Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 611
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
DareAngel, и аз съм с отрицателен резус фактор, таткото е с положителен, тази седмица и аз ще ходя да давам последни изследвания, дано вс е ок. Така се бях филмирала, защото уж си знам, че съм А+ (от едно време така знам), направих изследванията и А-... А имам един аборт преди да забременея сега - без инжекциите съответно, та оттам ми дойде филмът. Обаче пък, за щастие, сега нищо не се е развило. Предполагам, че малката бебка ще е с мойта кръвна група. 😁 Бая неща изпочетох и една нощ не спах и му ревах на мъжа ми как сме изпуснали сроковете за овладяване на ситуацията, ако има антитела... Оказа се, че всичко си е ок.

Иначе нещо имам малко дискомфорт долу, надявам се микробиологията да е чиста.

Реално в понеделник ставам 36 + 1 седмица, така и не ги разбрах тези велики изчисления, това си се води 36-а или вече е 37-ма? 😂🙈

Иначе взехме дрешки и комплект за изписване, малко по-спокойно ми е 😂 Чудя се за изписването около средата-края на април дали ще е ок с пелената от комплекта да е завито бебето, или трябва нещо по-дебело - порт бебе/одеяло?

И отделно - да споделя и аз терзанията, за раждането към момента ньмам притеснения, мисля, че ще мине леко (така съм си го пожелала) и не чувствам страх - макар че реално нямам идея какво ще стане 😂 Но за после... Като се приберем вкъщи, вече си ми е търсене...

Аз работя до последно, дори сега - след излизането по майчинство, и реално нямам време да превключа (може би и нарочно така си го направих) и ми е малко притеснено дали няма много рязко да ме удари реалността 😂

Иначе вчера бяхме да направим план за раждане с екипа от болницата и 20 минути след прегледа батериите ми паднаха брутално и досега ме държи - едвам гледам... Спя вече близо 18 часа и не мога да се видгна от леглото/дивана - все едно бебето ми каза да се кротна, че си идва моментът, така го усетих. Май наистина дойде времето да си дам почивка малко.

Извинявайте за дългия пост и спама, ама с наближаването на деня все по-развълнувано ми става и тук най-адекватно ще ме разберете. 😁

# 451
  • Пловдив
Брин то шашкането е по силно от мен Sad имам ел.апарат на Микролайф, уж хубав, сега го меря на 30 минути и то по 5 пъти (всеки път дава различно и аз взимам средно), но като видях стойност 135 и се изпотих, зачервих и вдигнах още повече. Писах на АГ, каза да взема Допегит. Но мисля да не взимам, че взех канела с мляко и 2 скилидки чесън, сега го мерих и е 126/75. Разбрахме се утре да и пиша. Хич не обичам така да притеснявам хората в почивен ден, но ще пиша какви са стойностите утре и ще видим как ще процедираме. Сега четох и за някакви магнитни бури. Днес съм 35+2 г.с. В сряда съм при феталния морфолог, знам, че ще премери всичко до най малкия детайл и ако има нещо ще каже. Но вярвате ли ми, само глупости мисля. Така съм се наплашила, че не кръвно, ми не знам какво. Искам да се отпусна, но пусто, явно съм Ха-хо. Тва с възрастта ставаме все по зле. Лягам и почвам да чета "Раждане с любов". И дано това кръвно да си стои на мястото.

# 452
Treloni, и аз напоследък така се изморявам - даже спя обеден/следобеден сън, което ми се е случвало в детската градина и то насила Joy Чудесно е, че сте успели с организацията и покупките. И ние днес поръчахме някои мебели за хола (нали сме в ремонт), а на 27-ми след прегледа ще ходим да купим някои неща, които ми е трудно онлайн да избера. Бях си планирала за тази седмица, но съм под карантина до 26-ти.

Бебка и при мен напоследък раздава "по-плавни" ритничета Blush Може би вече си им става по-тясно на бебоците и да нямат място за лупинги. От време навреме усещам пак по-резки движения, но е по-различно от преди, не знам как да го опиша.

За подарък за АГ аз не съм мислила - не сме толкова близки. Реших на първия преглед след раждането да ѝ занеса кошница с храна/бутилка алкохол, както пишат момичетата. На самото изписване може би ще помоля ММ да донесе малка почерпка - бонбони, сладки, нещо такова. Надявам се, че ще се организира Grinning

Момичета, тези от вас с опит, може ли да споделят дали в родилното заедно с помпата за кърма трябва да се носи и стерилизатор?  Thinking Аз в крайна сметка ще съм с ръчна помпа и чак ако се наложи, ще купувам електрическа.

# 453
Аз с първото раждане не носих стерилизатор. Мих си я на мивката. 1-2 пъти ги помолих да я стерилизират и се съгласиха. Иначе тая кърма, която събрах така и не я дадох на детето. Надали щях да му я дам и да имах стерилизатор, защото точно се учеше да засуква и не исках да се обърква със шишета. Сега пак така ще процедирам. Не твърдя, че е правилно това. Ако имаш място в куфара, вземи си стерилизатор. Най-много да го върнеш неизползван.

# 454
Хей, момичета колко станахме родилите? Изгубих страниците две ли три ли вече ...
За следващата тема трябва май да вкараме списък с бебчета 🥰😇

# 455
Аз си нося стерилизатор в болницата, защото тук стерилизират само веднъж дневно, а аз искам на всяко цедене с помпата да си а стерилизирам и нея и шишето. Отделно се налага да я храня по-често, за да почне да наддава, а понякога се забавят да ти върнат стерилизираните неща. Аз си дохранвам с изцеденото количество, даже понякога и адаптирано мляко добавка се налага да давам, защото малката е много дребна и не се справя винаги изцяло на гърда. С баткото не ми се е налагало да нося нито шишета, нито стерилизатор, защото той беше едър и си сучеше, даже отказваше шише. Всяко детенце си има различни нужди. По-скоро виж как ще се развият при вас нещата и си приготви стерилизатор у вас, за да ти го донесат при нужда.

# 456
Момичета, аз се връщам от преглед, тоновете са наред, имах една контракция. Бебето е вече 3150 в 36+2. Честно казано едва се движа по пътищата, тежи, опъва, стяга, чак накуцвам с единия крак, ужас.
Обсъдихме секциото как протича, възстановяване и т.н. доктора е доста позитивен, та ми вдъхна и на мен кураж. Иначе багажът ми е готов, още малко дрешки имам за пране и това е. Снощи имах малко по-силни менструални болки, викам си край раждането започва и се осъзнах, че не съм готова за такъв развой, хем все се надявам бебето да си избере датата само. Но в крайна сметка Божа работа. Пих нош па и всичко се успокои.
Стерилизатор мисля да взема за болницата, за всеки случай. За почерпката и подаръка още не съм решила.
Брин честито за решението, знам колко е трудно. Всичко ще е наред 🤗

# 457
Тези от вас, които са 36+ могат ли да ми кажат колко им е дълга шийката на матката? Аз до сега не съм имала скъсяване или проблем с нея, но днес ми я измери в сравнение с от преди 10 дена малко повече скъсена и се притесних Sad Как за 10 дни се е скъсила толкова. Някой има ли адекватна скала за триместърите и дължината на шийката? Не ми се вярва да дочака датата си .. Ама ще видим. Взех си нaправление за раждането и картона. Насрочихме и дата за секциото, пък каквото стане ..охх
 Waterviolet, и аз съм 36+2
Бебето е адски надолу слязло, мен това много ме притеснява. Ако тръгне да излиза, а аз не съм отишла навреме в болницата за секциото има ли опасност да се усложни самото секцио? Толкова надолу е бебето..

# 458
Според мен си е време шийката да се скъсява вече и бебето да е надолу. Някъде имаше таблица с размерите, но сега не мога да я намеря.
Защо да не успееш да идеш навреме? Далече ли си от болницата?

# 459
Гети, не го мисли, секцио и с разкритие правят, така че всичко ще е както си си го пожелала. За шийката до 28гс трябва да е над 25мм, след 32гс. около 20мм, след 36гс. 15мм и да се скъсява драстично, защото реално бебешорите вече си се водят доносени.

Аз пък днес цял ден получвам обаждания и съобщения дали вече имаме бебе, как е минало Flushed не знам защо хората са разбрали, че ще раждам на 21/03. А аз цяла бременност обяснявам, че след 21/03 вече ще е доносена бебешорката Joy та да видим дали сега няма да се запъне като истинско овне Joy а и яко получвам критики защо ще раждам естестено, а не секцио Rolling Eyes

# 460
И аз бях на преглед днес, шийката е скъсена и гладка и разкритие около 2-3 см. Но бебчето малко слабичко излиза на измерванията 2.800 кг.😐 38+5 седмица съм вече.
АГ каза, ако реша че може събота да опитаме да предизвикаме раждане със системи. Но според мен няма причина за сега, защото все още имам 10 дни до термина.. Така че мисля да почакам😊😊

# 461
Waterviolet, болницата е на 15 мин с кола от вкъщи, но просто се чудя като е толкова ниско бебето и ако тръгне да излиза да не стане така че аз да не разбера нещо, такива глупости ми се въртят из главата. Иначе в 36+2 ми я измери шийката 22мм, тоест казвате, че не е толкова зле, колкото си го представям аз? Просто преди седмица/10 дни беше 29мм. Вижда ми се рязко спадане. Иначе си имам леки контракции, вече почти не мога да спя нощно време, дори се събуждам от болка. АГ казва, че е толкова надолу главата, че дори не може правилно да го замери по тази причина. Като била така ниско главата и не можело точно да се измери на кг. Иначе и коремът имам чувството, че все ми е твърд. Продължавам си още магнерот 3х1 и от идващия понеделник седмица преди официалното секцио ще го спирам.
Какво ми става не знам, но умирам за сладко. Пазих се почти от ранна бременност насам, на моменти стигах до крайности, но тук от 10 дена не мога да се въздържа и си позволявам сладки работи.
Оказа се, че трябва да се консултирам с анестезиолог заради гръбначни проблеми, които имам. Да каже дали ще е окей спинална упойка при мен, ако не трябвало пълна упойка пфффф... Но предполагам тази консултация ще е чак когато вляза в болницата.
На мен Аг ми даде само картон, направление за раждане и изследванията за сифилис и кръвна група.

# 462
Бахар, може да го мерят грешно, чела съм много такива истории. Пожелавам ти да е по-голямо отколкото го изкарват и да наддаде максимално тези дни Flowers Four Leaf Clover
Гети, тази шийка все някога трябва да започне да се скъсява не може да стои все 3-4 см Joy 22 мм даже ми се вижда много, всичко ще е наред Grinning
Жоржи, и аз само им обяснявам кога влизам в 9 месец и кога ще е доносена девойката и не знам какво разбират, май съвсем се объркаха роднините Joy Чак критики че ще раждаш естествено?! Много странно, а уж по тв насърчават за естествено раждане, но обществото май е повече за секцио и лекари и близки....Това май ще си остане вечния въпрос.... Thinking

# 463
Бахар ако бебето продължава да наддава и няма причини да се задвижи процеса по-рано, и според мен си изчакай. Не разбирам защо трябва да се предизвиква, като има още време до термин.

Жоржи как може да те критикуват, какво му е лошото на естественото раждане, честно казано с кеф бих родила така, ако можех. Разсмя ме това с ината, моят от сега го виждам инатче, как се е запънал да си седи седалищно и последният месец се крие и докторът не може да му снима лицето. Свекървата вика срамежливко, викам да бе, преди като приличаше на извънземно не се криеше, сега реши да се срамува. Според мен го е ударил на инат, защото съм супер любопитна как изглежда сега, като е напълнял. Беше много смешен на ехографа, докторът въртеше камерата и той си въртеше ръцете от едната и другата страна, все едно ни казваше “искате, ама няма” 😁

Гети, както Жоржи е казала и с разкритие правят секцио, така че не е проблем. А и често се случва да има пълно разкритие, но бебето да не излиза, тогава също се прави спешно секцио. Не го мисли, днес питах моят доктор има ли вероятност да не ме хване спиналната, каза толкова рядко се случва и вика все едно да седнеш да мислиш сега ако сградата вземе, че се срути. Наистина по-добре положително да мислим и всичко ще е наред.
Иначе и аз така знам, когато са вече много ниско в таза, измерването е трудно и често не е правилно.
И моят корем постоянно го усещам твърд, но днес на тоновете имах само 1 контракция. И аз умирам за сладко, през цялата бременност не беше така.

# 464
Аз толкова сладко и пакетирани боклуци колкото от 2 седмици насам не съм яла никога… какъв е този апетит не знам. 🙊

Излезе ми МБ и за пръв път срещам “коки”, някой знае ли дали е инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт