Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Незнам и аз защо така ми каза. Околоплодните води са ок, няма страдание на плода и всичко е наред засега. Той бил събота цял ден дежурен, може би затова ми каза за да може когато той е там да се случат нещата. Но няма гаранция, че ще родя и няма да се мъча излишно.
Иначе през седмицата си е на кабинета и има пациенти. Ако раждането почна точно тогава незнам дали ще може да дойде. 🤔🤔

# 466
На мен в 30 седмица ми бяха измерили шийката 22мм и ми изписаха алеракт , а миналата седмица в 36 седмица ми я измериха 36мм и направо се шокирах. Казаха ми да спирам всякакви хапчета и че няма да раждам скоро. Не ми се иска да пренасям. 🙁

# 467
И аз бях на преглед днес, шийката е скъсена и гладка и разкритие около 2-3 см. Но бебчето малко слабичко излиза на измерванията 2.800 кг.😐 38+5 седмица съм вече.
АГ каза, ако реша че може събота да опитаме да предизвикаме раждане със системи. Но според мен няма причина за сега, защото все още имам 10 дни до термина.. Така че мисля да почакам😊😊
Аз на твое място бих си изчакала до термин. Всичко звучи перфектно и разкритието и изгладената шийка.Вероятно скоро ще си започне раждане напълно естествено.Аз също съм с термин 31 март, но при мен шийката е само с 30% скъсена, без разкритие и никакви контракции..Иначе и при мен е по-мъничко бебето. В 37+6 го измериха 2.800
Казах днес на АГ, че ще чакам максимум до 3-4 април, много се изнервям  😀. Нямам търпение вече, но пък и бебето не върви голямо, което ме успокоява донякъде.

# 468
Вие последните 2 седмици, казвате, че много сладко ви се яде, а аз цяла бременност не спрях да набивам какво ли не сладко(то в деня не са шоколади, вафли,кроасани)! Боклуци какви ли не изядох, от водата ми се догаждаше! И сега, сега се обвинявам, че бебето е голямо  и трябва да раждам секцио!

# 469
И аз ям много сладко, но по принцип съм такава. Не мога да си помисля даже един ден без сладко и шоколади 😁😁
Но за килограмите изобщо не се отразява. Ни бебето е голямо, ни аз😄 Забременея с 42 кг, сега съм 56..

# 470
Tina, моето бебе е огромно, а сладко не съм вкусила цяла бременност. През цялото време ограничения яко откъм въглехидрати. Поне сега съм +9кг отгоре и очаквам като родя да съм си колкото преди да забременея. Не се обвинявай за това. То ако ставаше така мацките с малките бебчета от някоя друга вафла щяха да си решат проблемите.

Иначе и на мен ми се появи глад за въглехидрати напоследък. Доколкото знам е нормално преди раждане - запасява се тялото 😁

На мен скоро не са ми мерили шийката. Нямам идея колко е. Към 20 и някоя седмица беше 4см и от тогава не е мерена. Гети, то може да и аш разкритие даже и да не тръгне раждане със седмици, така че изобщо не го мисли. Отпусни се и бъди спокойна.

Жоржи, и аз получавам критики за естественото раждане главно от роднините. Лекарите всички казват, че хич не съм за секцио, а и второ раждане скоро след първото щяло да мине леко.  Роднините обаче не млъкнаха… за какво да се мъча и тн

# 471
Да то не съм качила, забременях 51,52, а сега съм 61, но всички, като ти пилят на главата, а аз цял живот без сладко не мога да дишам. Вода добре, че е бремеността за да пийвам по500.600 на ден... и аче организма ми не знаеше какво е това вода.
 Иначе има ли някоя мама за секцио другата седмица?
 Днес пак бях на тонове, окей са! В четвъртък съм пак и доктора само ме пита реши ли дата, реши ли, а аз направо изтръпвам!  Още не съм решила дали спинална, дали пълна упойка, много ме е страх, направо не знам!
 А за шийката нито веднъж не съм чула нито размери, нито коментари! Корема не ми е спаднал още, иначе вечер към 3,4 имам тъпи менструални болки в кръста, бях забравила какво е! Аз понеже бях с много болезнена менструация(ппстоянно на аулин), та тея 9 месеца се родих!

# 472
Вие последните 2 седмици, казвате, че много сладко ви се яде, а аз цяла бременност не спрях да набивам какво ли не сладко(то в деня не са шоколади, вафли,кроасани)! Боклуци какви ли не изядох, от водата ми се догаждаше! И сега, сега се обвинявам, че бебето е голямо  и трябва да раждам секцио!
Аз преди да забременея живеех на шоколад и енергийни напитки в работата, само вечерях нещо смислено. Сега пак си ям сладко без да се ограничавам. На кг съм качила 12-13, бебчо е с 3-4 дни напред по размер на коремчето, което го водят нормално, кръвната ми захар е нормална, даже леко ниска. За шийката аз питах един път, доктора каза, че си я следи и ако има нещо ще каже.

# 473
Според мен каквото и да има е в рамките на нормалното, щом на резултата пише, че не се изолира патогенна флора.

Аз толкова сладко и пакетирани боклуци колкото от 2 седмици насам не съм яла никога… какъв е този апетит не знам. 🙊

Излезе ми МБ и за пръв път срещам “коки”, някой знае ли дали е инфекция?

# 474
На мен пък всички ми обяснявт как коремът ми за момиче бил прекалено кръгъл и нагоре, като топка (което е вярно), а трябвало да бъде по-безформен и едва ли не разтичащ се. 😂

Пъпчето ми е много изпъкнало и понякога ми се струва, че ще се взриви тоя корем, толкова е изпъкнал... 🙈 Което, съдейки по това, че трябва да е надолу, за да наближи раждането, ми говори, че няма намерение да излиза малката. Засега ме устройства 😂

Иначе умората при мен продлъжава и днес с пълна сила - основният ми симптом от първите 30 дена на бременността - да спя и да съм като труп, сега като че ли рязко се възвърна за три дни от нищото. Направо не мога да се позная, към 16:30 тялото просто изключва и трябва задължителнало да се пльосна някъде в легнало положение, защото иначе мога да падна... Толкова ми се доспива. 😂

Аз съм сета четвъртъка на тонове и май последен ехограф при моя си АГ и ще ми е интересно какво ще каже за бебчето, тя е супер активна и имам чувстовто, че много расте и набира сила, закото сякаш ми изсмуква и малкото останала енергия. И постоянно шава.

Ям постоянно сладко и въглехидрати, обаче това е положението, няма спасение. От 2 седмици като луда пия някакви нечувани количества спрайт (нещо, което преди дори не съм обичала)... Качила съм към 13 кила май. Ти да видиш вкусове 😂

# 475
Аз цялата бременност се ограничавам откъм въглехидрати и сладко и съм +10 кг. Но от началото на 9тия месец си хапвам сладко и ми е толкоова хубаво 😀, защото пък после ако кърмя доколкото разбрах не било хубаво да се яде шоколад и други храни, които са алергени.
Tinavasv аз може да съм със секцио другата седмица ако АГ реши, че няма да успеем с нормално раждане.

# 476
Вие последните 2 седмици, казвате, че много сладко ви се яде, а аз цяла бременност не спрях да набивам какво ли не сладко(то в деня не са шоколади, вафли,кроасани)! Боклуци какви ли не изядох, от водата ми се догаждаше! И сега, сега се обвинявам, че бебето е голямо  и трябва да раждам секцио!
Аз преди да забременея живеех на шоколад и енергийни напитки в работата, само вечерях нещо смислено. Сега пак си ям сладко без да се ограничавам. На кг съм качила 12-13, бебчо е с 3-4 дни напред по размер на коремчето, което го водят нормално, кръвната ми захар е нормална, даже леко ниска. За шийката аз питах един път, доктора каза, че си я следи и ако има нещо ще каже.
Моя бебок си вървеше 2 седмици напред и сега си е така. Ох, нямам търпеное вече, да си ги водом, гушнем и Дай Боже да свършат тревогите!

#Йоанна5687 за кога ти е термина по принцип, от какво ти зависи дали секцио или не? Каква упoйка мислиш да избереш?

# 477
Само първите 4ри месеца където ми беше зверски лошо, след това си плюскам абсолютно всичко Blush на кг съм точно + 10, с каката бяха по-малко, но тогава ми се гадеше през цялото време Disappointed Relieved
Трелони моята щерка така ме пита- много ти е опънат корема, да не ти се скъса кожата Joy
 ВМР не знам защо така ме солят за раждането, за мен е много важно човек да се чувства щастлив. Аз имам две минали коремни операции и ги преживях много зле. Има момичета казват, че след секцио са си били пушка….

# 478
Tinavasv, моето секцио е следващата седмица. Сега в сряда съм на тонове и преглед, че бебето не сме го виждали 3 седмици. Не съм спирала никакви хапчета все още, ще видим какво ще каже АГ в сряда. Интересно ми е колко ще е пораснал бебока.. макар че не очаквам да е голямо бебе, понеже цяла бременност си върви по учебник 😀
Аз последните няколко дни освен подути крака имам и странна нужда да ходя до тоалетна по голяма нужда по 4-5 пъти на ден.. Не знам какво е това чудо. Горе долу след всяко хранене 😀 Странна работа…
Иначе аз днес подредих бебешкия кът и дрешките и останаха някои дребни детайли, които ще взема в сряда и мисля да се отдам на релакс и психичека подготовка за секциото и възстановяването.. ще отида на фризьорче, маникюрче, козметик.. ей така да се поглезя и ще си чакам бебчо 💙

# 479
Забравих да питам мамите от София къде ходите на тонове? Аз попринцип ходя при израждащия, но той ме вика през седмица, а следящия каза да ходя всяка седмица. Та се чудя къде мога да отида с или без час.

Общи условия

Активация на акаунт