По Вода и с Късмет към ФЕВРУАРИ 2005! ІХ

• 14 703
  • 268
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро...аз не спя, но преживявам вчерашната  "новина"...едно такова тъпо ми е...
Иначе седя и гледам календара и си  казвам - малко остана -не мога  да повярвам, че до тук издържах!
Някой с нещо да се похвали - паднала тапа, редовни контракции или подобно (не съм кръвожадна, просто вече премина средата на януари и е възможно да се пръкват първите февруарчета).

# 136
Здравейте майчета и от мен Цвета,

Аз току-що започнах лека по лека да отделям на една страна нещата за родилното, та да съм подготвена, а не в последния момент с болки и в паника да започвам да си стягам багажа. Някои неша обаче ще трябжа да остажя за най-накрая защото ще ми трябват до последно (като паста и 1четка за зъби и т.н.). Другите неща смиятам да ги слагам вече в чанта/сак да са готови.

Честно казано започвам да се притеснявам яко (термина ми е на 18.02) и да си мисля дали ще ми изтекат водите вкъщи, колко ще ме боли, ще издържа ли на болката и много  ми е трудно така като нещата са ми неизвестни. Освен това започвам да се чудя като пристигна в болницата когато дойде момента дали ще бъда адекватна да реагирам на всичко и дали ще мога да слущам и изпълнявам всичко което ще ме питат и казват докторите (засега може би нормално ще раждам, но то не се знае дали няма да премина и към секцио).

Пишете ми какво смятате за горните ми притеснения, които със всеки изминал ден стажат по сериозни.
Чакам вашите отговори с нетърпение.
Цвета

# 137
Здравей Гена, искам да те питам като стерилизираш шишетата, помпата и т.н. в какво ще ги съхраняваш стерилизирани?

# 138
Здравейте, радвам се, че форумът работи, дано няма повече издънки.
Като за отчет, а може и да послужа на някои от вас, ще се похваля, че най-после се видях с акушерката, при която ще раждам, за инструкции и уговорки, че днес официално влизам в 9-ти месец. Майтапът е, че на обменната ми карта има всички изследвания, но не и положение на плода....веселба Simple Smile
Та който ще ражда в Шейново ще му трябват само джапанки (нощниците от там ги дават), 2 малки хавлиени кърпи за тоален, 1/2 кг. изгладен за стерилност лигнин (по възможност бял), 1 1/2 л. минерална вода, 1 бутилка отвара от смрадлика - (за промивка, в случай на епизиотомия), тоалетни принадлежности и горна дреха (жилетка или нещо от сорта за слизане до кафето), подсети ме за зарядното за GSM-а и монети за телевизора, ако искам да гледам - това като за начало, после таткото след раждането трябва да донесе пакет неразпечатани памперси за новородени и пакет мокри кърпички. Бельо - по избор.
Запозна ме с подробностите около началото. Интересното беше, че слузестата запушалка, ако падне, може и да не се усети и не било толкова фатално....А ако изтечат водите, които можело да се сбъркат (първоначално се различават с душкане), но по-сигурно било да напоя някакъв бял превързочен материал (пр. ежедневна дамска превръзка) и да я занеса, тя проверявала с някакъв лакмусен материал....и при контракции да не тръгвам преди да станат на 5 мин. - точно: не пр. на 6,4,5,4,6,...това са настройващи се, а когато станат точно на 5, тогава тръгваме.......от нас до Шейново са около 10-15 мин. с моткането до 30 (че може да се наложи да я взимаме от тях, ако не е на смяна). Това беше в кратце билозо двучасов разговор Simple Smile))
Godzilla, никакви признаци на хоризонта...
tzvetam, спокойно, нормално е да се притесняваш, но се опитай да не му мислиш много, когато дойде моментът, ще се мобилизираме.... поне, според думите на преминалите от там, просто изключваш за всичко останало..... Аз примерно съм ужасно срамежлива и ме стресират неща, като клизми, бръснене и .... но казват, че си толкова абстрахиран, че дори не им обръщаш внимание - дано да е така... стискам палци, може да сме по едно и също време (18.02 е и моят термин по направление)
Gena, защо ще стерилизираш толкова рано, не е ли двойна работа. Когато почнат контракциите, ще имаш изобилно време и по-добре тогава да се разсейваш с нещо Simple Smile
iva 76, доколкото съм чела стерилизацията е временна - 8-12 часа при затворен стерилизатор, така че в каквото и да съхраняваш, когато му дойде времето да използваш помпите и шишетата, пак ще трябва да се стерилизират........
Приятен ден ви пожелавам на всички Simple Smile

# 139
.......... Боже, с какви дребни проблеми си пълним главите, а с какво трябва да се справя Мама от Финландия. Господ да й е на помощ......

# 140
  • София
Анайс, аз съм студентка,уча моден дизайн,ако успея-дай Боже,тази година трябва да се дипломирам.
Аз не мога да се похваля -нито паднала тапа,нито зачестяващи контракции,макар че тези дни ще се скусам от контракции,ама не зачестяват.Вечет са доста чести,ама примерно един час са на 10мин. после спират,след 1 час 1-2 контракции,през деня като скитам по улиците много чести...ама все пак неболезнени,та явно скоро няма да се ражда.И мен ме е хванало шубето яко,багажа е почти готов,като изключим нещата,които ще слагам в последния момент и се надявам да не забравя...
Не съм мила чиниите от 2 дни,май е време да се пренеса в кухнята вече,че довечера няма да има в какво да ядем #Splat
Само ми се мързелува,пазарува...ей такива неща!
МОФ дали ще се върне днес от болницата?Егати кретена е тоя!!! #Sniper

# 141
Е честит поправен форум! Истинска благодат !
За Мама Фин направо нямам думи , но не се учудвам защото имам приятелка която беше в същото трудно положение. Но трябва да ви кажа че една МАЙКА е готова на всичко за децата и винаги успява !
А за термометъра аз си купих комбиниран на Бертони за 1.90 и е страхотен - като шарена жабка е.

# 142
Здравейте мамчета Wink
Днес много хубаво слънчице, добре се разходих. Ама сега пък ми се  Sleeping За контракции, запушалки и околоплодни води хич не искам да мисля. Просто трябва да устискам до 7 -ми да ме приемат един път, та да се успокоя. А при мен много интересно, че не ги усещам безболезнените контракции, обаче понякога ми се появява болка ниско долу, без корема да е твърд. На вас случвало ли ви се е?
Леле, Стайл каква сериозна уговорка си направила. Моят доктор не ми обясни почти нищо Sad .
Я да попитам аз тези, които ще раждат в Света София, какво по-особено трябва да се носи освен тоалетни принадлежности, кърпи, чехли и прочие. А, имам и въпрос за лигнина - задължително ли е да се носи лигнин, или може да се ползват дамски превръзки, на мен ми е по-удобно с тях. Този лигнин е отвратителен просто, а бял аз лично не съм виждала да продават. Моля, ако някоя мама знае къде има, да сподели. А пък това с гладенето на лигнина, що за глупост е Shocked

Цитат на: Desika
А за термометъра аз си купих комбиниран на Бертони за 1.90 и е страхотен - като шарена жабка е.

Какво значи комбиниран - че мери и въздуха и водата ли? И откъде мога да си взема такъв на тази марка?

Приятен ви следобяд и доскоро. Аз отивам малко да полегна Wink

# 143
  • София
Здрвейте:)
аз честно казано си мислех че форума по-дълго няма да го има и чак сега проверявам,а то има 3 страници изписани:)
Style да те питам понеже и аз съм за Шейново и за първи път чувам за лигнин,обаясниха ли ти за какво е..?Дали са пропуснали факта,че с превръзки жената се чувства по удобно или са решили да ни измъчат до последно Close
ще си взема да не кажат че нямам,ама в сака съм сложила и превръзките:)

# 144
  • Sofia
Ей ме на - поошетох, ама много се заморих накрая и сега ме боли кръстът  ooooh!
То,уж не съм се презорвала - 2 перални пуснах, докато простра дрешките на Бебчо  голямо цъкане и охкане. Ама, като им сложа щипки много смешно седи-то,комай, щипките са колкото дрешката големи.  Laughing Дали има по-малък размер щипки?! Thinking
За стерилизацията: ами,сега като се замисля  Thinking ,май няма смисъл да бързам да стерилизирам всичко. Само ще ги измия и ще оставя инструкция на тати да ги обработи и да донесе, което е необходимо в болницата.

# 145
с какво да ви се похваля, освен с това, че засега се очертава да раждам секцио (живи и здрави), в петък съм на консултация и ще се доуточним окончателно с лекарката ми. Тя е в отпуск до 29 януари и като се върне на работа, вече мога да постъпвам. Но не бива да пренебрегваме факта, че ако бебето си е решило да излиза по - рано, никой неможе да го спре. Единственото, което искам е всичко да мине добре, да сме живи и здрави и аз, и то, и всички бъдещи мами, абе въобще всички хора.  Laughing

# 146
Здравейте и от мен, мамита  People Angel

Направих си дневната разходка из центъра, натъпках пупата с арабска храница и ей ме на, пак във форума. Голяма краста, еййй  typeuu

Годзи, те януарките почти всички избързаха с раждането, ама ние май ще преносваме preggo

Мама Фин дали се върна от болницата Thinking ?!

# 147
Здравейте, ако някой, който ще ражда в Майчин дом, има сведения за това какво трябва да се носи или по-скоро какво може и какво не - дайте съвет.  Аз съм на преглед в четвъртък, но не съм сигурна, че докторът ще ми даде подробна информация за тези неща.
Благодаря ви!

# 148
  • София
Хм,това за легнина...една колежка,която роди миналата година каза,че бил много по-удобен от превръзките,защото не запарвал,ама аз съм си взела само превръзки,някак не ми допада идеята за лигнина...Още повече,ве той няма найлонче отдолу,като се напои,какво става?Целия се омазваш....мне,благодаря!
Термометрите на Бертони-комбинираните ги има почти навсякъде,питайте по магазините,и ние сме взели такъв.
Аз поизмих чиниите,полафих с тати(беше се върнал за половин час вкъщи) и сега пак пред компютъра-пуста краста!

# 149
Май наистина ще преносим, особено аз след толкоз вардене да не родя 7 и 8 месец Thinking

Общи условия

Активация на акаунт