В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 081
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ava-maria, честито! 🎉

# 601
  • София
Аз имах подобна ситуация с пролактин преди много години. Висок, терапия с бромокриптин 3 месеца, влезна в норма и от тогава не е мърдал. Правиха ми снимка всичко беше наред. Та предполагам терапия и снимка е най-добре.

# 602
Ava-maria честито!!! Най-обичам тези истории, когато месецът е отписан, а се получава изненадващо! Винаги ми дават надежда! Heart Лека и спокойна бременност до пухкав финал!

П.С. моят цикъл след ковид подрани няколко дни и беше адски обилен /чак ме стресна, че правя кръвоизлив/, предполагам, че заради аспирина, който продължавах да пия. Странно ми стана, защото повечето момичета казват, че им закъснява или прескача.

# 603
Fayona Аз също съм имала висок пролактин, като твоите стойности. Правила съм го в Цибалаб, където нямаше място за почивка преди изследването. Седиш и чакаш на студа прав на опашка. Ходих при Начев и той каза, че е специфично изследване и няма доверие на Цибалаб и някои други лаборатории. Пусна ми макропролактин, като преди да ми вземат кръв имах почивка от 30 минути на стола пред кабинета. Излезе друга стойност много по-ниска и ме прати да си ходя без медикаменти.

Yvka, Пълнолуние, Мацето, благодаря ви много, че споделихте вашия опит!

Аз също в Цибалаб го правя, но явно в друг клон, тъй като там има и чакалня със столчета.
И двата пъти се наместих там да си чакам 20-30 минути седнала.
Първия път обаче ми беше притеснено, че за първи път си правих изследвания.
Сега пък някакъв скандал се разигра пред мен в чакалнята точно 2-3 минути преди да вляза, та усетих, че само като го слушах и ми се ускоряваше пулса.
Та и аз не знам доколко изследванията са показателни..

Имам още няколко неща да пусна следващата седмица, та ще пусна и тях и пак ще мина през еднокринолога да каже как ще процедираме натататък.

# 604
  • София
Fayona няма как от това да е толкова висок, нали трябва да се отдели първо, след това да се натрупа в кръвта. Аз си спомням преди години го бях пускала след супер тежък скандал с мм, ама направо такъв дето с рев отидох до лабораторията и пак си беше в норма.

# 605
Мацето, благодаря ти, не се бях усетила, че отнема време, което си е логично наистина.
Значи наистина ендокринолог след седмица и снимка си е планът, благодаря ти!

# 606
licorne аз бях по абсолютно същия начин 4 дни подрани , течеше ми със скоростта на светлината ...консултирах се ЛК и той ми обясни , че е заради приема на хапчетата, които имат за цел да разреждат кръвта. (било нормално) Сега мога да кажа , че си ми идва редовно и както преди...Просто това е било моментно и е имало причина за това

П.С. Аз (не) чакам МЦ на 21.03 / набивам си някакви филми в главата ...но дано не са напразни /

# 607
  • София
При мен пък Натаспина изобщо не даде такъв ефект върху цикъла, при мен два месеца беше точно обратното, което ме притесни, да си призная.

# 608
Момичета тъкмо се върнах от Бодимед. Трябваше да пусна контролни изследвания. Повторих и тромбофилията както ме беше посъветвала АА за да съм спокойна. Пуснах тсх, вит Д и прогестерон. В бодимед нямат стойности на прогестерона по време на бременност в първи триместър, вие къде ги пускате?

# 609
  • София
в Цибалаб

Момичета тъкмо се върнах от Бодимед. Трябваше да пусна контролни изследвания. Повторих и тромбофилията както ме беше посъветвала АА за да съм спокойна. Пуснах тсх, вит Д и прогестерон. В бодимед нямат стойности на прогестерона по време на бременност в първи триместър, вие къде ги пускате?

# 610
Fayona, високият пролактин и инсулиновата резистентност са свързани и често вървят ръка за ръка. Според мен и да повториш изследването, пак ще имаш сходни резултати. Аз лично почнах с бромокриптин, но не ми повлия по никакъв начин на резултатите, а освен това и кръвното ми падаше много. Но минахме на достинекс и вече е ок.

# 611
Излязоха ми резултатите, все още не е излязла тромбофилията. Как ви се вижда прогестерона. Ако сега е станало докато направя тест за Б дали би се вдигнал прогестерона.
Никога съм нямала такъв прогестерон?
Мисля че дейзи беше качила стойности на прогестерона.
2.48; IV. Бременност първи триместър 39.80 - 104.00; V. Бременност втори триместър 49.00 - 442.00; VI. Бременност трети триместър 32.10 - 811.00;

Tsh е паднал на 2, преди беше 4,55 в случая трябва ли да ходя да ми увеличават дозата приемам 25мг или тази си е ок. При мен високото tsh излезе от ИР. Приемах витамин Д по 8 капки, но бях спряла, дозата същата ли остава?

# 612
  • Замък сред облаците
Прогестеронът е ок за лутеалната фаза, имало е О. Първия триместър се брои след закъснението на цикъла.

# 613
Излезли са решенията от заседанието на ЦАР. Одобрени сме. Поплаках си малко, не че не се знаеше, че ще е "да", но все пак... Искам обаче да пусна изследвания преди да почнем. От клиниката ми искат само две конкретни, свързани със спецификата на моите заболявания и генни мутации. Препоръчайте какво да пусна Simple Smile Аз имам един дълъг писък, но винаги може да стане още по-дълъг.

# 614
stonefaced Силно стиснати палци, и нека първият ви опит да бъде успешен и до финал! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт