Мъжете и бракът

• 49 100
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Далечният изток
Сами се определят като стока на пазара, пък после се чудят що са ги изтъргували...

# 1 156
  • Бургас
Ариел, силно ти препоръчвам, ако имаш възможност направи си констелация.Все още имаш време пред себе си, не изхабявай живота си в тази отрова.

# 1 157
  • France
Имах преди време една позната. Всичко ù беше проблемно. Родителите ù били такива, сестра ù онакава, бившият - идиот, приятелките... май нямаше такива, а иначе тя - бяла и добра, но нà, все неразбрана и неоценена. А всъщност беше злобна, завистлива, манипулативна и клюкарка. Че и лепка на всичкото отгоре. Пост фактум дори си мисля, че нещата далеч не бяха толкова черни около нея, просто това ù беше играта - да се представя за бедно малко нещо, сръфано от живота и "елате ме защитете".

# 1 158
Ариел, пожелавам ти да на намериш каквото търсиш и да си много щастлива в най-скоро време.

Но исках да обърна внимание, че далеч не всяка жена винаги е мечтала за брак и деца. Аз за деца се замислих за първи път преди няма и 5 години, и то най-общо, че бих искала да имам. Засега нямам. Ако по някаква причина, каквато и да е тя, остана бездетна, съм убедена, че пак мога да водя много стойностен и пълноценен живот Simple Smile и смятам, че това важи за всяка друга също!

ПП: по повод жените с наднормено тегло и връзките. Имам бегла позната, която преди да роди беше сигурно 100кг, може и отгоре, а не е висока. Мъжът ѝ (с брак, че тук нали все се пита) беше висок, атлетитичен и много добре изглеждащ. Не са били гаджета от гимназията или нещо такова, тоест така си е изглеждала и толкова е тежала като са се запознали. Така че има абсолютно всякакви случаи и не виждам как и защо на база килограми може да се заключи, че човек ще остане самотен и бездетен.

# 1 159
  • Бургас
BadKarma, това в Бг или чужбина и коя?

# 1 160
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, имах приятелка която имаше сходни на моите проблеми. Беше развила някаква психоза на тема - "брак, деца - сега, веднага".
Намери за няколко месеца човек със сходни виждания и се ожениха точно за няколко месеца. В момента са женени щастливо и с пет годишно момиченце.
Аз като всяка жена съм искала винаги брак и деца, но никога не съм "обсебвала" партньора си с идеята за това.
Подпитвала съм с течение на връзката като умело ми беше винаги отговаряно с "като му дойде времето" и като му дойде времето, новата след мен е женена за бившия за два месеца.
И е нормално да се "отровиш" ако след всичко това примерно не можеш да имаш деца.
Няма как да подскачаш от радост ако младостта ти е ограбена и само да слушаш как за всичко ти си си виновна.
Ето той си продължи живота веднага все едно нищо не е било като разби моят на парчета.
И тука разните му фантасмагории как нелицеприятни и с наднормено тегло срещали любовта на живота си ... тия глупости ги оставете за романтичните филми. Познавам много такива дето още се лутат (мои наборки) не можещи да срещнат човека за тях и задоволяващи се с това, което има просто защото не "пасват" на пазара.

Повтаряш същото, което писа преди няколко поста.

Цаката е "като му дойде времето" да не се допуска преди да заживееш с някого, защото това време никога не идва и съм го писала 1000 пъти, а видяла 10 000.

Мъжете не се женят за жената, с която са живели дълго, имат общи интереси, която е добра домакиня и слугува. Женят се за жената, която приемат, долу горе, съответства на желания физически тип и е до тях когато решат да се женят. Пусках едно проучване, което е и в първия пост на тази тема. Там са описани факторите, които трябва да присъстват в живота на мъжа за да иска да се ожени и за тебе. Бяха, долу горе:

1. Завършено образование

2. Професионална стабилност.

3. Финансова и имотна стабилност.

4. Приятелите му масово се женят и имат деца, тоест социална среда.

Оплешивяващите мислели за женене като забележат факта. Смърт на хора от предишни поколения в семейството също катализира желанието за брак.

Ако изначално тръгваш с нямащи пари и ти казват да чакаш, можеш да си чакаш до второто пришествие, но вероятно няма да се оженят за тебе. Мъжът иска да се чувства закрилник, снабдител, силен. Като се ожени за тази, която му плащала наема на мазетата и пицата като излизат, той ще има пред себе си спомени от трудности, нерадости и ще има чувството, че е взел парцал. Това са ми го казвали дядо ми, чичовци и няма да ти казвам колко мъже, които като студенти живяли със състудентка, чукали хазайката, излизали с дърта вдовица, но като си стъпили на краката срещнали младичка, нова в града им, прибрали я, че и я издържали и се оженили за нея. Мъжете са едни и същи, но условията са други.

След като търсиш брак, трябва изобщо да не поглеждаш неосигурени мъже в трудности или ако излизаш с тях да си с единия крак навън и да се оглеждаш и за други.

Като си харесаш някой и тръгнете да излизате не бива да допускаш никакво съжителство без ясни срокове за брак и дете. Там ти е грешката. И аз не съм изисквала срокове, но не се чувствам прецакана, че Х, Y или Z ме педепцали 2 години и се оженили за друга.

Няма лошо да обясниш, че по социални, семейни, религиозни, морални причини не желаеш да съжителстващи без брак. Системата работи. Тук северноафриканките и други чужденки точно така правят. Обясняват какво очакват и в какъв срок. Е, голям процент от мъжете ги напускат, но тези мъже изобщо не са искали брак и деца с тях, та не са на загуба. Процентът разводи в браковете между европеец и арабка или берберка тук е около 6%, а средно е 50%, при мъж арабин и европейка е май 70 или 80. Европейката стиска зъби, помага, мечтае, очаква по-добро, но то не идва и после оревават орталъка. Арабката си казва какво изисква + майка и, и тя изисква.

Можеш да кажеш, че очакваш до 6 месеца предложение, брак до 1 година и опити за дете. Не на първа среща, де, но преди да заживявате заедно.

Никой не ти е разбил живота на парчета и никой не те е ограбил. Честно да ти кажа, по-добре е, че мъжът си тръгнал, защото можеше да те влачи 10г, да ти начука 2 деца и тогава да си тръгне. Разбития ти живот е в главата ти. Не си виждала изоставена с 3 деца, с 2 деца и едното увредено или хронично болно. Бианка се е развела с 3 деца и е намерила сили да продължи напред без да боклучи постоянно бившия. Че се и оженила за ерген.

Пишеш, че някои се задоволявали с което има. Мъжете усещат кога са не особено желани. 10 години не съм живяла с мъж и седях сама, но не мога да ида с "квото има", най-малкото от уважение към самата мене. Компромиси не бива да се правят, никакви, защото такава връзка се държи на конци.

Опитвам се да ти кажа, че с мъжете, които не са се оженили за тебе нямаше да бъдеш щастлива. Лъвицата май обяснява по-добре.

# 1 161
BadKarma, това в Бг или чужбина и коя?

За неслабата дама с атлетични я мъж ли? В София Simple Smile но в чужбина съм срещала повече такива двойки, това е вярно. А, да, аз не казах де, но след децата напълня още повече. Ами заедно са си, 15тина години вече.

# 1 162
С мм се запознахме когато аз бях на 24, а той на 22 и половина. Оженихме се на 27 аз и на 25 и половина той.
Искаше и дете повече от мен, аз исках да си поживеем и изчакаме малко повече доъм 30, но сега не съжалявам грам, че родих на 28 и половина и когато и двамата станахме на 40 вече бяхме с поотраснало дете, а не с бебе или дете в началното у-ще.

Е, между 28 и половина и 30 или 31 няма кой знае каква разлика. Първият сценарий дава по-къс ергенски живот, по-рано излизане от детски изпълнения. При втория е обратното. Разликата е, че при първо забременяване и раждане на 28, рисковете от увреждания на плода, вродени малформации, преждевременно раждане са по-ниски. Това го разбрах, раждайки по спешност, със секцио, силно недоносено бебе, 3 месеца преди термин, на точно 31г и 3 месеца. 

Някой писа, че живеещите с майките си след 40г не ставали за връзка и брак. Може, но те и не търсят. Майка ми има 2 съседки със синове на моя възраст, които никога не са живяли сами. Ами не виждам да ги бърка. Изобщо не търсят връзки, нито брак и деца. Над 50г са и двамата вече, като се ръчкат в едностайно жилища с мама, а мама спи в хола. Едната извади кухнята на балкона за да я направи на собствена стая. Така им харесва, защо не?

Виждам все повече хора, които имат общо дете, но си живеят у родителите и не се събират. Детето си го менкат, помагат си, но не заживяват заедно.
Принципно е така, но тези 5-6 години можеше другояче да ги прекараме Simple Smile Мислех към 31-32 да започнем с опитите, не на 27 Simple Smile

Мъж, който до 35 не се е задомил, имал деца и не е в сериозна връзка, не бих го смятала за добър кандидат.

# 1 163
  • София
Да, помня едно изследване, което май Невена публикува и май в тази тема, че наистина е малко вероятно да ти предложи мъж, с когото вече живееш.

Аз се събрах с моя чак като забременях, а година по-късно подписахме.
Ако пък сега се преселя при някого, ще му махна главата от изисквания. Без подпис - това не искам.

# 1 164
  • SF
Подкосяването на краката е за тийнейджъри.
Зрели хора за брак се избират по друго.
Важното е да има зъби и да не е в затвора.

Моля???

# 1 165
  • Paris, France
Мъж, който до 35 не се е задомил, имал деца и не е в сериозна връзка, не бих го смятала за добър кандидат.

За да е добър кандидат, трябва да първо да е кандидат. Повечето 35г, неженени мъже изобщо не се и замислят за бракове и деца. Ако живеят с някоя е за да имат това, онова редовно.

А тия 5-6 години все някога трябва да се изживеят в пелени, колички и мрънкане ако искаме дете. И на дърт гъз е още по-трудно 😻.

# 1 166
  • SF
Вие още от запознанство, от първа среща ли започвате да ПРЕЦЕНЯТЕ дали става за брак? Леле!

# 1 167
  • София
Не за брак, ама поне за връзка.
Хич не сме романтични...

# 1 168
Само да ви светна, тва "като му дойде времето" в 99% от случаите няма да му дойде времето. Единствено ако е позастаряващ вече и не се появи нищо по-добро. Горе-долу по същия начин стоят нещата ако ви казва, че всичко трябва да се получи от самосебе си, може би една идея по-добре, ама пак същото. Причините- ако се отговори директно на въпроса ще има ли развитие- не няма да има развитие щото ....не ставаш, не ме кефиш, гадна си, искам по-добро или не искам си давам зор с деца и мрънкаща жена, има голяма вероятност да си изгубиш екстрите. Така стоят нещата, нелицеприятно е, но е факт. Казвам го от личен опит.
За другото- не е задължително да е супер красива, има и грозновати или съвсем обикновени изглеждащи жени, дето да ти се иска да ги изкъртиш от секс, същото важи и за сериозни отношения. Не знам как да го нарека- комбинация от чар, излъчване, характер, и др. неща. Никой не обича депресираните комплексарки с ниско самочувствие и кой знае още какви дефицити. Трябва да се излезе от този образ, след това външния вид стига да не е хептен зле има начин да не пречи. Като знам кви глигани и борсуци се изпожениха, че ги и носят на ръце, няма как да приема, че тва е причината да не се получават нещата.

# 1 169
Joy Смятам, че носената на ръце жена е нацелила подхода към съответния мъж. Това е важното в една връзка със или без подпис.

Общи условия

Активация на акаунт