Войната в Украйна 1

• 1 799 311
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 705
  • София
Humanbeing, да, официалната позиция на Кирил Петков, включително и на ПП, е че нямаме поети ангажименти за изпращане на самолети и военна техника/ боеприпаси. Обаче новината за самолетите освен от украинския телевизионен канал е публикувана и от депутат на украинската Рада.
https://www.facebook.com/100000877390037/posts/5038795956159601/?d=n
Нагледно лъсват лъжите. Кой в случая лъже - нашето правителство или украинският депутат?
Лично аз не съм съгласна да изпращаме самолети или оръжие, точно заради тънката червена линия, която не трябва да се преминава. Не желая да бъдем въвлечени в геополитическите войни на САЩ и Русия. Война не се спира със снабдяване на военна техника, тя се подклажда. Не виждам желание от ЕС, НАТО и Русия за потушаване на тези военни действия.

# 3 706
  • СИ
Разбира се, че не става въпрос за измъкването от руската кочина, става дума само и единствено за деескалация на ситуацията, това се имаше предвид. А за налагащите санкциите и теб трябва да те е грижа, защото само много глупав човек не знае, че ще го отнесем всички в Европа от тея санкции.
Тук да кажа, че не съм против санкциите, такива трябва да има. Но да се мисли, че само Русия ще го отнесе просто не е вярно. Очаква се огромна инфлация в Европа тази година, прогнозите се вдигнаха последните дни.

Точно за това става въпрос, за измъкване от съветско-руската кочина. Естествено, че от санкциите ще го отнесем всички. Но това е за предпочитане пред възможността Русия да върти Европа на пръста си със шантажи и заплахи. Наситиха им се на номерата. Както се казва: Не им щем меда, нито жилото...!
Да, инфлация ще има. Неизбежно е. Разривът с Русия, по-точно с болшевишката кочина е неизбежен и вече необходим. Руснаците да си ползват Путин със здраве. Европа ще стане отново по-добро място за живот без руснаци и без Русия. Господ да пази България и да помага на Украйна! Русия си остава безБожна комунистическа дупка!

# 3 707
Вивиана, сега ще се извиниш ли? Лъжеш ти. Няколко души ти го показахме, направихме си този труд. Толкова уверена си, без да си направиш труда изобщо да провериш. Или ще замлъкнеш до следващото самоуверено включване. Залагам на второто.

# 3 708
  • На земята, която е всъщност звезда.
La Catrala, предполагам визираш видеото, което някой беше публикувал няколко страници назад.
Имай предвид, че няма екип от лекари, който би позволил на тв екип да снима от толкова близък план, особено при животозастрашаваща ситуация, поради простата причина, че ще пречат за реанимирането на пациента.
Гледахме подобни видеа и по време на войната в Сирия, които после се оказаха фалшиви.
На моменти някои от снимките/видеата са прекалено режисирани.

Руските екипи изключват ли се от тази категорична позиция или за тях правим изключение?

https://www.youtube.com/watch?v=3KsSqRAlX88

# 3 709
Скрит текст:
ЕС добави нови имена към санкционираните, големи риби- Фридман, Сечин, Усманов, Песков ....

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32 … R0336&from=EN

Срам нямат. Секнаха парите на жената на наш Гришо. 🤪

И аз започнах да я мисля Лолита Sweat Smile
От днес Княжество Монако налага запори.

# 3 710
  • София
Точно "неонацисти" каза, да. Гледах обръщението му по руската телевизия. И сега прати хора да преговарят с тях.
А какви са хората, които позволяват неонацистки формирования да са част от украинската гвардия и да тероризират цивилни граждани? И ни казват, че тези хора ще бъдат приети в ЕС без никакви условия?! Срамота!
Някакви доказателства за:
– "неонацистки формирования, които са част от украинската гвардия"
– "тероризират цивилни граждани"
– "ни казват, че тези хора ще бъдат приети в ЕС без никакви условия"

# 3 711
  • Варна
За тази снимка сте прави. Но садистичните  зверствата на Степан Бандера са в хрониките.
Аз кадри на насилие никога не публикувам.
Poppea, непонятна ми е сляпата ви пропаганда към непозната нация. Както и присъствието на мъжки профили във форум за майки.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 00:21 от Viviana91

# 3 712
  • пустинята Гоби
Humanbeing, да, официалната позиция на Кирил Петков, включително и на ПП, е че нямаме поети ангажименти за изпращане на самолети и военна техника/ боеприпаси. Обаче новината за самолетите освен от украинския телевизионен канал е публикувана и от депутат на украинската Рада.
Нагледно лъсват лъжите. Кой в случая лъже - нашето правителство или украинският депутат?
Лично аз не съм съгласна да изпращаме самолети или оръжие, точно заради тънката червена линия, която не трябва да се преминава. Не желая да бъдем въвлечени в геополитическите войни на САЩ и Русия. Война не се спира със снабдяване на военна техника, тя се подклажда. Не виждам желание от ЕС, НАТО и Русия за потушаване на тези военни действия.
Украинците водят и интернет война. Пишат и постват, каквото им хрумне. По-склонна съм да вярвам на Петков, въпреки че тази седмица ги говори бая през просото.

# 3 713
Интересно ми е едно....

Европа затваря въздушното си пространство - САЩ не

Европа изпраща всякакви оръжия от членките, кой каквото може - САЩ пасува

Еърбъс спря доставки, обслужване, поддръжка - боинг не

Фейсбук, гугъл и ейпъл сервизите работят на територията на русия - странно

Канада спря да купува петрол - САЩ не

И още куп странности от страна
Руски самолет току преди да кацне е върнат от Ню.Йорк. същото сполетява руски самолети над Канада. Новината оставям сама да си я намериш
Нямате ли.гугъл,.бе хора, та се чудите на несъществуващи неща...

Да не повярваш имаме и гугъл. И според флайтрадара летят и кацат в САЩ. Сама може да погледнеш кацащи  бордове по летища. Конкретният полет е върнат заради Канада, а и не са два, а е един и същи самолет.

Ще те цитирам.... "Нямате ли.гугъл,.бе хора"

# 3 714
Точно "неонацисти" каза, да. Гледах обръщението му по руската телевизия. И сега прати хора да преговарят с тях.
А какви са хората, които позволяват неонацистки формирования да са част от украинската гвардия и да тероризират цивилни граждани? И ни казват, че тези хора ще бъдат приети в ЕС без никакви условия?! Срамота!
Ама да заповядат. И без това европейската кръв отдавна има нужда от "обновяване".

# 3 715
Ако Беларус не е Лукашенко, защо Русия е Путин и всичко руско и всички руснаци трябва да се ограбят, гонят и забраняват в целия свят?
Не лъжи, че някой гони забранява и ограбва ВСИЧКИ руснаци.

# 3 716
La Catrala, предполагам визираш видеото, което някой беше публикувал няколко страници назад.
Имай предвид, че няма екип от лекари, който би позволил на тв екип да снима от толкова близък план, особено при животозастрашаваща ситуация, поради простата причина, че ще пречат за реанимирането на пациента.
Гледахме подобни видеа и по време на войната в Сирия, които после се оказаха фалшиви.
На моменти някои от снимките/видеата са прекалено режисирани.
Вижда се, че обстановката е импровизирана. Все пак градът е под бомбен обстрел. Напълно е възможно да са присъствали и лица, които не са част от екипа. Достатъчен е един хубав телефон, няма нужда от снимачни камери. С което не твърдя, че клипът задължително е истински. Но би могъл. От днес има много жертви, някои от които деца. И в предишните дни имаше загинали деца.

# 3 717
  • софия
Стига сте внасяли допълнително страх в настоящата обстановка. Постоянно пускате недоказана информация.
Този написал в профила си, друг дращил неграмотно в жълто-кафяв сайт. Да ви имам източниците на информация!
И руски, и украински фактори лъжат. Докато не излезе официална информация и потвърдена от независим източник, никой нищо не праща.
И като сте толкова притеснени, направихте ли си труда поне да проверите дали изобщо разполагаме с цитираните количества?

Вивиана, какво стана с DW? Нали това беше източникът? И си виж чаршафите, които развяваш. Не била публикувала "кадри с насилие".

# 3 718
  • пустинята Гоби
Пишеше за бомбандираха детска градина, вероятно по погрешка.

# 3 719
В крайна сметка кой казва истината и кой лъже? КП каза няма да пращаме самолети. Украинците са публикували, че им пращаме 16 броя.
https://www.facebook.com/100000307319436/posts/5148037728549753/?d=n
Не ми се вярва да сме обещавали самолети, още повече 16+14. Ние нямаме толкова.

Докато не изпратим оръжие на Украйна, сме на станата на Путин. Това е червената линия, която трябва да преминем. Не за пред Путин, а за пред хората, с които уж сме в съюз. Всичко друго е празни приказки. Ако някой си мисли, че с няколко кашона снаряди ще разсърдим Путин до точката да ни изпари с водородна бомба, то дълбоко се заблуждава. Путин няма нужда от никакви провокации и нищо, което ние, Украйна или който и да било би направил, няма значение. Той просто действа по своя план за новата руска империя и само си търси удобен повод, за да легитимира поредното кръвопролитие. Ако не е един повод, ще е друг.
За да се разграничим остро, остро от Путин, не само оръжие трябва да изпратим, ами и всички желаещи да отидат лично да помагат, друг пък поне да изпратят мъжете и синовете си в Украйна, доста готови виждам във форума.

Общи условия

Активация на акаунт