В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 166
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Разбрах, благодаря!

# 331
Аз днес минах и на ендокринолог, потвърди ИР (то с тези резултати не беше изненада), каза да пусна допълнителни изследвания да видим дали няма и Хашимото да изникне и ми изписа Инофолик комби и Метфогамма за 6 месеца (или до бременност, ако чудото вземе, че се случи междувременно, макар че нямам много надежди).

Малко се поотчаях в последно време, но ще гледам малко да вкарам ИР-то в граници и по-нататък ще мислим за другото..

# 332
Fayona Няма нищо страшно. Аз съм на същото лечение, като АГ каза, че това е стандартното лечение. 🙂За първо време намали въглехидратите, газираното, опакованите храни като чипсове и др. При мен казаха, ако настъпи бременностт до 6м да ги спра. 🙂И все пак ти стискам палци за 2 чертички.
Междудругото казаха ми да пусна гликиран хемоглобин, ако излезе в норма значи, че нямам ИР? Някой запознат по темата? 🙄

# 333
Когато забременях с дъщеря ми преди години беше в месеца когато се бях сдухала тотално,че никога няма да стана майка и поисках да платим с моя 1 ин витро на мой цикъл без стимулации с 1 единствената яйцеклетка. Даже не вярвах че ще стане ембрион,е стана и на 5 ден го върнаха.  Е на 14 ден от трябсфер очаквах резултат 0 ,да приключваме с агонията и като видях 1200 просто беше нереално и се разплаках. Намах абсолютно никакви симптоми..Сега цялата сага ще се повтори сигурно. Проблем никъде нямах нито в изследвания,нито в тръбите. Нито мъжът имаше, нещо,така че мили момичета вярвайте и знайте,че все някога ще стане чудото. ❤️

# 334
Здравейте да споделя и аз много гадно ми стана този месец очаквах нз защо имах много големи очаквания че ще забременея имахме опити преди и по време и след О( от приложения следя )  четири ленти розови уж+ и не се сдържах днес пуснах кръвен 0.25 направо все едно сърцето ми се разби легнасих заспах и дано март месец ми е на късмет дано повече жени се отделим към бебета декември месец пък защо не и всички мисля този месец да следя О. С лентички за първи път ще ми е ако някой иска да сподели опит ще съм благодарна .

# 335
  • Ст Загора
Вземи си тестове за Овулация на Clear 5 бр и един за бременност.

# 336
  • София
Fayona каква ти е дозата за Метфогама? Имай предвид че е тежка на корема и може да имаш стомашни неразположения. Аз съм на Глюкофаж ХР който щади корема и се пие един път на ден.

# 337
Честит празник, мили дами! Пожелавам на всички ни догодина празника да е пълен и да сме станали МАМИ!🌹🌹🌻🌻💐💐
И за да е по темата, минах стимулацията с Фемара, бихме хориомон, но се оказа, че спермограмата е зле и едва ли не директно ни казаха, че сме за ин витро. ММ малко се ядоса, че едва ли не още от началото ни бутат натам, защото е по-скъпо. Аз след хориомона чувствам известен дискомфорт, усещам мястото, където го поставиха и се появиха някакви леки болки в кръста, но мисля че е нормално.

# 338
Честит празник, бъдещи и настоящи майки!
Anilla, какво ви има на спермограмата? Не съм запозната, но тази стимулация за домашни опити ли я правят или?

# 339
Fayona, не е страшно! Аз съм и с двете, оправия има! За ХР формите: и АРТ лекарката ми, и ендокриноложката (която е репродуктивен ендокринолог) настояват да пия обикновена форма на Метфогамма, защото оказва целодневен ефект върху яйчниците. Защото и яйчниците си имат инсулинови рецептори и метформинът оказва благоприятно дейстиве върху яйчниците и качеството на яйцеклетките. Аз лично проблеми с Метфогамма не съм имала (а аз съм на много висока доза) освен първите дни, когато се пие по схема с постепенно увеличаване. Тогава малко по-диуретично ми действаше, та мой съвет е, като започваш да го пиеш, да е примерно в петък вечерта, че уикенда да си си у дома например. Другото, което е, метформина не отменя хранителния режим и двигателната активност.

Честит празник на всички!

# 340
Честит празник на всички настоящи и бъдещи майки!
Нека тази година сбъднете най-съкровената си мечта!

Fayona каква ти е дозата за Метфогама? Имай предвид че е тежка на корема и може да имаш стомашни неразположения. Аз съм на Глюкофаж ХР който щади корема и се пие един път на ден.

По една таблетка (500 mg) вечер с яденето, като каза, ако пропускам него да не я приемам и нея.
И аз тук из темата бях чела за Глюкофаж, не мога да преценя дали двете са идентични или ги предписват при различни случаи.

Edit: stonefaced, сега видях и твоя коментар, че едновременно писахме. Аз трябва всеки ден да го пия, та ще видим колко ще тичам до тоалетната. Плюсът при мен е поне, че работя от вкъщи, та имам 24-часов достъп Grinning

# 341
Честит празник, бъдещи и настоящи майки!
Anilla, какво ви има на спермограмата? Не съм запозната, но тази стимулация за домашни опити ли я правят или?

Има малък брой сперматозоиди😔Иначе стимулацията ни беше за домашни опити. Аз съм с ПКЯ и до сега се борихме с моите проблеми и хормони, сега явно ще продължаваме с неговите.

# 342
Честит празник на всички дами, майки и бъдещи майки ! Здраве късмет любов ви желая.❣️ И честито на всички днес видели 2черти а на чакащите като мен търпение и спокойствие ❤️❤️

# 343
Честит 8 март, скъпи дами! Бъдете все така прекрасни! Желая на всички ни да сбъднем най-съкровените ни мечти!!! ❤️❤️❤️Бъдете търпеливи и вярвайте в чудеса!!! ❤️❤️❤️

# 344
Честит празник, прекрасни момичета! Нека наистина догодина всички тук да празнуваме и като жени, и като майки! Пожелавам ви да си направите деня много цветен и радостен и да положите прекрасно начало на един приказен месец, който да ни е на късмет! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт