Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Моите имат над 400 задачи, които вече са решени.По 2 тетрадки изписаха. Но решаваха почти всеки ден, дори, когато бяхме на море. На обяд ние с баща им си почиваме, те тихичко решават задачи Wink
По български също приключиха зададеното домашно в "Правила, задачи и тестове" на Донка Кънева.
В момента пишат по английски лятното домашно. Не знам какво е.
Книжките, девойката отдавна прочете всичко от списъка. Препрочете поредиците Пърси Джаксън и  Боговете на Олимп. И преди две седмици щастлива ми съобщи, че има нова поредица-Изпитанията на Аполон. В момента ги чете тях.
Младежът е още на задължителната литература. Има още две книги да чете-Автобиографията и Принцът и просякът. Хич не е по четенето той. Дай му да рисува и твори на него Simple Smile

# 406
  • Пловдив
Змейковица, и нашето е 15 теста по 25 задачи по МАТ, ама той си ги решава с кеф, вече е почти накрая. За сметка на това по БЕЛ няма домашна...моля те пиши кое е помагалото по БЕЛ.
Иначе чете от христоматията, започна Под игото и стигна до 80-та страница, но като го подпитвах виждах, че нищо не му остава в главата, та приключи до там.

https://www.book.store.bg/p187364/kod-znam-poveche-uchebno-pomag … r-liubomirov.html

Ето това е - излъгала съм неволно за страниците - по-малко са, но ми се сториха повече Cold Sweat

# 407
Ох, госпожицата има да решава 65 теста, с по между 10 и 25 задачи всеки. И като я проверих докъде е стигнала, се оказа, че е решила около 1/4 от тях. А уж си ги беше разпределила по колко да решава на ден Weary
Други домашни няма, ама то това си е предостатъчно, сега ще ѝ излезе през носа до края на лятото, а и почивка ни предстои...
Иначе избута някак христоматията, категорично не пожела да продължи с целите произведения и сега с облекчение чете "Игри на наследство".

# 408
Офф и моят хубостник цяло лято задачи решава. Чете принцут и просякът сега. Прочете още 4 книги, Елин Пелин много му хареса чете доста разкази, незнам кои са задължителни кои не. По БЕЛ и МАТ има още да пише, но пише всеки ден, зор не давам каквото напише това.

# 409
Много задачи по математика са дали, много нещо. Учителите понякога прекалено ги товарят ваканцията литература 100 произведения, математика задачи, език домашни... То все едно не са почивка, а на училище. Ние литературата я свършихме, та в момента чете 3-та книга от една поредица на Труди Канаван(фентъзи). След Истанбул малко математика и английски и стига толкова. Приятен остатък от вакамцията и от мен.

# 410
Ни една задача нямаме.

# 411
  • София
Момичета, да попитам - мислите ли да записвате децата на подготвителни курсове/уроци по БЕЛ и математика за подготовката за НВО? Моят младеж е крайно неученолюбив и ми се струва, че само 7 клас няма да ни стигне за подготовка, та започнах да се замислям.

# 412
И аз обмислям. Дребната е добре по БЕЛ, но по математика има още кавкво да се иска.

# 413
  • София
Личното ми мнение е, че за моите деца часовете по мат в училище не стигат. Голямата ходеше, наборът също ще ходи тази година на мат. Аз дудна да решават допълнително задачи, но не ми се връзват. Вече учител като каже - пак има ослушване, но решават.
На каката й беше трудно по бел, но с курса миналата година добута приличен резулат на нво. Брат й се справя една идея по-добре от нея и той ще догодина на бел, но не и тази.

# 414
Момичета, да попитам - мислите ли да записвате децата на подготвителни курсове/уроци по БЕЛ и математика за подготовката за НВО? Моят младеж е крайно неученолюбив и ми се струва, че само 7 клас няма да ни стигне за подготовка, та започнах да се замислям.

За съжаление, ще ходи на школа по БЕЛ и на уроци по математика още от 6 клас. Пандемията и мързелът в комбинация си казаха думата. Има пропуски, за които ако не вземем сега мерки, в седми клас ще е късно.

# 415
Ние ще минем без уроци. Но моето работи с ресурсен учител и със специалист по дислексия и смятам, че това ще е достатъчно. Целта е да влезе в професионална гимназия и ще е добре да събере  около 250-300 бал за целта. Хубавото е, че предметите от свидетелството за едната гимназия ще са с максимален бал, за другата ще видим колко ще е, там се очертават Добър (4) и Мн. добър (5).

# 416
  • София
Школата по БЕЛ и математика за шести клас ще съм аз. Имам време, и с материала съм наясно, друг е въпросът докога ще ме изтърпи младежът Joy Определено само часовете в училище са недостатъчни, особено ако ученикът леееко го помръзва, какъвто е нашият случай.

# 417
В шести клас категорично няма да ходи. За догодина ще преценя дали се налага и определено ще търсим индивидуални уроци, ако е така. Но ние сме в провинцията - в най-високобаловата паралелка в града тази година минималният бал за момичета е бил около 430, а за момчета - 20-30 точки надолу. За София, като понаглеждам наборните теми и чета какво се случва, направо настръхвам. С такъв бал бихме били на ръба за читаво училище изобщо.

# 418
  • София
sali направо по съседски и моя младеж да пращам Simple Smile
Младежа ходи на БЕЛ от миналата година, а тази ще има БЕЛ и математика. Той е математическа паралелка, но амбицията след 7клас му е ТУЕС, та трябва да гони резултати.

# 419
  • Sofia
И моята девойка ще започене подготовката от тази година. В посредствено училище е с непостоянен учител по БЕЛ и новак по математика, та не можем да се осланяме само на 7ми клас. Каквото и да се случи на НВО, стабилната подготовка от прогимназията по двата предмета, остава от голяма полза.

Общи условия

Активация на акаунт