Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 694
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, вие мислите ли да подарявате нещо на АГ след раждането?

Аз честно казано не си падам по някакви статуетки, картини и подобни персонализирани неща (то и кабинетът му е пълен с такива), още повече, че като човек не го познавам. Та изобщо се чудя освен почерпка в деня на изписването дали да взимам подарък и клоня повече към не. Все пак, ако вие имате интересни идеи мога и да се възползвам.

# 436
Fifi май това го коментирахме и се извинявам ако се повтарям… аз съм пациент на моята АГ от доста отдавна и се познаваме добре, имам наблюдения какво харсва и какво обича. Отделно с няколко приятелки раждаме при нея в поредни месеци, та сме се разбрали всяка да вземе по едно бижу (обеци, гривна, колие) и ще й стане комплект. Но това в само защото я познаваме отдавна и много я обичаме, и искаме да й е нещо за спомен, тя ще знае че е от нас трите и така. Но ако не познавах доктора и само раждам при него, може би щях да вземе някаква много хубава бутилка алкохол и нещо към това ( поръчкови бонбони, кутия за почерпка и т.н.). Взимала съм кутии от тук https://instagram.com/brie.stories?utm_medium=copy_link страшно ефектни са и много вкусни.

# 437
Аз също имам подарък за моя аг - малък подарък с гравирано за нея, ще си го сложа в багажа за родилното. Иначе за изписването мисля да оставя една питка погача и една малка торта в отделението, то е за здраве. Гледах ваучери в грабо за кетъринг хапки, но не ми се занимава, а и не знам дали ще мога да сляза пред болницата като ги доставят, тъй че отпадна като вариант. Ще видим де, да стигнем до там с почерпката хах :Д

# 438
Здравейте, дами!
Понамаляха ли движенията на вашите бебоци? Моя тия дни е доста мързелив. Нямам големи палзи от по 4-5 часа, но ми прави впечатление вече не са толкова чести движенията. Старая се да не се филмирам, в понеделник съм на консултация и ще го видим.

# 439
Не са намаляли, но са някак по плавни, личи си че няма място. Като тръгне да се намества и чак боли. Хълца често.
Момичета знам, че го обсъждахте, но досега не съм имала киселини и сега два дни ми е доста зле, чак ме боли. Споделете какво пиете. Пробвах сода и ябълки, като че ли имаше леко подобрение, но не изцяло.

# 440
На мен за киселините, които имах около седмица ми помогна кисело мляко. Ядях постоянно.
Иначе за почерпка за отделението ще направя кошница със сокове, бонбони, козунак, гризини и т.н ..
За АГ също ще направя кошница за първия преглед, като ще взема някакъв хубав зехтин, маслини, риган, вино (мъжът ми е грък, та затова 😀) някакви неща, които ще може да си използва вкъщи. Не ми се иска да взимам нищо материално.. сигурна съм, че си има предостатъчно такива подаръчета. Предпочитам да е нещо, което ще и влезе в употреба.

# 441
И моето понякога не се движи с часове, а накрая съвсем леки усещам някакво движение. Вечер обаче си има един час, в който винаги буксува. И аз чакам понеделника за преглед и финални уговорки с лекаря.

# 442
  • Sofia
Моята напоследък много хълца. Даже миналия път на тоновете хълца през цялото време. Аз бях на отворена врата и в общи линии всички й слушаха хълцавицата, защото този подскачащ звук беше по-силен от самите тонове.

Иначе и тя си има моменти, в които не е много активна. Миналата неделя я усетих чак в 13:30, а бях будна от 6:30. Потупвах я, ръчках я, гъделичках я, прибягнах до сладко... никаква реакция, кърти си девойката. Най-накрая зарязах, че от зор да не взема да предизвикам контракции. Тези дни е по-активна, но наистина движенията са по-различни. Усещам ги не като ритници, а наистина като плавно преместване. Понякога имам чувството, че се протяга, разтегля ми корема като дъвка.

Тъкмо се бях зарадвала, че е главично предлежание (понеделник) и на следващия преглед (петък) вече беше седалищно 😩. Върти се като пумпал. Явно и двамата АГ са прави - единият казва, че докато имам достатъчно околоплодни води, тя ще си се върти. Според дугата АГ заради предишните бременности матката ми се е разширила и бебка може да си се върти така буквално до края. Дано поне да не се върне напречно, че така си изкара почти цялата бременност, явно й харесва.

И да се "похваля". Най-накрая взех решение къде ще раждам. В Шейново. Беше трудно решение и много ми е стегнато около врата. Не знам изобщо какво да очаквам, нито като отношение, нито като база, нито като професионализъм от страна на мед. персонал. Дано всичко да мине безпроблемно.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:18 от Brin de muguet

# 443
Здравейте, включвам се само да кажа, че ПОДАРЯВАМ крем за зърна на Авент, нов с годност до края на април.
Ако някой все още не си е купил и ще му трябва за болницата да ми пише на лично.

# 444
Жоржи, благодаря за линка. Ще си ги запазя тези. Тъкмо днес се чудих от къде бихме могли да поръчаме нещо подобно. Иначе аз мисля да подарявам подарък на прегледа, който се пада около месец след раждането.

За изписването изобщо не ми се занимава д почерпки, та мисля това да го оставя на ММ като този път няма да е нищо грандиозно.

Предния път бях поръчала торта, питка, банички, алкохоли, бонбони и сума ти още неща. Роднините от зор да съберат почерпката бяха забравили да ни снабдят с храна вкъщи и общо взето се прибрах прегладняла и буквално нямаше какво да се яде 🤣 Този път по-лежерно

Fifi май това го коментирахме и се извинявам ако се повтарям… аз съм пациент на моята АГ от доста отдавна и се познаваме добре, имам наблюдения какво харсва и какво обича. Отделно с няколко приятелки раждаме при нея в поредни месеци, та сме се разбрали всяка да вземе по едно бижу (обеци, гривна, колие) и ще й стане комплект. Но това в само защото я познаваме отдавна и много я обичаме, и искаме да й е нещо за спомен, тя ще знае че е от нас трите и така. Но ако не познавах доктора и само раждам при него, може би щях да вземе някаква много хубава бутилка алкохол и нещо към това ( поръчкови бонбони, кутия за почерпка и т.н.). Взимала съм кутии от тук https://instagram.com/brie.stories?utm_medium=copy_link страшно ефектни са и много вкусни.

# 445
Аз сега четох една статия за изписването и пише, че е хубаво да се занесе питка и торта за здравето на детето и се чудя - торта, питка, банички и безалкохолни да занесем, то и алкохол трябва като се замисля. Това за отделението, а за докторката не знам какво ще стане, ако тя не ми е на раждането ще е нещо по-малко и много ще ме е яд Frowning1 Ако си ми е тя сигурно кошница и цветя на прегледа ако я няма в деня на изписването, тези кутии и на мен ми харесаха, но не знам....обърках се....
Брин, важното е че си решила и повече няма да го мислиш Hug Стискам ти палци всичко да е наред и да останеш доволна 🤞Hug

# 446
  • Пловдив
Момичета, в сряда спрях аспирина 150мг, кръвното ми беше около 120/65. От два дни като го меря се вдига 127/70, а сега го измерих 132/75. Бая се шашнах. Макар, че е единичен случай. Вие имате ли такива наблюдения след спирането на аспирина. Сега взех лъжичка канела с мляко. Предните седмици пиех фреш от цвекло всеки ден. Явно трябва да продължа и да не се притеснявам толкова много. Иначе съм всяка седмица на лекар, Беба си расте, даже я мерят седмица напред.

# 447
  • Sofia
Soulmate, и на мен ми предстои спиране на Акард другата седмица. АГ ми каза след спирането му да си меря редовно кръвното. Не знам доколко е нормално да се вдига след спирането, но явно е възможно да има такъв ефект.
Мери го редовно и после сподели на АГ.
И най-вече се опитай да не се шашкаш, че ще вземеш да вдигнеш кръвно от самия стрес.

# 448
Честити бебчета, момичета! Да са ви здрави и щстливи и много да ви радват и бързо възстановяване на вас!

Soulmate, аз спрях аспирина този понеделник. До тогава кръвното ми беше около 120 на 80, от два дни го меря редовно по няколко пъти на ден и е по-високо, вечер дори вдигам до 135/140 на 95, чак ми става лошо от това кръвно. Утре ще притеснявам АГ да видим какво ще каже.

# 449
И моята девойка е по-мудна тези дни, но доста често хълца и то продължително.
За киселините…пия газирана вода, буквално с литри😂 само това ме спасява.
Аз нямам никаква яснота, взеха ми секрет за МБ, ПКК и отново антитела за отрицателни резус фактор. Имам по-малко от месец до термин и АГ ми каза че са си при нея всички документи и общо взето…само с личната карта каза. Да съм отивала ако има регулярни контракции, изтичащи води или ако не съм усещала бебето повече от няколко часа.
Та багажа е готов в 36+1, в сряда съм на тонове и ще ме прегледа с видеозон надявам се.
За изписването…някак си не си представям “софри”, може би една торта с една питка и няколко сока, а за АГ на първия преглед някаква подаръчна кошница си представям

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 00:10 от DareAngel

Общи условия

Активация на акаунт