Мъжете и бракът

• 48 337
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 320
Не се сещам за мъж, незасегнат от еманципацията, но вие продължете с празните приказки.

# 1 321
  • София
То си е стереотип - ако е на 40-50, значи трябва да се е замогнал. Жените на 30+ също смятат, че мъжът трябва да се е замогнал. А мъжете на свой ред се страхуват жените да не им изядат капитала.  Хич не им е лесно.

# 1 322
Не се сещам за мъж, незасегнат от еманципацията, но вие продължете с празните приказки.
Незасегнат в положителен или отрицателен смисъл? Не познавам мъж, който да съжалява, че дъщерите му имат право на образование, здравеопазване и т.н.
Като цяло не виждам нищо, което да е в ущърб на мъжа. Освен за тези, които си имат някакви проблеми и ако жената не е зависима от тях, не се чувстват добре. Но за всеки влак си има пътници, има достатъчно жени, които искат такъв тип семейство.

# 1 323
Тънка е границата. Жената може да дърпа конците и без да се перчи какво и колко е.

# 1 324
В реалността жените са тези, които избират и имат повече избор. Сега, дали обкръжението им отговаря на изискванията  е друг въпрос.

# 1 325
  • Столичанин ама не в повече :D
jetami, старите яйцеклетки (почти) не могат да бъдат оплодени, защото обвивката им се удебелява и става трудна за пробиване. Удебелява се и при тютюнопушене. 10 години преди настъпването на менопауза повечето жени сме нефертилни. Има статистика от примитивни общества, които не ползват противозачатъчни. Естествения край на фертилността идва към 40г във всички човешки групи.

При мъжете фертилността може да се запази, в някаква степен до дълбока старост. След 40г, обаче, започва усилено мутиране в сперматозоидите,  и при всяка сперматогенеза се увеличава. Рисковете от увреждания на плода също се увеличават. По-стария мъж трудно може да има деца и с млада, но младата има време да го смени с друг.

Джони Холидей има биологични деца, но последната му жена, която е била в ранните 20г като се женят е забременявала, но е правела спонтанни аборти. Жената остана без собствени деца, а той си има негови от предишни връзки.

Много млади жени остават без деца като се оженят за стар. Ако не държат да имат деца, супер. Ако искат здрави деца е по-логично да се оженят за млад, атлетичен, здрав, читав мъж.

Не съм живяла дълго с баща ми, ако изобщо и смятам, че е по-лесно да се отгледа дете с висока издръжка от богат баща, отколкото в живот с измекяр, който си прикачва абстрактни качества като отговорен, добър, грижовен, но няма средства да ги приложи. Детето струва и пари.
Аз говоря за биологични закони, не за рискове, защото то има риск за една жена и с млад мъж, да не може да забременее, и с млад мъж да се появят генетични дефекти и милиони още рискови ситуации и т.н., докато при жена след спиране на цикъла няма рискове, просто няма забременяване, прави разлика между двете, а това, че не си живяла с баща си па макар и да е имал пари, си личи отдалече, но не желая да коментирам нататък, само ще кажа, че всяка жена може да си намери мъж, но не всяка жена може да намери мъж за семейство и баща за децата им, и ако не друго би трябвало поне здравословните ти проблеми да се те научили, че парите не могат да купят важните неща. Родителите, които си мислят, че детето има нужда единствено от това да е облечено и нахранено са в голяма грешка, защото всъщност стабилния душевен свят на един човек е най-важното за да е щастлив на тази земя.
Същото говорехме и с нашия приятел на 50 търсещ млада жена, която да му ражда деца, но да не му пипа имотите и парите.
 Мм му го обясни много нагледно, но когато не искаш да схванеш нещо, просто си изнамираш причини.

Или причините са го намерили първи, за да остане ерген на 50, а именно - цел материално облагодетелстване през брака.
Та, за какво са ѝ на младата жена имотите му, след като е най-логично да идат на децата им?! Ще си ги носи под земи, може би?
Явно не си ме прочела. Той е бил ерген до 30, но вече 20 години живее с жена, бз брак и има две деца на 17 и 11 от жената до себе си, с която се разделя,  защото не искала да му дава поне още 4 деца и търси млада жена. Имотите му били само за него да си ползва и разпределя както и на когото иска, не да ги делял с жени.

Тангра, показаният ЮТюбър е типичен женомразец.
Нахъсват се един друг и след това само се оплкват един на друг защо жените били такива или онакива. Фактите винаги са били, че стойностните мъже и жени са кът и ги лапват рано-рано.
А ако после ги разкарат рано-рано това какво означава? Защото в бг, статистиките сочат, че половината от жените отглеждат децата си сами (следователно и половината от мъжете не отглеждат децата си). Или за да са стойностни само трябва да ги вземат, па какво се случва после е без значение за тяхната стойност? Rolling Eyes
п.с А отказа да се купи кола на дъщерята или да и се плати студентска такса, само заради ваксина не мисля, че има нещо общо със стиснатостта, а с по-скоро с психичното състояние. Sunglasses

# 1 326
Аз намирам изнамирането на всякаква причина за да не се направи нещо за стиснатост и инатливост, че не става на неговото. Понеже го познавам.

Джеймс, не зная кои жени се жалват, но е факт, че са малко доволните жени от мъжете си. Но и мъжете не падат по долу с жалванията от жените.

Общо взето ние си изкарваме парите и ги харчим. На другите няма какво да правя сметка колко са изкарвали и как живеят. То се вижда ☺

# 1 327
  • София
Още от момента, в който написа, че жените мислят импулсно и на момента, вече тотално ти се обърка изложението. Мъжете и жените мислят еднакво - еднакво импулсивни са като средно ниво и еднакво на момента като средно ниво.  Всеки в някакви моменти си има някакви свои неща на ума като планове и сметки.

# 1 328
Прочетох на мм днешната част от темата и само се усмихна и каза какви са мъжете списващи постовете.

Няма да напиша какво точно мисли, но много сме говорили по темите през годините.
 Замислих се колко негови приятели си останаха 40+ годишни ергени и как все се жалват и до ден днешен избират, преценява, и все жените им виновни за всичко под слънцето.
Все никоя не стана достстъчно добра за брак и дете, а причините растат с годините.

# 1 329
За много мъже дохода на жената също е от значение. Ако е проста и я изкунди да инвестира в ремонти и мебели и ето ти. Чиста работа - жените като се влюбят се превръщат в големи патици и са склонни да пръснат доста пари, за да зарадват "милото" и най-вече, за да не се покажат като "златотърсачки".

# 1 330
  • Paris, France
Скрит текст:
jetami, старите яйцеклетки (почти) не могат да бъдат оплодени, защото обвивката им се удебелява и става трудна за пробиване. Удебелява се и при тютюнопушене. 10 години преди настъпването на менопауза повечето жени сме нефертилни. Има статистика от примитивни общества, които не ползват противозачатъчни. Естествения край на фертилността идва към 40г във всички човешки групи.

При мъжете фертилността може да се запази, в някаква степен до дълбока старост. След 40г, обаче, започва усилено мутиране в сперматозоидите,  и при всяка сперматогенеза се увеличава. Рисковете от увреждания на плода също се увеличават. По-стария мъж трудно може да има деца и с млада, но младата има време да го смени с друг.

Джони Холидей има биологични деца, но последната му жена, която е била в ранните 20г като се женят е забременявала, но е правела спонтанни аборти. Жената остана без собствени деца, а той си има негови от предишни връзки.

Много млади жени остават без деца като се оженят за стар. Ако не държат да имат деца, супер. Ако искат здрави деца е по-логично да се оженят за млад, атлетичен, здрав, читав мъж.

Не съм живяла дълго с баща ми, ако изобщо и смятам, че е по-лесно да се отгледа дете с висока издръжка от богат баща, отколкото в живот с измекяр, който си прикачва абстрактни качества като отговорен, добър, грижовен, но няма средства да ги приложи. Детето струва и пари.
Аз говоря за биологични закони, не за рискове, защото то има риск за една жена и с млад мъж, да не може да забременее, и с млад мъж да се появят генетични дефекти и милиони още рискови ситуации и т.н., докато при жена след спиране на цикъла няма рискове, просто няма забременяване, прави разлика между двете, а това, че не си живяла с баща си па макар и да е имал пари, си личи отдалече, но не желая да коментирам нататък, само ще кажа, че всяка жена може да си намери мъж, но не всяка жена може да намери мъж за семейство и баща за децата им, и ако не друго би трябвало поне здравословните ти проблеми да се те научили, че парите не могат да купят важните неща. Родителите, които си мислят, че детето има нужда единствено от това да е облечено и нахранено са в голяма грешка, защото всъщност стабилния душевен свят на един човек е най-важното за да е щастлив на тази земя.
Същото говорехме и с нашия приятел на 50 търсещ млада жена, която да му ражда деца, но да не му пипа имотите и парите.
 Мм му го обясни много нагледно, но когато не искаш да схванеш нещо, просто си изнамираш причини.

Или причините са го намерили първи, за да остане ерген на 50, а именно - цел материално облагодетелстване през брака.
Та, за какво са ѝ на младата жена имотите му, след като е най-логично да идат на децата им?! Ще си ги носи под земи, може би?
Явно не си ме прочела. Той е бил ерген до 30, но вече 20 години живее с жена, бз брак и има две деца на 17 и 11 от жената до себе си, с която се разделя,  защото не искала да му дава поне още 4 деца и търси млада жена. Имотите му били само за него да си ползва и разпределя както и на когото иска, не да ги делял с жени.

Тангра, показаният ЮТюбър е типичен женомразец.
Нахъсват се един друг и след това само се оплкват един на друг защо жените били такива или онакива. Фактите винаги са били, че стойностните мъже и жени са кът и ги лапват рано-рано.
А ако после ги разкарат рано-рано това какво означава? Защото в бг, статистиките сочат, че половината от жените отглеждат децата си сами (следователно и половината от мъжете не отглеждат децата си). Или за да са стойностни само трябва да ги вземат, па какво се случва после е без значение за тяхната стойност? Rolling Eyes
п.с А отказа да се купи кола на дъщерята или да и се плати студентска такса, само заради ваксина не мисля, че има нещо общо със стиснатостта, а с по-скоро с психичното състояние. Sunglasses

Менопаузата настъпва при европейките на средно 51г. Сложи +/-5 или 10, колкото искаш. Жените на тази възраст, които не са се оженили и нямат дете изобщо не търсят брак. Повечето, поне. Не познавам неженена 45г, която да ми е казала или показала, че би искала брак и даже връзка от семеен тип. Не мисля, че жени на тази възраст изобщо са жените, които обсъждаме в темата. Повечето жени в днешно време се женим в късните 20 до късните 30 години.

Дрехи и храна не са достатъчни за отглеждане на дете, но са си нужни и са перо в семейния бюджет докато детето е малко и понякога в тийн годините, защото тийновете искат марково в един период. После има образование итн. Иди и имай богат душевен свят с продрани, умалели обувки и гладен!

Заболяване, недъг, залежаване струват пари. Не е все едно дали си болен и беден или имаш средства да се лекуваш качествено, което в някои държави означава хиляди за изследвания, рехабилитации, специалисти. Едно болнаво или увредено дете може да струва кариерата на майката, а бащата обикновено си бие шута. Над 90% от майките на увредени деца ги отглеждат сами. Та, пари си трябват.

Не знам какво разбираш под добър съпруг и баща, но всяка жена има различни изисквания. Хората не се развеждат, защото партньорът им е лош човек или не само. Обстоятелствата се променят, а с това и реакциите, потребностите и желанията.

Самотните майки в България далеч не са 50%. Те във Франция са 20. Към 15 помня, че са, но много бащи работят далече, въпреки, че живеят с майката. Най-висок % самотни майки има в Африка под Сахара, 32% са, често нямат издръжка от бащата, защото е умрял, гледат по 5, 6 и 10 деца и нито са нещастни, нито децата им се чувстват нещастни. Често и родители нямат живи, но с помощ от родата се справят. 30% са в южна Америка самотните майки.

В България баби и дядовци масово помагат, осигуряват с жилище, гледат внучето.

Има отвратни мъже, които са женени. Има и прекрасни, които са разведени или ергени.

Винаги съм се проектирала и като самотна майка. Все пак съм отгледана от такава, баба ми отгледала двете си деца, не едно, като самотна майка. Мъжът ми може да е прекрасен, но утре нещо да му се случи? Тогава какво правим?

# 1 331
Тънка е границата. Жената може да дърпа конците и без да се перчи какво и колко е.
Перченето създава напрежение, без значение от коя страна идва. Но за един неуверен в себе си човек, всеки успех на този до него е перчене, дори ако е поднесено като нормално споделяне. Не е виновна еманципацията за това, а това, че не е научен да се радва на успехите на другите. Ако научим децата си от малки на това, ще имат и верни приятели, и щастливи бракове.

# 1 332
  • София
Аз нямам нужда да се перча, но имам нужда да мога да споделя успехите си с половинката. Ако той не се чувства добре от това, проблемът не е в моя телевизор.

# 1 333
  • earth
Мъжете и жените мислят еднакво - еднакво импулсивни са като средно ниво и еднакво на момента като средно ниво. 
Това мнение на базата на размишления, лични наблюдения, или научни изследвания е? Как да е еднакъв начинът на мислене и емоционалността на мъжете и жените, когато те са изпълнявали различни роли по време на милиони години еволюция?

# 1 334
  • София
На база доказателства при вълната на изследване на мъжките и женските мозъци. Колкото и да се пънаха някои изследователи, така и не успяха да добутат нещата дотам, че да докажат как жените и мъжете били много различни. Всъщност разликите са по-скоро индивидуални и доста спорни. При жените целите и съответно  мотивите се сменят с раждането - тогава дори най-големите егоисти малко си сядат на четирибуквието, но пак не може да бъде особено показателно, защото човек е такъв, какъвто е - ако нещо не иска да го прави, той намира начин и оправдания да не го прави.

И пак стигаме до културните особености как жените е по-добре да си мълчат и да не се перчат, защото депресират мъжете.
И другото, аз му казвам синдром на Роксолана - как жените всъщност са лидерите и манипулират силните мъже. После очакваме еманципация на момичетата - как да стане тая работа, ако им набиваме в главите идеята за сивия кардинал и да си мълчат, за да не дразнят момчетата с постижения и качества?

Общи условия

Активация на акаунт