За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
И аз с въпрос за месо-цяло парче св.гърди с кост и кожа( мариновани от Л.), как е по-добре да ги изпека?- нарязани до някъде( както "ветрилото") или цялото? в плик? Благодаря!

# 556
  • Sofia
Дени, аз бих нарязала кожата и бих пекла бавно под фолио цялото месо.

# 557
Момичета и момчета, откъде мога да взема наистина хубава кайма?
В района на Хаджи Димитър!
В Сухата река до спортното училище има Моята месарница, ние само от там взимаме месо и си мелим кайма
Може ли да ми кажете точния адрес?
Близо ли е до Пепко например?
Не е близо до Пепко, зад пожарната е, най добре ще се ориентираш с Гугъл мапс.

# 558
При заливане на блат за торта с горещ шоколад трябва ли блатът да е изстинал?

# 559
  • Sofia
Да... иначе би станала каша. Пък и не виждам защо да е горещ шоколада.

# 560
Благодаря. Ами таква е рецептата, за първи път я пробвам. Разтопен шоколад с мляко и с това се залива. Блата иначе е без брашно и захар.

# 561
  • Sofia
Благодаря. Ами таква е рецептата, за първи път я пробвам. Разтопен шоколад с мляко и с това се залива. Блата иначе е без брашно и захар.
По принцип блатовете се охлаждат преди реденето на тортата. Поне него охлади, пък иначе следвай рецептата.

# 562
  • София
Джолан в гювеч с картофи.... С какво ще е по-добре с бира или червено вино?

# 563
Най-добре е с бяло вино или розе, в краен случай - с червено. Когато има картофи, те се овкусяват по-добре от виното, от бирата придобиват горчивина. Това е едно от любимите ястия вкъщи.  Виното е една чаша, не повече, допълва се с вода почти да се покрие месото. Добавя се също олио/зехтин, лук, чубрица, сол. Много вкусно става, когато се сложат и малко гъби - много добре овкусяват соса.

# 564
Дени, аз бих нарязала кожата и бих пекла бавно под фолио цялото месо.
Благодаря ти за насоките!
Скрит текст:

# 565
  • София
Това намерих като рецепта....

# 566
Не е много удачна тази рецепта, според мен. Червеното вино ще оцвети картофите и соса и няма да изглежда особено апетитно. Аз картофите в гювеча винаги ги слагам върху месото, като месото е покрито от соса, а картофите се готвят на парата. Защото иначе за 2-3 часа картофите в този сос ще станат на пюре, а месото ще се опече по-бавно от тях. Картофите предварително отделно си ги овкусявам - осолявам, овалвам ги в чубрица и ги омазнявам със зехтин/олио - защото те, както казах, се готвят от парата, не в бульона. От намазването с масло на джолана няма особен смисъл, след като се готви със сос, защото той ще го измие. И от фолиото няма смисъл, тъй като гювечът си има капак. Когато месото е сготвено (крехко и лесно се къса), тогава се маха капакът да се позапече за 15-20 минути и тогава може да намажеш отгоре леко с масло.

# 567
  • In transit
Джолан в гювеч с картофи.... С какво ще е по-добре с бира или червено вино?

С бира става разкошно, особено ако имаш тъмна, че е по-ароматна. Ето ти многократно изпробвана рецепта: https://www.mycookingcreations.com/2019/02/stinco-di-maiale-alla-birra.html

# 568
Правя пълнени чушки с ориз и кайма.Запържих ориза и каймата и сипах малко вода да изври ,след това напълних чушките сложих в тава с чаша вода,вече доста време за във фурната ,а оризът не омеква😆стои си суров.Имате ли идея защо?

# 569
Здравейте,
Чудех се къде най-бързо ще ми отговорите Simple Smile, извинявам се, че не е точно по темата.
Искам да попитам за бананите нещо?
Купувала съм доста, но ппследно време минправи впечатление, че помтях има нещо лепкаво и са мокри? Понякога . Инате ли идея какво е това и дали пък не е нещо вредно?

Общи условия

Активация на акаунт