СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 291
  • 793
  •   1
Отговори
# 435
Ако не е в разрез с правилата, може ли препоръка и контакти на учителите, от които сте доволни?
Надявам се че вече няма да минават online, а ще са присъствено, та затова се насочих към школа. Пък и девойката е такъв тип, че мисля ще и е по-надъхващо в група. Но е добре да имам и план Б.

# 436
Ние започнахме с школа, но ми се стори много неефективно, предвид, че бяха изцяло онлайн. Минахме на частни уроци и определено се вижда резултат от индивидуалната работа. Обясняват се задачи, които нея я затрудняват, съответно такива се упражняват и за домашно, а по БЕЛ директно се поправят правописни грешки още докато пише там. Съвсем различно е.
При нашите учители местата се запълват от познати и препоръчани деца, така че не мога да дам координати.

# 437
Печатница за пари. А аз не ги бера от дърветата. Не че не ги давам. Купувам си спокойствие и чиста съвест, а дали ще има полза на края- предстои да разберем. Както беше казано по-преди- колкото на входа, толкова и на изхода, минус няколко хиляди лева.

# 438
  • Пловдив
silvery, дано да имате късмет с добри учители в училище по български и математика. Това е ключово за успеха на НВО. Школите поддържат училищното ниво с повече упражнения. Частните уроци помагат при трудности с определен тип задачи. Но ако в училище нивото е зле, то залагайте на частни учители. Друг е въпроса дали тази финансова инвестиция си заслужава. Не е никак малка. Има и трети вариант - вариантът на ston. Хващате и научавате всичко заедно е детето и се упражнявате вкъщи, системно, методично и напълно безплатно Simple Smile Следите материала, виждате пропуските, научавате кое как се решава или се пише и обяснявате.
Успех!

# 439
Подозирам аз, че нещата в училище никак не са розови, въпреки, че само шестици ми се носят, не съм сигурна, какво покритие имат Sad  Мисля, че ще се избием удома, ако аз трябва да седна да уча с нея, та ще плащам като поп 😜

# 440
  • София
Но както е модерно, всеки сам си преценя...
Аз държа цитатите да са точни, без излишни В-та
"'Секи сам си преценя"

За школа мога да дам препоръка за БЕЛ - Литера, Елмира Йонова, много добре организирана и сериозна школа, да видим резултатите накрая, но до момента впечатленията ми са много добри. Има и ускорен модул края на 6 клас. Изчакайте да минат изпитите и можем да дадем по пълна информация за школи, засега сме в предварителни позиции по темата Smile
А моето дете го изхвърли още преди да го запише. Не вземала деца със затруднения. И ако дете направи пробен за оценка по-ниска от 4,5 го изхвърля от школата, дори и да е 22.03 и да няма къде да отиде до НВО. За сметка на това таксите й са... забележителни. За мен това е поредният учител, който иска да работи само със силни деца.

# 441

А моето дете го изхвърли още преди да го запише. Не вземала деца със затруднения. И ако дете направи пробен за оценка по-ниска от 4,5 го изхвърля от школата, дори и да е 22.03 и да няма къде да отиде до НВО. За сметка на това таксите й са... забележителни. За мен това е поредният учител, който иска да работи само със силни деца.

Наистина ли? Явно на това се дължи доброто й име - на работата с деца, които нямат затруднение. Така  е много лесно, да си припишеш заслугите от доброто представяне на деца, за които не си положил големи усилия да ги научиш. Не обичам такива учители. Докажи, че си добър като се занимаваш с деца, които имат по-посредствени умения по предмета ти....

# 442
  • София
Валя, съжалявам че така се е получило. Така пък сигурно сте попаднали на подходящия за твоето момче преподавател/школа, ако посещава. За баткото навремето бях намерила много добра преподавателка, която много му пасна и добре работеха.
Иначе обективно погледнато през онлайн периода в тази школа се работи много добре, ще видим сега и на живо, всяка седмица се редува проверка на преразказ/теза, всичко е много точно и организирано и може да се разчита, че всичко се минава като материал, а и научава допълнително и затвърждава. Познати деца са ходили минали години и са доволни. Питаха за препоръка, давам инфо. Мисля, че на сайта е посочено изискване, че се иска минимум 5 по БЕЛ (май се бъркам със сайта на ПЧМГ, нещо ми се смесват нещата не съм сигурна). Не че одобрявам, но си е решение на този, който предоставя услугата. В училище също е добра нашата преподавателка, но някои по тревожни родители се презастраховаме. А както писа преди Тиклес, защо детето да не отдели няколко часа за нещо полезно, вместо да е на телефона?
Но от догодина няма ли вече да е друг формат за НВО с повече предмети комплексно?

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:08 от bora

# 443
Здравейте,
някой да сподели отзиви за добра частна немска гимназия след 7 клас ? 

# 444
Вероятно от другата година ще съчетаят БЕЛ с обществените науки, а математиката с природните. Кое как ще е точно и ще има ли наистина промяна, засега не е ясно... Уроци обаче при всички положения ще ѝ трябват на девойката.

# 445
  • София
Подозирам аз, че нещата в училище никак не са розови, въпреки, че само шестици ми се носят, не съм сигурна, какво покритие имат Sad  Мисля, че ще се избием удома, ако аз трябва да седна да уча с нея, та ще плащам като поп 😜
silvery, а защо не пробвате да се яви на някой пробен изпит за 6 клас? Не знам дали има "отворени" за външни деца, но по принцип школите имат курсове за шестокласници и провеждат и пробни. Би могло да е някакъв ориентир "къде сте" в общата картинка.
Не всяко дете може да работи в група, в школа. Но почти всяко дете може да работи индивидуално. Ако няма сериозни пропуски (нещо, което не знам как може да се провери обективно) и ако детето е отговорно (още нещо, което може да се промени рязко в средата на 7 клас от избухващия пубертет или просто да не сте попаднали на точния за детето учител), ако няма затруднения по никой от двата предмета и ако обучението в училище е "на относително сериозно ниво", школата е чудесно решение. В училище се взима материал, работи се, в школата се обяснява още веднъж, влиза се в детайли, пишат се преразкази и тези. Ако училището се дъни, школата не може да компенсира. Ако детето има затруднения, школата не може да работи индивидуално с неговото темппо. Ако детето блее през прозореца и духом се рее във висините, школата не може да го задължи да участва активно в час. Ако има пропуски - школата си върви по текущия материал и пропуските се задълбочават. Много "ако", за съжаление.

Моят син преди 4 години беше на школа по БЕЛ и на уроци по мат. Прецених, че пропуски сериозни няма, в училище върви относително добре, от отличниците е. Но по математика решаваше геометрични задачи без чертеж, умножава(ше) наум трицифрени числа (невинаги вярно), пропускаше описанието на половин задачи, защото били "очевидни" (ама за очевидно точки не се дават) и се наложи да седне с учител, който да го озаптява и стъпка по стъпка да го кара с върховна досада да записва "ъгъл ЦеДеБе равен на ъгъл БеЦеА", колкото и да е очевидно. Сега дъщеря ми е друга бира - училището се дъни, особено по математика, тя има колосални затруднения с материала, особено по математика, има нужда от индивидуален подход и по-лежерно темпо, особено по математика, но и по БЕЛ. Нямах друг избор, освен уроци, при това при млади, недоказали се учители, а не при "светила", които имат високи очаквания и търсят висока успеваемост. Каква казва тук една колоритна съфорумка - от тези деца, дето "да са живи и здрави" Stuck Out Tongue Winking Eye

По мое скромно мнение - не пропилявайте лятото преди 7 клас. Оставете тези приказки, как трябва да почиват и да събират сили. Съвсем не значи от сутрин до вечер да решават задачи и да пишат преразкази, естествено. Но дори и да не е курс, просто купете по един сборник с тематични тестове (такъв с отговори вътре Wink ) и всеки ден да отделя по 30 мин е изключително полезно. Има сборници на Веди по теми, по 2-3 теста от тема, упражнява конкретна граматика или тема по мат. Сигурно има и други издателства, но аз с тези съм ги тормозела летата. Дори не е нужно да прави тестове по литература, достатъчно е по БЕ и по мат. И учете стихотворенията наизуст лятото. Поне "На Прошаване" и "Опълченците на Шипка".

# 446
И аз не съм привърженик на лятната почивка преди седми клас. Ние започнахме работа с учителката по МАТ още през лятото. Уж да чисти пропуски от шести клас, то се оказа, че има и от пети.

# 447
  • София

Здравейте, днес не можем да преборим 3та и 6та задача.

# 448
  • София

Здравейте, днес не можем да преборим 3та и 6та задача.
След малко пускам решение.  Wink

# 449
  • София
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт