Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 679
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Офф, Ани, що сега така с лошо? Да ме подсещаш, че могат да ни сменят формата... Още една година ще си треперим дали няма да ни нахакат интегрираните тестове.

# 511
  • София
Някак се надявах, ако се мине на интегрирани тестове, да не сме ние опитни зайчета.
Но щом няма да опитат с 2009 набор, шансът за нашите набочета май се увеличава. Оф...

И двамата големи са с по 34 часа на седмица. Лудост за мен. Все едно като увеличат часовете, грамотността автоматично ще се вдигне.
Този срок ще напаснем плуването. Но вторият с втората смяна - не знам как ще стане.

# 512
Хич не се оплаквайте - 39 часа седмично - 4 х 8 + един път 7 часа. И това без допълнителните школи. Flushed
Много дълъг му се сторил днешния ден на младежа. Иначе било забавно - на всички момчета гласовете им били "нагоре, надолу, нагоре, надолу". Laughing Laughing Laughing Той бил единственият дето още не го е треснал пубертета. Grin
Храненето е проблем, да. Закусва сутрин вкъщи преди часовете (6:30 ч.) и после обядва пак вкъщи след часовете (15 ч.). Носи си или си купува и по нещо дребно през голямото междучасие.

# 513
  • София
Входно по български е правил днес младежът. Трябвало и по математика да правят, но класната се смилила и го отложила за понеделник. Не е изморен, но пък се върна с бушон под окото - ударил се с някаква бутилка. Joy

# 514
Снощи нямах сили нито програмата ѝ да погледна, нито да ѝ съдействам с друго, освен да ѝ покажа къде са подвързиите, свалени от миналогодишните учебници и как да направи 5 на 6 върху етикетите Laughing

След като в края на трети клас при сваляне на облеклата фиксирах името на големия от 7а клас сега на 14.09  проверявам име и клас, да не ми се смеят колегите, не че не им разказах.

# 515
Какви са тези входни от първия ден?

# 516
  • София
От първия ден ги правят при нас. Идеята не е за оценката, а да се види какво са позабравили и на какво да се наблегне при преговора. Каквато принципно би трябвало да е идеята на входните нива, според мен.

# 517
Срокът е три седмици, аз по ЧП имам час преговор и на втория правя входно.

# 518
Срокът е три седмици, аз по ЧП имам час преговор и на втория правя входно.

Така е доста по-добре. Най-малкото да се аклиматизират тези деца.

# 519
Хич не се оплаквайте - 39 часа седмично - 4 х 8 + един път 7 часа. И това без допълнителните школи.
Как така толкова много? Това е по наредба.

# 520
  • София
Обаче тук не се включват ФУЧ и час на класа, например, допълнителното физическо също. Ето ти още 6 часа отгоре.

# 521
Дежа вю. Вчера написах същото.
При 32 часа седмично макс по наредба, плюс 4 часа ФУЧ, час на класа и модул ФВС, възможността за целодневно обучение...Дневният брой часове става едно доста разтегливо понятие.
Ако скролнеш малко надолу в цитираната наредба:
Чл. 7. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2017 г., в сила от учебната 2017 - 2018 г.) Часът на класа и учебният час за организиране и провеждане на спортни дейности по чл. 92, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование се включват в седмичното разписание на учебните занятия извън броя на задължителните и избираемите учебни часове.
ФУЧ също не са част от задължителните и избираемите часове.

# 522
При 39 часа седмично и да махнем тези 6 невключени в норматива, пак не излизат сметките.
Как така, нямам отговор на въпроса... освен ако и часовете по програмиране не са ни извън този норматив.

# 523
39 часа на седмица е ненормално
 Всъщност по наредбите не може повече от 7 часа. Спортовете дейности и избираемите, дето не са по желание , а задължително избираема са си в тези 34 часа. Което пак си е много, защото децата трябва да имат време и за самоподготовка, и за спорт, и за занимания по интереси. Т.е самоподготовката не трябва да е повече от два часа. В училище прекарват 5 астрономически или 7 учебни. Ако сложим и два астрономически часа за самоподготовка (4*30 минути), стават 7 астрономически часа умствено натоварване (интелектуален труд).
Моята шестокласничка извън училище има 1 час психолог, 1 час специалист по дислексия през седмицата и 2 часа английски в събота. Иска плуване и модерен балет. До сега ходеше в почивните дни на салса, но й омръзна и иска да смени танците.
Не е нормално входното ниво да е преди преговора.

# 524
  • София
Дидева два пъти обясни как е по наредба, че и аз веднъж - 4 часа ФУЧ, час на класа, допълнителният час по спортни дейности - не са включени в предвиденя максимум по наредбата.

За мен пък е правилна точно тази последователност - първо входно ниво, за да се види каква е ситуацията при започването, а после целенасочен преговор, който е съобразен с резултатите. После правят и още едно входно след преговор и ако има нужда, пак се дообясняват някои неща.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 16:09 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт