Войната в Украйна 1

• 1 799 105
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 355
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/amp/world/656962-ruskoto-m … a-e-gotova-za-mir "Руското МВнР: Русия е готова за мир"                                                
  "Русия обяснява, че няма да спекулира с причините, поради които украинската делегация все още не е пристигнала в Гомел"

# 2 356
fanfanito, ти само задаваш въпроси, не е като да анализираш нещо
Аз така и не ти разбрах позицията

Сложна ми е позицията, ако трябва да съм честна.
Осъждам нападението, защото мисля има и други начини, освен да са пробвани, но Вова не ми е докладвал.
Знам отдавна за престъпленията над бесарабските българи специално и знам болката им там. Бях отвратена, че нищо не направихме и то умишлено.
Войната не е начин за решаване на проблем, още повече със съвременното въоръжение е в опасност целият свят, а най-близките територии особено (такива, като нас)
Яд ме е, че лицемерно скочихме преди големите да се показваме колко сме велики и пак станахме смешни. Никаква мисъл в и в тези политици. Не да приемем и подкрепим или оправдаем (има разлика), а да осъдим войната, да покажем несъгласие, но си има думи, начини и изобщо...няма какво да ви обяснявам-вижте гърци и турци поне.
Знам и за газта (не беше отдавна) Това, че повечето не помните или не желаете да се натоварвате си е ваша работа, но си има предистория. Знам и настроенията на украинците и отношението им към руснаците. Още преди разпадането съседа ми се ожени за момиче от Керч (май е в Украйна) и тя упорито твърдеше, че не е рускиня, мразеше да я наричат такава и изобщо настръхваше, а беше кротък човек.
Не живея с орлите, любопитен човек съм, но се старая да си обясня нещата.
Това, което става ще има последици и за нас. Това , че сега се репчим не значи, че утре няма да почнем пак да плюем, ама нека се сетим и защо. Една Германия колко изчака и мисли, действа премерено, а ние къде сме спрямо нея ... Другото е за северен поток и южен. На нас забраниха, те се уредиха. Е и сега ще се уредят големите, ама ние...
И не сме бедна страна, такива сме хората. Земята ни е богата за мен , само колко злато се изнесе.
За туризма , че съм се сетила, лошо е и лицемерно ли. Преди съм била писала за мерките, вярно е и си държа на мнението. Но защо съм била на море преди и къде бях-в БГ. Да не мислите ,че не мога в Гърция да отида. Сега обаче си мисля, че няма да ходя тази година, не съм си мислила и за руснаците дали ще идват и туризмът оттова ще западне. Но и българите няма да отидем май. А може и вече да не става за години напред морето ни за почивка , то и сега казват мазутни петна по плажовете и т.н., от какво ли... Сега ще се наблъска с техника..а нашето море е по-затворено или как да го обясня , за да се изчисти. Отделно морските ни хора също ще са под стрес при един продължаващ конфликт. Това да го отчитате.
Какво предлагам. Спиране на войната. Ние изпуснахме шанса, като славянски народ и т.н. да си предложим услугите за преговори. Направи го Турция. Мда.
Колко да се обясняваме повече ...хайде по-конструктивно за мен поне би било интересно, а не да чета определения, цинизми и не знам какво си. Вече се изписаха, дайте натам предложения, очаквания, живот, икономика, какво ще става.

# 2 357
В момента по БТВ посланикът на Украйна казва, че няма завладени украински градове.

Бонг, кой е победителят?  Победител в кое? Нали няма война, за да има такъв? Има "военна омиротворителна операция". Много ви се менят версиите.

Аз версии нямам, бъркаш ме с някого.
Не те бъркам. Питам конкретно.

Ми като гледам не е Зеленски, че той да определя условията за преговори.

# 2 358
  • Варна
Следите ли официалните ни новинарски емисии? Зеленски призовава хората да воюват, а те не желаят. Единият бежанец каза, че не е видял украински военни, нито реална защита. Попита наивно, защо мирното, необучено население трябва да е мишена.
Всички искат преговори.

# 2 359
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Собственикът на Берьозка

Приятели, за съжаление все още няма добра новина.
Луда, идиотска война става страшна. Вярвам, че жените, децата и възрастните хора трябва да напуснат Украйна.
ЕС предоставя възможност за влизане на всеки, който няма украински паспорт, статут на бежанец може да бъде обявен на границата.
Брезата ще бъде от голяма помощ.
Можем да предоставим консултации по въпроси, да помогнем за заетостта, в някои случаи ще предоставим безплатна помощ.
Пишете на hr@berezka.bg
или ми се обадете +359 87 887 7292 Виктор Бакуревич
или +359 87 982 4252 Цветанова Елена

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 14:06 от Роузи

# 2 360
Да, да се върнем на предисторията, най-добре до библейски времена... Много е продуктивно и отклонява темата от руската агресия. Не одобряваме войната, ама Путин е прав, провокиран от САЩ, Югославия и водата в Крим.

Украйна е независима държава,призната от цял свят страна от близо тридесет години,ако населението и желае може ,и извънземни да приеме. Хората там искат да живеят в нормална държава затова натискат за ЕС.

Путин не е прав да напада чужда държава! Сам го каза в речта си , че иска да възстанови старите граници и зони на влияние. Няма случай на нападната страна с ядрено оръжие в историята до сега.
Запада си затваряше очите от много години за всичките локални конфликти , в които Русия участва защото бяха с руско езични/бивши републики. Този факт даде кураж на Путин да се опита да завземе страна с 40 милиона население.
Запомнете , че всеки убиец също има оправдание, този факт не го оневинява.

# 2 361
От ФБ
"Лошо ли живеете? Някой заплашва ли ви? Ограничават ли ви свободата повече, отколкото в другите държави на Запад и на Изток? Чувствате ли се заплашени от война? А от разпокъсване на територията ви? Имате ли усещането, че ако си изберем грешното правителство ще ни засипят с крилати ракети?
От вчера се начетох на обяснения в любов към Русия и колко са лоши НАТО. Но нека ви кажа нещо. Искате или не, ние сме НАТО. В НАТО няма вътрешни войни. В НАТО не се прекрояват вътрешни граници. Никой не напада НАТО, защото НАТО е прекалено силно. Елементарната справка показва, че общият военен бюджет на НАТО за последните 20 години е толкова, колкото е цялото БВП на Русия за същия период от време. Единственото предимство на Русия е СЯС и те са неизползваеми срещу НАТО. Да искаш да бъдеш извън НАТО, значи да искаш да бъдеш на мястото на Украйна. Да искаш да бъдеш извън съюза, значи да искаш да нямаш правото да поискаш каквото и да е било. Да искаш да си там, а не тук, е безумие.
И нека нанеса изпредварващ удар и кажа, че международните отношения са скапани и в тях няма морал. Бъдете критични към намесите в Близкия Изток и негодувайте срещу интервенцията в Сърбия. Дори няма да ви поискам обяснение как смятате, че щеше да приключи ескалацията в Косова, ако нямаше намеса. Нито пък какво щяха да правят руснаците, ако бяхме дали на тях въздушен коридор. Няма. Не искам да чувам задълбочената ви експертиза по въпроса „ама те защо бият чернокожите?“. Но си задайте няколко други въпроса и отговорете, ама честно и без романтичната представа, че държавите са нещо повече от тежки билярдни топки, които се блъскат една в друга, за да си докарат доминантна позиция спрямо останалите.
Смятате ли, че ако Русия анексира цялата крайморска ивица на Украйна в Черно море ще настане мир? Дали ако Русия придобие граница с Полша и Румъния ще живеем в един по-сигурен свят? А ако се обединят и с Беларус? Може ли да издържи Европа на бежанската вълна в период на серия от кризи? Какво ще спечелите вие от всичко това? Защо референдумът в Крим е право на избор, а правителството в Украйна се класифицира като нелегитимно и трябва да се смени?
Разбирам, че в обществото ни има тежък кливидж, който ни разделя на гледащи на Изток и гледащи на Запад. Но нека бъдем честни. Смятате ли, че Русия ще спре някога? Точно както САЩ няма да спре да се опитва да максимизира влиянието си, така и Русия няма да спре. Международните отношения са скапани и вие се намирате в територия на цивилизационен разлом, която винаги ще изпитва напрежението на центробежните сили към Запад, Изток, че и Юг. За щастие ние се намираме във военен съюз, който гарантира сигурността ни. Лицемерен, агресивен или несправедлив, както искайте го наричайте, но истината е, че живеете в състояние на мир, за което дори не сме си мръднали пръста да заслужим. И недейте да си противоречите казвайте „Украйна не е наша работа“, но след това да размахвате пръст за други воини, които странно как вече са се превърнали във ваша работа. Всичко случващо се в международните отношения е работа на цялото човечество и рефлектира върху личния ни живот.
И нещо последно. Не си мислете, че ако бяхме извън НАТО щяхме да си живеем супер. Питайте Украйна, Грузия и Молдова как се живее извън НАТО. Защото сегашното правителство можеше да не бъде удобно и бързо да се категоризира като фашистко. Защото протестите ни можеше много лесно да бъдат смазани. Защото хора на по 20 години можеше вече да водят война, без да бъдат попитани дали искат или не. Защото много хора или щяхме да сме в затворите, или да сме напуснали държавата безвъзвратно, тъй като нямаше да сме съгласни с проруската външна политика.
Не е лицемерно да кажеш, че международните отношения са гадна работа, но ние обаче сме попаднали в по-добрия лагер, който поне те пита дали искаш войска на твоя територия. Лицемерно е да търсиш оправдание за действията на един агресор, докато към територията ти бавно пълзи държава, която прави това, което прави всяка велика сила – иска още и още.
Антони Герасимов"
Не бих могла да съм по-съгласна, това е и моята позиция

# 2 362
Ердоган е всякакъв, но е 100 пъти по- голям пич от Путин
Така е, но лошото е, че и от нашите е по-голям пич май.
Може да съм объркан реалист, но поне търся логика, а вие лежите на емоции.
Нищо не е това, което е, всичко си има причина и следствие.
Да анализираш и предвиждаш не е обърканост за мен. Поне се стараеш да си обясниш, а не...ама ние не знаехме, не сме чули, ама сега да се гледа, онова минало, това настояще, а бъдещето...каквото дойде. Сори, ама мен ме бърка, поне съм честна.

Като се стараеш да си обясниш и не си следила досега, прочети за Афганистан, за Чечня и Грузия. Всички се притесняваме, всички имаме опасения. Ние сме си определили принадлежността и съюзите, избрали сме да сме в ЕС и НАТО.
Стегни се малко, хората седят по мазетата и в метрото и отгоре им вие сирена.

# 2 363
  • софия
Само не разбрах защо беше изтрито обяснението защо няма руски телевизии. Да опитаме пак. Не е, защото има цензура. Напълно официално Anonymous са поели отговорност като се извиняват на руснаците. Има клипче с руски субтитри 🙂

# 2 364
  • Там,където се събуждам щастлива.
Следите ли официалните ни новинарски емисии? Зеленски призовава хората да воюват, а те не желаят. Единият бежанец каза, че не е видял украински военни, нито реална защита. Попита наивно, защо мирното, необучено население трябва да е мишена.
Всички искат преговори.

Не знам кои новини са това, но тук дават друго, както и това, което чувам от украинците, които са за независима Украйна.

Ясно ми е, че много българи се чувстват объркани, заради факта, че имаме обща религия, история, азбука (която между впрочем всички руснаци наричат “руска азбука”) и прочие, като това увеличава вечните съмнения в Запада. Само дето аз от историята не съм чувала руснаците просто така да идват да ни прегръщат, от братска любов. В последните години по всякакъв начин оказват влияние върху народа ни. Тихомълком почнаха масово да купуват имоти от алчни българи (визирам и роднини мои). Руската църква в София отказва да спазва канонични правила по отношение на руска църква намираща се на територията на страна, където има друг църковен календар.
Преди години, когато стана скандала с 3 март и настоятелят на руската църква в София подкрепи българското изказване, че не само руснаци са загинали, беше “удобно” изпратен на мисия в Ливан, а на мястото му дойде удобен на Патрирах Кирил настоятел, който прави бизнес в църквата с помощта на леля си, а същевременно кима на Патриарха, който е дясната ръка на Путин (за последния имаше персонална Рождественска служба в Кремлин, където беше само и единствено той).

Та на какво се обосновава подкрепата за братюшката? Сред обикновените хора?

# 2 365
Да, да се върнем на предисторията, най-добре до библейски времена... Много е продуктивно и отклонява темата от руската агресия. Не одобряваме войната, ама Путин е прав, провокиран от САЩ, Югославия и водата в Крим.

Украйна е независима държава,призната от цял свят страна от близо тридесет години,ако населението и желае може ,и извънземни да приеме. Хората там искат да живеят в нормална държава затова натискат за ЕС.

Путин не е прав да напада чужда държава! Сам го каза в речта си , че иска да възстанови старите граници и зони на влияние. Няма случай на нападната страна с ядрено оръжие в историята до сега.
Запада си затваряше очите от много години за всичките локални конфликти , в които Русия участва защото бяха с руско езични/бивши републики. Този факт даде кураж на Путин да се опита да завземе страна с 40 милиона население.
Запомнете , че всеки убиец също има оправдание, този факт не го оневинява.

Я пак гугълни за ядрените оръжия.

# 2 366
  • СИ
Всички искат преговори.

На кого са мишена украинците? На Путин и Русия или на САЩ? Или на Зеленски? Какво друго да призовава Зеленски? Да посрещат убийци с хляб и сол? Съвсем изтрещяхте путинофилите...! От какво реална защита? От руските войски!
Какви официални новинарски емисии? Руски ли? Нема нужда...! Гледаш ли пленените руски войници, какво казват? Не им казват къде ги пращат. Но за сметка на това, Путин е хуманен. Погрижил се е за тях. Осигурил им е мобилни крематориуми...!

# 2 367
  • Варна
Официалните български медии. По БНР съобщиха, че има мародери в изоставените жилища.
SeaHorse, как се мотивират необучени хора да воюват, с рестрикции ли?

# 2 368
Александър Лукашенко заяви, че ще поиска от Русия да инсталира ядрено оръжие на територията на републиката, ако НАТО извърши същите действия в Полша или Литва.

Какви същи действия?

# 2 369
Александър Лукашенко заяви, че ще поиска от Русия да инсталира ядрено оръжие на територията на републиката, ако НАТО извърши същите действия в Полша или Литва.

Какви същи действия?

Предполагам се има предвид ако НАТО там си наслага ракетите.

Общи условия

Активация на акаунт