Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, а вие с какво ще изписвате бебчетата? Тези комплекти, които се предлагат навсякъде, удачни ли са, или имат супер много излишни неща? И освен дрешките - какво е ок да има - пеленка/одеалце/портбебе? Какво ще препоръчате?

Аз видях много салдурски рокли, но има и най-обекновени бодита, които мисля, че също са ок. Как е прието? И вашият опит какъв е? И като имаме предвид сезона - дано ни хване всички по-хубаво време поне.

# 151
При раждането на дъщеря ми бях купила много сладурски комплект за изписване с много части вкл. и рокличка и ританки, но по- прилепнали за да имитират чорапогащник.
Акушерката видя доста зор докато успее да я облече с тях, а и на самото бебе не му беше особено комфортно цялото това суетене. Накрая я "опаковаха" и в пелената от комплекта, та почти никой не разбра колко е нагласено бебето 😃 Като гледаме снимки от изписването се вижда само пелената, а на специалните одежди се радвахме основно аз в къщи.

Сега от дистанция на времето и малко натрупан опит , нямам никакво намерение да процедирам по същия начин. Приготвила съм обикновено комплектче за новородено, и мисля да наблегна повече на някоя по- интересна Пелена. А пък за роклите и фустите знам, че ще има достатъчно време по- натам Simple Smile

# 152
  • София
За изписването двете ми най-добри приятелки ми подариха комплекти (ще е голяма цупеница кой да облека Grinning ). Единия е от H&M, а другия от Angel baby. Страхотни са и двата и вероятно ще ги взема и зависи кой стане на бебето (единия е размер 44, а другия 50-56) ще видим с кой ще сме. Мисля с дрешки и пелена да е само.

# 153
Добро утро мамчета ❤
Честит празник! Бъдете много здрави, щастливи и обичани вие и вашите семейства !!!! ❤❤❤

Пускам инфо за каката на априлчетата!
От вчера вече сме преместени в Дом Майка и дете в Стара Загора цели 1.450 кг е госпожицата, на външен вид е много добре, много активна, хапва си! Продължава да е на някой лекарства, но живот и здраве като достигне 3 кг ще си я приберем 🥳🥳🥳

П.С. пускам пост и тук, понеже предполагам, че не всички сте в групата във ФБ ❤❤❤❤❤❤

# 154
Callum, супер новини! Сега съм сигурна, че вече ще започне по-бързо да наддава.

Честит празник и от мен.

П.С. Ти коя фейсбук група визираш, че аз участвам в тази “Бг мама - априлски бебчета 2022” и не виждам никакъв пост от теб.

# 155
BMR , пиша  в "Априлски бебчета 2022" аз честно да ви кажа ги обърках на цяло тия групи, в тази има едно момиче Виктория, която ме отбелязва в списък и постове и аз там пиша.... объркана работа 😅

Callum, супер новини! Сега съм сигурна, че вече ще започне по-бързо да наддава.

Честит празник и от мен.

П.С. Ти коя фейсбук група визираш, че аз участвам в тази “Бг мама - априлски бебчета 2022” и не виждам никакъв пост от теб.

# 156
Честит празник, мами! Бъдете здрави, щастливи и цветни! 🌷

Аз взех крем за зърна на медела. На промоция е в baby.bg и не съм се чудила много. Смятам, че вършат една и съща работа.
Относно секциото, аз имам вече дата, която е точно 2 седмици преди термин. Искаше ми се определена дата, но моята АГ няма да бъде на работа тогава и в край на сметка и казах тя да определи дата.
За багажа имам основните неща и горе долу съм готова, като от болницата подсигуряват почти всичко но все пак аз съм си взела еднократно бельо, превръзки, подплънки за зърна и т.н…
За бебето съм взела само 2 комплекта за изписване, които съм си взела от НМ. Едното е в р-р 50, а другото 56 р-р. Взела съм боди с къс ръкав, боди с дълъг, панталонки, чорапки, шапчица, едно ромпърче за навън с прехлупване на ръчичките и крачетата и плетена ватирана пелена. Не съм го мислила много.
Иначе влизам в 9 м следващата седмица и се чувствам суперр.. като изключим, че през нощта много ми изтръпват пръстите на ръцете и дланите.. просто ужас..
Още малко остана.. нямам търпение вече!

# 157
Здравейте, момичета!

Аз пия по 1 таблетка сорбифер сутрин, след като хапна. АГ ми каза сутрин да го приемам и че 4 часа след това мога да пия магнезия (пия по 2 таблетки биолектра дневно). Към 22-ри ще пускам изследвания и ще видим какъв е ефектът. Хемоглобинът ми последният път беше паднал на 117 от 131 и затова ми го изписа. Не знаех това за усвояването с портокаловия сок - интересно Thinking

Прах за пране купих от магазин Зоя - Blue Planet май беше като марка. Реших да взема някакъв био - уж точно с цел да е максимално чист и да не дразни кожата. Ще видим.

Като чета колко сте напред с подготовката и се усещам, че трябва да се стягам. Днес ми е последният работен ден, ще си почивам до неделя и от понеделник започвам с покупки за куфара и за изписването Blush

Аз имам добра новина за бебка - в неделя на прегледа беше главично, завъртяла се е и пъпната връв вече не беше около вратлето. Доста се успокоих за пъпната връв, признавам си Hands Pray Засега останахме на вариант естествено раждане, пък ще видим.

Някой от вас пътувал ли е в осми месец? Чудя се за една разходка с ММ за няколко дни, да подишам малко планински въздух. Не е супер далеч, но знам ли Thinking

# 158
Roni, ние пътуваме до Гърция на всеки две седмици и честно казано разходката и промяната ми се отразяват прекрасноооо! Единственото неприятно нещо е, че доста често се налага да спираме за тоалетна.. 😀 докато стигнем до желаната дестинация..
Лично аз, силно препоръчвам не далечни пътувания докато имате възможност.. 😊

# 159
Roni, д-р Стратиева от клиника Оскар ми каза, че желязото трябва да се приема следобед, иначе не се усвоявало, и както вече писах с чаша портокалов сок или фреш. Аз затова си го пия следобед малтофера, а не сутрин. Сутрин си пръскам б12.
Аз доколкото знам не е препоръчително да се пътува вече като си в 45-дневния болничен. На мен лично ми става и лошо, но пък ако всичко ти е наред и не те бърка пътуването, защо не.
ВиолетК, и на мен много ми изтръпват ръцете през нощта, още от 5-6 месец ми е така. Имаше по едно време леко затишие, но напоследък е почти всяка нощ. Адски неприятно е, АГ ми каза, че като родя щяло да отмине...
Аз като имам дата за секциото ще си я кажа на семейството и най-близките риднини, предполагам и някои приятелки ще я знаят. Няма как - всичко знаят, че ще съм секцио и то планирано (дай Боже) и като наближи няма как да ме питат за датата и аз да мълча. Не съм и суеверна. Макар че имам все още много познати, които дори не знаят че съм бременна. Не сме се виждали примерно от месеци и затова не съм им казала. Не мисля и да го огласям у фейсбук като родя, тъй че сигурно ще им е голям шок някой ден като ме видпт директно с бебе. Вие какво мислите за писането на статус у фейсбук като се роди бебето, падате ли си по тези неща?

п.с. една приятелка роди миналата седмица във Вита в гр София. Адски е доволна от условията, каза, че всички и всичко било повече от добре, а тя е доста капризна, даже си доплати да е сама в стая. Раждала е три дни, било е адски тежко, но тя е искала естествено и те са се съобразили с това й желание.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:47 от Гети75

# 160
Относно писането на пост във фейсбук може и така да обявим беба, знам ли 🤷🏼 като дойде момента ще го измислим. Всичко да мине наред най-важно, иначе аз не съм по суеверията и криенето. И снимки си качвам бременна и новината също започнах да я казвам от рано на клиенти (с намерението когато и да се наложи да спра работа да са наясно със ситуацията). Общо взето както всеки си го усеща. Но да си споделя 😃 лично мен особено ме дразни, това, в което някои вярват- че нищо не трябва да се купува докато не минело раждането.. Буквално защо- чакаме нещо лошо да се случи? И да не си харчим парите напразно или?.. Ние си накупихме всичко от 8-мия месец, ей така вселената да знае, че това дете е чакано и вече обичано от всички и че имаме задължение една към друга и трябва да се приберем живи и здрави от болницата 😊 Сигурно хормони 😃😃 ама някои суеверия наистина ми идват в повече..

# 161
  • Sofia
Но да си споделя 😃 лично мен особено ме дразни, това, в което някои вярват- че нищо не трябва да се купува докато не минело раждането.. Буквално защо- чакаме нещо лошо да се случи? И да не си харчим парите напразно или?.. Ние си накупихме всичко от 8-мия месец, ей така вселената да знае, че това дете е чакано и вече обичано от всички и че имаме задължение една към друга и трябва да се приберем живи и здрави от болницата 😊 Сигурно хормони 😃😃 ама някои суеверия наистина ми идват в повече..
Аз не купувам нищо, докато не мине раждането. Това ще е вече трети път. Не го правя от суеверие. Никога не съм била суеверна.

Скрит текст:
Но факт, всичко се случва и аз предпочитам да си пазя психиката.
По-голямата ми сестра е починала в родилното, малко след като се е родила. Било е голяма драма вкъщи.
Не мога да си представя да накупя всичко необходимо за бебето, да напълня цяла стая с принадлежности купувани с толкова много любов, надежда и очаквания и не дай си боже да се случи нещо, да се прибера у дома сама и да се чудя какво да правя всичките покупки, които ще ми напомнят само за едно. Просто ще рухна психически.
Съжалявам, гаден пост. Но не всичко е суеверие.

# 162
Brin, да наясно съм с тези случки. За съжаление има ги.. и знам че точно затова са измислени суеверията, не е от хубаво. Съболезнования на семейството и че започнах тази неприятна тема. Но и в тази връзка казах че го правя да изпратя цялата си позитивна енергия. Просто за мен лично, ако не се подготвя ми навява лоши мисли. Пък вече другото си е божа работа, не зависи от нас и сме безсилни..каквото имаме писано ще си го патим.

# 163
И аз съм си накупила всичко. Все пак смятам, че бременността е време, в което трябва да сме позитивни и да мислим хубави неща, тъй като лошото всеки го мисли.. когато разберем, че сме бременни, мислим дали ще има пулс.. като чуем пулс мислим, дали ще се задържи.. като падне риска от аборт мислим за феталната и евентуалните проблеми.. в напреднала бременност мислим, дали бебето мърда достатъчно… в общи линии бременността е достатъчно стесираща и без да го искаме, така че лично аз смятам, че трябва да се зареждаме с позитивизъм, колкото се може повече!
Аз съм голям привърженик на социалните мрежи. И корема си снимам и бебето, и името ще обявя с пост като му дойде времето.. За мен социалните мрежи са единственото място, където наистина можеш да запазиш спомените си и да си ги припомняш всяка година. Не виждам защо да не споделям в социалните мрежи, след като те запълват 70% от живота ни към момента. Съпругът ми например ползва СМ само за информация.. не публикува и не се интересува от нови приятелства и т.н … в такъв случай разбира се, не виждам защо да започне да споделя след като бебето се роди. Но аз лично съм доста активна и не смятам да променям това след появата на бебето.. Стига да имам време разбира се 😀

# 164
И аз не искам да купуваме почти нищо, докато не мине раждането. Така си го усещам за правилно за мен. Купихме количката, защото не може да се купи веднага, а е с доставка. И комплектче за изписване. Всичко останало майка ми и мъжа ми ще отидат, докато съм в болницата и ще го купят. Мъжа ми е купил и термометър за баня рибка😀, много му бил харесал.
Днес ми е малко притеснено понеже на 10ти март ще съм точно 21 дни преди термин, а аз съм се родила 21 дни преди термин, както и баща ми.  Също така брат ми има рожден ден на 10 март и в началото си мислех как може да родя на рождения му ден. И ми е едно такова развълнувано/ притеснено все едно очаквам нещо. Все пак си е малко раничко в 37ма седмица, дано поизчака още малко..

Общи условия

Активация на акаунт