Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Вие последните 2 седмици, казвате, че много сладко ви се яде, а аз цяла бременност не спрях да набивам какво ли не сладко(то в деня не са шоколади, вафли,кроасани)! Боклуци какви ли не изядох, от водата ми се догаждаше! И сега, сега се обвинявам, че бебето е голямо  и трябва да раждам секцио!
Аз преди да забременея живеех на шоколад и енергийни напитки в работата, само вечерях нещо смислено. Сега пак си ям сладко без да се ограничавам. На кг съм качила 12-13, бебчо е с 3-4 дни напред по размер на коремчето, което го водят нормално, кръвната ми захар е нормална, даже леко ниска. За шийката аз питах един път, доктора каза, че си я следи и ако има нещо ще каже.
Моя бебок си вървеше 2 седмици напред и сега си е така. Ох, нямам търпеное вече, да си ги водом, гушнем и Дай Боже да свършат тревогите!

#Йоанна5687 за кога ти е термина по принцип, от какво ти зависи дали секцио или не? Каква упoйка мислиш да избереш?
31ви март ми е терминът. Както споменах в предишния пост нямам никакви контракции, шийката ми е незряла, скъсена е само 30%, нямам разкритие, бебето е високо. И мисля, ако АГ препоръча секцио и сметне, че няма да се справим с предизвикано раждане да се доверя, тъй като и имам доверие. Попринцип има още 10 дни може пък и да си тръгне само бебето, но ще видим.
Иначе бих избрала спинална упойка, за да си видя бебчето.

# 481
Вие последните 2 седмици, казвате, че много сладко ви се яде, а аз цяла бременност не спрях да набивам какво ли не сладко(то в деня не са шоколади, вафли,кроасани)! Боклуци какви ли не изядох, от водата ми се догаждаше! И сега, сега се обвинявам, че бебето е голямо  и трябва да раждам секцио!
Аз преди да забременея живеех на шоколад и енергийни напитки в работата, само вечерях нещо смислено. Сега пак си ям сладко без да се ограничавам. На кг съм качила 12-13, бебчо е с 3-4 дни напред по размер на коремчето, което го водят нормално, кръвната ми захар е нормална, даже леко ниска. За шийката аз питах един път, доктора каза, че си я следи и ако има нещо ще каже.
Моя бебок си вървеше 2 седмици напред и сега си е така. Ох, нямам търпеное вече, да си ги водом, гушнем и Дай Боже да свършат тревогите!

#Йоанна5687 за кога ти е термина по принцип, от какво ти зависи дали секцио или не? Каква упoйка мислиш да избереш?
31ви март ми е терминът. Както споменах в предишния пост нямам никакви контракции, шийката ми е незряла, скъсена е само 30%, нямам разкритие, бебето е високо. И мисля, ако АГ препоръча секцио и сметне, че няма да се справим с предизвикано раждане да се доверя, тъй като и имам доверие. Попринцип има още 10 дни може пък и да си тръгне само бебето, но ще видим.
Иначе бих избрала спинална упойка, за да си видя бебчето.
Мислех, че си около 09.04.. че нали плануваното секцио е 10на дни преди термин!
Страх ме е от поставянето на спинална упойка, а знам, че ще ми е най-малкия проблем. После болки от раната, раздвижване. А пък бебето аз ще гледам него, то мен, като в небрано лозе..😁. особено на тези които ни е 1во!

# 482
Минавам да кажа, че се включвам с нов личен рекорд по късно писане в групата.

Въпреки че преди две седмици едва заспах от киселини от боб едната нощ, днеска на обяд пак си го причиних...  Е, такова нещо не е било, направо е ужасно, вече четвърти час не се издържа, имам чувството, че ми изгоря хранопроводът 😂 Тъпа лакомия... Не правете това вкъщи! 🙈

# 483
Ужас! Аз също обичам боб, но не смея да го ям сега, защото пък имам проблем с газове. Снощи не знам какво ми стана и на мен, ама зверски болки в червата. Много газове, които явно пречат на бебето, защото то не спря да мърда и да ми причинява контракции. Направо не можех да легна. А откъм храна не съм яла нищо съмнително.. месо с картофи на фурна. ММ си помисли, че раждам ахахаха

Поне с тая бременност 1 киселина нямам. А бебето на феталната казаха, че имало много коса.

# 484
Момичета, някоя от вас да пере с тео бебе? Днес пускам пералня на кратка програма, че бебешката е 1:30 мин. и какво да видя, като отворих пералнята, цялата в пяна.... съответно и дрехите не са изплакнати. Дали 1 капачка е много за количеството дрехи или проблема е в кратката програма? В крайна сметка това е нова дрешка и както е думата само трябва да се преплави?!? Защо ми е час и половина да се кисне! Чисто нова е пералнята и може и да не съм я разучила още, амааа... съм шок! 😁😁😁

# 485
Аз пуснах новите дрешки на 1 часова програма и също съм с тео нямах такъв проблем. Може би е от пералнята или количеството прах е повече. Аз не помня точно колко сложих от праха 😁🤔
[/b]
Момичета, някоя от вас да пере с тео бебе? Днес пускам пералня на кратка програма, че бебешката е 1:30 мин. и какво да видя, като отворих пералнята, цялата в пяна.... съответно и дрехите не са изплакнати. Дали 1 капачка е много за количеството дрехи или проблема е в кратката програма? В крайна сметка това е нова дрешка и както е думата само трябва да се преплави?!? Защо ми е час и половина да се кисне! Чисто нова е пералнята и може и да не съм я разучила още, амааа... съм шок! 😁😁😁

# 486
Пера с Тео бебе, нямам проблеми. Не знам откъде идва проблема, зависи и колко дрехи си сложила и все пак нали има плакнене накрая 🤔

Моите киселини се успокоиха, слава Богу че е много гадно. Но и аз имам голям проблем с газовете и сега корема както е много издут, като се напълня и с газове и става много зле, както казва BMR боли и чак не мога да легна 🥺 Много обичам боб, ама цяла бременност го заобикалям отдалеч 😄

# 487
И аз да се "похваля" с глад за сладко Grinning
Напоследък ми се хапва по-често и си позволявам, макар да знам, че не е много добре... Blush

Аз оглеждам разни неща, които още не съм купила, и трябва да поръчам тепърва. На сайта на чувалчетата за спане Ейнджъл Бейби попаднах на списъци и информация за упойките, раждането - слагам линк, ако някой смята, че ще му е полезно:

https://angel-baby.eu/content/11-razhdane

# 488
  • София
Честити бебоци! Да са живи, здрави и да растат много щастливи Heart Eyes

Аз пропуснах миналата седмица какво е станало в темата, защото бях за задържане заради контракции. Е, успокоихме положението и засега бебо си седи сигурно в корема ми, но така се шашнах от условията в Шейново...
Към момичетата, които ще раждат там - подгответе се добре психически!

Колко е CRP-то при вас и коментирали ли сте с лекаря ви стойностите? На моите изследвания винаги е високо - 7,49 при горна граница 6. Доктора ми не го коментира като проблем и като го попитам той казва, че е нормално и е от бременността, но като лежах в болницата на една бременна й биха антибиотик за това CRP и я задържаха допълнително за това.

Гладът за сладко ме напусна само за 3 месеца от 4ти до 6ти и хич не съм хапвала тогава. Сега съм все едно в цикъл и всичко сладко се изяжда у нас Grinning Но предимно гледам да ям зеленчуци и плодове.

Имам страшен проблем с хемороидите и засега мажа с една маз от билки, но утре съм на преглед защото болките са зверски. Знаете ли някакви домашни ефективни методи за облекчаване на проблема?

# 489
  • Пловдив
Лина радвам се, че сте добре вече с бебо. Повече да нямаш контракции, само на раждането 😁
ЦРП знам, че при бременни е завишено. Аз имах период с ЦРП 21, но тогава леко ме драскаше гърлото. После много четох и се оказа, че трябва да се чувстваш супер без никакви оплаквания и тогава си пускаш изследването.

# 490
-Lina- , стискам палци бебчо да остане на топличко, колкото е необходимо.

За ЦРП не знам; за хемороидите - при мен се появи миналата седмица, когато ме налегна кашлицата от ковида. Поне с това съвпадна, нямам друго обяснение Confused АГ ми препоръча мазило Апимед. Не знам дали действа, защото помолих съседите ни да проверят и като го нямаше в няколко аптеки, ми беше неудобно да ги ангажирам повече. Утре ММ излиза от карантината, вече е здрав и ще го търси. Съседката ми каза да се мажа с кокосово масло. При мен е по-леко от това, което споделяш, надявам се да се "прибере", не съм имала досега... Мислех си и аз да ходя на лекар, защото се притеснявам. Опитай с кокосовото масло все пак - надявам се да ти помогне.

# 491
Лина, дано да си добре и повече да нямаш контракции до раждането Hug
Относно ЦРП, при мен в едната лаборатория беше над горната граница, аз питах доктора и той каза че е нормално. Изследвах го и в друга лаборатория и беше в норма, мисля че в Шейново излиза завишено, но това си е мое мнение Persevere
БМР, и аз имах тежка нощ, но не заради киселини, а заради тези прословути втвърдявания на корема плюс ритничета беше направо уау Dizzy Face Явно до последно ще си треперя, няма спокойствие Frowning1 Днес гледах лекцията на Елена Василева и там пък го дадоха чак след 38 г.с били доносени?! Flushed Според седмиците, ясно е че гледат и други неща, но защо 36 не се води доносено при положение че е 9 месец....оффф

# 492
Моят корем постоянно става твърд. Моето ЦРП от 4-ти месец насам е завишено, без да спада. Няколко лекари съм питала - всички казват, че е нормално така да бъде. Както примерно е нормално леко лекоцити и други да са с до 2-3 нагоре, така и црп можело да е до 10 единици макс и това да се счита за нирмално, разбира се след чиста урина и микробиология. Моето црп примерно беше 6.6 завишено в 34 г.с. като бях го изследвах. Предните месеци ми беше повече завишено. Но ми се върти из главата, че ако до раждането не спадне се бие на родилката антибиотик. Нещо такова ми смота Аг последния път и аз много се очудих, но те си знаят. То при постъпване в болницата деня преди секциото се правят доста изследвания - пср, екг, кръвни, црп и още неща сигурно и тогава вече на място ще си преценят.
Всеки ден откакто съм в 9-ти месец си позволявам нещо сладко, просто както някой беше написал все едно съм в цикъл и не мога да се контролирам. Отпуснахме му края точно накрая.. 😃
За доносването по стандарт се води родени след 37+ седмици. Но доколкото я разбрах Аг пак някои може да са добре доносени и развити в тая седмица, а други могат да се родят и да не са съвсем окей и да имат нужда от специални грижи.

# 493
Момичета днес бях на преглед при хирург заради хемороидите, които получих последните месеци. Оказа се че са доста уголемени в 4ти стадий. Лекарката каза, че напъни не са препоръчителни и ако раждам естествено е възможно да се възпалят и да ми направят проблеми. Знам че хемороидите като се възпалят не са шега работа и могат да са адски болезнени и да доведат до много неприятности, което не искам да си причинявам и май май ще се навия за секцио... много съм объркана, вие как бихте постъпили и има ли някоя сред вас в подобна ситуация

# 494
Алекса, постъпи според препоръката на АГ, в крайна сметка не си длъжна да се инвалидизираш заради очаквания да родиш естествено. Аз имах едно хемороидче, но с кремче размина и не сме обсъждали с АГ.

Относно СРП моето в събота беше 2.1 при горна 5, но микробиологията ми не беше чиста, та сложих един еднократен локален АБ.

Ох днес ми дойдоха последните пакети за бебешорката - многократните пелени, мега сладинки са, утре ги пера, гладя и вече май само ще чакам Blush

Общи условия

Активация на акаунт