Войната в Украйна 1

• 1 798 582
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 005
  • София

Естествено. Войната е скъпо нещо. И всички ще я платим. Няма друг начин. Но... Путин така пожела!
Ще е скъпо, трудно и бавно. Цената ще е висока. Но всяка една цена е оправдана, ако ще държи руснаците и Русия откъснати и изолирани в комунистическата им държава!

Уау! Каква самоотверженост, какво себеотрицание! Ама утре ще трябва да ядеш, нали? И да се топлиш, и сметки да плащаш. Тия лозунги ги рецитирай тогава, може да те нахранят и стоплят.

# 4 006
Е аз се надявам, че в крайна сметка, след тези събития, къде по своя воля, къде зорлем ще се отделим най-накрая от тоя руски газ, че ми е писнало почти всичките ни политически решения да са подчинени на това ще има ли евтин руски газ или не.

И на мен това ми е надеждата.

Всъщност надеждата ми от 30 години е Русия да стане развита демократична държава на свободни хора, но явно няма да го доживея, така че поне да не сме зависими от капризите на едноличен владетел.

Къде го има това, и най-големият идиот да е и да започне някаква опасна политика след два мандата е аут, а сега трябва да чакаме едва ли не естествения край на човек, който не знаем дали не е изперкал.

# 4 007

Естествено. Войната е скъпо нещо. И всички ще я платим. Няма друг начин. Но... Путин така пожела!
Ще е скъпо, трудно и бавно. Цената ще е висока. Но всяка една цена е оправдана, ако ще държи руснаците и Русия откъснати и изолирани в комунистическата им държава!

Уау! Каква самоотверженост, какво себеотрицание! Ама утре ще трябва да ядеш, нали? И да се топлиш, и сметки да плащаш. Тия лозунги ги рецитирай тогава, може да те нахранят и стоплят.
Аз за разлика от теб съм преживяла две големи.ик. кризи в мирно време, много по -сериозни от сегашната, която е във военно време. Войната е в Европа, близо до нас, и най-важнато е сега да бъде спрян Пут.ин, който се държи като Хитлер, който също е имал своите сериозни основания да прави това, което е правил.  Всичко останало е.по-маловяжно.

# 4 008
Липсата на елементарни исторически познатия няма да коментирам.

Говорите за исторически познания, а дори не сте си направили труда да проверите източника на снимката. Дано не сте се сдобила с историческите си познания от същите източници.

# 4 009
  • София
Poppea, пак ли с твоя опит, калашниците, какво си била преживяла....т.е.само хората 60+ могат да се изказват в темата ли?!Я по-сериозно, не знаеш кой какво е преживял, видял, изчел...стига само ТВОЯ опит като първа инстанция!И с квалификациите на килограм....

В публичен форум всеки има право да се изказва, стига да се съобразява с правилата;)

Аз изобщо не мога да отворя FB страницата на посолството...излиза ми като замръзнало изказването с очертана в червено дума подлоги...как успявате?

И какво само хапете Вивиана за снимката - на много повече места излиза към статии за безчинства в Украйна и ако не беше другата потребителка, нямаше и да разберем...

# 4 010
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Аз изобщо не мога да отворя FB страницата на посолството...излиза ми като замръзнало изказването с очертана в червено дума подлоги...как успявате?

клик

# 4 011
https://www.mod.bg/bg/news.php

Заместник-министърът на отбраната Александър Петков участва в извънредната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС
28.02.2022

# 4 012
  • София
Не е хубаво човек да съди за всички по себе си. И не са лозунги за жалост. Който не го вижда, е невеж исторически.

Дали пък съдя по себе си? Или по повече от половин България, дето е на мин.заплата и последната й грижа са Русия и Украйна. Безсмислено е да се спори с лозунги и опорки. Лъха на див соц в 21 век в страна от ЕС.

# 4 013
https://www.mod.bg/bg/news.php

28.02.2022

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в среща на началниците на отбраната на страните-членки на НАТО

Тихомълком си хортуват нещо министрите на страните членки на НАТО-
По новините ни обаче нещо...мълчание.
Ма да...по-драматично и интересно и продаваемо и гледаемо да снимаме едно мазе.

# 4 014
Дали пък съдя по себе си? Или по повече от половин България, дето е на мин.заплата и последната й грижа са Русия и Украйна.
Дали пък голямата част от тази половина не са защитниците на Путлер в момента?
Интересно защо, ако е така? Нима П.тин осигурява по-нормален живот на обикновения работник.?

# 4 015
Република България ще увеличи участието си в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“
До 140 български военнослужещи от междинния регионален резерв в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа" с необходимото въоръжение и техника ще бъдат развърнати в Босна и Херцеговина, заедно с военни формирования от Австрия, Румъния и Словакия.

Контингентите с обща численост около 500 военнослужещи от междинния резерв ще бъдат развърнати в Босна и Херцеговина, за да усилят вече намиращите се в страната международни сили (EUFOR). Развръщането на този контингент от междинния резерв на EUFOR е превантивна мярка за усилване на стабилността в Босна и Херцеговина чрез разполагането на достатъчен брой подготвени сили на територията на страната в подкрепа на усилията на нейното правителство за поддържане на безопасна и сигурна среда и за демонстриране на решимостта на Европейския съюз за запазване на стабилността в Босна и Херцеговина.
 От страницата на Министреството на отбраната /МО/:

Силите на EUFOR са разположени в Босна и Херцеговина от 2004 г. и се състоят от общо 3500 военнослужещи, 600 от които са развърнати в страната и в момента. С контингентите от Австрия, България, Румъния и Словакия, които предстои да бъдат предислоцирани в страната, общата численост на EUFOR ще достигне 1100 души.

В периода 1-3 март от военните формирования в Пловдив, Бургас и Карлово по републиканската пътна инфраструктура ще се придвижва личен състав и техника от състава на контингента към гр. Плевен, след което контингентът ще се отправи към база „Бутмир“ в Сараево, Босна и Херцеговина.

Участието на българските военнослужещи в операцията на ЕС „Алтеа“ е в изпълнение на Решение № 484 от 14 юни 2012 г. на Министерския съвет на Република България за участие на контингент от въоръжените сили на Република България във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина - „Алтеа” (изменено и допълнено с РМС № 390 от 17.05.2016 г., изменено и допълнено с РМС№ 691 от 09.11.2017 г., изменено и допълнено с РМС №757 от 08.12.2017 г. на Министерския съвет на Република България), и по искане на командващия на операцията на Европейския съюз „Алтеа“.

От страницата на МО

# 4 016
Не знам дали програмата на Настоящее время може да се нарече пропаганда. Трябва да е някакъв грандиозен монтаж. Най-добрият театър, който съм виждала. Всички тези хора, с които разговарят. Лицата им, очите им. Просто няма как всички да са толкова добри актьори. Никога не съм виждала такава убедителна игра. В момента говори някакъв музикант (Тарас Тополя) от група, който е доброволец в киевски отбранителен отряд. Невероятно драматично изпълнение. Разказва много неща - за отбраната, за бомбите, за ранените, дефицитите в града. Как руснаците просто са хвърляни безогледно като пушечно месо, без никаква стратегия, как ги оставят без продоволствие, гориво, медицинска помощ. Разказва за украински сайт, където се публикуват имена на пленени и убити руски войници, и където техни близки могат да се свържат с тях. Пленен войник се свързва с жена си и ѝ казва, че е в Украйна. Казва ѝ, че не е намерил там никакви фашисти, никакви бандеровци, че се бият против обикновени граждани, че цялата война е лудост, че онзи луд човек в Кремъл лъже цяла Русия. Тя му крещи: НЕ! Ти лъжеш! Ти си там да защитаваш нашата родина! Всички говорещи се обръщат към руския народ: спрете този човек! Не вярвайте на лъжите му! Не изпращайте вашите синове и съпрузи да умират тук. С едни почти спокойни лица. Странно, по-въздействащо е от сълзи и истерия. Сигурно всичко е измислено, пропагадна. Показват кашони с руски дажби с годност до 2015 г. Руските ранени войници ги носят да ги лекуват в украински болници. Кадрите са като от Сирия.

Всеки може да намери канала  и сам да прецени дали е пропаганда и лъжи или не.

По Първи канал няма да говорят такива неща, разбира се.

# 4 017
Тази реторика за бандерщини, хохли, укри и т.н. можете да си я спестите за руските форуми, там ще ви подкрепят и разберат.

# 4 018
Звънче, пиша за това, което си писала и отговарям. Като не искаш отговори, спри да ни пращаш в Русия или къде ти се иска. Това ...кой не скача е червен остаря и се изтърка. Комунистите също умряха отдавна, а децата им се уредиха с демократите. Та хайде да не почвам сякаш доматите с колците ядем и не сме сред хора и виждаме.
Няма и какво да чакаме на кое и да е правителство, защото са все едни и същи и се премятат как си искат да са където искат. Достоен човек, патриот и честен няма да видим никога на пост у нас къде и да е. Това на всички ни е ясно. Но и с такъв материал у нас, дето плаща режийни по-скъпи от всички в европа и заплата най-ниска ...ама си трае. Но сега светът ще оправя и има дух, повярвах.

# 4 019
  • София
Изненада. Ново предложение за външен министър - дипломат от Брюксел.
Постоянният представител на България в НАТО Драгомир Заков ще бъде предложен за нов военен министър на мястото на ген. Стефан Янев, чиято оставка беше поискана вчера от премиера. Това потвърди премиерът Кирил Петков пред журналисти в НС.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/iznenada-diplomat-ot-brjuksel-ob … 9UVNpxBBAtPwNWucw
Сега вече може да бъдете спокойни, намери се политкоректния човек за позицията. 😁

Общи условия

Активация на акаунт