Войната в Украйна 1

• 1 799 134
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 150
Между другото войната си продължава, руснаците  не са спирали приз нощта, само големите градове са оставили на мира.

Задължили са еспортьорите да предоставят 80% от валутата, която получат за продажба на вътрешния пазар.

# 3 151
  • София
Артемис, ЕС е съюз на различни равноправни държави (нации). Сателитите, без мнения бяха в друг строй.

Не ти схващам нещо обяснението.

# 3 152
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Слушайте Владимир Чуков по ТВ Европа.

Добър анализ! Благодаря че сподели.

Кой анализ

Там , дето казва, че няма да има война ли?

Или по- нов

Защото явно не е добър анализатор, да говори,
че кризата в Украйна е заради Саудитска Арабия и САЩ Simple Smile

Но все пак, ако има видео, може ли линк

# 3 153
Както във всеки конфликт и в този няма добри и лоши. Има различна гледна точка. И интереси. Една гледна точка от 2014 година за ситуацията днес:

https://pogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/patevoditel-na-sve … e7_EWCZXqlAX8215Q

# 3 154
Слушах го Зеленски. Не изисква нищо, казва, че украинците са си заслужили членството в ЕС. Мога само да го адмирирам. Страхотен политик се оказа. Изигра по невероятен начин слабите карти, които бяха раздадени на Украйна. Спечели сърцата на цял свят, спечели безпрецедентна подкрепа. Жалко, че у нас не се раждат такива политици. Ако ЕС се напънат да приемат Украйна скоростно, дори и с някакви изпитателни срокове и условия, това ще нанесе невероятен удар на Кремъл.

Не знам защо се радвате и на Зеленски, и на скоростното приемане на Украйна под натиска на събитията (не, че ще стане, де). На Зеленски разбор няма да правя, всеки има глава на раменете да види и чуе нещата.
Приемането на Украйна има два основни и фатални проблема:
1. Двойни стандарти спрямо приема в ЕС, които ще разгневят и настоящи и бъдещи членове в преговори. Някак.... не е сериозно. Не може хуманитарна или политическа кризисна ситуация да се награждава със скорострелно членство. Ами тогава да бяха приели Косово и другите страни от БЮРМ, малко ли войни изтърпяха.
Грузия също, която беше в абсолютно аналогична ситуация през 2008-ма? Защо не, нека ги приемем всички. А такива като БГ, които изтърпяха дългата процедура по присъединяване и изпълниха безропотно редица ангажименти, ееее.... какво толкова.Close
Зеленски изнудва доста неприятно, дано безумието не продължи с приема на Украйна в ЕС наистина. Все пак говорим и за икономически съюз, а какви точно присъединителни ангажименти е спазила Украйна?
2. Скоростното членство може съвсем да извади от център Путин, който вече е доста предизвикан от САЩ и НАТО. Аз не искам ядрена война и ако цената за това е Украйна да остане извън ЕС, ами... нека е така.
Като гранична държава може да бъде подпомагана и омиротворена, но всичко останало в този момент, като искане и тропане е безумие.

Моля да не се трие, дискусията в тази тема е нужна, нека не я правим пак едностранчива. Стига да няма лични нападки, всяко мнение е интересно.

Ох, аз лично смятам, че оставката на Янев ще е огромна грешка. Cry

# 3 155
# 3 156
Тесла, мерси за поста. Добре че се намери един генерал да каже това, което пиша от дни тук. Че и дървен философ ме наричаха.

Браво на ген . Димо Гяуров! Разбира се, че.сме.мишена за Путiн и това няма нищо общо с нашата позиция. Той си иска колониите на СССР.  Мишена са и всички други бивши, ама те си го знаят и адекватно реагират, само у нас се изстрелват да обясняват, дори от парламента и правителството, че.нямало опасност. Което идеално обслужва Кремълския.

# 3 157
Съвсем различни "пера" са, никой не взима от децата и пенсионерите.
Така е, така е. Вместо от десния джоб, парите ще излязат от левия! Съвсем "различно е".

# 3 158
  • София
Както във всеки конфликт и в този няма добри и лоши. Има различна гледна точка. И интереси. Една гледна точка от 2014 година за ситуацията днес:

https://pogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/patevoditel-na-sve … e7_EWCZXqlAX8215Q

То е ясно, че американците са лошите, ама Путин защо така удобно им остави европейския пазар?

# 3 159
  • София
Работя в руска фирма, предложих да направим митинг против войната. Никой от колегите не ме подкрепи, всеки се е вкопчил в мизерната си заплата и не смее да се обади. Робско племе сме. Ако Путин се насочи към България, сигурно пак ще пасуваме .

# 3 160
Янев единствен е здравомислещ и рационален. Не е руска или американска подлога. В тази ситуация срещу когото и да се обърнем - все ще сме страдащи.
Иначе честито за главоломното поскъпване на... всичко и затворените бензиностанции. Ще я втасаме хубаво.. Simple Smile

Да де, наглед да си трайкаме е добра стратегия. Обаче ние вече сме избрали своята ориентация и такова гърчене само ще направи да олекнем като държава. И един ден, ако на нас ни се наложи да искаме помощ, тогава какво?
Нещата тук са принципни - една държава нападна по-слабия си съсед по съшити с бели конци поводи. От тук нататък не можем да си правим тънки сметчици, защото утре и на нашата врата може да потропа Путин.
За тези, които не са го чели, или удобно са забравили, поствам нещо за да осмислят нещата:

Цитат
   Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
    Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
    Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
    Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
    Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

Мартин Фридрих Густав Емил Нимьолер

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 16:50 от Черна станция

# 3 161
  • Варна
Артемис, ЕС е съюз на различни равноправни държави (нации). Сателитите, без мнения бяха в друг строй.

Не ти схващам нещо обяснението.
Имаме право на личен вот. Не да изпълняваме преки заповеди.

# 3 162
# 3 163
  • Варна
Интересно zvanche и Poppea и двете пишете Путiн , това някакъв смисъл ли има или ползвате едно устройство?

# 3 164
С какво ще ни спаси трайкането? Само това искам да ми отговорят привържениците му. Няма да ни засегнат санкциите ли, Путин ще ни пожали, ако му стоим на пътя, или еввропейцита ще ни уважават повече?

Айде един път да застанем на правилната страна и ние. Вижда се, че всеки път като си пазим уж националния интерес да се снишаваме после гризваме дръвцето.

Общи условия

Активация на акаунт