Мъжете и бракът

• 49 233
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 825
  • Great Britain
Сетих се майката на немъжа ми като се разплака от радост, че се е запознала с приятелката на сина си. Ми не съм приятелката на сина му, ама от мен да мине, да не плаче от мъка - замълчах си.
😂
Точно приятелка си му и нищо повече.

# 826
Абе не знам, по-важно ми се струва какво мисли за връзката ви господ, отколкото хората. В църковна венчавка намирам повече смисъл. Sweat Smile (Ясно ми е, че се извършва само след гражданския брак)

Ние се венчахме в църква. Дори не съм го поставяле под въпрос дали да го правим, дойде си естествено.  За моя живот съм традиционалист за тези неща.

Аз пък не разбирам венчавката, за хора, които не са религиозни и не спазват останалите обичаи, канони..даже не змам дали така се наричат.
Приемам го като публично шоу, да се оповести на всички, колко силно се обичат!

# 827
Сетих се майката на немъжа ми като се разплака от радост, че се е запознала с приятелката на сина си. Ми не съм приятелката на сина му, ама от мен да мине, да не плаче от мъка - замълчах си.
😂

За теб ли? Миии, добре, ей ся ще му набия канчето дето ме представя като жена му.
Нещастник!
За венчвката - не е ли важно и за двамата партньори да има еднаква стийност, та да тежи?

# 828
Ама, Сийке, какво да направят?
Да ги оставят църковно венчани, а те вече се оженили за други хора? Няма как...

Те какво да направят? Да са мислили, преди да се венчават или разделят.
Мен това не ме интересува. Техни си работи.
Нямаше ли някакъв разказ, дето една пребита от мъжа си жена отива при попа за развод и той й казва - а, не, булка, ще търпиш.
Мъжът идва да си я прибира и с удари я подкарва обратно към тях. Да е мислила?

# 829
  • София
Да, ние като се женихме беше много модерно венчаването, но се съмнявам повечето да са разбирали за какво става въпрос. Дори за публично шоу едва ли са го приемали, защото церемонията е доста дълга, дори съкратената версия.  А ако свещеникът е читав, доста важни неща на младоженците.
Да, трябва да има еднаква стойност. Мисля, че дори хората, които не са съвсем наясно, пак се позамислят дори само заради културните наслоявания за Бог венчаването.

Лорелада, не знам защо толкова негативно подхождаш. Никой не те кара да се жениш или да се венчаваш. Тези ритуали имат своя смисъл и са важни.

# 830
  • Paris, France
Автоматично е ако нямаш предбрачен договор. Ние, например, решихме да не се наследяваме взаимно, но да запазим 100% юзуфрукт на всичко до нашата смърт. Мисля, че по този начин добре се защитаваме всичките - ние и децата.

Не винаги е добре. Ако цената на наследеното се качи, децата ще наследят изведнъж много и ще платят много повече данъци в държава като Франция, където данъкът е прогресивен и първите 100 000 наследени са без данък, следващите, до 300 000, май беше са с 20% данък и всичко нагоре е с 60%. Е, тук има възможност да изплатят данъците веднага след смъртта на първия съпруг, но в други държави не е така и се плащат при влизане във владение.

# 831
Анди, обяснявам на Сийка, че не може лесно да се казва "Да са мислили." и да се отказва църковен развод.
Да закрием и "Анимус" по тая логика, всички малтретирани жени да са мислили...

# 832
  • Great Britain
3
😂

За теб ли? Миии, добре, ей ся ще му набия канчето дето ме представя като жена му.
Нещастник!
За венчвката - не е ли важно и за двамата партньори да има еднаква стийност, та да тежи?
Не,за себе си.Каквито кан чета искаш такива набиваи. Ме ду другото що за изказ?По статут си разведена.И нищо повече.

# 833
  • France
Не знам дали е по-добре наведнъж повече или на два пъти по-малко. Това за данъците.

Разказът е на Елин Пелин

# 834
Да, ние като се женихме беше много модерно венчаването, но се съмнявам повечето да са разбирали за какво става въпрос. Дори за публично шоу едва ли са го приемали, защото церемонията е доста дълга, дори съкратената версия.  А ако свещеникът е читав, доста важни неща на младоженците.
Да, трябва да има еднаква стойност. Мисля, че дори хората, които не са съвсем наясно, пак се позамислят дори само заради културните наслоявания за Бог венчаването.

Лорелада, не знам защо толкова негативно подхождаш. Никой не те кара да се жениш или да се венчаваш. Тези ритуали имат своя смисъл и са важни.

Колко пък да е дълга съкратената венчавка, 15 минути?

# 835
  • София
Не помня, беше преди двайсет и кусур години. Тогава бях толкова развълнувана, че  нямах никаква идея за времето.

# 836
Анди, обяснявам на Сийка, че не може лесно да се казва "Да са мислили." и да се отказва църковен развод.
Да закрием и "Анимус" по тая логика, всички малтретирани жени да са мислили...

Когато знаеш, че църковен развод на практика няма, точно е „да са мислили“. Справка историята и филми от рода на „Развод по италиански“ – „Докато смъртта не ни раздели“.
За нечетящите с разбиране – размислите ми не бяха свързани с хората, избрали църковен брак, а за практиката на БПЦ да разрешава срещу пари неща, които не би трябвало да разрешава.
То всъщност не е само БПЦ, католическата църква също има какво да каже по въпроса – индулгенциите например.

# 837
😂
Хехе, а някои "приятелки" са всичко за мъжете си.

# 838
  • София
Църквата има право да разваля брак, но май само веднъж може човек да се венчава.

# 839
Това повече откъде идва? От (не)желанието ми да се омъжа за него или от твоето благоволение?

Общи условия

Активация на акаунт