Войната в Украйна 1

• 1 798 644
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 775
Ти ако искаш се мажи с каквото пожелаеш! Харесва ти не ти харесва това е! Тестване с всичко най-добро... Абе говорите без да знаете! Виждала ли си как машина и аз не знам колко тона тежаща минава по вода като по асфалт? И как едно супер малко кранче вдига цял танк?И това е нищо кой знае какво! Айде моля ви се! Все изопачавате това което хората искат да кажат, ама поусведомете се малко! Чули сте тук там по нещо от една две седници и всеки много знае! И да ти кажа честно мен направо ме е страх Путин да не се обърне срещу нас! А вие си джафкайте и си чешете езиците с жлъч и злост! (в случая пръстите)

Аааа, ти значи си виждала? Имам предвид, че машини, които вървят по вода и суша се казват "ховъркрафти" и ги има открай време. Но ти май намекваш, че Русия има някакви специални, с антигравитация като в  Междузвездни войни? Ми машала, че си ги виждала.
Има и супер малки устройства, вдигащи танк - казват се хидравлични крикове. Но не са кранове, защото трябва да са под танка. А кран, в смисъла който се подразбира, не може да вдигне нещо толкова тежко без да има подходяща контратежест. Това е просто физически закон. В обратен случай ще се обърне и нищо няма да вдигне.

И мен ме е страх, но първо Путин ще се обърне към други, защото ако стреля по нас ще изпусне шансът за първи удар. Ние сме му последна грижа. Но все пак, понеже може и към нас да има аспирации съм на мнение, че трябва да бъде спрян.

И пак да питам ти какво предлагаш? Да го поздравим с победата над Украйна? Ма то още е рано за това, не е победил за сега.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:00 от Черна станция

# 2 776
Преговорите се отлагат за утре сутринта.

# 2 777
Искате война, която може да ни унищожи до основи.

Как стигнахме до този извод? На мен ми прави впечатление, че болшинството хора в тази тема не искат никаква война. Нито световна, нито настоящата в Украйна.

# 2 778
И да ти кажа честно мен направо ме е страх Путин да не се обърне срещу нас!
И кое точно би предотвратило такъв развой?

Всякакви фантастики се чуват - например че в момента Путин духа от Русия студен вятър, та в София заваля сняг Grinning

# 2 779
И да ти кажа честно мен направо ме е страх Путин да не се обърне срещу нас! А вие си джафкайте и си чешете езиците с жлъч и злост! (в случая пръстите)
Той се е обърнала срещу целия свят, а нас не е решил, не ни е прибрал пак под крилото си. Много българи си мечтаят за другаря Путин. Сигурно си мислят, че ще се уредят за олигарси.

# 2 780
На фона на това че за по малко от минута, може да иде крайбрежията на САЩ
Четене му е майката.
https://en.wikipedia.org/wiki/BrahMos

Безпилотен подводен дрон има Путин, освен това философски камък и перпетуум мобиле.
Joy JoyJoy

# 2 781
  • софия
Застъпи вечерната смяна с новите тезиси за страх.
Айде, много копейки, че чуваме се обезценява рублата и да ви е спорна!

# 2 782
Ти ако искаш се мажи с каквото пожелаеш! Харесва ти не ти харесва това е! Тестване с всичко най-добро... Абе говорите без да знаете! Виждала ли си как машина и аз не знам колко тона тежаща минава по вода като по асфалт? И как едно супер малко кранче вдига цял танк?И това е нищо кой знае какво! Айде моля ви се! Все изопачавате това което хората искат да кажат, ама поусведомете се малко! Чули сте тук там по нещо от една две седници и всеки много знае! И да ти кажа честно мен направо ме е страх Путин да не се обърне срещу нас! А вие си джафкайте и си чешете езиците с жлъч и злост! (в случая пръстите)

Аааа, ти значи си виждала? Имам предвид, че машини, които вървят по вода и суша се казват "овъркрафти" и ги има открайвреме. Но ти май намекваш, че Русия има някакви специални, с антигравитация като в  Междузвездни войни? Ми машала, че си ги виждала.
Има и супер малки устройства, вдигащи танк - казват се хидравлични крикове. Но не са кранове, защото трябва да са под танка. А кран, в смисъла който се подразбира, не може да вдигне нещо толкова тежко без да има подходяща контратежест. Това е просто физически закон. В обратен случай ще се обърне и нищо няма да вдигне.

И мен ме е страх, но първо Путин ще се обърне към други, защото ако стреля по нас ще изпусне шансът за първи удар. Ние сме му последна грижа. Но все пак, понеже може и към нас да има аспирации съм на мнение, че трябва да бъде спрян.

И пак да питам ти какво предлагаш? Да го поздравим с победата над Украйна? Ма то още е рано за това, не е победил за сега.
Аз какво предлагам? Какво мога да предложа аз, то ти или аз или който и дае било тук и да иска да каже или направи нещо мислиш ли, че нас някой ще ни чуе? Предлагам да не пращаме никакви боеприпаси, а само хуманитарна помощ, но няма кой да ме чуе! Предлагам и да не ядосваме много Путин, че да не сме следващите (че тези който знаят какво имат някой път не знаят кога да спрат)! Най-добре ще е и да се разберат и всичко да приключи ама... Аз какво искам и какво предлагам няма грам тежест хаха

# 2 783
Hope стигам до този извод с постоянно намекване на потребители, че света нищо не прави и гледа сеир. И какво трябва по-точно да се направи?! Да се изправят две сили един срещу друг и да си изпробват изобретенията? Тогава извънземните ще гледат сеир, защото ние няма да сме живи.
Никъде в мой пост, не съм казвала, че НАТО са идиоти!

# 2 784
Преговорите се отлагат за утре сутринта.
Което обяснява защо на хората в Киев са казали, че нощта ще е неспокойна. Ами утре пак наново Flowers Four Leaf Clover

# 2 785
В момента в Украйна се извъшва клане от руснаците. Има избити цели семейства барабар с кучетата. Не им прави чест на "великите войни". Ако съдържанието не беше за 18+++, бих качила клипче.
Източник? Ако са два или поне единият независим би било по-достоверно. Случаен профил не е такъв.

За войска от Казахстан не четох да е искал. Поиска да признаят републиките за независими.
Да си прочетеш - https://news.bg/int-politics/tezhki-ulichni-boeve-se-vodyat-v-kiev.html

Точно това щях да питам. В момента върви ожесточена информационна война, има много фалшификати.
За да обвиниш някого, че избива цели семейства, трябва да имаш доказателства. Подскажи къде можем да намерим клипчето, поне да разберем дали е достоверно.

Непрекъснато съм пред компа, следя новините и коментарите. Убеждавам се, че 99% от българите реагират първосигнално. Русия - агресор, Путин - луд, и заемат категорична позиция в полза на Украйна.

Аз не бих взела страна. Проблемът е твърде сложен и болезнен. Не смея да се изказвам, но ще попитам:

1. кажете кой от вас е запознат с историята на Русия и Украйна, от Средновековието насам
2. наистина ли мислите, че дори да познавате историята в детайли,  разполагате с достатъчно информация от най-високо равнище, за да давате категорична оценка на това което се случва.
Дори анализаторите не знаят какво точно са си казали Путин и Байдън на последната среща.

Осъждам войната. Тази вечер се очакваха преговори, може и да са започнали. Дано страните успеят да се споразумеят! От руска страна в делегацията е Медински, историк, писател, беше министър на културата.
Зеленски е актьор, дано намерят общ език.

# 2 786
  • Варна
Изпращаме това, с което разполагаме.

# 2 787
Моля, не дразнете лудия с брадвата, който е по петите ви и се опитва да ви съсече! Може да стане агресивен. Така ми звучат мненията за великите оръжия на Путин и как не трябва да му противоречим... Най-добре да го оставим да си прави каквото си ще... Логика нула.

# 2 788
Сам да ти кажа,че и по време на социализма Църквите в Русия са били пълни.
Аха, само дет поповете са били от КГБ.

# 2 789
Аз си мислех абсолютно същото в началото на войната. Като гледам колко жертви са дали руснаците, за 3 дни колкото САЩ в Ирак за цялата война, почвам сериозно да се съмнявам в мощта на руската армия и в световното и техническо превъзходство. Толкова много жертви да дават руснаците говори за изостанала техника, а не модерна.
Разбира се не съм военен експерт. Ама 4 000 жертви да дадат руснаците и да са на никъде, ама на никъде. 2/3-те от силите им предвидени за войната да са хвърлени в боя и общо взето нищо и половина. Аз мислех че по това време 3, 4 дни след войната Украйна ще е капитулирала, нищо подобно.

Русия твърди, че руските жертви досега са между 270-300. Копирам от шведския форум:

Както съобщи за Readovka информиран източник от руското Министерството на отбраната, руската армия е загубила 270-300 военни през първите четири дни на боевете. Това са загуби на всички фронтове, включително и на ЛДНР (по-голямата част от военните там са и руски граждани). Тук не става дума за обикновени военни, а за всички руски войници наведнъж: тук са както Националната гвардия, така и елитните сили.

В същото време се отбелязва, че предвид мащаба на операцията на четири фронта едновременно, което Русия никога досега не е правила в такъв мащаб, загубите са още по-малки отколкото човек можеше да очаква.

Това е тежка и голяма операция с добре обучена армия, загубите тук са неизбежни, но в момента са незначителни.

Това са областите, които Русия е взела под контрол в червено.

Сега слушах шведски военни експерти, които също са на мнение, че засега Путин действа меко и засега избягва боевете в градовете, за да няма цивилни жертви.

Какво означава, че битките се пренасят в градската среда?

- Има огромни последствия. Ако планирате редовна атака в градска среда, това изисква много големи ресурси от нападателя. Това също ще доведе до големи загуби сред цивилното население. Боевете могат да се проточат и да причинят големи опустошения и крайният резултат е, че въпросният град ще се превърне в руини и пепел като Алепо в Сирия.

Чеченският лидер Кадиров призовава за разширяване на руската инвазия "във всички посоки". Рамзан Кадиров, прокремълският лидер на руския регион Чечения, призова в неделя руските военни да разширят военната си офанзива в Украйна.

„Дойде моментът да вземем конкретно решение и да започнем мащабна операция във всички посоки и територии на Украйна“, каза Кадиров в изявление в профила си в Telegram. "Аз самият многократно съм разработвал тактики и стратегии срещу терористите, участвал съм в битки. Според мен избраната тактика в Украйна е твърде бавна. Тя продължава дълго време и според мен не е ефективна", каза той.
Кадиров добави: "Пълна координация на действията на военните, компетентно подреждане на силите и решителен щурм. Това е! Нищо друго не е необходимо."

https://edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-news-02- … 2d591c1b4d642e188

Общи условия

Активация на акаунт