Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 47 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Относно багажа, аз съм с един малък куфар за ръчен багаж и една раница, която купих за бебето (от тези с отделения за шишета, китайските марки) много в удобна! В нея съм сложила козметиката, документи, зарядни и това е. В куфара съм взела дрехите за изписване на бебчо, една рокля за мен, бельо, кърпи, тоалетни принадлежности, чехли и това е.. аз ще раждам в Токуда и за там нямам нужда от друго..

# 556
И аз съм приготвила малък куфар и една чанта, която се слага върху него и там ми е козметиката, а в куфара са нощниците, дрехите за мен и беба, чехли, солети, барчета и вода. Ако нещо съм забаравила, ще ми донесът.
Мен започва да ме хваща параноята, утрв съм на преглед и дано има някакво положително развитие и да е слязла поне малко надолу🍀

# 557
Аз съм с малък куфар и раница.
Същото като момичетата, чехли, кърпа (обичам да си ползвам моя), козметика, протектори и крем за зърна, помпата, има в болницата, но ще си взема моята, еднократно бельо, жилетка. Вода, шоколад ще взема, телефон, зарядно разбира се. Чудя се аз с какво да съм на изписването, колебанието ми е същото като дрехите за малкия, не искам да е нещо супер официално и все пак. Чудя се и какво ще ми стане като размер, може би ще трябва да е някоя по-широка рокля.

# 558
При мен обемът в багажа идва от нощниците - 5 на брой за всеки ден по една. Отделно един халат, гащи, чорапи, кърпа за тяло и за лице, козметика, лекарства, мокри кърпи, чехли, тоалетна хартия за всеки случай, води от 500мл 5-6 броя, едно долнище за под нощницата, документи, чаша, вилица, лъжица, еднократни гащи, дамски превръзки, комплектът за изписването на бебето, трябва да добавя за мен някаква туника или нещо за обличане за изписването. И ето го куфарът се препълни.

# 559
И аз ще раждам в Токуда, но съм си спретнала едно малко куфарче, разни глезотии съм си сложила, имам си определена нощница, с която искам да раждам. Взела съм си книжка, разни тоалетни неща, хавлия, бюти маски за лице Joy ще забавлявам персонала Stuck Out Tongue Winking Eye

# 560
Момичета, от няколко дни през деня и вечерта започва да ме боли кръста и гърба за известно време. Това дали са контракции , защото стягания си имам от много време , но досега не ме беше болял кръста и гърба така както преди цикъл ? Вече взех да си мисля , че няма да разбера , като започне раждането 😄

# 561
  • Пловдив
Момичета, от няколко дни през деня и вечерта започва да ме боли кръста и гърба за известно време. Това дали са контракции , защото стягания си имам от много време , но досега не ме беше болял кръста и гърба така както преди цикъл ? Вече взех да си мисля , че няма да разбера , като започне раждането 😄
Може би са контракции, но не са такива, които ти казват, че раждаш. Навсякъде пише, че няма как да ги объркаш. Силни и ясни болки са контракциите, когато станат на 5 минути и продължават по 1 минута, казват, че може да се тръгва към болницата. Иначе може да си имаш контракции и после един ден да нямаш нищо. После пак така и така до края.

Жоржи, страхотна нагласа 😁 и аз ще си взема една бюти маска за разкош!
Иначе аз съм взела само неща за мен - чехли, джапанки, гащи, чорапи, хавлии, четка, паста, душ гел, 2 шоколада (ще си ги изям целите 😁), малко сухарчета едни, бисквити, зарядно, слушалки, помпа за кърма, крем и подплънки за гърди. Още нямам направление, ще ми издадат в сряда като съм на консултация. И документите приготвям и мисля, че е това.

Аз изпрах всички дрехи, но сега остава да ги изгладя, а така ме мързи 😁
Като стоя малко повече време и почва да ме боли отдолу ( като че ли шийката или и аз не знам какво, ама ми опъва)

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 19:08 от *Soulmate*

# 562
Тъй като не можах са открия в интернет що е то родилни контракции, вчера питах АГ и той каза, че няма жена, която да не разбере, че раждането е на път, усещало се регулярно стягане на целия корем (с болка естествено).

Аз лично се надявам да не стигна до там и да трябва по спешност да правим секцио. 😵

Извинявам се за тъпия въпрос, но когато изтичат водите, наведнъж ли се случва това? Или си тече и тече…

# 563
Фифи и двата варианта съществуват, на мен ми изтекоха на един път с каката, беше точно като по филмите все едно те заливата с леген с вода. Но също знам, че може да си текат малко по малко. Кажи на АГ ако имаш съмнения, те проверяват с разтвор, които оцветява.

# 564
За щастие нищо не тече и се надявам да не. Просто информативно питам. Blush

# 565
На мен с първото раждане изобщо не ми изтекоха води - спукаха ми ги в хода на раждането. Иначе да.. нормално е да се чудите какви са родилните контракции, но наистина няма как да се сбъркат. Като/ако дойде този момент със сиг ще разберете.

Аз пък имам чудене… дали второто раждане ще протече подобно на първото? 🤷🏼♀ Защото нали всички казват, че като станат контракциите на всеки 4-5мин и продължават по една минута в рамките на поне час, тогава може да се тръгва към болницата… да ама при мен с първото раждане 2 поредни нощи беше така. Първата следях 3 часа такива контракции болезнени. Отидохме в родилното - никакво разкритие. Прибрах се и към 6 сутринта всичко утихна. На следващата вечер отново към полунощ започнаха на 4-5минути болезнени и така 2 часа някъде като се засилваха. Айде пак към родилното - 1см разкритие. Върнаха ме. Продължиха тия контракции и към 4 сутринта пак отидохме - 1,5см разкритие 😀, но ме приеха този път, защото съм била идвала за втори път… хубаво, ама ме сложиха в една тъмна стая, овързана с апарата за тонове и ми казаха да си лягам да спя. Аз се стресирах, защото беше през нощта, сама бях, нямаше никой, а и от предстоящото неизвестно. Като стана 7 и всички дойдоха на работа обстановката доста живна и вече вс беше наред и се успокоих.

Този път сме с малко дете, което през нощта спи и това само го мисля. Уговорили сме някой от нашите братя или майка ми да дойде у нас при детето, ако тръгне през нощта, но като цяло не ми се иска хич да ги притесняваме хората особено за фалшива тревога. Мисля си да си стоя макс дълго у нас, ама и това ми е притеснено, че пък второ раждане уж по-бързо и по-лесно минавало и не знам… има ли мами с 2 естествени раждания вече? Дали са протекли по подобен начин и двете?

# 566
Аз пък искам да ви питам как протича преглед за разкритие? Ако може някой да ми разясни.

# 567
Прегледът за разкритие на мен ми правят с пръст. Лекаря проверява отдолу с ръка , за мен не е нещо болезнено. Ако се отпуснеш хубаво не е нещо страшно и за няколко секунди е..

# 568
  • София
Аз ще раждам в Шейново, бях си подготвила един списък за родилното, но нали миналата седмица лежах за задържане и направих някои модификации по списъка, защото се убедих, че има много нужни неща и неща, които пък изобщо няма да ползвам докато съм там. Най-полезните вещи ми бяха нощната лампа от декатлон, за да не будя момичетата през нощта като ставам за нещо(+ в тоалетната нямаше осветление и си я носех с мен Grinning ), една преносима батерия, защото при моето легло нямаше контакт и трябваше да си зареждам нещата на друго легло както и филтриращата бутилка за вода на Аквафор. Бих си взела и спрей за нос, защото беше много сух въздуха и имах проблем със синусите. Аз нямаше да се справя и без слушалките с активно заглушаване на шума, защото не мога да спя на шумни места, а там определено беше адски шумно. Пусках си бял звук за бебета и заглушаването и заспивах. Бях си взела и собствена калъфка за възглавницата, защото не знаех какво е положението. Убедих се, че и чаршаф не е лоша идея да си взема, но още обмислям за това. Надявам се това да е полезно за някое момиче, което ще ражда в Шейново. За мен условията са под всякаква критика, но се издържа ако си го направиш комфортно.
Отделно реших да си взема и апарата за кръвно, защото като бях в болницата едно момиче беше вдигнало кръвно без да усети и много проблеми... моя е малък и няма да заеме много място в багажа и без това. Термометър също ще си взема за бебчо като е при мен.
Другите неща от списъка са ми като при вас и честно казано се притеснявам дали ще се побера в малък куфар, защото съм си взела 3 вида превръзки/следродилни гащи, които са обемни и ще заемат бая място. Мисля и нощници, тениски и потници да си взема повечко бройки, защото не знам какво ще е положението след раждането. Ще си взема надрания куфар, който поне е здрав, защото честно казано не бих отишла с нов там Grinning

На мен преглед за разкритие ми правиха като вагинален преглед. Обаче са ми казвали и за такъв с пръст.

Относно контракциите моите са като стягания и менструални болки. Силни и болезнени, но се случват веднъж в денонощието и то след като съм правила нещо уморително. Има жени, които изобщо не ги усещат, но ако има такива като мен усещат е много важно да засичат колко са продължителни и през колко време. Както и колко боли и съответно да се консултират с АГ.

# 569
Сега по никое време реших да стягам багажа. Излиза, че в частна болница почти нищо не ти искат, ама аз за всеки случай сложих доста неща.

Помпа за кърма
Превръзки за бременни (+едни обикнвени)
Подплънки за гърди
Еднократни гащи (+ нормални, но по-широки и дълбоки)
Компреси за гърди на lansinoh и крема за зърна
Препарат за съдове бебешки (стерелизатор няма да мъкна)
Протектори за зърна
Жилетка си взех
Сутиени за кърмене
Чехли
Никакви дрехи, освен една рокля за изпсиването (то май си караш по цял ден по пижама там?)
За всеки ден чорапи (къси, дълги, знам ли)
Слушалки

За бебето сложих одеяло, дрешки за изписването.

Имам да добавя и още някои дреболии, ще си взема и сешоар, че моята коса много трудно съхне. Направила съм списък, за да проверя преди тръгване, че не всичко може да стои и да чака в багажа, като зарядно за телефон например.

Добавяйте и вие, ако се сетите нещо, ще бъде от полза. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт