В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 124
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
shantall дано да си права Hug
Аз съм почти сигурна, че ще имаш +... Не забравяй, че в началото на бременост е нормално да имаш симптоми на начало на цикъл.

Ще видя с какви разполагат в аптеката. Ще купя поне 2 за сигурност че с това чакане Grinning . Иначе малко започнах да се притеснявам, нещо леко ме наболява май Rolling Eyes свят ми се вие от вчера, а снощи не можах да спя, студено ми беше, топло ми беше, после гърба ме болеше, възглавницата ми пречеше, ММ направо пощуря от всичкото въртене завиване и мятане на възглавници Joy
Каквото такова, дано е наред всичко и да има добър резултат.
Ами редовен си е, идва ми на 27-28 дни винаги. Иска ми се вече да си направя, но някакси и малко ме е страх, да не е отрицателен, зашото преди 2 месеца ми беше закъсняло 5 дни и беше отрицателен и ми дойде на следващия ден. Та затова ще почакам. Благодаря ви много за окуражителните думи и затова че имате вяра в положителния резултат.
Senioritka, ако си с редовен цикъл и има засечена овулация, бременност е много, много вероятна. С такова закъснение всеки тест би показал, но ако си решила да чакаш, нищо не пречи да вземеш 2 различни теста (за по-сигурно, макар че не мисля, че е необходимо) и да ги направиш, когато решиш.

# 301
  • София
Senioritka, напълно разбирам страхът ти... но пък трябва да вярваме, че следващият път ще е докрай! Стискам палци!

# 302
Да, колкото пъти се сетя да я меря е между 37 и 37,5 🙄 имаш ли идея на какво може да се дължи? За Б е рано да се говори, 8 ден след предполагаема О съм. Аз обърнах внимание на отговора на fillme, наистина излиза, че това завишение е след деня на О. Та може и от това да е. За пръв път обръщам внимание.

През целият ден ли ти е такава температурата?

А случайно да имате отговор защо общата ми температура си стои на 37, понякога и нагоре. Не съм болна, никой вкъщи не е болен 🤷‍♀️

# 303
  • София
Чела съм, че базалната температура се покачва след О и спада преди Ц ако няма бременост.

Обаче ако телесната температура е постоянно над 37 не знам какво може да значи.

Да, колкото пъти се сетя да я меря е между 37 и 37,5 🙄 имаш ли идея на какво може да се дължи? За Б е рано да се говори, 8 ден след предполагаема О съм. Аз обърнах внимание на отговора на fillme, наистина излиза, че това завишение е след деня на О. Та може и от това да е. За пръв път обръщам внимание.

През целият ден ли ти е такава температурата?

А случайно да имате отговор защо общата ми температура си стои на 37, понякога и нагоре. Не съм болна, никой вкъщи не е болен 🤷‍♀️

# 304
Същото значи. Аз базална не съм мерила. Следях си телесната и от там го знам.

# 305
Аз се разписвам с цикъл отново...Това беше месеца с най многото "бременни симптоми" и пак греда...Сериозно се сдухах този път Sad
В предишната тема една мацка беше публикувала план за бебеправене... през ден май беше,може ли някой да ми го изпрати че не го снимах тогава.Мисля този месец да пробваме по него пък каквото стане
Стиснати палчета на Сеньоритка ♥️👶🍼

# 306
  • София
Добре, а ако никога след О не съм вдигала температура какво значи тогава? Вечерно време се усещам по-топла, но на термометър съм си все около 36.6 / вкл. и при първата ми бременост/.

Същото значи. Аз базална не съм мерила. Следях си телесната и от там го знам.

# 307
Това няма как да знаеш без да мериш всеки ден. Може да са 0.3 градуса разлика, но ги има.

# 308
shantall, затова се гледа базална, а не обикновена телесна температура, измервана всеки ден при събуждане през целия МЦ по едно и също време. Вечер може и да има повишаване, може и да няма, само по себе си нищо не значи, а и при всеки е различно: аз съм с хипофункция на ЩЖ и съм с доста ниска телесна температура, при едната бременност имах и повишаване на температурата, при другите -не. През последните три години съм писала доста често тук в темата за базална температура, благодарние на следенето й плюс ползване тове за О забременях два пъти, при 0 успех 5 години опити преди това. Ето и последното ми мнение от януари
https://bg-mam.ma/p/1405130/44187283

# 309
Mimito5 Благодаря ти много! Почивай си докато мине М, другия път да е докрай! Hug
Аз се разписвам с цикъл отново...Това беше месеца с най многото "бременни симптоми" и пак греда...Сериозно се сдухах този път Sad
В предишната тема една мацка беше публикувала план за бебеправене... през ден май беше,може ли някой да ми го изпрати че не го снимах тогава.Мисля този месец да пробваме по него пък каквото стане
Стиснати палчета на Сеньоритка ♥️👶🍼

# 310
  • Замък сред облаците
Обикновената телесна температура по всяко време на цикъла в рамките на деня варира между 36-37,5, по-често във втората половина на деня.

37-37,2 е индикация за овулация само при следене на базална температура сутрин непосредствено след сън, прочетете в темата за следене на БТ подробностите.

# 311
  • Ст Загора
За тестове аз съм за Clear

# 312
  • София
margolotta, чела съм за базалната температура, но за мен е много сложно всеки ден в определен час да  меря - през седмицата ставам между 7-7.30, почивните дни ако имам късмет след 10 Grinning пък и дребният все още има сутрини, когато се примъква при нас... знам, че мнгоо би помогнало за забременяване, но при мен не удачен вариант.

АА, затова попитах дали става дума за телесна или базална температура. Знам, че телесната може да варира.

# 313
И аз базална нямам вариант да следя. Аз съм със сравнително ниска телесна температура и нещо от порядъка на 37,3 го усещам доста. Просто ми направи впечатление. Знам, че не е фактор нито за овулация, нито за бременност. По-скоро ме интересува дали е на хормонална основа, щом не съм болна. 🙃

# 314
Съвсем на хормонална основа е. Слес като мине овулация, БТ се покачва и стои висока до самия край на менструалния цикъл. Тоест ако падне, ще започне менструация, а ако остане сравнително висока, е налична бременност. Принципно за тази температура са отговорни повишените нива на прогестерон в женското тяло през ЛФ от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт