В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 126
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
So close, АМХ е валиден 6м.

# 481
Здравейте на всички, нова съм тук и съм пациентка на д-р Калчев. Първо да попитам дали има група за негови пациентки понеже не можах да намеря?
На 27 години съм и правим опити от Септември месец. Имам поликистоза, която за сега не причинява кой ,знае какви проблеми. Поне имам овулация последните два месеца.
Последно бях при него Януари месец, като ми даде един лист за изследвания в Бодимед и искаше да ми прави проходимост на тръбите. Не видя реални проблеми. Каза, че имам поликистоза, но всичко ми е наред, даже видя жълто тяло в ляв яйчник, което за мен беше голям шок. Няколко дни по- късно почувствах по- различни симптоми, направих тест и беше положителен с бледа черта, на другия ден рязка болка в корема и нещо стана.... Следващ тест отрицателен и цикъл няколко дни по- късно. Толкова се бях изненадала от положителния тест, че не звъннах да запазя час за проходимост, а и малко ме хвана страх, че я прави без упойка.... Започна следващ цикъл и овулирах супер късно, резултат отново бременност, този път се задържа по- дълго, даже направих два кръвни, които обаче показаха спад на хормона. Днес вече ми дойде. Притеснявам се, че това е странно да имам неуспешно имплантиране два пъти подред. Мисля да направя изследванията, които ми даде за яйцеклетките, колкото и да са скъпи и да се върна при него и да му обясня какво се е случило. Въпросите ми са:
1. Мъжът ми има обща спермограма от Януари, трябва ли да прави разширена? Общата му спермограма е повече от перфектна.
2. Трябва ли да изчакам да ми свърши цикъла, за да изследвам- Хомоцистеин, Фолиева, Витамин Д, Феритинин, протеините и т.н. Предполагам сте запознати с листчето, което дава за Бодимед.
3. Колко време отнема да излязат резултатите?
4. Някоя от вас възстановява ли си разходите от прегледите при д-р Калчев с допълнително здравно? Понякога ми е непосилно да даваме толкова големи суми за изследвания и прегледи и т.н. Имайки предвид, че ще трябва да направя проходимост, предполагам не се покрива и ние трябва да я платим?
Съжалявам за всичките въпроси, просто тепърва навлизам в тези води и въобще не съм запозната, особено с тези големи разходи свързани с репродуктивни специалисти....
Благодаря предварително.

# 482
britishcat Здравей и добре дошла в темата. Първо съжалявам за неуспехите ти.
За спермограмата на мъжа ти, хубаво е да направи разширена спермограма по Кюгер.
Относно цветната снимка при др Калчев, боли поставянето на спекулума но се търпи. Аз бях с нагънати тръби, но пропускат. Усетих нещо като гъдел от пяната.
За изследванията мисля, че не е необходимо да чакаш аз ги пусках когато бях в цикъл това са витамини, и придобита тромбофилия, които ти е назначил др Калчев. Моят съвет е пусни си и за вродена тромбофилия.
Резултатите излизат още на същия ден.
А дали др Калчев работи с ДЗО немога да кажа, питайте на регистратурата момичето ще ви обясни подробно.
Пожелавам ви да откриете причината и скорошен успех. 💋

# 483
То на регистратурата може и да дадат фактура и документи за ДЗО, но е важно какъв пакет е подписал работодателят. При нас например се покриват абсурдни неща, а други, базови, не се. При всички положения обаче, смятам, че хормони поне покриват. Това и в най-базовите пакети го има.

# 484
  • София
Да, трябва да се види договорът с ДЗО - нашето примерно не работи с фактури от Геника....

То на регистратурата може и да дадат фактура и документи за ДЗО, но е важно какъв пакет е подписал работодателят. При нас например се покриват абсурдни неща, а други, базови, не се. При всички положения обаче, смятам, че хормони поне покриват. Това и в най-базовите пакети го има.

# 485
Мишелинка бързо да се оправяш!
Кактусче,как си?
So close  стискам палци!
Аз имам пратка от Еконт,а в сайта седи ,че няма намерени резултати.Не е обновен явно. Не очаквах, че буквално за седмица заповедта ще е при мен.
Ирен благодарим ,че наминаваш и помагаш Hug
Дени, благодаря, че попита ❤️❤️❤️ По-добре съм и се върнах се на работа. Във вторник ми е хистероскопията и много се вълнувам, защото като се събудя ще разбера какво е положението и дали е преминала в оперативна или не. Нямам търпение да мине и скоро да си приберем снежинката. ❤️🙏☀️ Ще чакам ъпдейт от теб и вярвам, че процедурата ще е успешна 🍀
So close, съжалявам, но ти пожелавам още първото инвитро да е успешно! 🍀
Стискам палци на всички! 🍀🍀🍀

# 486
Привет, момичета. Имах + тест за овулация на 03.03, а на 04.03 вече избледняваше чертата.. Може ли да ви попитам - на кой ден слев ову се пускаше изследване на прогестерон?

Намерих в интернет следното: Лутеална фаза: 5.3 – 86 nmol/L

Но исках да ви попитам - ако днес пусна (около седмица след предполагаемата овулация), какъв резултат трябва да има, за да съм сигурна, че е имало овулация и е добра стойността?

Просто никога не съм го изследвала в тази част на месеца и ми стана интересно...

# 487
  • Замък сред облаците
Днес трябва да пуснеш най-късно, колкото по-висока е стойността толкова по-добро жълто тяло има. Ако е под 5, не е имало овулация.

# 488
За спермограмата на мъжа ти, хубаво е да направи разширена спермограма по Кюгер.
Относно цветната снимка при др Калчев, боли поставянето на спекулума но се търпи. Аз бях с нагънати тръби, но пропускат. Усетих нещо като гъдел от пяната.
За изследванията мисля, че не е необходимо да чакаш аз ги пусках когато бях в цикъл това са витамини, и придобита тромбофилия, които ти е назначил др Калчев. Моят съвет е пусни си и за вродена тромбофилия.
А дали др Калчев работи с ДЗО немога да кажа, питайте на регистратурата момичето ще ви обясни подробно.
Благодаря за разясненията и за пожеланията!
Колко време отнема изследването за проходимост долу горе и на кой ден се прави?
А иначе за изследванията ми е назначил тези:

Един въпрос, когато става въпрос за изследвания даже не знам какво се прави. Иска се фактура от лабораторията ли? Аз съм с med Uniqa, но не знам как се поемат изследвания от тях при положение, че аз сама си покрих прегледа при Калчев, а бележката с изследванията е от тогава. Съжалявам, че така разпитвам, но честно казано ми е доста объркано с тези допълнителни здравни….

# 489
АА, може ли да пусна, без да е на гладно и жадно?

И също - ако е над 5 мога ли да съм сигурна, че е имало овулация?

Благодаря ти много предварително!

# 490
Бързо става, докато е започнал няма да усетиш кога е приключила процедурата. Минава си все едно си на обикновен гинекологичен преглед. 😊
Благодаря за разясненията и за пожеланията!
Колко време отнема изследването за проходимост долу горе и на кой ден се прави?
А иначе за изследванията ми е назначил тези:

Един въпрос, когато става въпрос за изследвания даже не знам какво се прави. Иска се фактура от лабораторията ли? Аз съм с med Uniqa, но не знам как се поемат изследвания от тях при положение, че аз сама си покрих прегледа при Калчев, а бележката с изследванията е от тогава. Съжалявам, че така разпитвам, но честно казано ми е доста объркано с тези допълнителни здравни….

# 491
britishcat, малко наизуст пиша, но ако кажеш на регистратура, че искаш да ти подготвят документи за ДЗО, най-вероятно знаят какво трябва да ти дадат. Аз честно казано отдавна не съм си искала пари за изследвания, но по спомен трябваше амбулаторен лист от преглед при лекар, на който пише какво трябва да се пусне, касова бележка от лабораторията, както и фактура. Не съм сигурна дали трябваше да се прикрепят и изследванията към документацията. Също така трябва да провериш срока, в който трябва да се направят тези изследвания, защото застрахователите имат различни, често пъти и неизпълними изисквания. При мен например преди време ендокриноложката искаше хормони на 3ти ден от цикъла, застрахователя иска да се направят до 1 месец след датата на амбулаторния лист, а аз съм със СПКЯ и цикълът ми е на 45+ дни.

# 492
Дейзи, от темата за хормоните знам, че се гони стойност в горните на референтните, не просто над 5. В случая с посочените референтни примерно към 60-70 трябва да е. Иначе мисля, че нямаше значение гладно, жадно...

АА, може ли да пусна, без да е на гладно и жадно?

И също - ако е над 5 мога ли да съм сигурна, че е имало овулация?

Благодаря ти много предварително!

# 493
Аз в понеделник ще ходя на контролни изследвания за да си видя тсх в какви граници е. АГ държи да е под 2 за бременност, сега пия л тирокс 25мг, и предполагам, че ако не е мръднала стойността да е паднала ще трябва да ходя да ми увеличават дозата. Винаги го пия час два преди кафе, спазвам стриктно. И в този ред на мисли, правихме опити на 11 и 13ти ден късничко вечерта, та мисля и аз да пусна един прогестерон. Ако е станало, дали е възможно прогестерона да покаже висока стойност? Днес имам кафеникаво зацапване и обилно течение, плюс болки в яйчниците. 😊

# 494
Аз сега пуснах прогестерона - за лутеална фаза пише между 16.40-59.02, а за бременност първи триместър - 39.80-104.00. Тоест дори да пуснеш прогестерон, ако е 45 например, не мисля, че може да се каже на 100%.. но нека и другите момичета коментират. 🤗

Може ли да ми промниш кой ден след овулация си, Минзухарче?

Общи условия

Активация на акаунт