Войната в Украйна 1

• 1 798 125
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 860
  • пустинята Гоби
Аз съм готова да стоя на студено, да! А викате да ги оставим украинците като жертвено агънце, да не дразним вълка? Нали утре ще иска друго агне? Крайно време е всички да се натигнат срещу този тиранин и всичко да приключва. А ако е готов да взриви бомбите си в света, в който живеят и собствените му деца, то няма какво повече да се коментира.
Те са жертвено агне в момента. Викаш да изтрепят тях, ние нали сме си добре.

# 4 861
  • София
А ястребките , готови ли сте да изпратите мъжете, синовете , бащите си , да отиде лично вие , ако конфликтът се разрасне. Защото наистина избухването на по-голяма война изглежда все по-реално. И там не е като тракането по клавиатурата на дивана . На първо време, да постоим на студено, да проветрим главите. Колкото повече се забавят преговорите , толкова е по-вероятно да излезе войната от контрол. Дори и пишещите от европейски кътчета ще бъдат засегнати силно в някакъв момент. Какви са тези войнолюбиви призиви , ума ми не го побира. Путин луд , че я започна , а колко трябва да си луд , да искаш още от същото.

Аз например, не искам война, но няма да си стоя кротко ако се стигне до такава. Готова съм да помагам с каквото мога. Не понасям режими от типа на Путинския, нито пък бих си седяла спокойно ако някой напада страната ми. Готова съм да стоя и на тъмно, и на студено - точно един такъв Режим ме подготви. По-скоро бих умряла, отколкото да приема пак подобно нещо.

Не знам какво се коментира и Зеленски - идва роднина и ти казва - виж какво, искам да ми дадеш детската стая от апартамента си, щото твоето дете се определя като мой племенник. Ама също така искам да си махнеш всички брави, кухненски ножове, и тежки предмети от апартамента, щото може някога да решиш да ме нападаш. А, да, също така ако може да не се сприятеляваш с комшията, щото той не ме харесва особено.

Иначе, кога как и защо е започнало,  Билд имат една статия от началото на декември, в която бяха писали, че според техни източници от разузнаването, Путин готви инвазия в Украйна февруари. Признавам си, че преди да нападне, аз не го вярвах и мислех, че Байдън си приказва колкото да сее раздор и да плаши кокошките.

# 4 862
За съжаление европейските политици са много слаби дипломати, както се видя. Вместо да тушират напражението и да препотвърдят това, което сами са се договорили с руснаците, те решиха, че им трябват още бомби край Русия.

# 4 863
  • На земята, която е всъщност звезда.
Когато дори съветници на Путин са шокирани от решението му:

Генералният директор на Руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов заяви в ексклузивно интервю за Скай нюз, че е шокиран от решението на Владимир Путин да нахлуе в Украйна.
Скай нюз припомни, че Андрей Кортунов неведнъж е защитавал действията на Кремъл в миналото, но нахлуването в Украйна го е накарало да се чуди какво наистина си мисли неговият президент.
В интервюто за Скай нюз Кортунов заяви, че наистина е бил шокиран, защото винаги е мислил, че военна операция е неприемлива. Според него сега е много важно Русия да предприеме стъпки да приключи тази война колкото се може по-скоро. Моят съвет днес, с оглед на ситуацията на място, е постигането на примирие да се превърне в основен приоритет, каза Кортунов. Съветникът на Кремъл заяви, че не разбира логиката в действията на Путин. Скай нюз отбеляза, че Путин е ограничил групата от съветници само до така наречените „силовики“ или твърдолинейни генерали и разузнавачи, а хора като Кортунов, които проповядват по-голяма интеграция с останалия свят, са били изолирани. „Депресиран съм“, каза Кортунов в интервюто и допълни: „Мисля, че много хора в Кремъл сигурно също са депресирани, защото цената е много висока, защото загиват хора и това е нещо, което никога няма да забравим“.

https://bnr.bg/horizont/post/101609366/savetnikat-na-kremal-zaav … uvaneto-v-ukraina

# 4 864
Само вътрешни хора могат да спрат Путин, но за съжаление със силоваците шансът е нищожен.

# 4 865
Преди малко попаднах на журналистическо проучване направено от френски журналист, с което ми се затвърждава мнението, че всички- САЩ, НАТО, Европа та дори Русия и Украйна са подклаждали този огън, всеки със свойте си цели, но може би не са искали да се стигне до тук, а някои може би са целяли точно това!

https://www.facebook.com/tvorecutvmen/videos/469625674641664

# 4 866
Ако новите германци сте забравили кой реално спаси Дамаск да не бъде напълно разрушен и разоран от американците, пардон, от джихадистите, аз поне помня. Та САЩ има защо да се правят на умряла лисица.

# 4 867
  • Paris, France
Зеленски си жертва народа, за интересите на американците. Лично мнение, абсолютно не подкрепям Путин и нападението, както и диктаторското му управление.

Имаме съседи, чиято снаха е рускиня. Внучката, полу българка, полу рускиня е спортиска, играе в Украйна. Преди да нахлуят руснаците, от ръководството на отбора са им казали да напускат страната, купили са си билети и кой откъде е. Нашето съседче се е прибрало в България, семейството си живее тук реално, в Русия ходят много рядко, да не кажа почти никога.

Същото се случи с познати, които се състезаваха и тренираха в Украйна. Нормално е. Френските дипломатически представителства от месец призоваваха френските граждани да напуснат Украйна.

Зеленски не си жертва народа, ами няма друг избор реално. Народът му масово се прибира от чужбина, по собствено желание, за да се бори за територията си.

А да го предаде на руснаците, жертва ли ще е или ще им направи добро?
Едно си баба знае, едно си баба бае малко стана тука.
Аз съм Зеленски, зная че Русия ще ме нападне, имам сигурна потвърдена информация, мога да сложа живота и сигурността на хората, народа си на първо място, да започна преговори ПРЕДИ атаката, да покажа желание за някакво разбирателсто и да спра атаката. Това което обаче избирам да направя е да си премълча /Байдън е зад гърба ми с американско войнство/, да си облека военните дрехи, и да поведа опълчението на Украйна, и почвам да се бия в гърдите как защитавам народа, въоръжавам ги, ехее какъв съм героичен.

Ти не си Зеленски и аз не съм. Как се преговаря с развалена, грамофонна плоча, която повтаря, че НАТО и ЕС не я включвали в управлението и във вземането на решения и иска НАТО да се оттегли от всички бивши соц страни в източна Европа и да остане в границите отпреди 1997г. Как Зеленски да убеди правителствата на Литва, Латвия, Естония, Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Румъния и България да излязат от НАТО, че и ЕС? Как Зеленски да убеди Европа да признае Донецката и Луханска народни републики? Това са исканията на Путин. Ако знаеш как , казвай!

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 15:09 от Nevena Virolan

# 4 868
  • софия
desi_slava07, дорогая, това вече го пуска много пъти. Още ли не си ли разбрала, че руските банки и сметки са запорирани и денги нет?

# 4 869
  • София
И защо този филм да трябва да се изгледа?
Питаш мен няколко пъти, ами като го изгледаш ще разбереш.  Дадох кратко резюме.
Нито е партенка, нито е съветска пропаганда. Френски филм на Canal+

# 4 870
Първият президент на Словения Милан Кучан смята, че международните оръжейни доставки за Украйна ще доведат до увеличаване на броя на жертвите, предаде ТАСС.
На пръв поглед изглежда така, но например унищожена бронирана колона не успяла да влезе в града води до по-малко жертви. Свален хеликоптер или щурмови самолет води пак до по-малко жертви. Унищожена система за залпов огън означава, че тя няма да изстреля ракетите си срещу някой жилищен квартал. Колкото повече бойни единици на агресора бъдат унищожени, толкова по-деморализиращо влияние върху психиката на войниците има. Увеличава се вероятността да се предадат за да оцелеят. Унищожената техника на агресора му носи огромни финансови загуби и по-важното засилва унижението му пред света. Загубата на бойни части обърква още повече плановете на командването на войските и прави кашата в настъплението още по-голяма. Всичко това прави така, че агресора да бъде принуден да се откаже по-скоро, което естествено води до по-малко бъдещи жертви.

# 4 871
Ще ме изкефи всички руски войници да спрат да се подчиняват...ма пък оня болен мозък хептем може да натисне копчето..

# 4 872
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Само вътрешни хора могат да спрат Путин, но за съжаление със словаците шансът е нищожен.

..."Руските олигарси могат да повлияят на президента Владимир Путин да спре братоубийствената война срещу Украйна.

Това заяви руският предприемач и критик на Кремъл Михаил Ходорковски.

Олигархичното обкръжение на Владимир Путин със сигурност е разтревожено от наложените сурови санкции, смята Ходорковски.

В интервю за германската обществена телевизия ZDF той даде пример с милиардера Михаил Фридман и Роман Абрамович.

„Но има един основен въпрос, който трябва да си изясним“, казва Ходорковски:
„Готови ли са да нарекат това, което се случва в Украйна, война? Готови ли са да нарекат днешната власт в Русия военни престъпници? Ако отговорът е да, тогава сме от същата страна на барикадата и    и все ще измислим, какво да направим. Ако отговорът е не, вървете при вашия Путин.“.  ...

# 4 873
Чета ви, търсейки какво пропускам.
- От едната страна имаме хора, борещи се за родината. И Зеленски, който  с право казва няма да се предадем
-От другата страна имаме човек, който не го слуша главата и последното, което ще приеме е поражение.
Какво следва от това. Всеки ден повече жертви и разрушения. НАТО не смее да се намеси , защото планетата ни набързо ще стане плоска.
Какво е разрешението и къде е изхода се чудя?

Преговори час по-скоро и спиране на огъня, но ЕС, UK и САЩ продължават да подкокоросват Зеленски, да наливат масло в огъня и да пращат оръжия. А Путин вече няма какво повече да губи!

Въпреки, че категорично не одобрявам действията на Русия, имам усещането, че Западът с плашещо съзнание се опитва да подтикне Путин към още по-радикални действия. Изглежда, че са слепи в омразата си към Русия и е много трагично как украинският народ е експлоатиран от западните лидери и ще трябва да плати много висока цена.

Може ли Русия да окупира цяла Украйна? Не, твърде голяма е. Може ли Русия да разруши напълно Украйна, както иска? Да. Ще го направи ли? Вероятно да, ако брюкселските тикви продължават да се репчат и намесват. САЩ, UK и Европа знаят ли за това? Да. Дали им пука? Не. Да сте чули някой от САЩ/ЕС/UK да призовава за мирни преговори? Не, те си искат войната в Украйна да продължи.

Китай, Турция и ООН призовават за дипломация и мирно решение, но няма кой да ги чуе.

ЕС ще продължава да налива масло в огъня, като въоръжaва украинския народ, който, колкото по-дълго се съпротивлява, ще бъде избиван само по-силно, когато Русия бъде принудена да използва твърдите ръкавици. Пак казвам, Путин вече няма какво повече да губи!

# 4 874
  • Варна
Как точно се въздържат великите сили и Байдън?

Довечера може да има нови преговори, но със същите руски искания.
Едва днес затвориха въздушното си пространство. Емоционалният му патос няма реална стойност. Нищо конкретно и ефективно няма в политиката на САЩ. Съчувствие онлайн. Намеси и иранския народ, от прекалена загриженост.

Общи условия

Активация на акаунт