Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Жоржи, прати линк за многократните пелени. Аз мисля да минаваме на такива около третия месец, но да си имам линк Grin Не се престраших отначало да сме с такива, нали ни е първо дете и реших че съвсем ще се оплетем Joy

# 496
Жоржи, може ли да споделиш какво кремче ползва? И на мен ми се появи едно външно, ако не открия препоръчаното от АГ Апимед, ще взема от твоето кремче, щом е имало ефект Hands Pray Благодаря ти предварително!

Алекса, постъпи според препоръката на АГ, в крайна сметка не си длъжна да се инвалидизираш заради очаквания да родиш естествено. Аз имах едно хемороидче, но с кремче размина и не сме обсъждали с АГ.

Относно СРП моето в събота беше 2.1 при горна 5, но микробиологията ми не беше чиста, та сложих един еднократен локален АБ.

Ох днес ми дойдоха последните пакети за бебешорката - многократните пелени, мега сладинки са, утре ги пера, гладя и вече май само ще чакам Blush

# 497
Winter-че аз взех комплект на Bambino mio този (модела с пплодчетата)  https://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&path=1 … mp;product_id=587 но го поръчах от черен петък от английския сайт и ми излезе около 190лв., но едната ми братовчедка живее там и аз си складирам разни неща при нея и като приключа с поръчките тя ми праща.

Рони, ето това ползвах https://apteka.framar.bg/30001200/долопрокт-крем-15-гр то освен, че го излекува и го обезболяваше.

# 498
  • Sofia
Аз наминавам да споделя, че се реших на препървата си покупка за бебка : крем против подсичане Bepanthen 😆.
Просто вчера-онзи ден като погледнах календара и ми подейства някак отрезвяващо.
Аз си живея в някакво безвремие : още си работя, терминът ми е чак на 30-ти април, казвам си "време бол". Е, да де, ама ако секциото е на 14-ти както го планирам, ми то останаха 3 седмици 😵, и то ако успея да устискам дотогава!

Та тези два дни малко се задействах.
Направих си списъка за родилното. Като го погледнах накрая, ми то стана нещо страшно. Преди във Вита отивах само с моята си раничка, в която носех четка и паста за зъби, джапанки, телефона със зарядното и два шоколада. Там на място всичко си имаше. А сега в Шейново щом трябва да си носим и тоалетна хартия реших да се приготвя като за полеви условия. Аз съм като хамстер и страдам от синдрома на свръхбагаж всеки път като отивам някъде и съответно списъкът стана много дълъг. Преди отивах с една раничка, сега ще съм с голям куфар с колелца 🤯.

Поръчах си вече куфара и помпа за кърма, памперси и мокри кърпички за родилното. Направих си и списък с всички покупки за бебето и са вече в кошниците на онлайн магазините.

И сега започвам да събирам лека-полека нещата от списъка за родилното. Само да пристигне куфара и започвам да го пълня.

Гети, и моят корем постоянно се втвърдява. Имах една вечер в която нещо контракциите ми се сториха доста начесто и реших да ги засека. Засякох 3 контракции на точно 13 минути 😲. Но странно бях толкова спокойна. Нали не бяха болезнени, само доста неприятни и си казвах, че и това ще размине. А ММ като разбра, че съм засякла 3 контракции на равни интервали така се притесни и ми каза, че започвам да го паникьосвам 😆. Но слава богу нещата се успокоиха.

И аз като повечето от вас имам същите наблюдения със сладкото. Дотук се опитвах да ограничавам въглехидратите и да увеличавам приема на протеини. Но напоследък такъв глад за сладко и тестено ме е налегнал, че едва се контролирам. В понеделник ще си пускам изследвания, дано кр. захар да е ок.

-Lina-, радвам се, че сте удържали положението. Сега повече почивка и стискам палци бебо да мирува до термин.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 12:12 от Brin de muguet

# 499
Жоржи, много ти благодаря!

Winter-че аз взех комплект на Bambino mio този (модела с пплодчетата)  https://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&path=1 … mp;product_id=587 но го поръчах от черен петък от английския сайт и ми излезе около 190лв., но едната ми братовчедка живее там и аз си складирам разни неща при нея и като приключа с поръчките тя ми праща.

Рони, ето това ползвах https://apteka.framar.bg/30001200/долопрокт-крем-15-гр то освен, че го излекува и го обезболяваше.

# 500
Аз се връщам от тонове и преглед. Бебка е голяма 3.200 в 36+4, върви си седмица напред. АГ лаза че главата е голяма и е високо, околоплодните води са намалели и ме вика пак в събота. Нещо усещам, че за най-голямо съжаление може и да ми се размине естественото раждане, но надеждата умира последна.🍀

# 501
Брин, и аз като теб до мин седмица си бях съвсем спокойна и нищо не направила за бебето. Какво ми стана от петък насам…. Ходих на пазар за комплектче за изписване и се мотивирах нещо. Взехме си столче за кола, дрешки за изписването, още 2 ромпъра от Next много симпатични. От тогава насам спретнах списък за багаж за родилното, извадих дрешките от баткото и сортирах какво ще се ползва сега и за второто. Даже ги изпрах, изгладих и сгънах в един шкаф. Купихме матрак. Кошарата ни е платнена и чака майка ми да я пере. Взех си помпа за кърма и общо взето сме почти готови.

Само много ме мързи да стягам багаж за родилното нещо. Вчера на тонове бях и АГ каза, че следващия път ще ми даде направлението за раждане, та реших, че като имам направление тогава.

# 502
Момичета, някой има ли отзиви за тези пелени? PINE SMART?

# 503
Лина радвам се, че всичко е наред при вас с бебето.
Момичета, честити покупки 😃
Моят най-голям проблем се оказаха дрехите за изписването 😁 всичко друго харесах от раз. Хем не искам чак толкова да се вглеждам в тези дрехи, то бебето няма да се вижда от пелената, хем това ще са първите дрешки с които аз ще го облека и с които ще се прибере у дома. Аз си падам по бохо стила и тук в Бг трудно се намират такива дрехи.

DareAngel аз от начало знам за секциото заради операции на очите и въпреки това си бях навила на пръста, че ще убеждавам всички за естествено раждане. Бебето пък си застана седалищно и няма никакво намерение да се обърне. Не всичко трябва да е на всяка цена, естествено, цезарово, важното е ти и бебето да сте добре. Недей да съжаляваш.

Момичета тежи ли ви вече много? Оплачете се малко, за да спра да се самосъжалявам 😃🥴.

# 504
Здравейте , момичета ! Аз вчера писах… писах…
И накрая го публикувах и го изтрих 🙄, защото по погрешка бях си халосала снимката на беба с моето ЕГН и така …. После ме примързя пак да пиша 🤣. Вчера бях на преглед ииии 34+4 г. 2.730 кг сме което е добре, върви с две седмици напред каза АГ- то , плаценти , води , кръвоток в нормата , обаче имаме двойно завита пъпна връв около вратлето 🥺, меко казано се шашнах като чух, но той 10 пъти ми повтори , че това него грам
Не го притеснява!!!! ( все пак съм щяла да раждам секцио , а не нормално) И така … прибрах се и започнаххх да чета ,и да чета за тази пъпна връв …. Направо ми идваше да се халосам с нещо( по принцип не съм такава да влизам в нета да се “образовам” допълнително) , вдигнах и кръвно . Но днес уж съм по- спокойна. Нагласям се утре да почвам да пера и подреждам … 🙄, че няма време секциото наближава ☺.  Иначе, waterviolet , разсмя ме … тежи ми много и на мен вече , а и съм на възраст🙄🤣🤣🤣, ходя като ранен пингвин едвам , едвам , за да стана от леглото се хващам за масата в трапезарията и докато се изправя с другата ръка хващам кръста. Разходките не са за мен….. излизам с приятелки до парка до нас , който ми е на 50 метра и това е🤣. Вкъщи имаме куче кокер , което ще се постригва скоро, косми бол, детето , което е на 13 г и половина започна да чисти перфектно от 1 месец насам/ не беше пипал прахосмукачка преди/☺☺… целият апартамент през 3 дена 🤣, малко мрънка , но мен това изобщо не ме касае. ММ пък готви … и аз общо взето само си пуфтя  и пера 🤣. И така , не остана 🥰🥰🥰 Прилагам снимката на беба от вчера.

# 505
Ох, Марина добре че написа че ТМ готви да знам че не е само моя Joy ММ готви и много мрънка вече не знам какво да ядем, хем искам да е здравословно, хем не мога да се занимавам Grin Тежи ми и на мен, едвам ставам от леглото, а през нощта е цяло приключение по няколко пъти, докато легна и трябва да ставам пак за пишкането Joy
Дрешките за изписването уж съм ги приготвила,но все се чудя, все гледам и други из нета и се колебая. И аз искам да са специални нищо че няма да се виждат от пелената, все пак това е първото голямо събитие за бебето Tada Голямо вълнение си е, само да сме живи и здрави ще му се радваме с каквито и да е, но сега като лежа каквото да правя - само дрехи избирам....
Аз да ви попитам пуснаха ли ви изследвания в 35 г.с и какви? Аз имам ПКК и секрет от скоро и докторката каза сега не, по-натам и се чудя.... За СПИН и сифилис също имам и за кръвна група, да не пропусна нещо?!

# 506
Марина, не се напрягай излишно, моята щерка се роди с два пъти увита пъпна връв съвсем естествено. Почти 50% от бебешоците се раждат с увита пъпна връв.

Мали сега като казвате, че ви тежи, на мен никак даже, да, не мога да се сгъвам както преди, но определено не ми тежи. Ами ако ми е малко бебето Cry оф друго си е някой филм да си пусна в главата Disappointed Relieved

# 507
Една от моите приятелки много ги препоръчва. Те са за откриване на уринарни инфекции. Тя беше купила размер 3 за начало и два пъти месечно слагаше по една пелена на бебето за проверка. Това не изключва и допълнително изследване на урина след това, но е много по-лесно за начално диагностициране.

Момичета, някой има ли отзиви за тези пелени? PINE SMART?

# 508
Ох, аз само пуфтя, ходя супер бявно, все нещо ме боли. Към стандартната болка в херния и вени добавям и кръст и гръб. От няколко дни бебето ме рита в ребрата и почти не мога да си поема дъх + тези газовеее… направо съм ужас и само мрънкам и охкам. Не мога и да си почивам. Таткото на работа, аз с едно малко дете съм на крак от 6:30, вечер преди 23:30 не мога да си легна. Днес спах на обяд с детето и сега съм като прегазена от камион. Откъм движение съм 8-10хил крачки на ден според телефона. Хем нямам търпение да се роди вече, че да ми олекне, хем си давам сметка, че това са последни дни на почивка.

# 509
Хаха Жоржи, ти пък Joy Нали ги мерят на ехографа, какво ти казват? Не съм чела или чула, на някоя мама да й е малко бебето защото не й тежи, а иначе да го мерят голямо Joy

Общи условия

Активация на акаунт