Мъжете и бракът

• 49 219
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 855
Аз затова пари за нищо не давам, само вземам.. така,де, нали нямам брак, да съм на далавера ако ме замени Joy

# 856
  • France
Ариел, в момента, в който имаме деца, задължително ще минем пред съдия по фамилните въпроси (JAF). С брак или без брак. Ако на нотариалния акт е записано 43% мое и 57% твое, с брак или без брак ще делим. Сега ако трябва и да смятаме и етажерките Ikea и пералнята Beko... конят ще е в реката отдавна.

# 857
  • Далечният изток
Тя Ариел ни съжител, ни мъж, ни дете... Тия теоретични изказвания не знам някой да ги приема насериозно...

# 858
Оф, аз по тази логика съм лесно заменима съпруга Rolling Eyes

Не, напротив - като си съпруга има много бумащина, пари, дела, мое твое и т.н.
Като си приятелка ходи доказвай, че си давала пари за нещо.
Знам, че не е правилно да се правят такива апокалиптични сценарий - но като затвориш едни пари в едно "съвместно съжителство" под формата на мебели, техника, кухненско оборудване и никога повече не ги видиш... ами май брака е по-добрата опция.
Искаш ли наистина да живееш с някой, който вече не иска да е с теб и само това го задържа?

(Ох, чакай, че нещо не те разбрах правилно май... спи ми се явно... Joy)

# 859
Тя Ариел ни съжител, ни мъж, ни дете... Тия теоретични изказвания не знам някой да ги приема насериозно...

Не са теоретични за жалост. Изгорях с много пари, щото бях нали и аз голямата феминистка без брак аху иху. Сега "законната съпруга" се шири в апартамента, за който аз плащах и се кефи на мебелите и техниката, за която пак аз "простата приятелка" давах пари, защото сляпо вярвах, че никога няма да ме зареже. Парен каша духа.

# 860
Но, Ариел, нима вярваш, че ако беше съпруга на този мъж, той нямаше да те зареже?

# 861
  • France
Не виждам причина да не фигурираш в нотариалния акт и без брак. Дори напротив. Мебелите се местят. Друг е въпроса колко точно струват и струва ли си?

# 862
Няма гаранция за нищо.

Та никога и нищо не би могла да знаеш и предвидиш всякакви варианти.
Отървала си се!

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 23:04 от Анонимен

# 863
Но, Ариел, нима вярваш, че ако беше съпруга на този мъж, той нямаше да те зареже?

Да ме зарязва ако иска, ама преди това ще си взема обратно парите, които съм затворила. Времето, че ми е изял едно на ръка и с пари ме завлича.

# 864

Да ме зарязва ако иска, ама преди това ще си взема обратно парите, които съм затворила. Времето, че ми е изял едно на ръка и с пари ме завлича.

А ти защо не му потърси сметка и не предприе нещичко,за да си вземеш своето?
Как така някой просто те зарязва,"гони те" и ти доброволничко си тръгваш без да вземеш своето?
Ако някой беше постъпил така с мен,нямаше да си оставя парите в дома му!

# 865
  • Далечният изток
Да, Ариел, ти си си виновна. Не е луд който яде баницата... Ама няма общо с темата.

# 866

А ти защо не му потърси сметка и не предприе нещичко,за да си вземеш своето?
Как така някой просто те зарязва,"гони те" и ти доброволничко си тръгваш без да вземеш своето?
Ако някой беше постъпил така с мен,нямаше да си оставя парите в дома му!

Ама разбира се, в чужда държава и сама ходи си търси парите, особено ако нямаш и документи за това и никъде за нищо не фигурираш.
Нали ще каже: Тя лъже. Живяхме като съквартиранти.

# 867
И защо влагаш в жилище, което не е твое /или общо/ по документи? Това си е твоя набутвация и брака няма връзка.

# 868
  • Далечният изток
А ти за каква тръгна да се представяш в чуждото жилище?! Като собственик? Като съпруга? Като каква, че да влагаш там...

# 869
И защо влагаш в жилище, което не е твое /или общо/ по документи? Това си е твоя набутвация и брака няма връзка.

Защото обичам, вярвам и силно се надявам (като всяка живееща на семейни начала жена), че брака е тъпотия и отживелица и той ми се кълне, че никога няма да ме напусне.

Общи условия

Активация на акаунт