В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 088
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
britishcatДа, точно така. И аз нямам директен контакт с нея или Клачев. Дори и момичето от регистратурата да ти се обади, то информацията ще е дадена от лекаря или Цвети.

Salsera Аз пия L-тироксин 50мг. Но с тази доза хормона пак ми е около 2.6 зимата, а лятото 1.3. При мен даде ефект намаляване на глутена и млякото. Когато съм стриктна TSH ми е 1.3 през зимата със същата доза L-тироксин. Ние не сме спирали опитите, но Ковид ни поспря. Все пак СГ на половинката е с доста занижени показатели след Ковид. И шансовете не са ни големи.

# 586
Днес бях на венеролог да ми гледат секрета под микроскоп и се оказа, че съм със силно редуцирани лактобацили, от което са били и неприятните ми симптоми. Поразрових се сериозно тук в темите за гъбички и бактерии и останах с впечатление, че при такива оплаквания май е по-добре да се ходи на венеролог вместо на гинеколог.

# 587
  • Ст Загора
Запис с М. Щяхме да правим фертилити тест, но изкочиха други раЗходи и ще го отложим ☹️. Както и да е, то тя моята история започна преди 6 г. Точно на 9 март 2016г имах + тест, в края на януари '16 г бяхме сключили брак и бебе.... Но само до 25март, ето то стана 6 г.

# 588
Ние днес минахме през клиниката.Взеха ми микробиология и цитонамазка.Иии докторката каза ,че има жълто тяло в ляв яйчник и овулацията е била вчера .Днес ми е 13ти ден от цикъла след биохимичната.През уикенда бяхме на една вила и се пообичахме Frowning1Обикновено овулацията ми е 16-17ти ден.И сега ми е супер притеснено да не сме оплескали нещата.Иначе доки каза да отида на преглед като ми дойде и да започваме стимулация.

# 589
Момичета със режещи болки съм в яйчниците и кръста... Направих тест за О днес отрицателен... Имам 10 дни до М вероятно е типичен пмс.. За капак имахме страшен скандал с ММ тази вечер че и отделно си легнахме... 😞

# 590
Извинявам се, че ви връщам на темата за Ковид, ама да си кажа опита. Изкарала съм го 3 пъти вече 😀
Първия път вируса още беше нов тук, докараха ми го роднини от чужбина. Януари 2020 имах мисед и ми правих абразио. Лекаря ми каза колко е важно да се пазя да съм здрава около месец след това. Е аз се разболях от Ковид тогава. 2 седмици беше някакъв ад за мен. Е от цялата работа изчаках 3 нормални менструации и забременях, до финал, здраво бебе. Но аз на раждането дадох + тест за Ковид 😀 тогава го карах явно безсимптомно. 6 месеца по-късно се разболяхнме всички вкъщи, даже и детето! Пусках ПКК и урина. Ами само да ви кажа, че детето направо имаше перфектна ПКК, като изключим хемоглобина. Ще помислиш, че е здраво дете. Нищо нямаше завишено, нищо нямаше занижено.
Аз съм с дерматит, не ми се е влошавал от Ковид.
Та наистина не знам защо така го приемате, че трябва да се пропуска бебеправене или сте изгубили месеца. Все пак да не забравяме, че това е вирус като всеки друг. Не съм чувала някой да не прави бебе щото е изкарал летния вирус 🤔

# 591
vdgvdg, супер е, че не си имала проблеми, но не е точно така за "летния вирус". Има вече доста публикации, които показват връзка между ковид и развитието на плацентата. Аз, уви, имам и близка, която загуби бременност в 13та седмица и заключението беше точно такова. Честно казано не съм изпадала в подробности, защото ми е твърде научна материята - Т клетки, CD4 клетки, кръвопоток и тн.

И аз се записвам с цикъл. Аман! Дано поне тея дни излезе решението на фонда...

# 592
Здравейте момичета. Не съм писала скоро понеже бяхме спрели опитите след ковид, но ви чета редовно. Този месец го бях отписала понеже мислех да започнем пак от следващия. Имаме 2 контакта и според календара са били около прерполагаема овулация. Близък роднина беше тежко болен и беше много стресово - въобще не мислех да правим опити, отделно и на работа беше много натоварено този несец. Днес трябва да ми дойде, имам една кутия clear ovu, които така и не позлвах заради ковид и реших да направя теста за бременност от кутията. И още не мога да повярвам, мисля че има някаква грешка, но ясно виждам втора черта.

Даже е много наситена, а днес трябва да ми дойде- цикълът ми е на около 26 дни.
Много съм притеснена и развълнувана, миналия път имах кухо яйце, а сега даже не съм правила изследвания след ковид. Мислех този месец да ги направя и да си запиша час при репро понеже доста месеци опитваме. Как мислите, дали да пусна чхг и нещо друго сега, за да видя какво е положението? Още не вярвам, че е положителен.

# 593
Съвсем положителен е, няма съмнение при тази наситена черта!

# 594
  • София
Ava-maria тихичко честито. Щом имаш история с кухо яйце със сигурност ЧХГ ( поне 2 пъти на 48 часа) +прогестерон пусни, като аз бих добавила и ТСХ +Фт4. Хайде този път до финал!

# 595
Ava-maria, по-положителен от това няма накъде, честито!

Аз вчера продължих с изследванията, добрата новина е, че поне Хашимото нямам (наскоро ми откриха ИР):

За втори път обаче пролактина ми е висок, преди 4 седмици беше 717. ЯМР-то май не ми мърда..

А прогестеронът май ми е нисък за 7-8 ден след О, нали?
О беше потвърдена от АГ, но за жалост изпуснахме точно деня и не съм сигурна точно кога е била.
Дали ден разлика би повлиял толкова на резултата или си е нисък и в двата случая?

# 596
Да споделя и аз моя опит с пролактина. Две поредни изследвания с висок пролактин имах и отидох на ендо, изписаха ми достинекс. Пих го нямаше и месец, ставаше ми зле от хапчето. Пуснах пак П и беше в норма. Ходих и на второ ендо, каза, че нищо ми няма и да не се занимавам с глупости. Мина известно време и реших пак да пусна да видя. За първи път ме накараха да поседя половин час преди да ми вземат кръв. И пак в норма беше. Та съветът ми е да направиш още една контрола, но опитай да спазиш условията за изследването (без секс, гърди и покой поне 20 минути).
Относно прогестерона, да, нисък е за след О. Но ако има проблем с пролактина е възможно да има проблем и с О, въпреки потвърждението от АГ. Аз на доктори не вярвам 100%.
Ava-maria, по-положителен от това няма накъде, честито!

Аз вчера продължих с изследванията, добрата новина е, че поне Хашимото нямам (наскоро ми откриха ИР):

За втори път обаче пролактина ми е висок, преди 4 седмици беше 717. ЯМР-то май не ми мърда..

А прогестеронът май ми е нисък за 7-8 ден след О, нали?
О беше потвърдена от АГ, но за жалост изпуснахме точно деня и не съм сигурна точно кога е била.
Дали ден разлика би повлиял толкова на резултата или си е нисък и в двата случая?

# 597
  • София
Ava-maria, честито! Пожелавам ти пухкав финал!

Аз имам приятелка, която забременя точно в месецът когато бяха болни от Ковид, един единствен опит за целият месец! А опитват от няколко години вече... Но пък както споделих вчера аз имах промяна в цикъла предните два месеца след Ковид, и АГ-то потвърди, че е напълно възможно тъй като Ковид засягал кръвопотока.

# 598
Честито!Без да те познавам,се развълнувах от тези хубави чертички 🥰Ето това е изненада без да си с очаквания .Лека бременост и до финал!!!

# 599
Fayona Аз също съм имала висок пролактин, като твоите стойности. Правила съм го в Цибалаб, където нямаше място за почивка преди изследването. Седиш и чакаш на студа прав на опашка. Ходих при Начев и той каза, че е специфично изследване и няма доверие на Цибалаб и някои други лаборатории. Пусна ми макропролактин, като преди да ми вземат кръв имах почивка от 30 минути на стола пред кабинета. Излезе друга стойност много по-ниска и ме прати да си ходя без медикаменти.

Общи условия

Активация на акаунт