Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Марина, не се напрягай излишно, моята щерка се роди с два пъти увита пъпна връв съвсем естествено. Почти 50% от бебешоците се раждат с увита пъпна връв.

Мали сега като казвате, че ви тежи, на мен никак даже, да, не мога да се сгъвам както преди, но определено не ми тежи. Ами ако ми е малко бебето Cry оф друго си е някой филм да си пусна в главата Disappointed Relieved
.  Жоржи, това , че не ти тежи, ами радвай се 🤣,, не си мисли глупости, аз бях така със синът ми… работих даже и тези 45дни майчинство , които са. И пак родих 4.230кг . Но тогава не ми тежеше , само
накрая малко трудно се обувах си спомням.

# 511
Жоржи, ако е малко-какво? 🤣Връщаме ли ги 🤣.. всичко ще е наред, спокойно.
Аз усещам специално да ми тежи корема, само като имам контракции, иначе не. Според ехографа беба си качва около 160 грама на седмица и усещам че не ми е по силите да имам голямо бебе, ама да видим, ще дам отчет като мине момента 😁 Иначе гърба и кръста и мен си ме болят често, но това да е, та за сега с беба сме идеални, в 35+4 г.с. съм вече 🥰

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 17:01 от YanevaM

# 512
О, Жоржи и аз съм нон стоп във филма 🤣
На мен това, че ми тежи някак го преживявам, ама реброто ми, дето е главата на бебето имам чувството, че скоро ще се спука. Боли си съвсем сериозно. Едни познати си нямаха работа да кажат, че тяхното бебе се родило с вдлъбната глава, заради седалищното предлежание, е после се оправило, но на мен ми беше достатъчно да се вкарам във филма.
Не мисля, че има повод за тревога това, че не ти тежи, всеки организъм е различен. Аз пък имам чувството, че нито място има повече, нито води, като легна по гръб и напипвам глава, гръбче, дупе, не знам дали е нормално, но АГ каза че водите са наред. 3150 е вече, а коремът не ми изглежда толкова голям.
Иначе и аз правя средно 8 хил крачки, но често трябва да посядам, опъва ми и ми е некомфортно.
Моят мъж спря да се впечатлява от моето пуфтене, вика “друго си е да лежиш на дивана, да викаш Оф тежко ми е, донеси ми нещо сладко, повдигни ме, донеси ми вода, какво ще ядем” 🙄Ама онзи ден докторът като обясняваше за секциото и пребледня. Та си викам я тук да се оплача , поне ще си съчувстваме. Момичета, не остана 🤗 Както казвате хем искам да ми олекне, хем са последни дни на почивка.

Marina и аз знам че много бебета се раждат с увита пъпна връв, така че не се притеснявай.

Уинтър пуснаха ми ПКК, урина, кр. захар, коагулация. Васерман и другите си ги имам. Другата седмица микробиология.

# 513
Охх, момичета, мислех да не мрънкам, но като сме тръгнали и аз да си споделя 😁 Вече толкова ми тежи, че съм го докарала до отчаяние 😫 Коремът ми уж не е голям обаче вече усещам бебето от край до край, постоянно напипвам крака, гръбче, дупе. Движенията й са привидно по-плавни заради липсата на място, но болят. Крачетата й са в дясното ми ребро, ръчичките в пикочния мехур, нощем не се спи от киселини и ставане до тоалетна и го карам на дооцеляване. Истината е, че откакто измериха, че бебето е над 3кг, всеки ден се моля да родя. Най-вече, че след спиране на аспирина започнах да вдигам и кръвно, АГ ми изписа Допегит, но пак вдигам до 140 на 100 вечер и ми става супер лошо. По принцип бях с много ниско кръвно и това високото ми влияе супер зле.

Свикнала съм и да съм много активна, не обичам да се излежавам и сега липсата на енергия ме срива психически, защото се чувствам непродуктивна и малко като затворник в собственото си тяло. Като си спомня колко време ме беше страх от раждането, сега нямам търпение да дойде този момент. Малко остана, стискам палци на всички ни да ни мине леко до раждането и да гушкаме здрави бебета 😍

# 514
Ааа смешно ви е на вас ама моята куха глава ако знаете за какви смешни работи се тревожи. За важните съм мега спокойна, обаче за тъпизми съм първа писта. Иначе на ехото си върви екстра беше 2500гр. на 07/03, утре ще видим колко е станала, но то тези мерки вече са относителни…

Yaneva както вика моята щерка, ами ако е момче какво ще го правим?!:joy:Stuck Out Tongue Winking Eye

# 515
Мамчета и аз днес бях на тонове и последен ехограф. Секциото ми е следващата седмица и вече не се издържа от вълнение (не че това ми пречи да спя спокойно по цяла нощ, с 2-3 ходения до wc 😀) АГ ми даде и направлението за хоспитализация, обясни ми реда на нещата след приема и сега остават още някои дребни неща да взема и да чакам.
Жоржи на мен също не ми тежи(а съм 160 см и съм + 20 кг).. Естествено усещам тежест, но съм доста пъргава и енергична. Силно се надявам, че това ще си остане така и ще ми помогне за възстановяването след секцио. Иначе съм 36+6 и бебока е около 2900 кг, така че едва ли ще се роди много голямо бебе. Според АГ си е супер!
Сега АГ ме посъветва да си взема силиконови зърна ако държа да кърмя.. просто да имам профилактично понеже доста често се налагало майките да ползват такива.. поне тези, които дуржат да кърмят. Аз мислех да не взимам, но сега тя като каза, мисля да я послушам. Въпросът е как да уцеля подходящия размер? 🤔 Иначе за болницата съм приготвила и ръчна помпа.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 18:11 от VioletK

# 516
И аз вчера писах, писах и го затрих и ме домързя после. Иначе положението е стискам зъби и чакам. Другата седмица влизам да раждам планово секцио. Хем ми се струва адски рано, хем бебето го мерят над 3.5 кг., с тоя гестационен диабет вдигам вече захарта и на гладно и няма за кога да се отлага. И аз избрах в крайна сметка Шейново, дано не ме накарат да съжалявам...
И при мен има неистов глад за сладко последната седмица, но не си позволявам. Залъгвам се с ядки, кисели ябълки или просто си гладувам.
Има дни, в които имам енергия да се движа, но 1-во се движа бавно, на почивки, с придружител, а като направя 5 хил.крачки и започват страшни болки в кръста и отдолу и после няма спане. Минават и 2 дни в къщи за възстановяване след такава разходка.
Най-накрая започнах да си стягам багажа и да подготвям бебешките дрешки. Бях сглобила комплектче за изписване размер 50, сега като знам, че бебето ще е едро увиснах. Наново трябва да го мисля.
Успяхме да вземем количка и кош за кола с база. Защо ли си мислех, че ще е лесно? Скъсаха ми нервите от Вис виталис и Рая тойс. Базата я чакахме 1 месец и така и не дойде. Всяка седмица ми обясняваха  че идва всеки момент. Накрая добре, че има Амазон, за да дойде за седмица. Изборът на количка се очакваше да е един вълнуващ и личен момент, а от Рая тойс се погрижиха да го съсипят. То не беше объркана поръчка, чакане, обаждания, разправии, ходене на място. След 3 седмици най-сетне си я получихме. Сега съответно не смея да бавя купуването на останалите неща да не се окаже детето без креватче.
ВиолетК, Ася Демирева обясняваше нещо с измерване на зърното, без ареолата, със стотинка. Ако е колкото стотинка е S, ако е колкото 2 ст. е М, ако е колкото 5 ст. е L. Нещо такова беше. И аз трудно се ориентирах, всички ми се струваха големи. Накрая взех тези, които визуално ми се струваха най-малки, че съм с малък бюст и зърна.

# 517
Здравейте, момичета. Последните 1 -2 седмици направо хвърча. 🤣 Чувствам се по-лека, по-лесно се навеждам и общо взето не се спирам. Днес бях на преглед да измерят бебето - 37+3 дни съм, а бебето е около 3400. Върви си с около 5дни напред. Плацентата вече е зряла, води все още има. Бебето все още не е слязло. АГ  каза да се разхождам много, за да му помогна. От няколко дни се разхождам много, използвам хубавото време. Откакто спрях магнезия обаче имам чувството, че ми намаляха контракциите 🤣🤣 надявам се до седмица да тръгне, защото просто вече нямам търпение

# 518
  • Sofia
Моят мъж спря да се впечатлява от моето пуфтене, вика “друго си е да лежиш на дивана, да викаш Оф тежко ми е, донеси ми нещо сладко, повдигни ме, донеси ми вода, какво ще ядем” 🙄
Хаха, и при нас е същата история. ММ вкъщи е поел изцяло функцията на готвач и.... келнер. А аз само "си поръчвам по нещо", търкалям се в леглото, пуфтя, че ми е тежко и че не мога да се обръщам от едната страна на другата😆.
Веднъж се излъгах да направя палачинки с тоя корем... голяма грешка. Едва издържах да стоя пред печката толкова дълго. С времето коремът натежаваше все повече и започна всичко да ме боли от тежестта. Отделно жегата от котлоните не ми се отразяваше добре, та между палачинките бягах по-надалеч да поседна на по-прохладно да си почина. Мъка.

Направо не знам как намирате сили да правите по 8-10 хил. крачки. Аз много съм се обездвижила, което изобщо не е добре. По 8 часа на работа пред компютъра, после хайде домашни на децата. Заради Ковида, а вече и не само, поръчваме всичко онлайн. Направо не знам как не съм качила много кг (в 34+5 съм + 6кг).

Inna, след два дена и аз спирам Акарда и се притеснявам да не вдигна и аз кръвно. Моето засега варира между 90/60 и 110/70.

Vaiza направо настръхнах като прочетох историята на поръчките ти. И аз ще поръчвам от същите магазини : Рая тойс и Вис виталис. Добре, че не завися от тях, защото имам доста неща останали от по-големите и първоначално ще има как да се погрижим за бебето. Но е доста неприятно да ти бавят поръчката по 3-4 седмици, че и да ти я объркат накрая 😟.
Ако можеш сподели как са нещата в Шейново. Базата как е, отношението на персонала, храна и изобщо всичко, което ти направи впечатление. Като не знам какво да очаквам и се притеснявам още повече.

# 519
Здравейте, момичета!
Много се смях с "ранения пингвин" Joy Но е точно в десятката - и аз съм така. А като си хапна, нямам шанс да се наведа и да си завържа обувките Joy И на мен си ми натежава коремчето, с нетърпение чакам прегледа в неделя, за да видя как е бебка. Не знам как напипвате конкретни части Grinning Аз виждам как ми се мести коремът, заболяваме я ребро, я кръст, я долу към пикочния мехур, но още не мога да определя кое какво е Sweat Smile
Като споменахте киселини - снощи се събуждах няколко пъти от киселини Rolling Eyes Такова нещо не ми се беше случвало. Взех си пробиотик, обаче нямаше кой знае какъв ефект...
Аз още нямам избрани дрехи за изписването нито за мен, нито за бебка Relaxed Но нямам и купени нощници, което също започва да ме притеснява. Идната седмица ще пазарувам активно Smile
За изследванията и мен ме пратиха за ПКК, урина, венерическите болести + ми взе секрет на последния преглед.

# 520
На мен също не ми тежи, разбира се по-тромаво се чуствам, но ми е Ок. Обаче аз имам друг проблем, да си се оплача 😀. Откакто съм бременна и ходя само с памучни бабешки гащи, ако си сложа бельо от изкуствена материя веднага нещо ми се подува. Много ми е странно, защо така се получава. Първият път се бях изплашила и АГ каза, че не е проблем и ще мине до няколко дни, но е много неприятно днес пак ми се случи 😒
Иначе прегледът ми днес беше по-позитивен, бебето си е слязло надолу вече ми е 70% скъсена шийката. Не съм сигурна и дали не ми падна част от тапата.. Обаче пък прегледът за разкритие днес беше доста болезнен, даже си имам и зацапване все още. Надявам се до края на другата седмица да си имам вече бебе, пък ще видим..

# 521
Абе и аз ходя като пингвин, поклащам се, ама не бих казала, че ми тежи, е без корем е по-готино, ама като за 9ти месец не се оплаквам. От леглото ставам с търкулване. 😀 Но да ви кажа така искам да си сложа едни дънки, някаква нормална рокля, пола, все с клинове и спортни дрехи се разкарвам. Между другото една дреха за бременни не си купих и зимата си изкарах с моето си зимно яке, а не вярвах. Grin

Вашите мъже щом ви готвят ще оцелеят докато сте в болница, ами моя не го знам, всяка вечер аз готвя, изобщо не ми пречи, така сме свикнали, ама ще се бори за оцеляване докато ме няма. Hug

Тези прегледи за разкрие почти всеки казва, че са много гадни и болезнени, та се чудя аз като съм секцио не могат ли да не ми го правят, даже изобщо не искам да ме карат да страдам. Astonished

Едит:
Вчера говорих с една позната, която роди секцио Януари месец и ми каза, че все още усещала дискомфорт, където е разрезът, което малко ме притесни. Момичетата, които вече сте раждали по този начин при вас толкова дълго ли продължи възстановяването? Confused

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 21:05 от 🧸 Fiffy

# 522
  • Sofia
Тези прегледи за разкрие почти всеки казва, че са много гадни и болезнени, та се чудя аз като съм секцио не могат ли да не ми го правят, даже изобщо не искам да ме карат да страдам. Astonished
Ако си за секцио не е задължително да ти го правят. Но зависи от случая.

Второто секцио ми беше планирано и не съм имала преглед за разкритие.
Но на един за тонове преди първото секцио засякохме регулярни контракции. Тогава АГ реши да ме провери за разкритие : ако имах - оставах в болницата за спешно секцио, ако нямах - се връщах вкъщи да си чакам датата.
Аз не го усетих като много болезнен преглед, а по-скоро като доста неприятен.

Едит :
Момичетата, които вече сте раждали по този начин при вас толкова дълго ли продължи възстановяването? Confused
Два месеца. Но съм подвижна след раздвижването и по-силните болки са само първите дни.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 21:21 от Brin de muguet

# 523
Според мен преди секцио даже по-добре без такъв преглед, ако няма някаква основателна причина. Толкова много жени казват след този преглед как започват да раждат..
А днес говорих с една приятелка, която роди секцио миналата година и много ме изненада. Станала е на 6тия час да се раздвижи и също така не е била с катетър, сложили са и някаква подлога, което ми се стори много странно и след  шестия час вече си е ходела до тоалетната. Направо нереално ми звучи. Също днес четох и в мартенската тема едно момиче разказа, тя сега е родила секцио как някой жени отказват обезболяващи, други пък трудно се раздвижват. Много е индивидуално явно.

# 524
Добро утро момичета 😊😊
Остана ми точно 1 седмица до термина. Надявам се да идва вече, че с тези оплаквания не Издържам вече 😁😁 Всичко ме боли, а през нощта а по-ужасно..
Освен това от няколко дни изобщо нямам апетит, не мога да ям много. Две хапки ми идват достатъчно, все едно съм яла много. Чувствам се като от първия триместер от бременността🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт