Пъзели - 38

• 25 618
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Ghibli, на Trefl е пъзелът 2 в 1 - 500 + 1000 части. Сега почнах и 1000та части

# 556
  • София, България
Добро утро, момичета!

Ето го и последния от 750-те части, великолепната тройка на Бухтичка, бяха много хубави.

И аз имам разочарования от ибей, започвам да се замислям колко точно още да купувам, защото на 10 пъзела като се паднат 5, които не ти харесват по една или по друга причина и ти се разваля целия кеф.
Снощи отворих и прибрах (както отдавна не бях изоставяла пъзел) цели 2 пъзела - единият този с книгата, просто много се дразних, че не е Шмидт, а иначе беше хубаво качество, с огромен плакат и дебели парчета, явно от скъпите китайски , ама китайски. След това реших да отворя един на Шмидт, зеленчуци на черен фон, и на него извадих крайчетата и установявам, че кутията отдолу е скъсана и залепена. Как по дяволите успяваш да скъсаш дъно на кутия? Парчетата бяха в добро състояние, все пак това е Шмидт, но общо взето целия пъзел е черно, кафяво и малко бледо оранжево. В крайна сметка и него събрах. Отворих ТРЕТИ пъзел, Joy, КОЛЕДЕН JoyJoyJoy, първият ми коледен пъзел за миналата Коледа. Joy, той вече е добре, да е жива и здрава Бухтичка.
Днес ще снимам пъзели,  които смятам да продам, като на тези от йбей, които все по нещо им има ще им искам символични цени.

# 557
  • Варна
Точно вчера си взех още два от превозвача и се замислих на тази тема. Аз пък досега, от двайсетина накупени, имам може би само 1-2 разочарования. Късмет може би, но повечето са в чудесно състояние. Два имаха лек дъх на цигари или престояло, но с проветрение се оправиха нещата. Един имаше леко наранена кутия и парченца, но това си беше упоменато в описанието и съответно се отрази в цената. А, да, и онзи коледния с липсващото парче, там беше голямо разочарование. Аз определено ще купувам още.

# 558
  • София, България
Точно вчера си взех още два от превозвача и се замислих на тази тема. Аз пък досега, от двайсетина накупени, имам може би само 1-2 разочарования. Късмет може би, но повечето са в чудесно състояние. Два имаха лек дъх на цигари или престояло, но с проветрение се оправиха нещата. Един имаше леко наранена кутия и парченца, но това си беше упоменато в описанието и съответно се отрази в цената. А, да, и онзи коледния с липсващото парче, там беше голямо разочарование. Аз определено ще купувам още.

О, и аз ще купувам, просто вече започвам да им разбирам, като не пише VGC или excellent condition; а просто името на пъзела и броя части, явно ще е скапан. Отделно имам купени 2-3 чисто нови с целофана, там поне съм спокойна.

# 559
Много сте подредени със списъците, направо ме засърбяха пръстите за Оригамито Stuck Out Tongue Winking Eye , благодаря за чудната възможност. Където ме сложите е добре по списъка, само да мога да стигна с метрото до местоположението.

Трябваше да пътувам и няколко дни не можах да редя, но ето моят цветен симпатяга от вчера.

Аз се предадох, не мога да изпълня доброто намерение да не си купувам нови пъзели Rolling Eyes
Пускам се по течението, това е!

# 560
  • Варна
Весе, този продава ли се? Чуден е!

# 561
  • Русе
Добро утро и от мен!
Като ви чета,голямо приключение е това пазаруване от чужбина.За хора търсещи адреналин GrinningНо пък си купувате все страхотни неща,които не се предлагат тук.

Аз редя един Pomegranate,надявам се да успея да го покажа тези дни.Обмислям и поръчка от Озон,няма да  ми се размине.Искаше ми се да мина без нея,но пък толкова добре са намалени пъзелите Castorland 4000ч.,че да не се ядосвам после.
Мона Лиза,в очакване съм на новите ти предложения за продаване Gift Heart

# 562
  • София
Весе, този продава ли се? Чуден е!

И аз това щях да питам. Simple Smile Обажавам такив тип пъзели.

# 563
Бухтичка, това наистина е много прах за пъзел, който вече е реден. За различното парченце ми е много интересно какво ще се окаже (да не забравиш да кажеш), а за миризмите няма да коментирам, дано не ми се случва никога.
Според мен е парче от друг пъзел, което сочи към немарливост от страна на продавача и вероятност да има липси в моя. Но ще видим, както казах все пак по цвета не можах да кажа абсолютно категорично, но не намерих същото по картината на кутията.
А прахът в този беше малко даже, в предния, от който се оплаквах беше 4 пъти повече. Затова казах, че няма шанс кутията някога да е била изтръсквана и да се е получило от допълнително триене на частите.

_krisinka_, благодаря за старанието да направиш таблицата.

Аз за момента спирам с ибей. И без друго мястото свършва и трябва да мисля повече за разчистване. За мен си струваха двата пъзела, които показах, тъй като тук не се продават. Равенсбургерите...смятам, че рано или късно ще ги получат и тук или поне ще им падне достатъчно цената в амазон.
Това, което мога да ви посъветвам е да купувате предимно по-нови пъзели, тоест излезли наскоро. Ако са стари дизайните има голяма вероятност да са много престоели и вмирисани. Сега погледнах описанието за вмирисания пъзел - "Used in good condition". Good ама друг път, частите изглеждаха доста окаяни и имаше избледняване от задната страна поне.

А Eeboo-то доста ми напомним на Galison заради гланца. Но поне без дефектите, частите изглеждаха добре и доколкото го погледнах не видях проблемни. Тоест нещата опират основно до предпочитание.

# 564
  • Русе
Бухтичка,това парче и на мен ми изглежда,че е от друг пъзел,самия картон е друг цвят и формата не е като на Равенс. Преди години и на мен ми се е случвало да имам допълнителни части от съвършенно различен пъзел,пак купувани от ebay.

# 565
Аз пък точно вчера поръчах от ибей за втори път в историята Simple Smile Уж е неотварян, с найлон, но скъсан на едно място. Да видим какво ще дойде. Най-смешното е, че като проверих цената в американския Амазон за нов, горе-долу беше същата (къде тука е фейспалм смайлито).
Скрит текст:

За пъзела на Весето ме интересува коя марка е, много позната ми се вижда тази картинка, но не се сещам 🙂

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 10:48 от Ghibli

# 566
  • Варна
Гибли, Равенсбургер имат подобна картинка на техен пъзел от 1500 части. Издирих го. Но не е същият като този тук Simple Smile

# 567
  • София
Ghibli, не се вижда картинката, но намерих пъзела. Много е хубава японката, но малко трудничка ми се вижда. А за Black sea веднага предположих, че си набелязала морската битка, за нея  само Тони може да ти е конкуренция Grinning

# 568
# 569
Да, същият е, благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт