Киевският митрополит от а руската църква не вярвам, въпреки силните му думи за Каин и Авел. За добро или лошо дава надежда на някои украинци, които вече писаха в негова ползва. Негов шеф е все пак Патриарх Кирил. Патриарх Кирил е до Путин. Моли се за неговото здраве във всяка една литургия. За невярващите е "е, една молитва', но това са много силни неща за вярващите. Ако Руската църква се дистанцираше от Путин, щяха да му наложат забрана да се причестява, защото не е миролюбец. Факт е, че сигурно и днес някой руски отец тайно го е причестил, за мощ и сила.

# 2 585
  • Някъде там
Има хиляди мнения и ако някой го е сложил се извинявам, че го повтарям. Ако имате желание да помогнете на обикновените хора.
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24234

# 2 586
Магърдич даваха по телевизията. Доста умни неща каза, за разлика от много политици.

# 2 587
Много хубава инициатива, поне БЧК ще се отчете,
защото само ние се излагаме като държава и с нищо не им помагаме ...

# 2 588

Приемаме ги. Защо смяташ че нищо не прави държавата, и какво трябва още да направи?

# 2 589
Чудя се възможно ли е приказките на Путин за ядрени бомби да са само лъжи и в действителност да няма такава подготовка?
Дали някой наистина знае с какво разполагат Русия?

След толкова международни договори и инспекции, имат поне малка представа.

"Военните на САЩ няма да действат във въздуха над Украйна"

А добър ден. Както кзах по-рано ще го отнесе само ЕС. Русия и САЩ много добре си направиха сделката. Руснаците ще спрат до западната част на страната където са всички дипломатически лица.

Военните на САЩ нямат работа в небето над Европа. НАТО има работа, и то при страни членки.

И как да съм толерантна? Питах за аргументи, пълно мълчание. Как точно ще го отнесе ЕС?
Моля за поне едно смислено мнение и аргументи. Че и ние четем конспиративни книжки, книги за анализ и геополитика и ядем бонбонки тик-так.

Като гледам не си наясно и с НАТО. САЩ са част от НАТО и както всички членки могат да си летят из Европа.
Как ще го отнесе ли - ми много просто - всички санкции, които налага ЕС не са едностранни. Имат и обратен ефект. И пак казвам - ЕС затвори небето за Русия, Русия за ЕС, но САЩ и Русия не едни за други. Защо ли?!
Това и аз се питам. Другият въпрос който си задавам е, защо Путин затвори небето си само за страни от бившият соц.лагер.  И дори не всички, Румъния не беше сред тях( поне това което четох)

# 2 590
И защо не ориентация Европа, без НАТО и оръжията им?
А да си чувала че майдана всъщност се казва Евромайдан започва заради отказа на президента да подпише договор за асоцииране с ЕС?

# 2 591
  • софия
Е, като как разбра, че не помагаме?
Влез в групите за помощ, утре детето в училище са организирали и ще дарят помощ на УЧК. Помага се, не се тръби. Хората помагат. Който иска, знае как.

# 2 592
Според CNN Русия хвърлила 2/3 от наличната си боева мощ в операцията. Към тази сутрин са изстрелали 322 балистични ракети с малък радиус. 1/3 още си стои в Беларус.

В началото на войната сателитни снимки показваха че по голямата част от военният ресурс не е хвърлена в боя. Вече по голямата част е хвърлена а не ми изглежда Русия да е близо до крайната победа. Хич даже. Което според мен той не го е очаквал. Предвидените сили вероятно са смятани за достатъчни тъй като се е очаквало че Украйна няма много да се съпротивлява. И войната няма много да се оскъпи. Само че не е така. Сега става тегаво за Путин. Превземането на Украйна ще стане много скъпо, ще трябва да изпраща допълнителни войски които са си в Русия. Той днес е привел в бойна готовност, специалните военни сили, стратегическите сили за отбрана или както се казваха част от които е ядреният арсенал на Русия. Колкото повече ожесточава войната, тя става по скъпа, повече руски синове ще трябва да ходят да си рискуват живота, общественото мнение в Русия ще става все по негативно към войната и Путин.

# 2 593
https://twitter.com/i/broadcasts/1yNxaYAgYYNxj
https://twitter.com/vonderleyen/status/1497973334847414278

Упс. Край на руската пропаганда, полети и санкции за Лукашенко.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 18:59 от the Ant ...

# 2 594
Във Варна, в кв. Чайка има пункт за събиране на дарения. Със сестра ми приготвихме  лекарства, дрехи и храна, и тя ги занесе, приели ги и след това разпределяли, за където е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт