Войната в Украйна 1

• 1 798 303
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 665
За мен не е дискриминация.
Преди да стане модерна думата, имаше и думата морал. Вехтории...

Много хора се чудят за Полша, влаковете карат хората натам. Днес ще има дестина от Киев. Поляците влизат до Lviv и карат украинците към границата със собствените си автомобили. За съжаление обаче се стига трудно пеша и влакът е опция. Тоест не е като да им предлагат три възможности и те да избират, а поляците са с най-добрата организация.

В Румъния нещата стават бързо, Полша все още 12 часа на границата, но са невероятно бързи за потока, който им се стоварва.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 09:40 от Анонимен

# 4 666
  • Варна
Чета ви, търсейки какво пропускам.
- От едната страна имаме хора, борещи се за родината. И Зеленски, който  с право казва няма да се предадем
-От другата страна имаме човек, който не го слуша главата и последното, което ще приеме е поражение.
Какво следва от това. Всеки ден повече жертви и разрушения. НАТО не смее да се намеси , защото планетата ни набързо ще стане плоска.
Какво е разрешението и къде е изхода се чудя?

Мисля, че след като завземе големите градове и столицата , въпреки санкциите и всичко останало , Путин ще сложи собствено правителство и Украйна ще остане дълго време окупирана. Украинците и да провеждат партизанска война, няма да могат да си върнат държавата, дори и да продължи десетилетия. Най-много да остане една свободна територия около Лвов и Луцк и в крайна сметка от държавата Украйна, може да се трансформира Лвовска народна република и да остане само това . Никой няма да тръгне да изстласква руската войска от завзетите територии, както стана и с Крим. Както се вижда, никой не се намесва с военна сила на страната на украинците. И да има международни санкции , ноти , осъждания от страна на ООН и международната общност, нищо няма да може да накара руснаците да се оттеглят. За съжаление, аз лично съм песимист.

# 4 667
  • софия
ММ е завършил ядрена физика.
Питах го дали да си купим йод.
Каза, че ако …, на никой няма да му трябва йод.
Ако преди 70 г. светът е могъл да оцелее, то с настоящите технологии едва ли.
Аз се чудех дали да не си вземем гайгеров брояч Grin ММ почти ме обяви за луда...
Не съм чела последните страници, но при нас в Дружба се чуха за кратко някакви сирени. Не знам дали продължиха повече от 15-30 секунди, но беше стресиращо. Не са тия дето ги пускат при тестване на сирените, звучаха по друг начин Thinking
Laughing Покрай Чернобил, вкъщи имам опаковка Келп. Брояч нямам, не съм се замисляла. Не знам дали още произвеждат йодни таблетки. Но, както е писала и рос, това в настоящите времена едва ли би помогнало. Да не дава Господ!

# 4 668
То ако се стигне до там, броячите и таблетките няма да помогнат.

# 4 669
Скрит текст:
Защо тогава масите бежанци не се насочиха към Унгария, Словакия и Румъния, а към Полша, ако толкова не се обичат? Първите са все ЕС държави, в НАТО, с по-висок жизнен стандарт от украинския.

Защото границата с Полша е най-дълга и най-удобна. Не е вярно, че само към Полша са се насочили. Огромни маси хора влизат в Молдавия, Румъния, Унгария, Словакия. Унгария отвори допълнителни пропускателни пунктове. Само дето границата със Словакия и Унгария е като точка, къса. Бягат и към Молдавия, а тя е много бедна и не е в ЕС. Ето границите:

Полският език е близък с украинския. В Полша живеят и работят около 2 милиона украинци. През миналите години Полша усвояваше към 200 000 украинци годишно и си оправяше демографията и инфлацията с повечкото работна ръка.

Аз затова написах "масата"(=множеството) бежанци се насочват към Полша, а не всички. Иначе съм сългасна, това казвам и аз. Много са близки - славянски народи, религия, история, традиции, икономически връзки и т.н. Ако толкова се мразеха с поляците заради възстания и кланета от преди 100 години 1. нямаше да емигрират натам преди войната 2. нямаше да отидат към Полша сега.

А тези, които ме питат за картата, да, гледам я по няколко пъти на ден дори. Погледнете я и вие, че границата с другите страни, съседни на Украйна, е  два пъти по-дълга от тази с Полша.

# 4 670
  • Варна
Другият вариант е , ако руснаците решат да преговарят , като залога да бъде точно бъдещето на Украйна. Може в замяна на изтегляне, да поискат падането на всички санкции към Русия, международно признаване на Донецка и Луганска републики и Украйна никога да не влиза в НАТО и ЕС . Евентуално тогава да се оттеглят до някъде , като оставят войски да защитават новосъздадените републики. Ще видим какви са им намеренията. Днес ще има преговори , дано има някаква яснота.

# 4 671
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ще разцепят Украйна на две, както се е случило с Корея и колко още държави

# 4 672
  • софия
Русия вдига стратегическа граница - нещо като нова "Берлинска стена". България е част от тази стена заради Черно море”. Това каза в студиото на „Здравей, България” журналистът от в-к „Дневник” Петър Карабоев.
...
Според проф. Румен Кънчев, който е експерт по международна сигурност и бивш зам.-министър на отбраната, Русия използва следната тактика: „Тя притиска военно Украйна, като се стреми да нанася минимални поражения по цивилното население, същевременно поставя много силни условия при преговорите”. Проф. Кънчев подчерта, че Путин едва вчера каза какво цели с тази операция – демилитаризация, денацификация и неутралитет на Украйна, както и суверенитет, в полза на Русия, на Крим. „Това значи разоръжаване на Украйна – да няма армия. Така както Германия нямаше армия след Втората световна война. Това е много жестоко изискване. Второто условие за Крим е приемливо, защото Русия отдавна го владее. Все още чакаме Путин да обясни какво има предвид под „денацификация”. Това би могло да означава отричането на украинска нация – иначе казано геноцид. Друг вариант е той да иска да разруши националсоциализма в Украйна, какъвто ние знаем, че няма”, обясни експертът.
...
„За мен е учудващо, че син на едва оцелели след Ленинградската блокада, прави това, което Хитлер правеше пред 30-те и 40-те години в Европа. Част от тактиката на Путин е да ни кара да се чувстваме виновни за това, което той прави”, подчерта журналистът.
В края на интервюто Кънчев призовава да поискаме да бъде задействан чл. 5, какво е отношението на НАТО към България и обяснява защо.

# 4 673
Да ги сринат със санкции, докато започнат да гладуват и да направят гражданска война ми се вижда по-добър вариант.

# 4 674
Другият вариант е , ако руснаците решат да преговарят , като залога да бъде точно бъдещето на Украйна. Може в замяна на изтегляне, да поискат падането на всички санкции към Русия, международно признаване на Донецка и Луганска републики и Украйна никога да не влиза в НАТО и ЕС . Евентуално тогава да се оттеглят до някъде , като оставят войски да защитават новосъздадените републики. Ще видим какви са им намеренията. Днес ще има преговори , дано има някаква яснота.

Това хубаво, обаче руснаците изрично настояха да преговарят с Полша, не с ЕС и/или НАТО. И тогава как Полша може да поеме какъвто и да е ангажимент относно санкциите??? В такъв двустранен формат на преговаряне Полша може единствено да се предаде и да се откаже от независимост, тя няма каква друга отстъпка да предложи.

# 4 675
границата с другите страни, съседни на Украйна, е  два пъти по-дълга от тази с Полша.
Може би наистина е заради влаковете. Ето от вчера

Скрит текст:

Освен че поляците са най-активни по бежанските групи. Добавям, че в началото Молдавия я казваха като непрепоръчана за бежанци.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 09:55 от Анонимен

# 4 676
Ердоган ? Кви санкции да налагат ? Той е във финансов колапс и без друго. Че за него сега е екстра положението, Русия ги изпреварват скоростно по обедняване. Вече са по-бедни от тях. Няма да имат руски туристи и те май това лято. Не могат да си платят резервациите, няма swift, Visa, Mastercard са им блокирани ? С кво ще си платят резервациите в Анталия ? В рубли ли ? Тая година ще си почиват в Сочи.

# 4 677
Цитат
Най-добрият вариант за прекратяването на войната е дипломацията и взаимните компромиси. За съжаление не виждам желание за това нито от Русия, нито от ЕС и НАТО.
Нали провеждаха срещи, разговори .... и не можаха да предотвратят войната. В момента никой не показва, наченки на някакви преговори, освен двете воюващи старани, които не са се разбързали.
Толкова много хора компентно говорят и обясняват ситуацията по ТВ, в парламентите .......... а от другата страна просто умират невинни хора.

# 4 678
Имам колега, който е руснак. Живял 30+ години в Москва и преди няколко години решил най-накрая да избяга със семейството си към свободна Европа. Учил е там средно, висше. Работил е на хубаво място. Та... той сега ни разкава много адекватно и сериозно нещата такива, каквито са. За заплатите, за пенсиите, за свободата на словото, за политиката, отношенията.... Разбира се, през неговата призма.
Имам и колежка тотална върла ненормална русофилка, която никога не е посещавала Русия, родена в България 1994г. Много е забавно да слушаш как тя спори с него за Русия, България и политиката. Joy
Понякога ми идва да я погаля по главата като кученце...

Просто исках да споделя личните си впечатления и наблюдения.

Масовката никога не е стъпвала ни в Русия, ни в Украйна. Масовката е злобна, масовката е агресивна.
Знам, че масовката е агресивна, но не очаквах да видя колко много българи подкрепят случващото се. Гледам жени на 50+, майки, баби, съпруги, бълват "нека видят, Путин ще ги смаже" под новини за ранени деца...
Не знам дали има по-голямо дъно....

# 4 679
И САЩ затвори въздушното пространство за руски самолети. Байдън нарече Путин диктатор.

https://www.n-tv.de/politik/News-zum-Ukraine-Krieg-Joe-Biden-sch … icle23166149.html

Франция възнамерява да конфискува яхти, луксозни вили и автомобили на Лазурния бряг собственост на руски олигарси. Изготвя се списък, който е дълъг.

https://www.n-tv.de/politik/Frankreich-will-Besitztuemer-kremltr … icle23166328.html

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 10:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт